UMO frågar: Hur blir man ihop?

Om man är kär i någon, hur gör man för att bli ihop med den personen? Här kan du se vad andra har svarat på den frågan.

Hur gör man egentligen för att bli tillsammans med någon? Har får du några tips som unga personer har skickat in till UMO.

Fler tips:

 • Jag gillar ingen eller kär i nån, men om jag gör det du ska jag gå min bästavän och säga att jag e kär henne/han och då kan hon gå till henne/han och säga. Jag tror det e det bästa man kan göra och hjäper alla hoppas det 💋❤️❤️❤️❤️❤️
 • Va snäll va rolig bjud ut hen. Lycka till
  /D❤️
 • Om du inte känner den personen så bra försök att komma nära den personen som att fråga om hen vill gå ut någon gång när ni är någonstans, så fråga saker var inte blyg. Sedan gör så många gånger och när ni börjar hänga typ varje dag efter skolan få ögonkontakt och typ försök att hålla handen med hen. Gör så varje dag då kommer hen kanske få känslor för dig ❤️❤️❤️
  /Madelen
 • Det blir med tiden. Man umgås mer och mer och tillslut blir det bara.
  /vanipani
 • Skriv med honom eller hen gå fram till personen o säg att du gillar honom eller hen, om personer säg nej acceptera vad personen tycker. Man vet aldrig om han eller hon gillar dig, lycka till med kärleken nångång i livet kommer den rätta personen fram. Stor lycka till er ❤️❤️👍
  / Ifra
 • Jag brukade komma närmare mitt crush genom att hitta något vi hade gemensamt som vi tycker är roligt❤️ Titta efter tecken på att h*n är kär i dig t.ex om han/hon försöker prata mycket med dig, göra saker nära dig, titta på dig osv och ett annat tecken på att du är kär i honom/henne är att du kollar efter sådana här saker❤️
  /Hoppas jag var till hjälp/ livis
 • Jag blev ihop såhär: Jag och den jag gillar var på klassresa och när det bara var vi som satt framför elden så tog jag modet till mig och sa att jag gillade honom sedan kysstes vi och nu firar vi 1 års jubeleum
  /opsy dasi
 • Va med den personen mycket och visa att du är intresserad
  /anonym
 • Prata med hen vad du tycker och tänker du vet att det är bäst när du är dig själv ge inte upp ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ du är bäst
  /Du är bäst i världen ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
 • Visa vad du känner eller berätta. Och om du frågar på hen o personen säger nej så är det bra för då vet personen deg och du vet att du har vart modig .Dessutom så kanske personen utvecklar känslor efter det o ni kanske blir tsm senare. Så låt det ta tid va inte stressad då blir det inte bra. Låt deg ta tid och vänta. I längden Är det det som funkar tro mig. Det funkade för mig. LYCKA TILL😘😍❤💓💕
  /Hälsningar dökär kille.
 • Va dig själv och va ärlig! Kom ihåg saker som han/hon skriver, det /bäst
 • Skämta med h*n mycket, försök att visa att du gillar h*n utan att säga det, om du inte vågar tex så kan du lära dig saker om h*n, diskret ställa sig i samma rörelse som den och ge personen uppmärksamhet.

