Panik - lämna sidan!

Kärlek & vänskap

Kärlek och vänskap är viktiga delar av livet. Dina kompisar, din pojkvän eller flickvän kan få dig att må väldigt bra. Men ibland kan de också göra dig ledsen eller osäker.

Innehåll - Kärlek och vänskap

Aktuella artiklar

ArtikelAbort

Abort betyder att avbryta en graviditet. Du som är gravid bestämmer själv om du vill göra abort. Det finns ingen åldersgräns för att göra abort. En abort gör inte att det blir svårare att bli gravid i framtiden.

Egna berättelserAborten ett stort beslut

Han tog det väldigt lugnt och han sa till mig att detta kommer vi klara och han kommer finnas där genom allt oavsett vilket val det blir. Vilket var en lättnad för mig.

Egna berättelserAborten var det svåraste val jag gjort

Jag blev gravid med min kille när jag var 15 år gammal. Vi var på skidsemester och vi skulle vara där i 5 dagar. Dumma som vi är glömde vi båda kondomer och jag gick då inte på något preventivmedel.

Egna berättelserAborten, mitt livs bästa beslut

På ungdomsmottagningen mötte jag en dam. Hon gav mig en plastkopp och sa att den skulle jag kissa i. Vilket jag gjorde. Hon la ner en liten sticka i koppen och sen väntade vi. Ett streck dök upp, Ett till streck dök upp. Jag var gravid. Jag ringde min pojkvän och han sa "Oj då. Vi gör väl abort?". Ja sa jag då.

ArtikelAtt få besked om en graviditet

Du kan uppleva det på många olika sätt om du får veta att du är gravid eller har gjort någon annan gravid. Du kan bli glad, förvånad, rädd eller ledsen eller växla mellan olika känslor.

ArtikelAtt gå ner i vikt

Många kan gå ner i vikt genom att äta på ett sätt som är bra för hälsan och att röra på sig. Men det är inte bra att gå ner för mycket, för snabbt eller om man fortfarande växer.

ArtikelAtt gå upp i vikt

Ibland kan man gå upp i vikt genom att äta tillräckligt och röra på sig lagom mycket. Du kan få hjälp att gå upp i vikt om det behövs.

ArtikelAtt komma i puberteten

Någon gång mellan 8 och 13 år brukar de flesta komma i puberteten. Då utvecklas kroppen från barn till vuxen. Till exempel förändras rösten och könet och en del får finnar. När du kommer i puberteten och hur du upplever den varierar mycket från person till person.

Till toppen av sidan