UMO frågar: Hur gör man slut på ett schyst sätt?

Hur gör man slut på ett schyst sätt? Här kan du skicka in dina råd och läsa vad andra har svarat på den frågan.

 • FACE TO FACE: allt annat är extremt respektlöst. Förklara exakt varför, även om det kanske sårar dem mer än nödvändigt, det är mycket värre att inte få en förklaring. Var hemma hos någon, inte i bilen eller någon allmän plats. Ge personen tid att smälta det lite, kolla om personen har några frågor. Svara på dem ÄRLIGT. Ingen idé att linda in det, ärlighet varar längst och kommer göra det lättare för er båda att gå vidare. Det kan komma som en chock för den andra, respektera det. Viktigt att du visar att du respekterar personen och förstår att det är jobbigt. (Har personen varit otrogen mot dig får du dock vara hur dryg du vill, hen förtjänar då ingen av din respekt)
  / 20+are som varit med om en del
 • Jag tycker att man ska prata om det face to face och liksom prata om det och kommer fram till något tillsammans.
  /:)
 • Inte dra ut på det. Var säker innan du gör nått. Ge möjligtvis lite hintar så det inte blir en stor chock. Sitt ner på ett bekvämt ställe och prata. ABSOLUT inte över sms eller ringa. Face to face.
  /:)
 • Man pratar om det, säger varför och så. Det är också bra att ta det face to face. Lycka till!
  /Kramis
 • Jag brukade ta de face to face men sen blev det jobbigt för de slutade alltid med all jag gick tillbaka till han. Så nu sköter jag detta genom snap eller intgram dm. INTE DET BÄSTA SÄTTET KANSKE MEN FUNGERAR RÄTT BRA!!!!!
  /EN snygging från snapchat
 • Jag tycker man ska prata med hen face 2 face det är viktigt så man ser hur hen reagerar. Det är också viktigt att förklara lugnt och tydligt hur man känner. Man kan till exempel säga att man har tappat sina känslor för hen. Om hen har någon fråga svara så bra och snällt du kan så ni inte missförstår varan. Det viktigaste om du vill göra slut är att tala från "DITT" hjärta det kommer kännas mycket bättre låvar. Vad du än gör tänk alltid på hens känslor inte bara vad som känns bäst för dig tänk på det bästa för båda. Det kommer kännas jobbit för dig och hen men man ska alltid följa sitt hjärta och vad som känns bäst. Lycka till!!!!!!!!❤❤❤❤
  /En💔dumpad Astrid
 • Prata i verkligheten. Jag vet att det är svårt men då kan ni inte missuppfatta varandra som genom sms eller snapchat
  /15årig tjej
 • Snapchat är det bästa sättet😩
 • jag tycker man borde prata om det
  /arg turk
 • Asså bror det är svårt att göra slut med någon som man var vän med innan men det bästa är väll att bara att göra så att båda personerna känner att det är något fel så att man gör det tillsammans liksom
  /Whl
 • Ta och sätt dig med personen och små prata lite och när det känns rätt förklara hur du känner att du tapat känslorna och att det inte funkar längre jag tror hen kommer förstå, men att ni ska försöka fortsätta vara vänner, men det kan kännas stelt dom första dagarna men det blir mindre stelt med tiden❤️❤️❤️
  /En tjej med krossathjärta
 • Att man sätter sig o snackar med personen och förklarar hur man känner och att det inte funkar längre, och försök att fortfarande va vänner.
  /Tjej 15
 • Alla förstår att göra slut face 2 face är en stor grej och för mig kan det kännas som att jag inte kommer våga, eller kanske bara struntar i det när jag väl se honom stå där. Man vill inte såra personen men samtidigt är det ditt eget liv, dina val. Om känslorna inte finns kvar så finns de inte kvar, ibland händer sånt. Det är normalt och alla människor bör ta det face 2 face för mest säkerhet till bäst avslut och även chans för den andra personen att fråga frågor och verkligen få ett rätt avslut på det alla. Att skriva på sms är som att ha en mask, du får aldrig se hur den andra personen reagerar elr hur den verkligen känner. Det blir bara ett mer ostabilt avslut och det kan bli osäkert från båda sidor om de fick ut allt de ville säga.
  /Anonym
 • Prata med personen (snällt) säg vad DU känner och hur du tänker kring förhållande. Säg det på ett sjyst sätt, och få honom eller henne att förstå dig. Och du ska ALDRIG säga till hen du är kär i vad de andra säger till dig. Säg det som känns bra för dig och ditt hjärta ALDRIG vad någons annan åsikt. You go GIRL/Boy
  /Anonym
