Panik - lämna sidan!
Att ha sex

Munsex

Munsex är när du med munnen eller tungan suger, pussar eller slickar på penisen, snippan och områdena runt omkring. Munsex kallas också för oralsex.

En person halvligger i en säng och blundar. En annan person sitter framför och har huvudet mellan personens ben. Illustration.

Det brukar kännas skönt att bli stimulerad på, i och runt könet och analöppningen. Det beror på att det finns många nervändar där. Nervändarna sitter i slutet av varje nerv och gör att vi har känsel och kan känna njutning. Eftersom sex ofta blir skönare med mycket fukt kan det vara skönt att bli slickad eller avsugen.

Slicka eller suga en snippa

Det finns flera känsliga delar på och runt snippan. Klitoris är det området i snippan som är känsligast. Klitorisollonet sitter mellan de yttre blygdläpparna, ovanför urinröret. Det är den del av klitoris som är lättast att komma åt. Den största delen av klitoris sitter inne i kroppen.

Även de yttre och inre blygdläpparna och slidöppningen är områden som många tycker att det är skönt när någon slickar eller suger på.

Så gillar Edda och Martina att bli slickade

I det här klippt från UMO-podden berättar Edda och Martina vad de gillar när någon slickar dem. De gillar bland annat att man börjar försiktigt.

En person håller i någons penis samtidigt som hen suger på den. Illustration.

Suga av eller slicka en penis

Det finns flera känsliga delar på och runt penisen. Ollonet och området under, där strängen sitter är den känsligaste delen. Många är även känsliga runt och på pungen och pungkulorna och tycker att det är skönt när någon suger eller slickar där.

Om du inte vill ha sperma i munnen, be den du suger av säga till när den är nära utlösning. Ta bort munnen och fortsätt med handen tills personen kommer.

De använder tungan när de suger av någon

I det här klippet från UMO-podden berättar Martina och Adrian hur de gör med tungan, läpparna och händerna när de suger av någon. Adrian berättar också vad han tycker är skönt när någon suger av honom.

Slicka runt analöppningen och mellangården

Runt analöppningen och på mellangården är man mycket känslig för beröring med mun eller tunga. Mellangården är området mellan könet och analöppningen. Precis som med allt annat sex kan det vara upphetsande för en del, men kännas obehagligt för andra. Munsex med analöppning kallas för rimning.

Smak och lukt

Alla könsorgan luktar och smakar. Var och en har sin doft och smak. Vissa gillar det och andra inte. Det kan ta lite tid att vänja sig vid det. Om det luktar och smakar kraftigt eller illa har nog personen inte tvättat sig ordentligt eller har en infektion.

Smaken och lukten påverkas av vad du ätit och druckit tidigare under dygnet. Har du druckit för lite blir lukterna ofta mer koncentrerade och starkare. Tvätta könet med ljummet vatten varje dag om du tycker att lukten är besvärande.

Könssjukdomar

Könssjukdomar kan överföras genom munsex även om det inte är lika stor risk som om du har samlag. För att skydda dig mot könssjukdomar kan du använda kondom, slicklapp eller femidom. 

Graviditet

Du kan inte bli gravid av att ha munsex, till exempel av att svälja eller få sperma i munnen.

Mer på UMO

UMO-poddenHur slickar jag någon bäst?

46. "Innan jag börjar slicka brukar jag kyssa mig neråt. Kanske stannar jag i brösthöjd. Sen kysser jag insidan av låren."

Svara varandraHur vill du bli slickad?

Ska snart ha sex med min flickvän och skulle vilja kunna ge henne en skön orgasm med oralsex. Men är lite osäker på hur man ska göra för att det ska vara skönt.

UMO-poddenHur suger jag av någon bäst?

47. "Oftast gör jag sug-grejen. Men ibland har jag bara munnen öppen och låter penisen åka in och ut".

Fråga UMOBehöver jag testa mig efter munsex?

Jag undrar om jag borde testa mig efter att ha haft oralsex? Jag har inte fått några symtom, men jag vill ju liksom vara säker.

Till toppen av sidan