Fråga

Jag känner mig utnyttjad av en jag träffade på nätet

Fråga

Jag träffade en kille på nätet. Han var jättetrevlig, snäll och rolig. Efter ett tag sa han att han gillade mig. Jag blev jätteglad, för jag hade känslor för honom också. Vi skickade bilder till varandra, ganska sexiga bilder.

Så en dag fick jag veta att han höll på så med en massa olika tjejer. Jag blev helt knäckt. Jag känner mig helt värdelös och vill knappt leva längre. Det känns som om han har utnyttjat mig och sen slängt mig på soptippen. Jag ångrar hela tiden att jag skickade bilderna. Snälla hjälp!

Svar

Vad tråkigt att höra att du mår så dåligt att du känner att du knappt vill leva längre. Jag förstår att det måste vara jättejobbigt att först ha blivit så där glad och känt sig så uppskattad, och sen känna sig sviken.

Jag tänker att en del i det här handlar om att du känner dig sviken och den andra delen handlar om att du ångrar att du skickade bilderna.

Jag tycker att du ska berätta för honom hur sviken och utnyttjad du känner dig. Sen tycker jag också att du ska be honom radera bilderna på dig. Det är olagligt att ha sexuella bilder på någon som är under 18. Det kan du också säga till honom.

Du skriver att han "höll på med" en flera olika tjejer. Jag är inte helt säker på vad du menar med det. 

Eftersom jag inte vet exakt vad du menar vet jag inte om han faktiskt utnyttjade dig eller om ni hade olika idéer om hur er relation skulle se ut. Kanske du tänkte att det enbart var du och han, medan han tyckte att det var okej att ha kontakt med flera. Det kan vara bra att prata om såna saker så man vet vad den andra har för inställning. Har man en relation? Vad innebär det i så fall?

Det låter som om detta har fått dig att må väldigt dåligt. Därför tror jag att du behöver prata med någon vuxen om det som har hänt.,Ta kontakt med en ungdomsmottagning, skolkuratorn eller prata med någon vuxen hemma, för så här dåligt ska du inte behöva må.

Jag vet att allt känns jobbigt nu, men det betyder inte att det alltid kommer att vara så. Saker och ting ändrar sig och du kommer att må bättre igen.

Med vänliga hälsningar

Jenny Jägerfeld, psykolog

Till toppen av sidan