Panik - lämna sidan!

Familj

Du har rätt att känna dig trygg hemma och det finns hjälp att få om det finns problem i familjen.

Aktuella artiklar

Mer om familjer på UMO

Svara varandra

Jag orkar inte med bråken hemma

Vi bråkar extremt mycket i familjen, minst två gånger om dagen. Mamma tar alltid pappas sida så jag känner inget stöd från respektive förälder eller mitt syskon som bor hemma. Jag orkar inte mycket mer.

Egna berättelser

Jag var rädd och funderade på abort

Efteråt så berättade vi det för våra föräldrar som INTE tog det bra först, men efter ett tag började dom mer och mer acceptera och respektera mitt och min pojkväns val.

Egna berättelser

Blåmärken i själen syns inte

Jag mådde så hemskt dåligt och hoten blev hemskare och hemskare. Jag skulle ha dött om jag inte hade berättat.

Svara varandra

Behöver tips inför utlandsflytt

Jag förstår att Afrika är fett coolt och att få den erfarenheten om andra kulturer är en möjlighet inte många har, men det är skitläskigt.

Egna berättelser

Familjen slog mig för att jag festade

Jag är livrädd att lämna men kan inte vara mer redo att ta steget bort från min familj. Jag hatar dem, men jag är för livrädd att gå till socialen, mer livrädd än att bli dödad av min familj.

Frågor och svar

Jag får inte hitta på något när jag är hos mamma

Det händer att jag gråter mig till söms ibland, men jag vågar inte prata med någon om det. För det känns som att jag gnäller över ingenting, som att det finns folk som har det värre och jag har då inte rätt att klaga.

Svara varandra

Min mamma låter mig inte ha ett privatliv!

Hon ”städar” mitt rum för att rota, kollar igenom fickor och väskor och så fort jag har lämnat mobilen någonstans tar hon upp den för att kolla notiserna.

Egna berättelser

Gangsterlivet leder ingenstans

I november 2020 förlorade jag min storebror till gatuvåldet. Han blev skjuten. I juli 2021 förlorade jag min tvillingbror, de var sjukt vi hade precis fyllt 16.

Till toppen av sidan