Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Pojkvännen tjatar om hårt sex

Fråga

Min kille vill ha hårt sex och göra saker med mig som han har sett i porr. Han kan säga nedsättande saker till mig när vi har sex. Han vill ta strypgrepp, dra mig i håret och smiska mig på rumpan. Det kännas inte bra för mig och jag blir inte kåt av den typen av sex. Jag gillar mer vanilla sex. Men han fortsätter att tjata om det. Vad ska jag göra?

Svar

Ingen får ha sex med dig på ett sätt du inte vill, eller försöka tjata sig till det.

Din kille måste avbryta om du visar att du vill det. Även om ni testar något som du först vill, men sen inte känns okej. Annars gör han något olagligt.

Sex ska kännas bra hela tiden för alla som är med. Det är inte okej att din kille säger nedsättande saker till dig om du inte vill det.

I porr kan det verka som att de flesta vill ha hårt sex där killar slår eller håller fast tjejer. Det kan verka som att killar ska säga nedsättande saker till tjejer när de har sex. Men i verkligheten är det inte så många som gillar det.

Berätta för din pojkvän att du inte vill att han fortsätter tjata om det här. Du kan till exempel visa honom det här svaret.

Jag tycker att du ska göra slut om han inte tar det du säger på allvar.

Kontakta en ungdomsmottagning om du behöver stöd. Det finns också ställen som går att mejla, ringa eller chatta med för att få stöd.

Med vänliga hälsningar
Annelie Nordner, Sjuksköterska, psykoterapeut

Till toppen av sidan