Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Vad gör jag åt pruttljud under sex?

Fråga

Jag och min pojkvän började ha sex för ett tag sen. Nu har det börjat komma pruttljud, vilket är enormt pinsamt. Det händer ofta när vi ska byta ställning. Jag skäms för det här och undrar om det finns något jag kan göra?

Svar

När man har slidsamlag i vissa ställningar kommer det lätt in luft i slidan. När luften trycks ut blir det pruttljud precis som du beskriver. Det är vanligt och UMO får ofta frågor om det.

Även om det kan kännas lite pinsamt när det händer är det inte så mycket att göra åt. Ni kan ju alltid skratta lite tillsammans om ni blir fnissiga. Det kan också vara bra att förklara vad det beror på om den du har sex med inte vet det.

Om du vill minska på pruttljuden får ni undvika de ställningar som ger mest pruttljud. Det kan ju i och för sig vara tråkigt om det är en ställning ni gillar. Det brukar vara bättre att inte bry sig så mycket om ljuden utan bara köra på och ha det skönt.

Med vänliga hälsningar
Johan Nilsson, sjuksköterska

Mer på UMO

Frågor & svarGår det att undvika menspruttar?

Jag får ofta menspruttar när jag har mens, och det känns väldigt pinsamt.

Att ha sex

Här hittar du innehåll om att njuta av sex på olika sätt.

UMO-poddenFrågor & svar om sex

34. Vad kan jag göra åt pruttljud under samlag? Kan jag få en könssjukdom av munsex? Är det okej att skicka dickpics? UMO:s experter svarar på frågorna och Martina och Adrian berättar om sina erfarenheter.

Till toppen av sidan