Panik - lämna sidan!

UMO frågar: Hur gör man slut på ett schyst sätt?

Hur gör man slut på ett schyst sätt? Här kan du skicka in dina råd och läsa vad andra har svarat på den frågan.

Andras svar:

 • Är ärlig!
  /Froggy
 • jag tycker att man ska parata och typ säga att: jag tycker att vi har glidit ifrån. och sedan göra slut
  /anonym
 • Jag tycker att man ska göra det face to face och INTE på telefonen! Du kan berätta för personen hur mycket du ändå tycker om hen och att det inte är nått fel på hen. Och om den andra också går med på det så ksk ni kan va vänner. Jag tycker även att man måste tänka efter en/två dagar innan man bestämmer sig helt för att göra slut.
  /Tjejen som blev dumpad på sms 😢
 • Va ärlig med personen. Finns alltid risk att personen blir ledsen men du gör slut för att du inte trivs med att vara tillsammans. Gör helst slut face too face men går det inte som i mitt fall (distansförhållande) så är det okej att göra slut via t.ex. facetime. Då kan ni iaf se varandra. Tänk ut innan hur du vill lägga fram det för att minska nervositeten men förbered dig på ev. frågor.
  /Tjej 21
 • säg förlåt men jag måste göra slut.
  /BO
 • Brutta 1: Jag tycker att det viktigate är att man inte är dryg eller taskig. Men hur man gör slut spelar inte så stor roll. Om man inte känner sig bekväm med att ses kan man ringa eller om man behöver så kan man skicka ett sms eller på snap. Personligen skulle jag typ helst vilja få det över sms, då hinner man tänka igenom hur man ska svara.

  Brutta 2: Alltså genuint beror är på hur länge man vart tsm, hur seriösa man var och hur bra man känner varandra. Om man inte är bekväm och inte vet hur personen reagerar så gör det INTE face mot face. Helt enkelt. Om man ringer och gör det över mobil är det enklare att formulera sig o inte vara nervös, då kan man få fram det man vill säga enklare utan att vara dryg oså. Så ibland kan text vara bättre, ens partner (föredetta ;) ) kanske känner sig mer bekväm över text med.
  /Två bruttor som inte gillar face till face
 • Du får ALDRIG göra slut på SMS! Det är det värsta du kan göra! Då kommer personen bli mer ledsen än vad den skulle bli om du träffade den. Träffa personen eller skriv att du vill ses "jag måste prata med dig helt själv". Säg att du inte gillar den längre men vill vara kompis. Berätta varför du vill göra slut. Att säga förlåt och trösta personen kan vara skönt att höra men om den inte vill så får du respektera det! Prata med den någon gång under dan och några dagar efter du har gjort slut. Fråga om hen är okej? Men kom ihåg gör det aldrig på SMS och gör det på ett snällt sätt! //en tjej som har erfarenhet och har varit med om allt!
  /Man är alltid ärlig
 • Man är ärlig och säger att man inte har känslor kvar, det kan ju såklart vara nåt annat behov av att göra slut men det viktigaste är att säga det face till face och inte på SMS elr Snapchatt. Då man kan råka säga saker som man inte menar.
  /en erfaren tjej som har varit med om allt
 • Man är ärlig.
  /Sårad tjej
 • Gör gärna en ceremoni där ni tackar varandra för det som har varit bra. Och prata om allt om det går. Ha gott om tid. Då läker det lättare efteråt.
  /L
 • Jag tycker att man berättar hur man känner för personen, på ett schysst sätt och om personen blir väldigt ledsen tycker jag att man kan säga "det är bättre att jag berättar hur jag känner än att du inte får reda på det och är ihop med någon som inte längre är kär i dig".
  /okänd
 • Du får ALDRIG göra slut på SMS! Det är det värsta du kan göra! Då kommer personen bli mer ledsen än vad den skulle bli om du träffade den. Träffa personen eller skriv att du vill ses "jag måste prata med dig helt själv". Säg att du inte gillar den längre men vill vara kompis. Berätta varför du vill göra slut.

