Panik - lämna sidan!

Våld & kränkningar

Du har rätt att slippa våld, kränkningar och diskriminering. Men om du råkar ut för det finns hjälp att få.

Aktuella artiklar

Mer om våld & kränkningar på UMO

Artikel

Att utsätta någon för sexualbrott

Att ha sex med någon som inte vill är alltid fel och olagligt. Det kan kännas jobbigt om du har gått över någons gräns. Men du kan få hjälp.

Frågor och svar

Varför säger ni att alla får bestämma över sin kropp när det inte är så?

Det stämmer inte i verkligheten. Jag får till exempel inte träffa killar eller ha sex innan jag gifter mig.

Frågor och svar

Är det dåligt att skicka nudes?

Jag vill gärna skicka nudes till en kille jag känner lite, men jag är lite rädd att de kan spridas.

Artikel

Om någon annan blir mobbad

Ibland märks det tydligt när någon blir mobbad. Andra gånger kan det vara svårt att veta om det är mobbning eller inte. Visa att du bryr dig om du tror att någon blir utsatt. Och be andra om hjälp för att stoppa mobbningen.

Svara varandra

Vännerna skämtar om homosexuella och nazism

Jag har en vän som flitigt använder ordet bög som ett skällsord och ofta säger saker som ”fan va bögigt” när något är dåligt. En hel del killar i min klass uttrycker sig också om nazism på opassande sätt.

UMO-podden

Hur vet jag om hon vill ha sex?

31. "Jag tvekade lite hur jag skulle fråga, men sen frågade jag bara. Hon verkade glad att jag ställde frågan".

Frågor och svar

Var det olagligt att han hade sex med mig när jag var full och sov?

Jag var på en fest för ett tag sen och blev väldigt full. Jag kräktes och sen däckade jag och minns ingenting förrän nästa morgon. När jag vaknade sa en kompis att en kille hade legat med mig när jag sov.

Till toppen av sidan