Panik - lämna sidan!
Fråga

Jag får inte orgasm när vi har samlag, vad är det för fel?

Fråga

Jag är en tjej som inte kan få orgasm när jag har samlag. Jag och min pojkvän har försökt många gånger utan resultat och nu vet vi inte vad vi ska göra mer.

Jag blir ju kåt under samlaget, känner mig kissnödig och upphetsad och så, men det händer ingenting. Vi försöker i typ en till tre timmar, men det händer ingenting alls! Vad är det för fel?

Svar

Att inte få orgasm under samlag betyder inte att något är fel.

En del tänker att det är just samlag som ska göra att man får orgasm eller att personer som har sex med varann ska få orgasm samtidigt. Men vad som gör att man får orgasm är olika från person till person. Det kan variera från tillfälle till tillfälle och olika perioder av livet.

Det finns inga tips som funkar för alla. Men för många är stimulering av klitoris ollon det vanligaste sättet att få orgasm. Klitoris ollon sitter där de inre blygdläpparna möts och är den del av klitoris som syns.

Klitoris stimuleras lättast vid gnidsex, smeksex eller med hjälp av en sexleksak. Du eller din pojkvän kan även pröva att stimulera klitoris med handen samtidigt som ni har slidsamlag.

Du skriver inte om du får orgasm när du onanerar eller har sex på något annat sätt än samlag.  Får du orgasm när du onanerar kan du prova att göra något liknande när du har sex med din pojkvän.

Om du bara tänker på att få orgasm är det stor risk att det blir svårare eller inte händer alls. Det bästa är då att försöka slappna av och inte ta så allvarligt på sexet, även om det är lättare sagt än gjort.

Vill du prata med någon om detta kan du kontakta en ungdomsmottagning eller en sex- och samlevnadsmottagning.

Med vänliga hälsningar
Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Mer på UMO

ArtikelHur blir sex skönt?

Sex ska vara härligt och något som både du och den eller de du har sex med njuter av. Du kan behöva prova dig fram för att upptäcka hur du kan göra för att ni ska njuta. Till exempel var på kroppen beröring eller smekningar känns skönt och vad ni kan göra.

Snippan

Här hittar du innehåll om snippan.

ArtikelSexlust och att vara kåt

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och andra ställen i kroppen.

ArtikelOnanitips - snippa

Det som är bra med onani är att du själv bestämmer vad och hur du vill göra. Alla sätt är lika bra och lika rätt. Vissa kan känna sexuell njutning och få orgasm bara genom att fantisera, men många vill ha någon sorts beröring.

Till toppen av sidan