  Att säga förlåt och trösta personen kan vara skönt att höra men om den inte vill så får du respektera det! Prata med den någon gång under dan och några dagar efter du har gjort slut. Fråga om hen är okej? Men kom ihåg gör det aldrig på SMS och gör det på ett snällt sätt! Lycka till!!😉 Hälsningar.
  /NS Nellie
 • Man ska aldrig göra slut på sms det är det värsta du kan göra! Du kan kanske be personen om att vill ses eller så säger du hej på skolan och säger att jag vill prata om en sak med dig själv! Sen så säger du att du inte är kär i hen längre och berättar varför. Du kan trösta personen och säga förlåt kan också vara skönt att höra. Men det viktigaste är att du är säker på att du vill göra slut och att du inte gör slut på sms. Gör det på ett snällt sätt! Lycka till!
  /Nellie/
 • Jag faktiskt aldrig gjort slut, men man kanske kan bara säga typ först: Hej, jag vill prata med dig om en sak. Och sen säger man bara typ att man vill göra slut, och berätta anledningen då till varför du vill göra slut.
  /anonym
 • Prata med personen, och försök att säga det så snällt du kan. Det är bättre än sms.
  / ;)
 • du ska inte göra det via sms utan, du ska bara vara ärlig till den och säga varför du vill göra slut. tänk på att när du gör det ska du inte låta någon annan göra det åt dig för då kan hen bli ganska ledsen i alla fall ledsnare än om du skulle ha sagt det själv.
  /isa
 • Ring eller träffas jag tycker att det är så lågt att skriva. Och gör slut när du slutar gilla personen. Mitt ex var ihop med mig i över en månad och gjord inte slut för att han var rädd att såra mig. Så det krävdes att jag gjorde slut. Han låtsades gilla mig i en månad han gillade mig som 7 första.
  /14
 • Skriva ner det du vill säga på din telefon. Läsa upp till personen att du vill göra slut. Du pratar med personen istället för att skriva ett sms. Du blir inte så nervös.
  /Måneskin
 • Man skriver att man gör slut men vill vara bra vänner
  /Linus
 • Har aldrig gjort slut med någon men jag tror typ att jag skulle skrivit ” jag har tappat känslorna för dig men jag gillar dig jättemycket som vän, kan vi prata?”
  /Såå nervös inför att jag ska behöva göra slut
 • Träffa personen och prata lugnt. Förklara hur du tänker och känner. Det viktigaste är dock att vara ärlig. Det kommer ni båda må bättre av. Jag själv känner att jag blir hellre sårad av sanningen än glad över lögnen.
  /AH
 • Jag tycker att man inte ska göra slut på sms.
 • Du är mogen och den andre är mogen säg då som det är, rakt på sak. Undan göm inte sanningen utan var ärlig.
  /johanna
 • Att ringa till honom eller henne.
 • Få slut på ett förhållande kan vara svårt och allt beror på situationen man befinner sig i och vad anledningen bakom beslutet är. Generellt sätt, ska man vara så ärlig som möjligt och förstå att personen kanske inte förstår allt från första början. Beroende på reaktionen får man sen ta nästa steg. Alla människor är olika och ingen reagerar på samma sätt som den förra. Det man ska undvika är att göra slut på sociala medier /sms eller liknande och självklart ska man alltid undvika bråk mellan parterna för att det leder bara till onödig drama.
  /Kappa
 • Var ärlig berätta hur du känner och att du inte har känslor för personen längre
  /Skåningen
 • När du ska göra slut så är det lättast att säga: Hej jag vet inte hur jag ska säga det här, men jag tror inte jag har känslor för dig längre. Jag gillar dig jättemycket men inte mer än en vän längre.
  /Anonym
 • Vad du än gör gör INTE slut på sms eller snap. Har blivit det 2 gånger och man mår piss, man kan heller inte visa sina känslor för personen på riktigt! Gör det när ni är ensamma och t.ex ska gå hem ifrån hen. Då är det enklare att gå därifrån om man tycker det blir jobbigt. Man kan också få veta hur personen känner och prata om det.
  /Snyggast i stan
 • När man börjar inse att ett förhållande inte riktigt fungerar så ska man ta upp det med sin pojkvän/flickvän direkt. Det är värre att gå och vänta med ett så viktigt beslut än att säga det direkt. För att vara så schysst som möjligt kan man vara noga med att inte lägga skulden på den man varit tillsammans med, och ta det öga mot öga! (istället för via telefon/sms).
  /Tjej, 20
 • Var ALLTID ärlig, det sårar mer att hålla tyst om sina tankar än att öppna upp sig (i längden). Det kan kännas svårt, ja, men har man tappat känslor måste man fortfarande ha i åtanke att partnern kanske fortfarande har känslor, eller att de kanske också till och med funderar kring samma sak.

  Man kan ju dessutom vara osäker på sina känslor, eller hur man ska berätta, men personligen är mitt tips att bolla tankarna med varandra, lyssna till varandras åsikter och om du fortfarande känner dig säker på att göra slut, uttryck det tydligt!

  Annars kan partnern efteråt själv bli osäker och tvivla kring om det faktiskt är slut eller inte. Ingen av er ska ju behöva känna den känslan, annars blir det bara svårare för partnern/du att gå vidare. Så att prata om det är det allra bästa sättet enligt mig, med andra ord kommunikation!
  /Anonym
 • Att man måste få prata en stund hur kul man hade och sen i slutet så säger man att man vill göra slut.
  /Alice
 • Var ärlig och rak på sak, jag lämnade min tjej en gång och 2 minuter efter sa jag att jag kunde hitta en ny kille på tinder som liknar mig. Ingen bra idé, testa ej
  /Kille problem

Mer på UMO

När det tar slut

Här hittar du innehåll om när det tar slut.

UMO-poddenWilmas tankar: "Det var svårt att göra slut när han mådde dåligt"

64. I den här podden berättar Wilma om hur hon försökte hjälpa sin pojkvän, om hur hon själv mådde och om det svåra att göra slut med någon som mår psykiskt dåligt.

UMO-poddenVi fortsätter ha sex fast vi gjort slut

15. "Jag kan inte ha sex efter att förhållandet har tagit slut. Jag kan inte fortsätta att ses och ha samlag. Jag vill bara inte det."

Till toppen av sidan