UMO frågar: Hur gör man slut på ett schyst sätt?

Hur gör man slut på ett schyst sätt? Här kan du läsa vad andra har svarat och själv skicka in dina tips.

Andras svar:

 • Säg det helst face mot face men om man är blyg så kan man ju sms men var då försiktig. Såra han inte mycket bara säga: Jag tkr att du är inte mitt rätta kärlek förlåt men det är för mitt bästa skull hoppas du hittar någon lycka till 👍🏻
  /D
 • Att man säger att man är inte kär i person längre och att man ska säg varför man inte kär längre. Jag var ihop med en kille som elva månader och nittio dagar ädlare än mig. Jag sa att inte var kär honom längre. Men mina känslor försvann bara. Men han verkande fortfarande kär i mig, men han sluta skolan den sommaren. För han gick i nian och jag kunde inte fråga om han var kär i mig.
  /En tjej med ahad, autism på 15år.
 • Bah gör de. Jag tkr du ska vara snäll mot han för han kan bli ledsen. Du kan också göra det på sms om du vill.
  /Alice
 • Gör slut ansikte mot ansikte, på ett vuxet och moget sätt. Skrik inte på personen även om du hatar den mest av allt, gör de på ett moget sätt. Bråka inte heller med personen. Be ALDRIG någon annan göra det åt dig. Gör det inte på någon speciell dag som t.ex födelsedag, alla♡dag, eller en dag då du vet att en angörig har gått bort till den du ska göra slut med. Berätta verkligen ALLT till varför du väljer att göra slut och om personen har frågor så svara lungt och fint på dem. Gör det när ni är själva, inte bland massa människor. För detta handlar om er 2 och inte någon annan.
  /lita på mig 💞
 • Man ska inte göra slut via snapchat eller instagram. Man ska säga det ansikte mot ansikte tycker jag. Man ska tala sanning men ska inte ljuga, man ska göra det på schysst sätt och inte på ett dåligt sätt så att den andra mår dåligt över det
  //Anonym
 • Säg bara på ett snällt sätt att ni gör slut. Ett sätt som inte kan överaska hen föööööör mycket. Och glöm inte att ni kan fortfarande va vänner.
  /E
 • Jag tycker att man kan träffas och säga ens känslor för den andra, och inte liksom bara "jag gör slut", för det bli lite konstigt om man säger direkt. Jag tycker man absolut inte ska skicka på snap och skriva- Jag gör slut för det är så fel. Man kan skriva en lång text varför och verkligen förklara varför.
  /Anonym
 • Jag tycker att man först och främst inte ska skriva det som tex på snap. Man kan kanske prata tele eller irl. Sen inte säga jag gör slut utan kanske fråga hur den andra personen kommer med känslor osv.
  /Anonym
 • Jag har själv blivit dumpad på riktigt äckliga och elaka sätt och det jag tycker man inte ska göra är att skriva ett sms eller att be någon annan göra det åt en, det är något av det dummaste man kan göra. Visa för personen att du är mogen och faktiskt vet hur det ska gå till, be om att få prata med personen ansikte mot ansikte för då har du all chans att säga precis alt du känner och vill utan att hen klickar eller dissar. Visa ett moget beteende och visa hur bra du är!
  /tro på dig själv och gör rätt
 • Jag t.ex. dumpade en kille genom att ses och berätta hur det kändes fel och att jag itne var kär i han. Han blev såklart ledsen men han frågade lite frågor och jag svarade, det viktiga är bara att INTE göra det genom nätet eller en kompis! Man ska berätta det öga mot öga!❤️
  // det löser sig❤️
 • Jag tycker att man inte ska skriva på sms då det känns lite falskt av en. Om man går på samma skola eller bor nära så kan man ju snacka. Såhär sa jag: jag känner inga känslor längre och det gick lite för fort, kan vi börja om som vänner bara. Ungefär så sa jag och han förstod. Visa att du fortfarande bryr dig även fast ni inte är tillsammans längre.
