Panik - lämna sidan!
Att ha sex

Gnidsex

Gnidsex kan vara att gnida, gnugga eller trycka könen mot varandra. Eller att gnida könet mot någon annan del av kroppen. Gnidsex kallas också för gnuggsex, torrsex, frottage eller att saxa. Många tycker det är skönt och upphetsande.

Två personer gnider sig mot varandra med kläderna på.
Gnidsex är ett vanligt sätt att ha sex på och det går att variera mycket. Man kan ha det både med och utan kläder. Många har gnidsex första gången de har sex.

Hur har man gnidsex?

Det finns många sätt att ha gnidsex. Här är fem sätt du kan testa:

1

Torrsex – med kläder på

Gnid eller tryck könen mot varandra med kläder på. Det kallas ibland för torrsex.

2

Könet mot en annan kroppsdel

Gnid ditt kön mot till exempel någons rumpa, lår, höft eller mage. Du kan göra det med eller utan kläder på.

3

Snippa mot snippa

Ligg mitt emot varandra. Lägg benen om varandra så att snipporna nuddar varandra. Gnid och tryck blygdläpparna och klitoris mot den andras snippa. Det kallas att saxa, scissoring eller scissor sisters.

4

Penis mot penis

Gnid din penis mot den andras penis. En av er kan ligga ovanpå den andra. Det kallas ibland för frottage.

5

Penis mot snippa eller analöppning

Gnid penisen mot snippan eller analöppningen. Eller gnid snippan eller analöppningen mot penisskaftet. En av er kan ligga ovanpå eller under den andra, eller sitta i den andras knä.

Sex ska alltid vara frivilligt

Ingen får övertala eller tvinga dig att ha gnidsex, eller annat sex. Du har alltid rätt att avbryta. Sex ska vara frivilligt och något du njuter av.

Du behöver alltid ha samtycke när du gör något sexuellt med någon. Fråga gärna om det känns bra och var uppmärksam på signaler.

Vi gnuggar våra klittor mot varandra, det är det skönaste nånsin.


/Becca15,
svara på frågan Hur gör ni när ni onanerar med en kompis?

 

Är gnidsex bara förspel?

En del har gnidsex innan de har smeksex, oralsex eller slid- eller analsamlag. Då kallas det ibland för förspel. Men det är vanligt att bara ha gnidsex. Många som har sex första gången har bara gnidsex, med eller utan kläder.

Könssjukdomar 

Det finns en liten risk att könssjukdomar överförs vid gnidsex om könens slemhinnor gnids mot varandra. Men risken är mindre än vid slidsamlag och analsex. 

Kan man bli gravid av gnidsex?

Du kan bli gravid om sperma kommer in i slidan. Men det är mycket ovanligt att bli eller göra någon gravid vid gnidsex. Det är ovanligt även om det skulle komma sperma utanpå snippan.

Till toppen av sidan