Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Skrev till mamma att jag är bi

Jag har vetat att jag tycker om tjejer och killar ett tag nu och många av mina vänner vet redan om det. Men jag blev less på att hålla undan den här delen av mig för mina föräldrar.

Det har funnits många tillfällen då jag skulle kunna sagt till mina föräldrar att jag är bi, men jag har aldrig fått ur mig orden. Så en kväll skrev jag en text där jag skrev hur jag kände på min dator. Sen bad jag min mamma att läsa texten. Jag gick ut ifrån rummet och när jag kom tillbaka satt mamma och log. Hon sa att hon redan visste och att det är okej. Jag var gråtfärdig och skakade. Mamma gav mig en stor kram.

Min pappa vet inget än. Vi får se hur han får reda på det. Jag ville bara säga att det finns flera sätt att komma ut på och man ska göra på det sättet som känns bäst för en själv. För mig var det tryggare och enklare att skriva ned orden, någon annan kanske behöver säga det rakt ut osv.

/Just a bi-lover that needs attention ^3^

Mer på UMO

ArtikelUMO frågar: Hur kom du ut?

Här kan du läsa och lyssna på hur andra gjort när de kommit ut med sin sexuella läggning eller könsidentitet. Du kan också skriva hur du själv kom ut.

ArtikelKomma ut

Att komma ut kan vara att du berättar eller visar öppet att du är hbtqi-person, till exempel homosexuell, bisexuell eller transperson. Det kan vara för dina kompisar, din familj eller personer i skolan eller på jobbet.

Till toppen av sidan