Panik - lämna sidan!
Fråga UMO

Jag får inte orgasm när jag onanerar

Fråga

Jag är en tjej på 14 år. När jag onanerar så är jag alltid på väg att få orgasm, men så händer inget! Hur kan man göra för att gå över gränsen eller vad man säger?

Svar

Eftersom alla blir upphetsade och får orgasm av olika saker, finns det inget sätt som funkar för alla. Ofta behöver man prova sig fram genom att smeka och trycka på olika sätt och på olika ställen.

Det finns massor av olika sätt att onanera på och för att hitta det som är skönast för dig så får du helt enkelt experimentera lite. I den här länken kan du läsa onanitips för dig med snippa.

För de flesta är stimulering av klitoris och området runt klitoris det vanligaste sättet att få orgasm. Kanske kan du testa att fortsätta lite till när det känns som att orgasmen är nära.

Det kan vara svårare att få orgasm om du tänker väldigt mycket på att du absolut måste få orgasm. Då kan du bestämma dig för att strunta i orgasmen ett tag, och bara njuta av onani ändå.

Det kan kanske också kännas bra att veta att det är många i din ålder som ännu inte fått sin första orgasm. Försök att inte stressa och i stället bara lugnt fortsätta att utforska din kropp och vad som känns skönt.

Med vänliga hälsningar
Sofia Alsing, barnmorska

Mer på UMO

ArtikelUMO frågar: Hur gör du när du onanerar?

Dela med dig av dina onanitips och berätta hur du brukar göra. Vi läser alla och lägger ut några av tipsen här.

ArtikelSexlust och att vara kåt

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och på andra ställen.

ArtikelHur blir sex skönt?

Sex ska vara härligt och skönt för dig och för den eller dem du har sex med. Prova er fram för att upptäcka hur ni kan göra det skönt för varandra.

ArtikelSexleksaker

Sexleksaker är något du kan använda när du har sex både med dig själv och med andra för att göra sexet skönare. Det kan vara vanliga saker som du har hemma. Det finns också särskilda sexleksaker att köpa både i särskilda sexbutiker, på vissa apotek och på nätet.

Till toppen av sidan