UMO frågar: Hur gör man slut på ett schyst sätt?

Hur gör man slut på ett schyst sätt? Här kan du läsa vad andra har svarat och själv skicka in dina tips.

 • Ta och sätt dig med personen och små prata lite och när det känns rätt förklara hur du känner att du tapat känslorna och att det inte funkar längre jag tror hen kommer förstå, men att ni ska försöka fortsätta vara vänner, men det kan kännas stelt dom första dagarna men det blir mindre stelt med tiden❤️❤️❤️
  /En tjej med krossathjärta
 • Att man sätter sig o snackar med personen och förklarar hur man känner och att det inte funkar längre, och försök att fortfarande va vänner.
  /Tjej 15
 • Alla förstår att göra slut face 2 face är en stor grej och för mig kan det kännas som att jag inte kommer våga, eller kanske bara struntar i det när jag väl se honom stå där. Man vill inte såra personen men samtidigt är det ditt eget liv, dina val. Om känslorna inte finns kvar så finns de inte kvar, ibland händer sånt. Det är normalt och alla människor bör ta det face 2 face för mest säkerhet till bäst avslut och även chans för den andra personen att fråga frågor och verkligen få ett rätt avslut på det alla. Att skriva på sms är som att ha en mask, du får aldrig se hur den andra personen reagerar elr hur den verkligen känner. Det blir bara ett mer ostabilt avslut och det kan bli osäkert från båda sidor om de fick ut allt de ville säga.
  /Anonym
 • Prata med personen (snällt) säg vad DU känner och hur du tänker kring förhållande. Säg det på ett sjyst sätt, och få honom eller henne att förstå dig. Och du ska ALDRIG säga till hen du är kär i vad de andra säger till dig. Säg det som känns bra för dig och ditt hjärta ALDRIG vad någons annan åsikt. You go GIRL/Boy
  /Anonym
 • Jag som person tycker man ska bestämma en dag som passar för båda. Träffas någonstans t.ex. i en resturang, prata igenom om vad just DU tycker och varför du tycker det. Man ska aldrig snapa, skicka sms o.s.v. ta det via face 2 face istället, det kanske är svårare att uttrycka sina känslor men.... efter du sagt det kommer det kännas mycket bättre än va det hade gjort om du hade snapat eller skickat sms. Och det allra viktigaste, efter när du sagt hur du faktiskt känner så skulle man kunna fråga ”vi kan fortfarande vara vänner om du vill?? Det kommer kännas bättre!!❤️❤️❤️❤️ Lycka till!!
  /Anonym
 • Jag tycker att man ska göra sluta genom att prata med personen face to face och säga vad man känner. Och vara ärlig. 
  /En tej på 16 som aldrig har haft kille
 • Ta de face 2 face
  /Spongebob
 • Säg bara att känslorna tog slut ( snällt )😏😏😏😏😏
  /Venus/ är ej singel
 • Skriv helst inte på sms eller snap, om du måste göra det skriv ett långt meddelande som verkligen förklarar. Men det blir alltid lite bättre om du ringer eller allra bäst är det ju om du pratar med personen face2face
  /Wilma
 • Det är svårt och kan vara lika jobbigt för den som dumpas men även den som dumpar. Själv vet jag inte riktigt om jag är kär längre men det känns fel eftersom att jag tkr att en annan kille är snygg. Men mitt tips är att kanske be hen stanna lite efter skolan eller kanske om ni åker samma buss eller går samma väg hem! Men gör d face 2 face.
  /7a
 • Att säga sanning vad man känner
  /Abode
 • Det är aldrig bra att göra slut via sms eller snapchat. Träffa din pojkvän eller flickvän, sätt dig med hen och försök att förklara på ett så bra sätt som möjligt. Kanske är de bättre att ni bara är vänner? Oavsett vad som hänt eller hur man känner ska man försöka hålla en god ton. Man har ju trots allt älskat personen.
  /mimmi
 • Det snällaste sättet att göra slut på är att man träffas och sätter sig ner med personen. Man berättar att man vill göra slut och förklarar varför så den andra personen förstår. Han/hon kanske har frågor kring uppbrottet och då svarar man så gott man kan. Oavsett om det var ett bra eller dåligt förhållande i slutet innan du valde att göra slut så ska man vara schysst och inte trycka ner eller gapa på den andra. Respektera den andras känslor om hur den vill gå vidare (kontakt/inte kontakt). Ge personen utrymme efteråt att få tänka.
  /Agnes
 • Man kan sms men var snäll och skriv: Jag tycker inte att du är den rätta för mig, så jag gör slut, hoppas du förstår, hoppas du hittar någon annan!☺️
  /Alias
 • Säg det helst face mot face men om man är blyg så kan man ju sms men var då försiktig. Såra han inte mycket bara säga: Jag tkr att du är inte mitt rätta kärlek förlåt men det är för mitt bästa skull hoppas du hittar någon lycka till 👍🏻
  /D
 • Att man säger att man är inte kär i person längre och att man ska säg varför man inte kär längre. Jag var ihop med en kille som elva månader och nittio dagar ädlare än mig. Jag sa att inte var kär honom längre. Men mina känslor försvann bara. Men han verkande fortfarande kär i mig, men han sluta skolan den sommaren. För han gick i nian och jag kunde inte fråga om han var kär i mig.