 • Jag som person tycker man ska bestämma en dag som passar för båda. Träffas någonstans t.ex. i en resturang, prata igenom om vad just DU tycker och varför du tycker det. Man ska aldrig snapa, skicka sms o.s.v. ta det via face 2 face istället, det kanske är svårare att uttrycka sina känslor men.... efter du sagt det kommer det kännas mycket bättre än va det hade gjort om du hade snapat eller skickat sms. Och det allra viktigaste, efter när du sagt hur du faktiskt känner så skulle man kunna fråga ”vi kan fortfarande vara vänner om du vill?? Det kommer kännas bättre!!❤️❤️❤️❤️ Lycka till!!
  /Anonym
 • Jag tycker att man ska göra sluta genom att prata med personen face to face och säga vad man känner. Och vara ärlig. 
  /En tej på 16 som aldrig har haft kille
 • Ta de face 2 face
  /Spongebob
 • Säg bara att känslorna tog slut ( snällt )😏😏😏😏😏
  /Venus/ är ej singel
 • Skriv helst inte på sms eller snap, om du måste göra det skriv ett långt meddelande som verkligen förklarar. Men det blir alltid lite bättre om du ringer eller allra bäst är det ju om du pratar med personen face2face
  /Wilma
 • Det är svårt och kan vara lika jobbigt för den som dumpas men även den som dumpar. Själv vet jag inte riktigt om jag är kär längre men det känns fel eftersom att jag tkr att en annan kille är snygg. Men mitt tips är att kanske be hen stanna lite efter skolan eller kanske om ni åker samma buss eller går samma väg hem! Men gör d face 2 face.
  /7a
 • Att säga sanning vad man känner
  /Abode
 • Det är aldrig bra att göra slut via sms eller snapchat. Träffa din pojkvän eller flickvän, sätt dig med hen och försök att förklara på ett så bra sätt som möjligt. Kanske är de bättre att ni bara är vänner? Oavsett vad som hänt eller hur man känner ska man försöka hålla en god ton. Man har ju trots allt älskat personen.
  /mimmi
 • Det snällaste sättet att göra slut på är att man träffas och sätter sig ner med personen. Man berättar att man vill göra slut och förklarar varför så den andra personen förstår. Han/hon kanske har frågor kring uppbrottet och då svarar man så gott man kan. Oavsett om det var ett bra eller dåligt förhållande i slutet innan du valde att göra slut så ska man vara schysst och inte trycka ner eller gapa på den andra. Respektera den andras känslor om hur den vill gå vidare (kontakt/inte kontakt). Ge personen utrymme efteråt att få tänka.
  /Agnes
 • Man kan sms men var snäll och skriv: Jag tycker inte att du är den rätta för mig, så jag gör slut, hoppas du förstår, hoppas du hittar någon annan!☺️
  /Alias
 • Säg det helst face mot face men om man är blyg så kan man ju sms men var då försiktig. Såra han inte mycket bara säga: Jag tkr att du är inte mitt rätta kärlek förlåt men det är för mitt bästa skull hoppas du hittar någon lycka till 👍🏻
  /D
 • Att man säger att man är inte kär i person längre och att man ska säg varför man inte kär längre. Jag var ihop med en kille som elva månader och nittio dagar ädlare än mig. Jag sa att inte var kär honom längre. Men mina känslor försvann bara. Men han verkande fortfarande kär i mig, men han sluta skolan den sommaren. För han gick i nian och jag kunde inte fråga om han var kär i mig.
  /En tjej med ahad, autism på 15år.
 • Bah gör de. Jag tkr du ska vara snäll mot han för han kan bli ledsen. Du kan också göra det på sms om du vill.
  /Alice
 • Gör slut ansikte mot ansikte, på ett vuxet och moget sätt. Skrik inte på personen även om du hatar den mest av allt, gör de på ett moget sätt. Bråka inte heller med personen. Be ALDRIG någon annan göra det åt dig. Gör det inte på någon speciell dag som t.ex födelsedag, alla♡dag, eller en dag då du vet att en angörig har gått bort till den du ska göra slut med. Berätta verkligen ALLT till varför du väljer att göra slut och om personen har frågor så svara lungt och fint på dem. Gör det när ni är själva, inte bland massa människor. För detta handlar om er 2 och inte någon annan.
  /lita på mig 💞
 • Man ska inte göra slut via snapchat eller instagram. Man ska säga det ansikte mot ansikte tycker jag. Man ska tala sanning men ska inte ljuga, man ska göra det på schysst sätt och inte på ett dåligt sätt så att den andra mår dåligt över det
  //Anonym
 • Säg bara på ett snällt sätt att ni gör slut. Ett sätt som inte kan överaska hen föööööör mycket. Och glöm inte att ni kan fortfarande va vänner.
  /E

Vad tyckte du om den här texten?

Till toppen av sidan