  /Tjej
 • Jag har jättesvårt att göra slut face2face. Ska nämligen göra slut nu så det är def jag är inne här. Men hursomhelst så kommer jag att skriva att jag ”är för feg att säga detta face2face så jag gör det hör istället. Jag tror inte att jag har samma känslor som förut och jag tycker det är bättre om vi bara är kompisar.” Vet att det låter hur taskigt som helst och att jag säkert kommer böla över det sen men jag ska absolut inte vara ihop med honom om jag inte har känslor. Tack för mig
  /tjej
 • Jag tycker att man ska vara så ärlig som möjlig utan att vara otrevlig då det ändå är mycket känslor inblandade. Om personen inte behandlat dig dåligt utan ni gör slut av en annan anledning borde du bara hålla tyst om personen blir arg/ledsen/anklagar dig. Den har rätt att vara upprörd vid det tillfället.
  /Dendär
 • Jag tycker att man ska träffas kanske, ta en fika och prata i den riktiga världen och inte bara skriva ett sms till den personen.
  /Anonym
 • Man ska verkligen INTE skriva på sms! Jag tycker man ska ringa upp personen och fråga om man kan träffas en snabbis. Inte för att hitta på något utan bara berätta vad man känner. Sen ska man inte gå rakt på sak utan prata om problemet som uppenbarligen uppstått. Vet själv att det kan vara jättejobbigt att inte veta vad som gick fel eller vad som gjorde att personen tappade känslorna. Även om man inte kommer vara tillsammans efter det ska man ändå kunna krama om personen och trösta den.
  /W15
 • Man kan ringa personen och säga att man vill mötas upp. När de möts kan man säga “Jag vill göra slut, hoppas du förstår” Man måste också visa respekt ifall blir jätteledsen. Jag tycker att man inte ska skicka på sms. Fast ifall man bor ganska långt ifrån varandra kanske man kan typ ringa förklara varför man gör slut. Men helst borde man ju mötas upp! Man borde inte skrika på varandra när man gör slut för då kanske man inte kan vara vänner efter det.
  /stel tjej
 • Man kan säga det på ett snällt sätt. Och inte vara arga/bråka, annars blir det inte bra. Du ska bara säga det snällt och inte typ säga det och gå, utan du måste prata lite och säga varför du gör slut!
  /Mathias
 • Vi tycker man gör slut på ett bra sätt ifall man inte gör det alldeles för plötsligt och kaxigt eller utan anledning. Man ska inte heller göra slut på sms eller telefon det känns inte som man då betytt ett skit för den personen som gör slut. Man ska inte bråka med personen även fast den blir sur och försöka vara vänner och förklara varför man gjorde slut. Inte snacka skit om sitt ex eller kalla den för saker bara för att man är sur. Inte blocka på alla sociala medier eller försöka göra sitt ex avundsjuk med nån annan.
  /ida & felicia 14
 • Jag tycker att hur man ska göra slut beror helt och hållet på hur personen har varit mot en. T.ex om hen har kränkt dig eller varit elak fysiskt eller psykiskt, så behöver man inte vara så försiktig utan bara kasta tillbaka all skit som man själv har fått. Men om din pojkvän/flickvän/hen har varit världens finaste. Liksom bara behandlat dig så som du är, så kan du börja med att berätta hur du känner och varför. Sedan kan man berätta hur man vill göra för att inte fortsätta känna så och till sist berätta att man vill göra slut och bara vara kompisar. (Man måste låta hen som man gör slut med prata också lite imellan)
  /Saga 13 år
 • Att man inte skriver bara till den för det känns nog bättre om man pratar face mot face för den som blir dumpad. Om man blivit dumpad ska man tänka det finns miljarder andra människor där ute som är perfekta för dig det gäller bara att hitta dom
  /🥥
 • När man är slut tycker jag att det är viktigt att du förklarar just varför du gör slut, så att man inte lämnar personen med massa frågor om varför det tog slut och om det var något dom gjorde fel i eran relation. En annan sak som är viktig är att inte göra slut på telefon/sms, även om det känns enklast. Jag vet hur det känns att tveka om att göra slut men tro mej det blir inte lättare ju längre man drar ut på det
  /Anonym
 • Var alltid ärlig mot din partner de har alltid skyldighet att förstå och respektera hur du känner. Man ska inte heller bli arg för att ens partner inte känner likadant som man själv känner. Gör slut face 2 face.
