Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Skrev till mamma att jag är bi

Jag har vetat att jag tycker om tjejer och killar ett tag nu och många av mina vänner vet redan om det. Men jag blev less på att hålla undan den här delen av mig för mina föräldrar.

Det har funnits många tillfällen då jag skulle kunna sagt till mina föräldrar att jag är bi, men jag har aldrig fått ur mig orden. Så en kväll skrev jag en text där jag skrev hur jag kände på min dator. Sen bad jag min mamma att läsa texten. Jag gick ut ifrån rummet och när jag kom tillbaka satt mamma och log. Hon sa att hon redan visste och att det är okej. Jag var gråtfärdig och skakade. Mamma gav mig en stor kram.

Min pappa vet inget än. Vi får se hur han får reda på det. Jag ville bara säga att det finns flera sätt att komma ut på och man ska göra på det sättet som känns bäst för en själv. För mig var det tryggare och enklare att skriva ned orden, någon annan kanske behöver säga det rakt ut osv.

/Just a bi-lover that needs attention ^3^

Mer på UMO

Artikel

Hur kom du ut?

Hur berättar man om sin sexuella läggning eller könsidentitet? Eller kan man komma ut på andra sätt? Ge dina tips eller ta del av andras berättelser.

Artikel

Komma ut

Det brukar kallas för att komma ut när man berättar eller visar att man till exempel är bisexuell, homosexuell eller transperson.

Till toppen av sidan