Panik - lämna sidan!

Att må dåligt

Att må dåligt ibland är en del av livet. Men det kan också vara psykisk ohälsa. Här finns information om hur du kan få hjälp. Och tips för att må bättre.

Aktuella artiklar

Mer om att må dåligt på UMO

Egna berättelser

Jag blev utnyttjad när jag mådde dåligt

I ena stunden kunde han säga: 'Jag älskar dig, du är allt jag behöver.' och i nästa stund säga att jag var en idiot. Han psykade mig ganska snabbt, han tjatade massor om att träffas bland annat. När detta höll på blev mina föräldrar galna. Men vi träffades ändå.

Frågor och svar

Det var rätt att göra slut, ändå har jag såna skuldkänslor

Vi försökte länge att lösa det på olika sätt. Men att avsluta det var det enda valet jag hade.

Frågor och svar

Vad innebär det att ha borderline?

Jag har precis fått diagnosen borderline och undrar om man kan ha det olika mycket? När jag läser på internet så låter det jättehemskt, som om man aldrig kommer att få ett bra liv.

Frågor och svar

Kan skolkuratorn berätta om ätstörningen för mina föräldrar?

Om jag går till en skolkurator och berättar om att jag tror jag har en ätstörning, vad händer då? Bryter hen sin tystnadsplikt och berättar för mina föräldrar?

Egna berättelser

Var utbränd och kunde inte gå

Jag hade stressat så mycket så det ända sättet min kropp kunde få mig att vila var om mina ben inte fungerade. Jag fick åka till rehab i två veckor efter det och lära mig att gå igen.

Egna berättelser

Jag såg upp till anorektikerna

På sommarlovet innan 6:an tänkte jag att nu ska allting bli bra, jag ska gå ner i vikt och få kompisar.

Egna berättelser

Efter år av anorexia och ångest är jag stolt och mår bättre!

Jag har levt med ångest hela mitt liv, som sedan blev anorexi när jag var 13-14 år. Idag är det lite mer än en månad sedan jag blev utskriven från min sjätte inläggning på heldygnsvården.

Egna berättelser

Prata med någon om ni mår dålig!

Mina föräldrar skildes när jag var 6/7 år och jag har alltid tyckt att de varit jobbigt, för jag berättade inte för nån hur jag mådde och kände så de slutade med att jag fick många problem. Så jag uppmanar INGEN att ta samma väg som mig. Berätta för en lärare, kompis, förälder, tränare, nån du verkligen litar på så lovar jag att de blir bra.

Till toppen av sidan