Panik - lämna sidan!
Fråga

Var sitter g-punkten?

Fråga

Var sitter g-punkten?

Svar

Det mest troliga är att det som en del kallar för g-punkten i själva verket är en del av klitoris inre delar. Dessa går att komma åt vid stimulering av slidväggens framsida, inne i slidan upp mot magen.

När g-punkten ”upptäcktes” var kunskapen om klitoris mycket liten. Man trodde då att klitoris bara var den lilla knoppen som syns och känns utanpå slidan. Numera vet man att klitoris största delar finns inuti kroppen och att även dessa sväller (blir erigerade) när man blir upphetsad.

Med vänliga hälsningar
Sofia Alsing, barnmorska

Mer på UMO

ArtikelHur blir sex skönt?

Sex ska vara härligt och något som både du och den eller de du har sex med njuter av. Du kan behöva prova dig fram för att upptäcka hur du kan göra för att ni ska njuta. Till exempel var på kroppen beröring eller smekningar känns skönt och vad ni kan göra.

ArtikelOrgasm

Att komma, att det går för en eller att man får orgasm är flera namn på samma sak. Det blir skönare och skönare, känslan blir som starkast och sen släpper det.

Snippan

Här hittar du innehåll om snippan.

UMO-poddenFrågor & svar om kroppen

36. Var sitter g-punkten? Vad är den vita geggan på ollonet? Kan jag bli gravid under mensen? UMO:s experter svarar på frågor om kroppen och Martina och Adrian berättar om sina erfarenheter.

Fråga UMOVad är det för skön punkt i slidan?

Vad det är som sitter nån centimeter in i slidöppningen, mot bäckenbenet? Det känns lite räffligt? Jag är nämligen extra känslig där, på ett bra sätt.

Till toppen av sidan