Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Jag får inte orgasm när vi har samlag, vad är det för fel?

Fråga

Jag är en tjej som inte kan få orgasm när jag har samlag. Jag och min pojkvän har försökt många gånger utan resultat och nu vet vi inte vad vi ska göra mer.

Jag blir ju kåt under samlaget, känner mig kissnödig och upphetsad och så, men det händer ingenting. Vi försöker i typ en till tre timmar, men det händer ingenting alls! Vad är det för fel?

Svar

Att inte få orgasm under samlag betyder inte att något är fel.

En del tänker att det är just samlag som ska göra att man får orgasm eller att personer som har sex med varann ska få orgasm samtidigt. Men vad som gör att man får orgasm är olika från person till person. Det kan variera från tillfälle till tillfälle och under olika perioder av livet.

Det finns inga tips som funkar för alla. Men för många är stimulering av klitoris ollon det vanligaste sättet att få orgasm. Klitoris ollon sitter där de inre blygdläpparna möts och är den del av klitoris som syns.

Klitoris stimuleras lättast vid gnidsex, smeksex eller med hjälp av en sexleksak. Du eller din pojkvän kan även pröva att stimulera klitoris med handen samtidigt som ni har slidsamlag.

Du skriver inte om du får orgasm när du onanerar eller har sex på något annat sätt än samlag.  Får du orgasm när du onanerar kan du prova att göra något liknande när du har sex med din pojkvän.

Om du bara tänker på att få orgasm är det stor risk att det blir svårare eller inte händer alls. Det bästa är då att försöka slappna av och inte ta så allvarligt på sexet, även om det är lättare sagt än gjort.

Vill du prata med någon om detta kan du kontakta en ungdomsmottagning eller en sex- och samlevnadsmottagning.

Med vänliga hälsningar
Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Till toppen av sidan