Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Vad hjälper mot blue balls?

Fråga

Ibland när jag har sex med min flickvän vill hon att vi avbryter innan jag fått orgasm och utlösning. Då får jag ont i pungen.

Jag vill så klart inte fortsätta när tjejen inte vill, men det är jobbigt att det gör ont. Är det blue balls? Är det farligt? Vad kan jag göra åt det?

Svar

Ja, det du beskriver kallas för blue balls, även om pungen inte blir blå.

Det är vanligt att få ont i pungen om man är upphetsad och har stånd en stund utan att få utlösning. Smärtan är helt ofarlig och går över av sig själv efter ett tag. Får man utlösning brukar smärtan gå över snabbare.

Mitt tips är att du väntar tills smärtan går över, eller att du går in på toaletten och onanerar tills du får utlösning.

Blue balls beror på att körtlar i pungen spänns ut av den vätska som produceras till utlösningen. Dessutom fylls underlivet av blod när du är kåt, det kan göra att det spänner och gör ont om du har stånd under en längre stund.

Ibland är det svårt att känna exakt var det gör ont. Många upplever att de får ont i pungen, eller mellan pungen och analen. En del får ont i magen.

Även personer med snippa kan få ont om de är upphetsade en längre stund utan att få orgasm. Det funkar på liknande sätt som blue balls men kallas blue lips.

Med vänliga hälsningar
Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska

Till toppen av sidan