Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur gör ni er partner glad?

Vad gör ni för att göra eran partner glad? Låt oss säga att er tjej/kille är ledsen eller arg efter en lång dag i plugget eller jobbet. Vad är det ni brukar göra för att uppmuntra dem?
/Snubbe, 17

 

Svar:

 • Jag köpte min kille en blombukett med hans favorit färg o han blev jätte glad. Skulle rekommendera att ge någon/några romantiska presenter. Blommor, choklad, nånting med djup mening för hen. Saker som gör din partner glad helt enkelt :D
  / erfaren flickvän
 • Visar henne/honom några cartoons som man brukarde kolla på när man var liten och skratta och tänka på nånting som är Stupid och säga oj jag fick den i mellan benen eller nåt aj fick en annans i huvudet nånting som gör så att din partner skrattar har en fantasi humor och försök göra nånting så att hon/han blir bara glad och så kan du säga på slutet Äntlighet så fick jag dig att vara bli glad igen och ge ett skratt och ett Leende så kommer det funka har gjort det fler gånger med mina kompisar :)
  /99an
 • Jag säger att trots allt du ser snygg ut. Jag skulle också säga att jag tycker om dig hemskt mycket och skulle be dig att komma hit och jag skulle ge dig massor av kramar. Jag vill också ge dig ett par kyssor och säger att du är en fin kille just sådan som du är.
  /Sirkku
 • För tillfället har jag ingen partner men här kommer några tips❤️
  1: Fråga nåt i stil med: Hej älskling, du ser hängig ut, vad skulle du må bra av just nu?
  2: ge en lång varm kram
  3: laga personens favoriträtt eller köp hens favoritsnacks
  4: Påminn om hur stark din partner är och vad hen är bra på och varför du tycker om hen
  5: ge personen en ryggmassage
  /Wawa
 • Antingen brukar vi kolla på film o äta nått gott, kanske fixa mat, beställa mat, göra de mysigt helt enkelt, min kille brukar tycka om det.
 • Nu råkar läget vara att jag är "tillgänglig", men jag skulle, om jag hade en partner, försöka prata om problemet. Jag skulle ta reda på vad som hänt och försöka lösa problemet så gott som möjligt. Kanske ge råd/tips på hur hon skulle kunna undvika problemet. Men såklart även försöka trösta henne genom att visa att jag bryr mig om henne. Ibland är det så lätt som en kram och några lugnande ord för att få någon att må bättre. Om det skulle bli ett missförstånd när jag försöker hjälpa henne skulle jag förklara vad jag önskade uppnå (att hon skulle må bra) och be om ursäkt. Vad jag skulle göra kanske skiftar från gång till gång, men jag skulle aldrig ignorera att hon mår dåligt.
  /Det kallas "tillgänglig", inte singel 🗿
 • När min kille är nere brukar jag göra nåt snällt för honom, typ nåt gott han gillar att äta, eller så ger jag honom massage eller suger av han. Det viktigaste är ju att man visar omtanke.
  /Sara, 15
 • Att bara finnas till och vara till stöd och lyssna på sin partner.
  /Peter 15
 • Ge en kram, hålla om personen typ? Sen fråga om hen vill mysa i sängen/soffan.
  /Tjej 20

Aktuella artiklar

Artikel

Stötta någon som mår dåligt

Du behöver inte vara expert för att stötta någon som mår dåligt. Du kan vara ett stöd bara genom att finnas där. Att lyssna, prata, hitta på saker eller bara vara tillsammans kan kännas hjälpsamt för den som mår dåligt.

Svara varandra

Hur kontaktar jag skolkuratorn?

Det känns konstigt och nästan lite pinsamt att skriva till skolkuratorn för att jag har typ aldrig pratat med någon om mina problem förut.

Svara varandra

Orolig inför döden, vad tror ni händer?

På senaste har jag tänkt mycket på vad som händer efter döden och får riktig panik på när jag tänker att allt kanske bara försvinner. Har aldrig vågat varken prata eller skriva om det.

Svara varandra

Kommer jag någonsin hitta kärleken?

Jag vet liksom inte vad jag ska göra. Jag vill bara kunna få uppleva en romantisk relation någon gång i livet, och även om det låter dramatiskt från en 20-åring känns det väldigt hopplöst just nu.

Svara varandra

Hur tog ni er ur dåligt mående?

Har ni varit deprimerade och hur tog ni er ur det? Hur berättade ni för era kompisar?

Svara varandra

Ska jag ta kontakt med min tidigare lärare?

Jag trodde det va en tonårsgrej, men jag är helt förälskad i honom och funderar på att ta kontakt. Är det fel av mig?

Svara varandra

Hur gör ni med distansförhållande?

Älskar min tjej så mycket, men det kan kännas jobbigt när det är så långt och man inte kan träffas så ofta.

Fakta

Oro - att vara orolig

Du känner dig säkert orolig ibland, det gör alla. Kanske vet du precis varför, men det är inte säkert. Om du ofta är orolig finns det saker du kan göra själv för att känna mindre oro. Det finns också hjälp att få om du oroar dig mycket.

Svara varandra

Hur kan jag må bättre trots finnar?

Jag är en tjej som länge haft problem med akne i ansiktet. Jag mår oerhört dåligt över det och skäms för mitt utseende.

Svara varandra

Hur gör jag slut utan att det blir stelt?

Jag inte är kär i henne längre men vi är med i samma vängrupp och vill inte att det ska bli stelt.

Svara varandra

Hur ska man bete sig när någon kommer ut?

I sommar ska jag träffa en gammal vän (inte träffats på ett år) som flyttade och förändrade hela sitt liv. Jag har lätt för att acceptera alla för den man är, och den vännen är troligtvis gay.

Svara varandra

Hur berättar jag för föräldrarna om killen från snapchat?

Jag har blivit ihop med en kille på snapchat som verkligen gillar mig och jag gillar honom och vi ska träffas första gången i sommar. Har ni tips på hur man kan berätta för sina föräldrar om det?

Egna berättelser

Tog bort TikTok och mår bättre

Jag tipsar om att bara låta TikTok vara i typ en vecka. Efter en vecka tänkte inte jag ens på det lägre.

Artikel

Att skilja sig

Du har alltid rätt att skilja dig om du vill. Även om den du är gift med inte vill skiljas.

Svara varandra

Hur stöttar jag min tjej som självskadar?

Bryr mig väldigt mycket om henne och hatar tanken att hon skadar sig själv. Vill inte göra situationen värre på något sätt.

Svara varandra

Jag mår dåligt, hur kan jag få hjälp?

Jag vill söka hjälp för mitt mående men jag kan inte prata med mina föräldrar om det och jag litar inte riktigt på psykologer.

Svara varandra

Min tjej vill inte pussas - varför?

När vi träffades i början så kunde vi pussas när vi hade sex. Men hon säger att man bara gör sånt i början för att inte va konstig.

Tips/inlägg från unga

Hur tar man kontakt med den man gillar?

Dela med dig av dina tips på hur man kan ta kontakt med den man gillar? Eller läs andras tips!

Egna berättelser

Började skriva poesi när jag mådde dåligt

På svenska lektionen hade vi börjat skriva poesi. Jag visste inte själv att jag gilla poesi så mycket men det kändes rätt när jag skrev.

Till toppen av sidan