Panik - lämna sidan!

Munsex

Munsex är när du med munnen eller tungan suger, pussar eller slickar på penisen, snippan och områdena runt omkring. Munsex kallas också för oralsex.

En person halvligger i en säng och blundar. En annan person sitter framför och har huvudet mellan personens ben. Illustration.

Det brukar kännas skönt att bli stimulerad på, i och runt könet och analöppningen. Det beror på att det finns många nervändar där. Nervändarna sitter i slutet av varje nerv och gör att vi har känsel och kan känna njutning. Eftersom sex ofta blir skönare med mycket fukt kan det vara skönt att bli slickad eller avsugen.

Slicka eller suga en snippa

Det finns flera känsliga delar på och runt snippan. Klitoris är det området i snippan som är känsligast. Klitorisollonet sitter mellan de yttre blygdläpparna, ovanför urinröret. Det är den del av klitoris som är lättast att komma åt. Den största delen av klitoris sitter inne i kroppen.

Även de yttre och inre blygdläpparna och slidöppningen är områden som många tycker att det är skönt när någon slickar eller suger på.

En person håller i någons penis samtidigt som hen suger på den. Illustration.

Suga av eller slicka en penis

Det finns flera känsliga delar på och runt penisen. Ollonet och området under, där strängen sitter är den känsligaste delen. Många är även känsliga runt och på pungen och pungkulorna och tycker att det är skönt när någon suger eller slickar där.

Om du inte vill ha sperma i munnen, be den du suger av säga till när den är nära utlösning. Ta bort munnen och fortsätt med handen tills personen kommer.

Slicka runt analöppningen och mellangården

Runt analöppningen och på mellangården är man mycket känslig för beröring med mun eller tunga. Mellangården är området mellan könet och analöppningen. Precis som med allt annat sex kan det vara upphetsande för en del, men kännas obehagligt för andra. Munsex med analöppning kallas för rimning.

Smak och lukt

Alla könsorgan luktar och smakar. Var och en har sin doft och smak. Vissa gillar det och andra inte. Det kan ta lite tid att vänja sig vid det. Om det luktar och smakar kraftigt eller illa har nog personen inte tvättat sig ordentligt eller har en infektion.

Smaken och lukten påverkas av vad du ätit och druckit tidigare under dygnet. Har du druckit för lite blir lukterna ofta mer koncentrerade och starkare. Tvätta könet med ljummet vatten varje dag om du tycker att lukten är besvärande.

Könssjukdomar

Könssjukdomar kan överföras genom munsex även om det inte är lika stor risk som om du har samlag. För att skydda dig mot könssjukdomar kan du använda kondom, slicklapp eller femidom. 

Graviditet

Du kan inte bli gravid av att ha munsex, till exempel av att svälja eller få sperma i munnen.

Vad tyckte du om den här texten?

Till toppen av sidan