Var med i UMO:s panel

Ibland behöver vi på UMO få hjälp med att veta vad unga tycker om våra texter, bilder och annat. Då brukar vi höra av oss till vår panel. Du kan anmäla dig för att vara med i panelen om du är mellan 13 och 18 år.

Två personer som ser glada ut. Illustration.

UMO-panelen får olika uppdrag av UMO:s redaktion. Uppdragen görs oftast på nätet, till exempel via mail eller chatt.

Vem kan vara med?

Alla unga mellan 13-25 år kan vara med i panelen. Vårt mål är att ha så stor spridning som möjligt så att vi har unga i olika åldrar, med olika kön, från olika delar av landet och så vidare.

Ungefär två eller tre år kan du vara med i panelen, men om du vill sluta tidigare går det förstås bra. När du fyller 25 år kommer du inte längre att få några uppdrag från UMO.

Vad kan det vara för uppdrag?

Uppdragen kan handla om olika saker. Det kan till exempel vara en text, och några frågor om texten som vi vill ha svar på. Vi kan till exempel fråga om texten är lätt eller svår att förstå. Ibland kan vi fråga vad du tycker om UMO:s bilder, eller vilka ord vi ska använda.

Hur ofta får jag uppdrag?

Ibland kommer det flera uppdrag på en termin, ibland kan det gå flera månader mellan uppdragen. Det beror på hur mycket nya saker vi gör på sajten.

Ersättning

När du har lämnat dina synpunkter skickar vi dig ett presentkort eller en biocheck med posten, som tack för hjälpen. 

Anmäl dig till panelen

Skicka ett mejl till info@umo.se för att anmäla dig till panelen. Berätta kortfattat vem du är och varför du vill vara med i panelen så återkommer vi till dig.

Till toppen av sidan