  /Yee
 • När man ska göra slut med någon är det bästa sättet att göra den face to face på en plats där man är ensam. Låt de ta sin tid för kärlek är inget man leker med det är känslosamma saker vi alla har. Det är viktigt att man har en bra förklaring till varför man vill göra slut. Det kan bero på att den som du gör slut med inte fattar varför det blev som det blev och känner sig osäker på sig själv, dålig eller inte är tillräcklig och duger. Tänk till så du inte sårar någon!!! Och se till så att du också mår bra<3
  /13 årig tjej
 • Det är svårt att göra slut och forfarande vara kompisar. Jag var ”tvungen” att göra slut på sms eftersom det var lov och vi inte kunde träffas p.g.a. han var bortrest. Jag försökte skriva på ett så snällt sätt som möjligt att det nog var bättre om vi bara var kompisar. Jag facetimade med min kompis för jag hade sån ångest över att vi kanske inte kunde vara kompisar på samma sätt efter det, men mitt tips är att tänka på hur den andra personen kommer må och hur man själv skulle vilja bli dumpad på<3
  /Tjej 14år
 • Jag tycker att man ska säga hur man känner face 2 face och inte sms.
  /Maja
 • Jag tycker nog det viktigaste är att man inte skriver vi gör slut på sociala medier såsom snapchat,det känns liksom som tex någon behandlar den andra som ett objekt när han skriver det bakom en skärm.
  /L
 • En ska träffa person på en plats där båda känner sig bekväma och sen ska en på ett ärligt men respektfullt sätt berätta och förklara varför man inte vill vara tillsammans mer. Det är ofta inte enkelt för någon av parterna men ett samtal och diskussion är alltid ett bra sätt att ge svar på frågor som skapas. Ingen ska gå ovis därifrån.
  /Tjej 18år
 • Via SMS så att den dumpade inte behöver gråta och skämmas framför den som dumpar.
  /Emil, 14år.
 • Jag har svårt att prata framför folk och kan inte säga hr jag tycker och känner. Det känns bäst för mig att göra det via SMS. Förstår de andra som känner likadant som mig också. Men du måste förklara att du har svårt att uttrycka dig face to face. Så inte din partner blir förvirrad och arg.
  / 13 åring
 • Jag blev dumpad via snap för drygt en månad sen! Är fortfarande förkrossad och tycker att det värsta som finns realtionsaktigt är att göra slut via sms/social media och otrohet. Därför om du ska göra slut med din partner så gör det f2f! Och tänk igenom allt du säger.
  12 årig gäriii
 • Helt ärligt, om någon fortfarande är kär i en, finns det nog inget sätt i världen att göra slut som är schyst. Men om du ska göra slut, sätt dig ner med din partner och säg allt som du inte gillar. Det viktigaste är att du inte ska få den andra personen att känna att det är hans eller hennes fel att man gör slut, även om det är så.
  Dennis, 15 år
 • Personligen, att göra slut över SMS, chatt eller mejl borde vara olagligt. Det visar att man inte bryr sig om personen alls. Det är respektlöst, stå upp för vad du ska göra istället.
  Everlinn, 16 år
 • Man gör det öga mot öga och pratar med personen. Man ska inte lämna några luckor eller obesvarade frågor. Man kan även försöka se till att fortsätta hålla kontakten och behålla vänskapen. Det finns många förhållanden som slutat med att personerna hatar varandra för livet, eller åtminstone en av dem.
  David, 18 år
Till toppen av sidan