Panik - lämna sidan!

Våld & kränkningar

Du har rätt att slippa våld, kränkningar och diskriminering. Men om du råkar ut för det finns hjälp att få.

Aktuella artiklar

Mer om våld & kränkningar på UMO

Egna berättelser

Nu vill jag leva

Jag cyklade och cyklade. Jag började cykla mot ett ställe med en bro i hopp om att hoppa från den. Men någon privatperson ringde till polisen som kom och tog mig. Jag fick  sätta mig i polisbilen. Jag bad en av poliserna att ringa och berätta att jag levde!

Frågor och svar

Jag blev dåligt behandlad på vårdcentralen

Är det fel att jag tycker det här var jättejobbigt? Det var jättehemskt! Överreagerar jag?

Egna berättelser

Våldtagen som barn

Nu när jag är äldre så fattar ju att det måste räknas som våldtäkt. Ändå har jag inte berättat för någon och det mår jag dåligt av.

Frågor och svar

Är det mobbning om jag är taskig på nätet?

Ibland kan jag vara lite elak och skriva taskiga saker på nätet, till exempel i sociala medier och i forum. Jag har lite dåligt samvete över det.

Egna berättelser

Man kan klara allt

Våga berätta, för någon vuxen, för din kompis, för din mamma eller farfar eller vem som helst. Jag lovar att det finns någon som kan hjälpa dig även om det inte känns så. Tack vare att jag haft så otroligt fina människor runt mig i allt det här så har jag faktiskt klarat det och jag står fortfarande här idag, med hjälp av mina fina vänner, familj och så vidare. Och dem kan jag nog aldrig tacka nog mycket, så mycket som ni hjälpt mig, även min fina kurator förtjänar en eloge.

Artikel

Om någon du känner har utsatts för ett sexualbrott

Du kan hjälpa någon du känner som har utsatts för sexualbrott. Men du som stöttar kan också behöva eget stöd.

Svara varandra

Vännerna skämtar om homosexuella och nazism

Jag har en vän som flitigt använder ordet bög som ett skällsord och ofta säger saker som ”fan va bögigt” när något är dåligt. En hel del killar i min klass uttrycker sig också om nazism på opassande sätt.

Frågor och svar

Min pojkvän tvingar mig till sex

Han säger att han har rätt att ha sex med mig eftersom vi är ihop. Han kan också säga att jag är skyldig att till exempel suga av honom.

Till toppen av sidan