Panik - lämna sidan!

Tobak, alkohol och droger

Det är skadligt att använda alkohol, tobak, narkotika och dopningspreparat. Du kan få hjälp om du eller någon i din närhet har problem.

Aktuella artiklar

Mer om tobak, alkohol och droger på UMO

Egna berättelser

Jag hade sex när jag var full, det gjorde bara ont!

Han tog av sig sina kläder och vi började strula. Jag tog av mig mina kläder (förutom bh och trosor). Han viskade i mitt öra "ska vi gå någon annanstans?". Jag gick med på det så vi gick ner till vardagsrummet och la oss i en soffa och började strula. Jag förde sakta ner min hand till hans kuk och började runka honom. Men innan han kom så tog han av mina trosor och vi hade sex.

Egna berättelser

Pappa, jag är orolig för dig!

Jo det är att jag VET att du smyger med ditt drickande... Jag vet att du tar en klunk ur flaskan när du tror att ingen ser. Men jag ser det varje gång jag känner lukten av sprit!

Egna berättelser

Vi stal öl

Min kompis smög ut två pilsner från hans farsas källare och vi drog till skolan för att dricka dem. Min kompis vågade inte riktigt först men jag drack den på en gång. Först kände jag ingenting men efter en stund så kunde jag knappt stå. Min blick blev alldeles suddig och jag började flumma ut ord. Vi både försökte ta oss till ICA för att köpa chips eller något men det tog en timme ta oss dit för att vi kunde knappt gå. Expediten kollade på oss konstigt och vi försökte springa därifrån för han började ringa någon. Vi trodde han ringde polisen. Vi gick hem till min kompis och frisknade till lite.

Svara varandra

Vill sluta snusa, hur gör jag?

Har snusat i drygt två år nu och vill sluta; pallar inte med paniken när man inte hittar dosan eller hur det svider till i plånkan varje gång jag köper.

Svara varandra

Hur påverkas vänner och familjen när man tar droger?

Hur påverkas vänner och familj?

Frågor och svar

Hur farligt är det att röka?

Jag såg ett tv-program om hur röken skadar cellerna i kroppen med mera. Hur farligt är det egentligen att röka om man är ung och frisk och tränar?

Egna berättelser

Rökte för att allt var jobbigt

Jag är en kille på 15 år och jag ska berätta min historia om hur jag började röka och testa cannabis. När jag gick på mellanstadiet så blev jag väldigt mobbad för min vikt, jag är väldigt smal så det var därför. Jag mådde väldigt dåligt av detta och hade självmordstankar väldigt ofta.

Frågor och svar

Min kompis tar droger, vad ska jag göra?

Hon struntar i skolan, och jag är jätteorolig för henne. Vad kan jag göra? Vem ska jag prata med? Hon behöver hjälp.

Till toppen av sidan