Panik - lämna sidan!
Sex

När sex inte funkar som du vill

Här hittar du innehåll om när sex inte funkar som du vill.

Aktuella artiklar

Ingen sexlust

Ibland tänker man på sex ofta och blir lätt kåt, ibland är det precis tvärtom. Sexlusten hänger ofta ihop med hur du har det i livet och varierar från person till person.

Om sex gör ont

Sex ska inte göra ont eller kännas obehagligt. Därför ska du bara ha sex när du vill, och om det känns skönt. Det finns bra hjälp att få både för dig som har snippa och för dig som har penis.

Vaginism

Vaginism betyder kramp i slidan. Det gör ont eller är svårt att föra in någonting i slidan, om du har vaginism. Du kan göra flera saker själv för att bli bättre, och det finns också bra hjälp att få. De allra flesta blir bra efter ett tag.

Ont i slidöppningen

De flesta får ont i slidöppningen någon gång ibland, men det brukar gå över ganska snabbt. Slemhinnorna i slidan kan ha blivit överkänsliga om smärtan inte går över, eller om du ofta har ont. Då kan du ha provocerad vulvodyni, alltså det som tidigare brukade kallas för vestibulit. Kontakta vården så du får hjälp om smärtan inte går över.

Svårt att få orgasm

Många tycker att det är skönt att onanera eller ha sex utan att få orgasm. Men en del tycker det kännas jobbigt att inte få det. Det kan finnas olika anledningar till att du inte får orgasm. Och det finns saker du kan göra för att lättare få orgasm.

Svårt att få stånd

Nästan alla har svårt att få stånd någon gång. Det beror oftast på att man är nervös eller stressad. Det är sällan något fysiskt fel. Oavsett vad det beror på, finns det hjälp att få. Ofta kan samtal eller psykoterapi vara till hjälp. Ibland kan också olika läkemedel hjälpa.

Tidig utlösning

Nästan alla får tidig utlösning någon gång. Ibland beror det på att det är så skönt att det är svårt att veta hur man ska hantera det. Men det kan bero på annat också. Det går att träna på att fördröja utlösningen om du tycker att det är ett problem.

Träna på att fördröja utlösningen

Det går inte att säga vad som är tidig utlösning eftersom det inte finns några regler för hur länge man ska ha sex. Men du kan träna på att fördröja utlösningen om du brukar få utlösning tidigt och tycker att det är ett problem.

Till toppen av sidan