Panik - lämna sidan!

Jag

Det finns många saker som gör dig till den du är. Delar av din identitet finns med dig från födseln. Andra delar påverkas av sånt du varit med om.

Aktuella artiklar

Mer på UMO

Svara varandra

Osäker på min läggning, är det fel på mig?

När de andra killarna i min klass börja klä av sig så börjar det resa sig där nere. Är det något fel på mig?

Artikel

Komma ut

Att komma ut kan vara att du berättar eller visar öppet att du är hbtqi-person, till exempel homosexuell, bisexuell eller transperson. Det kan vara för dina kompisar, din familj eller personer i skolan eller på jobbet.

Egna berättelser

Det blev bra i resursskolan

Det kändes som att allt var mitt fel och att jag förtjänade smärta. Jag kände att hela mitt liv var kört, aldrig skulle jag må bra igen.

Tips/inlägg från unga

Måste du våga göra farliga saker för att du är kille?

Tänk dig att du och några kompisar är ute en sommarkväll. Någon föreslår att ni ska bada och ropar: "Vi drar till bron och hoppar!" Men du är rädd att det kan vara farligt. Bron är åtta meter hög och ingen av er har badat där förut. Två av dina kompisar klär av sig och hoppar i.

Svara varandra

Jobbigt att prata inför klassen - vad är era tips?

Varje gång vi gör någon muntlig uppgift i skolan får jag typ panik eller vad man ska kalla det, jag börjar skaka, ont i magen, blir yr, hyperventilerar och allting.

Svara varandra

Jag har beslutsångest, bland annat för gymnasievalet!

Jag kan knappt bestämma minsta lilla sak. Jag gick hungrig hela dagen bara för att jag inte kunde välja vad jag ville äta. Beslutsångest är skit irriterande.

Egna berättelser

Vi måste jobba hårt för jämställdhet!

Gamla nöjda gubbar som sitter och säger; Vi har kommit långt, Sverige är jämställt. Jämställt? Jag är trött på att vi har nöjt oss, vi har kommit långt men man kan ALLTID komma längre.

Till toppen av sidan