Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag fick skadestånd efter sexuella övergreppet

Hej, jag är en tjej på 24 år jag tänkte bara berätta lite om när jag blev sexuellt utnyttjad på en buss hem från Liseberg. Det är nu flera år sen detta hände, men jag ville bara berätta lite. Jag minns det så himla väl. Allt hade varigt jättebraochtrevligt på Liseberg ända fram till att vi skulle åka hem.

Jag var trött så jag somnar på bussen och vaknade av att en gubbe tafsade på mig. Han tog mig mellan mina ben innan för mina trosor och sen tog han mig på brösten. Han lyssnade inte när jag sa att han skulle sluta. Ingen på bussen brydde sig att jag skrek eller sa ifrån.

Nästa dag, då var det måndag, ville min fröken prata med mig i ett annat rum. Hon såg att jag var ledsen och mådde dåligt. Jag berättade allt för min lärare. För jag vågade inte berätta för mina föräldrar vad som hade hänt men i alla fall jag fick gå till skolsköterskan och prata med henne. Jag fick kontakt med polisen och fick komma på förhör. Efter förhöret tog det några månader, sen ville dom att jag skulle komma till rättegången och berätta för åklagaren vad som hade hänt. Men i stället så fick min snälla mamma åka dit och min lärare var också med.

Jag fick pengar i skadestånd och åkte till Grekland med klassen i två veckor i stället för att sitta i rättegången.

Så snälla alla människor som har vart med om sexuella övergrepp, våga att säga ifrån, våga säga nej jag vill inte ha sex! Det är ett brott mot lagen om någon tvingar dig till att ha sex mot din vilja. Våga stå på dig, visa vem som är en vinnare, jo vinnaren är du. Var rädd om er alla där ute stå på er, kram.

/Anonym tjej

Mer på UMO

Artikel

Utsatt för sexualbrott

Det är olagligt att göra något sexuellt med någon som inte vill. Du kan få hjälp om du har blivit utsatt för sexualbrott.

Frågor & svar

Var det olagligt att han hade sex med mig när jag var full och sov?

Jag var på en fest för ett tag sen och blev väldigt full. Jag kräktes och sen däckade jag och minns ingenting förrän nästa morgon. När jag vaknade sa en kompis att en kille hade legat med mig när jag sov.

Frågor & svar

Ska jag berätta för kuratorn om de sexuella övergreppen?

Om jag skulle berätta om detta för kuratorn, kommer hen då att gå vidare med detta och anmäla det? Eller gäller tystnadsplikten?

Till toppen av sidan