Panik - lämna sidan!

Att må dåligt

Att må dåligt ibland är en del av livet. Men det kan också vara psykisk ohälsa. Här finns information om hur du kan få hjälp. Och tips för att må bättre.

Aktuella artiklar

Mer om att må dåligt på UMO

Egna berättelser

Jag hade sex som självskadebeteende - nu mår jag bra

Jag låg med många killar vilket i stunden fick mig att känna mig snygg och älskvärd. Jag hade en väldigt dålig självkänsla och det blev bättre med en kille bredvid mig.

Egna berättelser

Mådde dåligt men hittade lycka igen

Till alla er som kämpar, ni klarar det! Ni är så starka! Jag vet det. Jag fick hjälp hos bup, fick gå i terapi och kbt. Allt kändes förgäves då och att det inte skulle hjälpa. Men sakta men säkert började jag hitta lycka igen.

Egna berättelser

Nu är jag fri från mitt självskadebeteende

Jag hade absolut ingen att prata med alls. Jag kände mig helt ensam. Jag mådde inte alls bra och började helt enkelt att skada mig själv. Jag började också dricka massa alkohol och även röka.

Frågor och svar

Jag skäms över sexuella lekar jag hade med mina syskon

Jag minns sexuella lekar som jag hade med mina syskon när jag var liten. Jag känner skam över de här minnena och undrar jag hur jag kan få hjälp att gå vidare?

Egna berättelser

Jag såg upp till anorektikerna

På sommarlovet innan 6:an tänkte jag att nu ska allting bli bra, jag ska gå ner i vikt och få kompisar.

Egna berättelser

Jag hade sex när jag var full och vill varna andra

Jag hade sjuk ångest över detta men fattade inte varför. Jag var ju med på det? Fick dock veta senare att han var 28, och att han varit nykter, plus att han visste min exakta ålder, 15. Jag tycker idag att detta är sjukt och skyller helt på honom över min ångest, JAG. VAR. ETT. BARN!!

Egna berättelser

Internetvännen är det bästa som hänt mig!

Folk dömer mig, familj och vänner säger att det inte är riktigt. Visst vi har aldrig träffats eller så men hon betyder allt för mig.

Svara varandra

Jag vågar inte söka hjälp, vad ska jag göra?

Jag är rädd för att berätta hur jag mår och jag är så van att klara allt själv, hålla allt inom mig.

Till toppen av sidan