Panik - lämna sidan!
Sex

Att ha sex

Här hittar du innehåll om att njuta av sex på olika sätt.

Aktuella artiklar

Sexlust och att vara kåt

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och på andra ställen.

Samtycke - hur vet jag att någon vill ha sex?

Du behöver ha så kallat samtycke när du har sex med någon. Det betyder att den eller de du har sex med sagt eller visat att de vill ha sex. Du kan märka på olika sätt om någon vill. Fråga personen om du är osäker.

UMO frågar: Hur vet du om någon vill ha sex?

Dela med dig av dina tips på hur det kan märkas att någon vill ha sex, eller hur du själv brukar visa det.

Hur blir sex skönt?

Sex ska vara härligt och skönt för dig och för den eller dem du har sex med. Prova er fram för att upptäcka hur ni kan göra det skönt för varandra.

Onani

Onani betyder att du har sex med dig själv. Du kan smeka ditt kön eller andra delar av kroppen för att det ska kännas skönt. Det är inte dåligt att onanera och du bestämmer själv om du vill göra det.

Orgasm

Att komma, att det går för en eller att man får orgasm är flera namn på samma sak. Det blir skönare och skönare, känslan blir som starkast och sen släpper det.

Gnidsex

Att gnida könet mot någon annans kropp kan vara skönt och upphetsande. Det brukar kallas för gnidsex eller gnuggsex. Det kan vara att ni gnider könen mot varandra, eller mot någon annan del av kroppen.

Smeksex

Smeksex betyder att du med händerna och fingrarna smeker känsliga delar av kroppen på ett sexuellt sätt. Smeksex med dig själv kallas för onani.

Munsex

Munsex är när du med munnen eller tungan suger, pussar eller slickar på penisen, snippan och områdena runt omkring. Munsex kallas också för oralsex.

Samlag

Med samlag menas oftast sex där en penis eller en sexleksak förs in i snippan eller i analöppningen. Det finns många olika sätt att ha samlag på.

Analsex

Analsex är när du smeker, pillar eller slickar i eller runt analöppningen. Det kan också vara att du för in ett finger, en penis eller en sexleksak.

Nakenbilder och annat nätsex

Sex på internet kan vara många olika saker. Till exempel att byta nakenbilder, att filma sig när man gör något sexuellt eller att skicka sexiga meddelanden.

Fetischism och BDSM

Sex går att ha på många sätt och olika personer tänder på olika saker. Fetischism och BDSM är några sätt att leka på och att utforska kroppen och sexualiteten. Tänk på att alla inblandade ska vara överens och respektera alltid om någon vill avbryta.

Sexleksaker

Sexleksaker är något du kan använda när du har sex både med dig själv och med andra för att göra sexet skönare. Det kan vara vanliga saker som du har hemma. Det finns också särskilda sexleksaker att köpa både i särskilda sexbutiker, på vissa apotek och på nätet.

Glidmedel

Du kan använda glidmedel när du har sex med någon eller när du onanerar, för att det ska glida bättre och bli skönare. Du kan använda det tillsammans med kondomer och andra skydd.

Sextips vid fysiska funktionsnedsättningar

Sex ska vara något härligt, något som du njuter av. För att det ska bli skönt är det bra att utgå ifrån dina behov och dina förutsättningar. Här kan du som har en fysisk funktionsnedsättning som begränsar dig när du ska ha sex få tips. Du kan läsa om olika sexhjälpmedel, andra hjälpmedel och tips och trix.

Sex utomlands

Att ha sex i Sverige eller utomlands kan innebära samma risker när det gäller könssjukdomar vid oskyddat sex. Men det kan också vara så att landet du är i förbjuder sånt som du är van vid är okej, till exempel att ha sex med någon av samma kön eller någon du inte är gift med.

UMO frågar: Vad tycker du är skönt när du har sex?

Olika personer njuter av olika saker. Här kan du svara på frågan och skriva vad du tycker är skönt när du har sex med någon. Du kan också läsa vad andra svarat, eller se en film med andras svar.

Till toppen av sidan