Panik - lämna sidan!

Våld & kränkningar

Du har rätt att slippa våld, kränkningar och diskriminering. Men om du råkar ut för det finns hjälp att få.

Aktuella artiklar

Mer om våld & kränkningar på UMO

Artikel

Du som mobbar

En del personer som mobbar förstår inte att de får någon annan att må dåligt. Andra känner sig starkare när de är taskiga mot någon annan. Säger eller gör du ofta saker som får andra att bli ledsna? Då kan det vara mobbning du håller på med. Det kan vara svårt att sluta mobba, men du kan få hjälp att göra det.

Egna berättelser

Mobbad på nätet av kompisar

Jag skämdes rejält. Mitt liv var förstört, jag mådde sämre för varje dag, jag grät ibland och bara vill tar självmord. Min bestie gav mig sitt fb-lösen och användarnamn, och när jag loggade in såg jag att hon skrev " vi borde inte göra det mot henne".

Egna berättelser

Familjen slog mig för att jag festade

Jag är livrädd att lämna men kan inte vara mer redo att ta steget bort från min familj. Jag hatar dem, men jag är för livrädd att gå till socialen, mer livrädd än att bli dödad av min familj.

Frågor och svar

Var det olagligt att han hade sex med mig när jag var full och sov?

Jag var på en fest för ett tag sen och blev väldigt full. Jag kräktes och sen däckade jag och minns ingenting förrän nästa morgon. När jag vaknade sa en kompis att en kille hade legat med mig när jag sov.

Egna berättelser

Jag blev utsatt för övergrepp av en tant

Vad är ett sexuellt övergrepp? En fråga som kommer upp ofta! Bara du kan avgöra om det är ett övergrepp, sexuella trakasserier eller liknade!

Egna berättelser

Jag hade sex när jag var full och vill varna andra

Jag hade sjuk ångest över detta men fattade inte varför. Jag var ju med på det? Fick dock veta senare att han var 28, och att han varit nykter, plus att han visste min exakta ålder, 15. Jag tycker idag att detta är sjukt och skyller helt på honom över min ångest, JAG. VAR. ETT. BARN!!

Artikel

Skyddade personuppgifter och skyddad identitet

Du kan få skyddade personuppgifter, eller skyddad identitet som det också kallas, om du är utsatt för hot. Då blir det svårare för andra att ta reda på var du bor. Det är Skatteverket som beslutar om du får skyddade personuppgifter.

Frågor och svar

Varför säger ni att alla får bestämma över sin kropp när det inte är så?

Det stämmer inte i verkligheten. Jag får till exempel inte träffa killar eller ha sex innan jag gifter mig.

Till toppen av sidan