Panik - lämna sidan!
Att ha sex

Oralsex – att suga av

Att suga av någon är när du använder munnen på någons penis. Du kan föra munnen fram och tillbaka runt penisen. Eller suga, slicka och pussa på ollonet, penisskaftet och pungen. Många tycker det är skönt att bli avsugna, men inte alla.

En person ligger på sängen, blundar och njuter.
Oralsex, munsex och att gå ner på någon är andra ord för att sug av.

Varför kan det vara skönt att bli avsugen?

När någon suger av dig stimuleras penisens känsligaste del, ollonet. Där finns många nervändar. Nervändarna sitter i slutet av varje nerv och gör att vi har känsel och kan känna njutning. 

Sex blir ofta skönare med mycket fukt. När du blir avsugen blir det blött av saliven.

Jag brukar slicka lite på snoppen först kanske, sen ta in den i munnen, trycka med läpparna runt och röra på huvudet upp och ner.


/Tjej 18, svarar på frågan ”
Hur suger man av någon?

Att suga av någon – fem tips

Det finns inget rätt och fel sätt att suga. Det viktiga är att det känns bra, både för dig som suger och för dig som blir avsugen. En del gillar när man suger långsamt och försiktigt, andra snabbt och hårt. Fråga gärna den du suger av om det känns skönt eller om du ska göra på nåt annat sätt.

1

För in ollonet i munnen

Omslut ollonet med läpparna. Rör dig så att läpparna glider fram och tillbaka över ollonet. Du kan suga samtidigt om du vill.

2

Slicka och tryck

Slicka på ollonet, penisskaftet eller pungen. Eller tryck med läpparna mot strängen. Här kan du läsa och se bilder på strängen och penisens och pungens olika delar.

3

Smek samtidigt

Du kan smeka penisen eller pungen med handen, samtidigt som du använder munnen.

4

Vill du inte ha sperma i munnen?

Använd kondom. Eller be den du suger av att säga till när det är nära utlösning. Ta bort munnen och fortsätt med handen tills personen kommer.

5

Är du orolig att tänderna ska göra illa den du suger av?

Testa att dra in läpparna över tänderna.

Så gör Adrian och Martina när de suger av någon

Förutom att ge tips berättar Adrian vad han tycker är skönt när någon suger av honom.

Oralsex är alltid frivilligt

Ingen får övertala eller tvinga dig att ha oralsex, eller annat sex. Du har alltid rätt att avbryta. Sex ska vara frivilligt och något du njuter av. Du behöver alltid ha samtycke när du har oralsex.

Penisens smak och lukt

En person håller i någons penis samtidigt som hen suger på den. Illustration.
Många tycker det är upphetsande att känna doften och smaken av kön.

Alla penisar luktar och smakar något, och det kan påverkas av vad du ätit och druckit. Många tycker smaken och lukten av kön är upphetsande.

Luktar eller smakar din penis illa? Det kan bero på att du inte tvättat dig ordentligt. Här kan du läsa om att tvätta penisen. Det kan också bero på en infektion. Läs här om du har dåligt lukt och flytningar från penisen.

Man kan tänka hur det är att suga på en klubba. Samtidigt som du suger kan du smeka pungen, eller dra din hand fram och tillbaka över penisen.


/Kille trosbärare,
svarar på frågan ”Hur suger man av någon?”

Könssjukdomar

Könssjukdomar kan överföras när du suger av någon eller blir avsugen. Risken ökar om du får sperma i munnen. Men det inte är lika stor risk som vid slid- eller analsamlag. För att skydda dig mot könssjukdomar kan du använda kondom.

Man kan inte bli gravid av oralsex

Du kan inte bli eller göra någon gravid av oralsex. Det spelar ingen roll om du sväljer eller få sperma i munnen.

Till toppen av sidan