Panik - lämna sidan!
Att ha sex

Samlag - slidsamlag

Slidsamlag är sex där en penis eller sexleksak förs in i slidan. Det är viktigt att du är kåt om du för in något. Slidan behöver vara våt för att det ska glida bra och kännas skönt. Man kan ha samlag i olika ställningar och på olika sätt. Penisen eller dildon kan till exempel vara stilla i slidan, eller föras in och ut.

Två personer ligger i en säng, blundar och kysser varandra passionerat.
Det ska alltid vara frivilligt att ha samlag, och kännas bra för alla som är med. Du behöver alltid ha samtycke när du för in något i någons snippa.

Vad är samlag?

Samlag är sex där en penis eller en sexleksak, till exempel en dildo, förs in i slidan eller analöppningen. Den här sidan handlar om slidsamlag. Här kan du läsa om analsamlag.

Hur har man samlag?

Så här kan ni göra när ni har samlag med en penis eller dildo i slidan:

1

Se till att ni är kåta och vill ha samlag

Slidan behöver vara våt. Det är lättast att ha samlag om penisen har stånd.

2

Sätt på en kondom om ni ska föra in en penis

Kondom skyddar er mot könssjukdomar och graviditet. Här kan du se en film som visar hur man sättar på en kondom.

3

För försiktigt in penisen eller dildon i slidan

Det glider lätt om snippan är tillräckligt våt.

4

Testa olika sätt för att veta vad som blir skönt

Ni kan trycka era kön mot varandra och jucka, så att penisen glider in och ut. Eller så kan en av er jucka medan den andra är stilla.

Gör det i en takt som känns skönt. En del gillar när det går långsamt, andra när det går snabbt. Det kan vara skönt att variera takten.

Ni kan också låta penisen eller dildon vara stilla i slidan samtidigt som ni gör något annat skönt. Till exempel kysser och smeker varandra.

Samlag är alltid frivilligt

Ingen får övertala eller tvinga dig att ha samlag, eller annat sex. Du har alltid rätt att avbryta. Sex ska vara frivilligt och något du njuter av.

Du behöver alltid ha samtycke när du för in något i någons snippa, annars är det olagligt. Fråga gärna om det känns bra och var uppmärksam på hur det verkar kännas för den du har sex med. 

När man har kommit kan man fortsätta på andra sätt. Min tjej gillar att bli smekt. Så jag gör det innan eller efter samlag.


/snart 20 år

Läs fler svar på frågan I porr har de sex länge, men jag kommer snabbt.

Han la sig på sidan bakom mig, vi skedade och han stoppade långsamt in kuken i mig.


/18 åring,
ur berättelsen När jag och min bästa vän hade sex.

Orgasm och samlag

Många behöver stimulera ollonet eller klitoris för att få orgasm. Men det är ofta svårt att stimulera klitoris med penisen när den är i slidan. Det kan vara lättare att få orgasm vid samlag om du samtidigt smeker klitoris med handen. Ni kan också ha smeksex, eller slicka eller suga av varandra innan eller efter samlaget, eller i stället för samlag.

Könssjukdomar

Könssjukdomar kan överföras när du har slidsamlag. Använd kondom eller femidom för att skydda dig.

Graviditet

Du kan bli eller göra någon gravid om du för in en penis i slidan. Använd kondom, p-piller, minipiller eller mellanpiller för att skydda er mot graviditet. Här kan du läsa om fler skydd mot graviditet.

Till toppen av sidan