Panik - lämna sidan!
Om webbplatsen

UMO:s hantering av kakor, cookies

På UMO och Youmo används kakor (cookies) för att komma ihåg till exempel om du vill se känsliga bilder eller inte.

Kakor är små textfiler som innehåller information om besök på en webbplats. De sparas på den dator, mobil eller surfplatta som du använder när du besöker webbplatsen. Kakor används på de flesta webbplatser och är inte skadligt för din dator, mobil eller surfplatta.

På UMO och Youmo används kakor för att du som besöker oss ska få tillgång till alla funktioner och för att vi ska få statistik om hur sidorna används. Statistiken är värdefull för oss för att vi ska kunna utveckla sajterna vidare. 

Exempel på vad kakor används till på UMO och Youmo

  • Kakor används för funktionen att dölja känsliga bilder på UMO eller Youmo. Om du inte tillåter kakor funkar inte detta.
  • Kakor används för att komma ihåg vilket språk du har valt på Youmo. Detta funkar inte om du inte tillåter kakor.
  • Kakor används för att vi ska få statistik om hur sajterna används, till exempel hur besökare tar sig mellan olika sidor. Det är då anonym och sammanräknad information, som inte identifierar dig som person. 

Välja bort kakor

Du kan stänga av kakor i webbläsarens inställningar om du inte vill att det används. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång en kaka skickas till din dator, mobil eller surfplatta. Du kan också välja att tillåta kakor för specifika webbsidor. Du kan när som helst radera tidigare lagrade kakor från din hårddisk.

Dessa kakor använder vi

Så hanterar vi nya kakor

Vi ser över vilka kakor används med jämna mellanrum. Periodvis kan det dock tillkomma nya kakor som ännu inte har hanterats, men dessa kommer löpande klassificeras efter sitt syfte och sin funktion.

Om förändringarna kräver nya medgivanden av dig kommer detta aviseras.

Till toppen av sidan