Panik - lämna sidan!

Jag är kille men känner mig som tjej

Vi svarar på en fråga från en person som är osäker på sin könsidentitet. Sjuksköterskan Johan ger råd och Eirin berättar hur han kom fram till att han inte var tjej som alla trodde, utan kille.

– Det var när jag började läsa om trans och olika könsidentiteter som jag till slut förstod att jag var kille. Det var läskigt att berätta för folk, men också väldigt befriande. Det var en frihet att äntligen kunna vara mig själv, säger Eirin.

Linus är 19 år och han blev lite förvånad när hans jobbkompis kom ut som transtjej, men han tänkte direkt att han ville stötta henne.

– Jag ville att hon skulle känna sig trygg med mig. Idag är vi nära vänner. Det kanske beror på att hon kände att hon kunde lita på mig.

Sjuksköterskan Johan från Fråga UMO berättar vad man har rätt till som transperson.

– Till exempel har alla rätt att byta namn och klä sig som de vill. Man kan också göra en utredning som kan leda till att man kan förändra sin kropp på olika sätt, säger Johan.

Mer på UMO

Egna berättelserJag är trans men mina föräldrar tror mig inte

Det har lett till mycket depression för att jag inte kan komma ut för mina föräldrar. Jag kom ut för en vän nyligen som är 18 och är bisexuell, han förstod mig och stöttade mig.

Till toppen av sidan