Fråga

Jag får inte orgasm

Fråga

Jag är en tjej på 14 år. När jag onanerar så är jag alltid på väg att få orgasm, men så händer inget! Hur kan man göra för att gå över gränsen eller vad man säger?

Svar

Eftersom alla blir upphetsade av olika saker, finns det inget recept för hur du ska göra för att få orgasm. Du får ofta pröva sig fram genom att smeka och trycka på olika sätt och på olika ställen.

Kanske är det också så att du ännu inte riktigt kommit på vad det är som skulle kunna ge dig maximal njutning.

Det finns massor av olika sätt att onanera på och för att hitta det som är skönast för en själv så får man helt enkelt experimentera lite.

För de flesta är stimulering av klitoris och området runt klitoris det vanligaste sättet att få orgasm. Kanske kan du bara fortsätta lite till när det känns så där som att orgasmen är på väg.

Om du fastnat lite i tanken på att du absolut måste få orgasm brukar det lätt låsa sig, och då kommer orgasmen nästan aldrig. Då kan du bestämma dig för att strunta i det där med orgasm ett tag, och bara njuta av onani eller sex ändå.

Det kan kanske också kännas bra att veta att det är många i din ålder som ännu inte fått sin första orgasm. Du kan alltså helt sluta stressa och i stället bara lugnt fortsätta att upptäcka din lust och din kropp.

Med vänliga hälsningar

Sofia Alsing, barnmorska

Till toppen av sidan