Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Jag får inte orgasm när jag onanerar

Fråga

Jag är en tjej på 14 år. När jag onanerar så är jag alltid på väg att få orgasm, men så händer inget! Hur kan man göra för att gå över gränsen eller vad man säger?

Svar

Eftersom alla blir upphetsade och får orgasm av olika saker, finns det inget sätt som funkar för alla. Ofta behöver man prova sig fram genom att smeka och trycka på olika sätt och på olika ställen.

Det finns massor av olika sätt att onanera på och för att hitta det som är skönast för dig så får du helt enkelt experimentera lite. I den här länken kan du läsa onanitips för dig med snippa.

För de flesta är stimulering av klitoris och området runt klitoris det vanligaste sättet att få orgasm. Kanske kan du testa att fortsätta lite till när det känns som att orgasmen är nära.

Det kan vara svårare att få orgasm om du tänker väldigt mycket på att du absolut måste få orgasm. Då kan du bestämma dig för att strunta i orgasmen ett tag, och bara njuta av onani ändå.

Det kan kanske också kännas bra att veta att det är många i din ålder som ännu inte fått sin första orgasm. Försök att inte stressa och i stället bara lugnt fortsätta att utforska din kropp och vad som känns skönt.

Med vänliga hälsningar
Sofia Alsing, barnmorska

Till toppen av sidan