Panik - lämna sidan!

Att må dåligt

Att må dåligt ibland är en del av livet. Men det kan också vara psykisk ohälsa. Här finns information om hur du kan få hjälp. Och tips för att må bättre.

Aktuella artiklar

Mer om att må dåligt på UMO

Frågor och svar

Hur slutar jag vara överdrivet rädd för att bli smittad?

Det kan till exempel vara att det finns en liten fläck någonstans där jag är. Då tänker jag att det kanske är blod, och även om jag inte rör vid fläcken utan direkt går därifrån och tvättar händerna, så tänker jag sen att jag kanske ändå råkade göra det.

Svara varandra

Hur ska jag berätta för föräldrarna om självskadandet?

Hur berättade ni för era föräldrar om erat självskadebetende?

Svara varandra

Orolig att min syster har en ätstörning!

Ska jag prata om det med min syster? Ska jag prata om det med mina kompisar? Jag vet faktiskt inte. Hjälp?!

Artikel

Må dåligt

Alla mår dåligt ibland. Du kanske har varit med om något jobbigt, oroar dig eller så vet du inte varför du känner som du gör. Det finns flera sätt att må bättre.

Frågor och svar

Varför fick jag panik i klassrummet?

Alla kollade på mig och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag har alltid haft lätt att prata inför folk och har aldrig blivit röd i ansiktet tidigare, inte ens på redovisningar inför hela klassen.

Frågor och svar

Hur ska jag våga prata med en psykolog?

Jag är så otroligt rädd för att prata med någon. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag kommer antingen bara sitta helt tyst, eller le och låtsas att det blivit nåt missförstånd.

Svara varandra

Hur tog ni er ur dåligt mående?

Har ni varit deprimerade och hur tog ni er ur det? Hur berättade ni för era kompisar?

Frågor och svar

Hur slutar jag vara överdrivet rädd för att bli smittad?

Det kan till exempel vara att det finns en liten fläck någonstans där jag är. Då tänker jag att det kanske är blod, och även om jag inte rör vid fläcken utan direkt går därifrån och tvättar händerna, så tänker jag sen att jag kanske ändå råkade göra det.

Till toppen av sidan