Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Hur träffar jag någon att ha sex med?

Fråga

Jag undrar hur man träffar någon att ha sex med? Alla andra verkar ha sex. Jag har aldrig träffat någon som vill.

Svar

Många undrar över precis detta.

Det är lätt att tro att alla andra har haft sex. Det kan ibland vara mycket prat om sex. Men i verkligheten kan det vara annorlunda. Det viktigaste är att inte ha sex förrän båda vill.

De flesta vill lära känna varandra innan de har sex. Det är också väldigt olika när man känner sig redo för sex. Det är vanligt att man har varit tillsammans ett tag först.

Finns det någon person du gillar extra mycket? Då kan det vara bra att försöka lära känna hen bättre. Försök att försiktigt se om hen är intresserad tillbaka. Du kan börja med att prata om vanliga saker, som visar att du bryr dig om personen. Fråga till exempel hur hen mår, eller hur hen trivs i skolan eller på jobbet.

Om personen verkar glad över att prata med dig, så vågar du kanske fråga om ni ska göra något tillsammans. Ni kan till exempel träffas och fika eller promenera.

Du kan lära känna nya människor på många sätt, till exempel i skolan eller genom kompisar. Eller bli medlem i en förening som håller på med något du gillar. Då kan du lära känna någon med samma intressen.

Med vänliga hälsningar
Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska

Mer på UMO

UMO-podden

Så tar du kontakt med din crush

40. "Jag gjorde så att vi hamnade i samma grupparbete. Då blev det att vi började prata och sen blev vi hop."

Till toppen av sidan