  /En tjej med ahad, autism på 15år.
 • Bah gör de. Jag tkr du ska vara snäll mot han för han kan bli ledsen. Du kan också göra det på sms om du vill.
  /Alice
 • Gör slut ansikte mot ansikte, på ett vuxet och moget sätt. Skrik inte på personen även om du hatar den mest av allt, gör de på ett moget sätt. Bråka inte heller med personen. Be ALDRIG någon annan göra det åt dig. Gör det inte på någon speciell dag som t.ex födelsedag, alla♡dag, eller en dag då du vet att en angörig har gått bort till den du ska göra slut med. Berätta verkligen ALLT till varför du väljer att göra slut och om personen har frågor så svara lungt och fint på dem. Gör det när ni är själva, inte bland massa människor. För detta handlar om er 2 och inte någon annan.
  /lita på mig 💞
 • Man ska inte göra slut via snapchat eller instagram. Man ska säga det ansikte mot ansikte tycker jag. Man ska tala sanning men ska inte ljuga, man ska göra det på schysst sätt och inte på ett dåligt sätt så att den andra mår dåligt över det
  //Anonym
 • Säg bara på ett snällt sätt att ni gör slut. Ett sätt som inte kan överaska hen föööööör mycket. Och glöm inte att ni kan fortfarande va vänner.
  /E
 • Jag tycker att man kan träffas och säga ens känslor för den andra, och inte liksom bara "jag gör slut", för det bli lite konstigt om man säger direkt. Jag tycker man absolut inte ska skicka på snap och skriva- Jag gör slut för det är så fel. Man kan skriva en lång text varför och verkligen förklara varför.
  /Anonym
 • Jag tycker att man först och främst inte ska skriva det som tex på snap. Man kan kanske prata tele eller irl. Sen inte säga jag gör slut utan kanske fråga hur den andra personen kommer med känslor osv.
  /Anonym
 • Jag har själv blivit dumpad på riktigt äckliga och elaka sätt och det jag tycker man inte ska göra är att skriva ett sms eller att be någon annan göra det åt en, det är något av det dummaste man kan göra. Visa för personen att du är mogen och faktiskt vet hur det ska gå till, be om att få prata med personen ansikte mot ansikte för då har du all chans att säga precis alt du känner och vill utan att hen klickar eller dissar. Visa ett moget beteende och visa hur bra du är!
  /tro på dig själv och gör rätt
 • Jag t.ex. dumpade en kille genom att ses och berätta hur det kändes fel och att jag itne var kär i han. Han blev såklart ledsen men han frågade lite frågor och jag svarade, det viktiga är bara att INTE göra det genom nätet eller en kompis! Man ska berätta det öga mot öga!❤️
  // det löser sig❤️
 • Jag tycker att man inte ska skriva på sms då det känns lite falskt av en. Om man går på samma skola eller bor nära så kan man ju snacka. Såhär sa jag: jag känner inga känslor längre och det gick lite för fort, kan vi börja om som vänner bara. Ungefär så sa jag och han förstod. Visa att du fortfarande bryr dig även fast ni inte är tillsammans längre.
  /Tjej
 • Jag har jättesvårt att göra slut face2face. Ska nämligen göra slut nu så det är def jag är inne här. Men hursomhelst så kommer jag att skriva att jag ”är för feg att säga detta face2face så jag gör det hör istället. Jag tror inte att jag har samma känslor som förut och jag tycker det är bättre om vi bara är kompisar.” Vet att det låter hur taskigt som helst och att jag säkert kommer böla över det sen men jag ska absolut inte vara ihop med honom om jag inte har känslor. Tack för mig
  /tjej
 • Jag tycker att man ska vara så ärlig som möjlig utan att vara otrevlig då det ändå är mycket känslor inblandade. Om personen inte behandlat dig dåligt utan ni gör slut av en annan anledning borde du bara hålla tyst om personen blir arg/ledsen/anklagar dig. Den har rätt att vara upprörd vid det tillfället.
  /Dendär
 • Man ska verkligen INTE skriva på sms! Jag tycker man ska ringa upp personen och fråga om man kan träffas en snabbis. Inte för att hitta på något utan bara berätta vad man känner. Sen ska man inte gå rakt på sak utan prata om problemet som uppenbarligen uppstått. Vet själv att det kan vara jättejobbigt att inte veta vad som gick fel eller vad som gjorde att personen tappade känslorna. Även om man inte kommer vara tillsammans efter det ska man ändå kunna krama om personen och trösta den.
  /W15
 • Man kan ringa personen och säga att man vill mötas upp. När de möts kan man säga “Jag vill göra slut, hoppas du förstår” Man måste också visa respekt ifall blir jätteledsen. Jag tycker att man inte ska skicka på sms. Fast ifall man bor ganska långt ifrån varandra kanske man kan typ ringa förklara varför man gör slut. Men helst borde man ju mötas upp! Man borde inte skrika på varandra när man gör slut för då kanske man inte kan vara vänner efter det.
  /stel tjej
 • Man kan säga det på ett snällt sätt. Och inte vara arga/bråka, annars blir det inte bra. Du ska bara säga det snällt och inte typ säga det och gå, utan du måste prata lite och säga varför du gör slut!
  /Mathias

Vad tyckte du om den här texten?

Till toppen av sidan