Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Hur avslutar man ett våldsamt förhållande?

Elin utsattes för våld av sitt ex. I den här podden berättar hon hur det var och hur hon gjorde för att avsluta förhållandet.

– Han hade alla mina lösenord, ville alltid veta var jag var och blev ofta våldsam. En av de jobbigaste sakerna var att jag skämdes över att jag inte var stark nog att lämna, säger Elin.

Psykologen Ronja tipsar om hur du kan få hjälp att lämna en partner som är våldsam.

– Det är vanligt att hoppas att det ska bli bättre, men ofta blir det i stället värre. Du behöver lämna personen och det kan du få hjälp med. Det blir för farligt att vara kvar, säger Ronja.

UMO-podden som text

Här kan du läsa en textversion av den här UMO-podden. Den finns till för dig som har en hörselnedsättning eller av någon annan anledning föredrar att läsa i stället för att lyssna. 

Mer på UMO

Frågor & svar

Hur hanterar jag en svartsjuk partner?

Han har sagt att han är rädd att bli lämnad. I höst ska han flytta till en annan stad för att plugga, och då har han varnat mig för att han kommer bli ännu mer svartsjuk.

Artikel

Utsatt för sexualbrott

Det är olagligt att göra något sexuellt med någon som inte vill. Du kan få hjälp om du har blivit utsatt för sexualbrott.

UMO-podden

Hur slutar jag vara svartsjuk?

08. "Om inte jag svarar inom 5 minuter kan min partner undra vad jag håller på med och tro att jag hånglar med någon annan".

Till toppen av sidan