Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Hade sex innan äktenskapet trots rädsla att bli kallad hora

Min första gång jag hade sex var när jag var 18 år och nyligen hade tagit studenten. Jag blev ihop med min nära killkompis efter ett år av vänskap och efter 4 månader hade vi sex för första gången. Vi älskade varandra otroligt mycket och vi båda ville ha sex tidigare men jag kände att det var jobbigt eftersom att jag sedan mycket tidig ålder fått höra att en ”bra tjej” inte ligger runt, eller att det är en synd att ha samlag innan äktenskap av min omgivning.

Även om jag aldrig hållit med om sådana tankar har jag alltid undermedvetet burit med på de, då jag hade en liten rädsla för att bli kallad för hora, slyna, slampa mm. Jag hade blivit kallad för sådana ord tidigare, flera gånger av både folk som kände mig men även de som inte kände mig. Det var killar som jag aldrig hade träffat tidigare som ljög om att de hade haft sex med mig. Och därför kände jag mig väldigt sårbar kring sex ämnet.

Hursomhelst vill jag bara meddela alla tjejer och killar där ute det är okej att ha sex när ni själva vill det. Jag glömmer aldrig min första gång med min pojkvän det var inte lika romantiskt som på film men det var definitivt kärleksfullt, vi låg på hans lilla säng och höll på som vanligt men tog för första gången steget att faktiskt lägga in den.

Jag minns att det inte fanns någon tvekan inom mig kring det. Det fanns inget som sa mig i huvet ”tänk om” utan allting kändes rätt även om det inte var ljus och rosor runtomkring. Han stoppade in sin penis sakta och om jag ska va ärlig gjorde det riktigt ont för mig eftersom att han var väldigt stor, min kropp hamnade i lite panik-mode av smärtan men så fort jag kollade honom i ögonen lugnades jag ner och smärtan va inte så outhärdlig längre.

Efteråt kände jag mig varken enkel eller smutsig eller någon känsla som jag tidigare hade fruktat, det kändes snarare som en befrielse från allt jag tidigare varit rädd för. Jag är fortfarande tillsammans med min kille, snart ett år senare och jag älskar honom obeskrivligt mycket. Men jag finner ro i att tänka att även om det mot all förmodan skulle ta slut mellan oss skulle jag aldrig ångra det eftersom att jag hade sex första gången när det kändes rätt för mig.

Så mitt tips skulle vara till alla tjejer och killar ha sex när det känns rätt, vare sig om det är en partner du knappt känner eller någon du varit tillsammans med i flera års tid ska det bara kännas rätt. Vänta inte för att du är rädd för hur andra ska se på dig och stressa inte fram det för att du bryr dig om vad andra tycker utan det är Din kropp och du bestämmer helt.

/Anonym

Mer på UMO

Artikel

Om sex gör ont

Sex ska inte göra ont eller kännas obehagligt. Därför ska du bara ha sex när du vill, och om det känns skönt. Det finns bra hjälp att få både för dig som har snippa och för dig som har penis.

Frågor & svar

Varför gjorde det så ont när vi hade samlag första gången?

Det gjorde så fruktansvärt ont och jag förstår inte varför? Vi höll på rätt kort stund för jag tyckte det gjorde så ont.

UMO-podden

Hur blir sex första gången bra?

04. "När jag hade sex första gången upptäckte jag att könet inte alls såg ut som jag trott, då blev jag jättechockad."

Frågor & svar

Jag får inte onanera eller ha sex för mamma

Min mamma har sagt att jag som tjej inte får ha sex innan jag gifter mig. Hon har också sagt att jag inte får onanera. Har föräldrar rätt att bestämma om det här?

Till toppen av sidan