Panik - lämna sidan!

Våld & kränkningar

Du har rätt att slippa våld, kränkningar och diskriminering. Men om du råkar ut för det finns hjälp att få.

Aktuella artiklar

Mer om våld & kränkningar på UMO

Frågor och svar

Får en rektor kränka elever?

Jag har nyligen känt mig enormt kränkt när min rektor berättade hur dålig jag är inför hela klassen.

Egna berättelser

Underbart sex trots tidigare övergrepp

Det var på höstlovet. Jag har tidigare blivit utsatt för sexuella övergrepp, jag trodde aldrig jag skulle våga ha sex men ...

Frågor och svar

Hur ska jag få mina föräldrar att sluta misshandla mig?

Jag vill inte berätta för någon. Hur ska jag få dem att sluta?

Artikel

Känner du någon som blir kontrollerad av sin familj?

Tror du att någon som du känner blir utsatt för hedersrelaterat våld och förtryck? Du kan hjälpa!

Frågor och svar

Är det mobbning om jag är taskig på nätet?

Ibland kan jag vara lite elak och skriva taskiga saker på nätet, till exempel i sociala medier och i forum. Jag har lite dåligt samvete över det.

Egna berättelser

Mobbad på nätet av kompisar

Jag skämdes rejält. Mitt liv var förstört, jag mådde sämre för varje dag, jag grät ibland och bara vill tar självmord. Min bestie gav mig sitt fb-lösen och användarnamn, och när jag loggade in såg jag att hon skrev " vi borde inte göra det mot henne".

Svara varandra

De hotar att skada min familj om jag inte skickar nudes

Personer har hotat och sagt att jag måste skicka nudes. Jag känner inte personerna men de har hotat att skada min familj om jag inte gör det. Jag vågar inte prata med mina föräldrar, vad ska jag göra?

Egna berättelser

Nu vill jag leva

Jag cyklade och cyklade. Jag började cykla mot ett ställe med en bro i hopp om att hoppa från den. Men någon privatperson ringde till polisen som kom och tog mig. Jag fick  sätta mig i polisbilen. Jag bad en av poliserna att ringa och berätta att jag levde!

Till toppen av sidan