Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Var sitter g-punkten?

Fråga

Var sitter g-punkten?

Svar

Det mest troliga är att det som en del kallar för g-punkten i själva verket är en del av klitoris inre delar. Dessa går att komma åt vid stimulering av slidväggens framsida, inne i slidan upp mot magen.

När g-punkten ”upptäcktes” var kunskapen om klitoris mycket liten. Man trodde då att klitoris bara var den lilla knoppen som syns och känns utanpå slidan. Numera vet man att klitoris största delar finns inuti kroppen och att även dessa sväller (blir erigerade) när man blir upphetsad.

Med vänliga hälsningar
Sofia Alsing, barnmorska

Mer på UMO

Artikel

Hur blir sex skönt?

Sex ska vara härligt och skönt för dig och för den eller dem du har sex med. Prova er fram för att upptäcka hur ni kan göra det skönt för varandra.

Artikel

Orgasm

Orgasm får du när du är kåt och den sköna känslan blir som starkast. Du kan få orgasm när du onanerar eller har sex med någon. Orgasmer kan kännas olika starkt och pågå olika länge.

Snippan

Innehåll om snippan.

UMO-podden

Frågor & svar om kroppen

36. Var sitter g-punkten? Vad är den vita geggan på ollonet? Kan jag bli gravid under mensen? UMO:s experter svarar på frågor om kroppen och Martina och Adrian berättar om sina erfarenheter.

Frågor & svar

Vad är det för skön punkt i slidan?

Vad det är som sitter nån centimeter in i slidöppningen, mot bäckenbenet? Det känns lite räffligt? Jag är nämligen extra känslig där, på ett bra sätt.

Till toppen av sidan