Panik - lämna sidan!

Våld & kränkningar

Du har rätt att slippa våld, kränkningar och diskriminering. Men om du råkar ut för det finns hjälp att få.

Aktuella artiklar

Mer om våld & kränkningar på UMO

Svara varandra

Pappa straffar mig för minsta fel, vad ska jag göra?

Han skriker och kalla mig för saker.

Frågor och svar

Ska jag berätta för kuratorn om de sexuella övergreppen?

Om jag skulle berätta om detta för kuratorn, kommer hen då att gå vidare med detta och anmäla det? Eller gäller tystnadsplikten?

Egna berättelser

När jag mår dåligt tänker jag hur jag klarade allt

Jag har hittat mitt esse som består av familjen, vänner, spel och festivaler. Jag känner mig som en stark person psykiskt, även om mitt liv kanske inte ser lika bra ut som alla andras. All mobbning, våldtäkten, sveken och händelser har gjort mig stark även om jag vissa nätter grät tills jag somnade eller de nätter jag faktiskt funderade på att ta mitt liv.

Egna berättelser

Överfallet har gjort mig rädd för killar

Jag vet inte om jag skulle klara av att en kille kommer in i mitt liv. Jag vet inte om han skulle förstå. Jag vet inte om han skulle respektera mig.

Frågor och svar

Är det mobbning om jag är taskig på nätet?

Ibland kan jag vara lite elak och skriva taskiga saker på nätet, till exempel i sociala medier och i forum. Jag har lite dåligt samvete över det.

Artikel

Rädd för att bli tvingad att gifta sig

Det är bara du som bestämmer om du ska gifta dig eller inte. Be om hjälp om du är orolig för att bli tvingad att gifta dig. Ring 112 om du behöver hjälp på en gång.

Egna berättelser

Våldtagen som barn

Nu när jag är äldre så fattar ju att det måste räknas som våldtäkt. Ändå har jag inte berättat för någon och det mår jag dåligt av.

Egna berättelser

Utsatt för rasism

Jag är rädd att jag inte kommer få mitt drömjobb på grund av att jag är svart, att jag kommer bli utsatt för våld eller hot på grund av min bakgrund.

Till toppen av sidan