Sex

Sex kan vara alla de olika saker man gör och känner när ens kropp eller tankar berörs på ett sexuellt sätt. Man kan ha sex med sig själv eller med en eller flera andra.

Innehåll - Sex

Vad är sex?

Det finns ingen klar gräns för vad som är sex och inte, eftersom det är ens egen känsla som räknas. Att vilja eller inte vilja ha sex kan få en att tänka på många olika saker.

Sex första gången

Många brukar ha onanerat innan de har sex med någon annan. Det första sexet har man alltså oftast med sig själv. Innan man har sex med någon annan är det vanligt att ha många tankar om hur det kommer att vara.

Att vilja vänta med att ha sex

Det finns olika anledningar till att vilja vänta med att ha sex med andra. Du kanske inte känner dig redo, inte har träffat någon som du vill ha sex med eller vill vänta tills du gifter dig.

Film: Du bestämmer över din kropp

Det är din kropp. Ingen annan bestämmer över den. I filmen kan du se vilka rättigheter du har när det gäller din kropp.

Bildspel: Vad är okej sex?

Vad är tillåtet när det gäller sex? Och vad är olagligt? I det här bildspelet kan du läsa om olika saker som är okej och inte.

Skydd mot könssjukdomar

Här hittar du innehåll om skydd mot könssjukdomar.

Porr

Här hittar du innehåll om porr.

Sex på resan

Det kan hända att du tar andra risker när det gäller sex när du är på resa än vad du gör hemma. Men egentligen är det samma saker som gäller, till exempel att det är bra att ha säkrare sex.

Sex och samlevnad i skolan

Alla har rätt att få sex- och samlevnadsundervisning i skolan. Och du har rätt att vara med och bestämma vad ni ska få lära er. Undervisningen är väldigt olika i olika skolor och med olika lärare.

Sexnoveller

Här hittar du sexnoveller och novellfilmer om sex.

Till toppen av sidan