Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Onanerar jag för mycket?

Fråga

Det är så att jag är kåt typ hela tiden. Jag onanerar flera gånger om dagen och kollar på porr hela kvällarna i stället för att göra andra viktigare saker som att plugga och träffa kompisar. Det känns som det blir värre och värre och jag mår inte bra av det här.  Är jag sexberoende?  Och vad ska jag göra åt det?

Svar

Jag kan inte svara på om du är sexberoende. Under vissa perioder i livet kan sexlusten vara väldigt stark, till exempel när man är i puberteten. Att ofta vara kåt och till exempel onanera flera gånger om dagen är vanligt. Men det verkar som att din sexlust påverkar livet negativt. Då brukar man behöva hjälp för att ändra sitt beteende.   

Här är exempel på när sexlusten kan vara ett problem som man behöver söka hjälp för:   

  • När sexlusten gör att du får problem med dina relationer, studier, jobb eller fritidsaktiviteter.   
  • Om du känner ett inre tvång att onanera, titta på porr eller ha sex trots att det påverkar dig negativt. 
  • Om du tar stora risker på grund av din sexlust.  

Eftersom du skriver att du tittar på porr i stället för att plugga och träffa kompisar och att du mår dåligt av ditt beteende tycker jag att du ska söka hjälp. 

Här kan du få hjälp:

Med vänliga hälsningar
Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska

Mer på UMO

Artikel

Att titta på porr

Det finns olika anledningar till att en del vill titta på porr. Många använder det för att onanera. Vissa tittar för att de är nyfikna, eller vill lära sig mer om sex. Men det är viktigt att veta att porren oftast inte visar hur det funkar att ha sex i verkligheten.

Frågor & svar

Varför är jag alltid kåt?

Jag är 15 år och typ alltid kåt, men varför är jag det?

Artikel

Onani

Onani betyder att du har sex med dig själv. Du kan smeka ditt kön eller andra delar av kroppen för att det ska kännas skönt. Det är inte dåligt att onanera och du bestämmer själv om du vill göra det.

Svara varandra

Jag har mycket mer sexlust än min flickvän, vad ska jag göra?

Min flickvän och jag har nästan aldrig sex. En gång varann månad som max. Har pratat med henne men hon säger att hon själv inte vet varför och att det inte beror på mig.

Till toppen av sidan