Panik - lämna sidan!

Våld & kränkningar

Du har rätt att slippa våld, kränkningar och diskriminering. Men om du råkar ut för det finns hjälp att få.

Aktuella artiklar

Mer om våld & kränkningar på UMO

Artikel

Skyddade personuppgifter och skyddad identitet

Du kan få skyddade personuppgifter, eller skyddad identitet som det också kallas, om du är utsatt för hot. Då blir det svårare för andra att ta reda på var du bor. Det är Skatteverket som beslutar om du får skyddade personuppgifter.

Frågor och svar

En vuxen tjatar om nakenbilder och filmer

Han ville att vi skulle skicka bilder på varandra och på våra kroppar eftersom han var ”nyfiken”. När han skickade foton på sig själv kom det fram att han ljugit om sin ålder, han var 49 år!

Artikel

Har du blivit övertalad eller hotad på nätet?

Har någon försökt få dig att göra något du inte vill? Som att skicka bilder eller visa dig naken framför kameran? Eller har någon hotat dig för att skrämmas, till exempel med att sprida bilder på dig eller att skada dig? Här får du tips på vad du kan göra.

Egna berättelser

Jag blev utnyttjad när jag mådde dåligt

I ena stunden kunde han säga: 'Jag älskar dig, du är allt jag behöver.' och i nästa stund säga att jag var en idiot. Han psykade mig ganska snabbt, han tjatade massor om att träffas bland annat. När detta höll på blev mina föräldrar galna. Men vi träffades ändå.

Artikel

Om du inte kan bo kvar hemma

Kan du inte vara trygg hemma? Då har du rätt att få hjälp av din kommun. De ska hjälpa dig så att du har en säker plats att bo på.

Egna berättelser

Till dig som också är, eller har varit, mobbad

Jag vet hur det känns att sitta bland smutsen och de blöta pappersservetterna på ett toalettgolv - jag tror att det räcker med att säga det, ni förstår fortsättningen.

Frågor och svar

Min pojkvän tvingar mig till sex

Han säger att han har rätt att ha sex med mig eftersom vi är ihop. Han kan också säga att jag är skyldig att till exempel suga av honom.

Frågor och svar

Jag får inte onanera eller ha sex för mamma

Min mamma har sagt att jag som tjej inte får ha sex innan jag gifter mig. Hon har också sagt att jag inte får onanera. Har föräldrar rätt att bestämma om det här?

Till toppen av sidan