UMO frågar: Hur gör man slut på ett schyst sätt?

Hur gör man slut på ett schyst sätt? Här kan du läsa vad andra har svarat och själv skicka in dina tips.

Andras svar:

 • En ska träffa person på en plats där båda känner sig bekväma och sen ska en på ett ärligt men respektfullt sätt berätta och förklara varför man inte vill vara tillsammans mer. Det är ofta inte enkelt för någon av parterna men ett samtal och diskussion är alltid ett bra sätt att ge svar på frågor som skapas. Ingen ska gå ovis därifrån.
  /Tjej 18år
 • Via SMS så att den dumpade inte behöver gråta och skämmas framför den som dumpar.
  /Emil, 14år.
 • Jag har svårt att prata framför folk och kan inte säga hr jag tycker och känner. Det känns bäst för mig att göra det via SMS. Förstår de andra som känner likadant som mig också. Men du måste förklara att du har svårt att uttrycka dig face to face. Så inte din partner blir förvirrad och arg.
  / 13 åring
 • Jag blev dumpad via snap för drygt en månad sen! Är fortfarande förkrossad och tycker att det värsta som finns realtionsaktigt är att göra slut via sms/social media och otrohet. Därför om du ska göra slut med din partner så gör det f2f! Och tänk igenom allt du säger.
  12 årig gäriii
 • Helt ärligt, om någon fortfarande är kär i en, finns det nog inget sätt i världen att göra slut som är schyst. Men om du ska göra slut, sätt dig ner med din partner och säg allt som du inte gillar. Det viktigaste är att du inte ska få den andra personen att känna att det är hans eller hennes fel att man gör slut, även om det är så.
  Dennis, 15 år
 • Personligen, att göra slut över SMS, chatt eller mejl borde vara olagligt. Det visar att man inte bryr sig om personen alls. Det är respektlöst, stå upp för vad du ska göra istället.
  Everlinn, 16 år
 • Man gör det öga mot öga och pratar med personen. Man ska inte lämna några luckor eller obesvarade frågor. Man kan även försöka se till att fortsätta hålla kontakten och behålla vänskapen. Det finns många förhållanden som slutat med att personerna hatar varandra för livet, eller åtminstone en av dem.
  David, 18 år
 • Att säga "Jag tycker om dej jättemycket, du är finast... men jag gör slut" gör den andra förvirrad och personen kommer undra varför man egentligen gör slut. Det har i alla fall jag varit med om.
  Amanda, 17 år
 • Gör det på en öppen plats, utan några vänner vid närvarande. Det gör så att personen man gör slut med, kan få friheten att resa på sig att gå när han eller hon vill. Dessutom så brukar det bli minst dramatik på offentliga platser.
  Nina, 21 år
 • Gör slut face to face, är det jättelångt avstånd mellan så kan man ringa. Man måste förklara och gråta lite om man behöver det. Bara man är ärlig (fast inte helt ärlig, typ "du hade sån vidrig fotsvett eller något sånt").
  Anna, 16 år
 • Det var ett tag sen som jag gjorde slut, jag trodde att jag gjorde det på ett snällt sätt eftersom jag var ärlig. Jag sa att vi borde göra slut för att jag kände att hon inte kunde lita på mig under sommarlovet när vi skulle vara ifrån varandra. Självklart blev hon ledsen medan jag som ett fån trodde jag gjort henne en tjänst.
  Roro, 18 år
 • Med min förra flickvän så åkte jag hem till henne och sa att jag var ledsen, att jag gillade henne hur mycket som helst, men att jag inte kunde ha ett förhållande. Vi satt i två timmar och pratade, grät och kramade om varandra.
  Tjej, 19 år
Till toppen av sidan