  Det bästa är ju att berätta för h*n men det krävs mycket mod för det. Kom ihåg att den personen är bara en kille/tjej och du kommer att komma över h*n om du får ett nej, även hur ont det än gör. Om du vet att h*n gillar dig så fråga bara om ni ska bli tillsammans eller om ni ska hitta på något ihop❤️ Lycka till!
  /15årig tjej❤️
 • Fråga chans.
  /Realistisk människa
 • Skriver komlimanger till den man tycker om och om man har tur så börjar hen tycka om dig😊😂🤣
  / Area 51
 • Våga säga det du känner jag vet det värsta saken är om personen känner samma sak eller inte. Det spelar ingen roll det är jätte bra om den känner samma sak men om den inte gör det så finns det 1234567891012345678910 miljoner personer som väntar på dig Lycka till med kärleken!!!!!!!!!
  / Emma
 • Var dig själv va inte blyg. Och viktigaste tänk inte så mycket på vad du ska göra, det gör saken värre bara kör på Lycka till!
 • Om ni är vänner innan kan det vara svårt att berätta, då eran relation antingen blir bättre eller förstörs. Jag var kär i en tjej förut som var min bästa vän, när jag berättade så tog hon avstånd och tyckte det blev akward mellan oss. Så innan du säger till din crush så var 100% säker att ni känner samma, annars borde du bara försöka glömma personen..
  /Sanningen svider
 • Var dig själv och va ärlig så räcker det längre och våga prata med den andra pesonen❤️❤️
  /Den som är kär❤️❤️
 • Det första du måste göra är att vara ärlig, du ska inte leka någon du inte är för du är jättebra människa och hen måste se det och om ni inte blir ihop så finns det 628191727191919 miljader killar där ute❤️
 • Jag är tillsammans med en kille nu, men till skillnad från mig så är han väldigt blyg och det gör att det blir lite stelt. Nu har det gått ett år med lite "herre gud jag nuddade hans finger" och "shit han tittade på mig, gillar han mig" och vi har hittat varandra. Via Instagrams DM vill tilläggas. Var bara dig själv och tack Instagram för att ni finns! Puss på er❤️❤️
  /Miranda
 • Om man är kär i någon ska man ha ögonkontakt med hen. Man ska ställa många frågor. Om du är själv med hen så kan du till exempel fråga om hens nummer eller var hen bor.
  /LYCKA TILL MED KÄRLEKEN 😍
 • Spela minecraft med dem
  /Steve
 • Det brukar vara rätt så tydligt på personens kroppspråk om hen gillar dig. Kollar hen mycket på dig, vill hen alltid vara nära? (På ett icke-creepy sätt?) Försöker hen imponera eller få dig att skratta? Det är alla bra tecken, men det absolut enklaste (och läskigaste) sättet är ju att säga till personen. Om hen känner detsamma, grattis! Om hen inte gör det, finns det alltid någon ny som väntar. Om du är rädd för att säga något, testa att kyssa personen (gör dock detta BARA om personen inte verkar ha något emot det, och om du är nästan säker på att hen gillar dig. Om hen drar sig tillbaka eller verkar obekväm, sluta direkt).
  /14-årig tjej
 • Var dig själv och va modig Du kan ge hen komplimanger och fråga om telefonnummer:)
  /Lycka till😉😉😉
 • Först om du är rädd för att personen inte känner det samma för dig kan du hålla riktigt koll på den och se hur dens kroppsspråk är. Kollar han mkt på dig eller får han glansiga ögon när han får syn på dig? Vill han visa de bra sidorna av sig själv när du är där? Kollar han på dig i hemlighet? Pratar hans kompisar om dig? Om hen gör är det goda täcken på att hen gillar dig! och då är det bara att prova sin chans! För glöm inte du har bara ett liv att leva och det är din chans💏❣️
  /Anonym
 • Jag själv har en pojkvän som jag älskar väldigt mycket. Men innan vi blev ihop så förstod jag inte riktigt hur vi skulle kunna bli tsm. Men på sättet jag gjorde va ju att man pussades/kysstes för då blir det nästan officiellt att man är ihop. Och det visar även vad din partner känner för dig.
  / Tjej på 14 år
 • När man var liten frågade man ju chans, men nu när man är äldre kan det vara svårt att veta hur man blir ihop. Jag tänker att om man gillar någon så hänger man med den, visar intresse å kanske bara hänger ni två, sen kanske ni pratar eller pussas å så för man veta hur den andra känner. Å sen vid rätt tillfälle e d bara å fråga om ni är ihop.
  /Anonym
 • Jag har crush på en kille som bor nära mig. Dessvärre går vi inte på samma skola. Vi känner varandra från dagis och då var vi jättekära, vi pussades asmycket och så och sen har vi bara varit vänner. Men nu har känslorna kommit ikapp. Vi brukar hänga ibland men bara på travdagar. Jag vet ej var mitt crush bor, hen har skilda föräldrar så det är lite svårt. Det är trav om 3 dagar och då ska jag fråga om hen har crush på någon. Om hen säger ja kan det vara jag. Om hen säger nej kan hen ljuga eller inte ha det på någon. Om hen säger ja ska jag fråga vem det är.

  Om hen säger mitt namn ska jag fråga om hen vill bli tsm! Tips t dig: var modig, fråga om hen vill hänga någon dag och om hen vill det så kan du fråga om hen har crush på ngn (när du hänger me hen) och om hen har det frågar du vem. Om hen säger "du" berättar du att du känner samma. Då kan du säga typ "vill du bli tillsammans med mig?" lycka till!
  //Hoppas att du fick hjälp😊
 • Jag vet att nästan alla är rädda när man ska säga till hen att man gillar hen, men lugn gör det bara.Om den personen som du gillar är snäll så kanske ni kan bli tillsammans, eller nåt av den typen. Så nu ska jag berätta hur jag blev ihop med min pojkvän. Allt började med att jag hade crush på en kile i min klass men han hade en tviling, så båda de två var super snälla mott mig. Jag tror faktiskt av alla pojkar som var snälla så var de allra snällast.

  Så småningom så börja jag ha crush på en av tvilingarna, och jag orkade typ inte att gömma mina känslor, så jag sa på slutat av skolan när vi skulle till sommarlovet att jag hade känslor mot honom. När han fick veta det så sa han samma sak han sa till mig att han hade känslor redan början av terminen.Yay😍!!!

  Så det jag försöker koma fram till är var inte feg, skrik 😱 ut det bara eller säg till personen att du gillar hen, eftersom vem vet så kanske hen gillar dig tillbacks. Några tips var alltid rolig var dig själv och alltid vissa att du har intressen för hen, eftersom när jag hade intressen för honom så visade jag till honom.

  Det hella tiden typ genom att bry sig om honom eller vi pratade i 3 till 4 timmar 💑 📞 om dagen och genom det så blir hen van vid dig och ni kommer att förstå varandra bättre än någonsin. Så lycka till men om det inte går så lugn, det är inte hela världen eftersom JAG LOVAR DIG du kommer att hitta din älskade person nån dag men kanske den dagen kommer inte så snart men vem vet. SÅ lycka till GÅ GIRL OR BOY.🤗🤗😋 😎
  /A.A🙂
 • Börja med att ta kontakt med personen, försök bli vän med hen. När ni är vänner kan ni ta det därifrån, lär känna varandra bättre, var med varandra på fritiden, men se alltid till att den andre vill. Ni kan ju börja prata om lite mer privata saker, se till att hen förstår att du har förtroende för hen. Hen kanske berättar saker om sig själv också då.

  Du kan pröva med ögonkontakt, nudda hen ibland, ge komplimanger så att personen förstår att du uppskattar hen. Tillslut kommer det att krypa fram en väg eller en annan att du gillar hen. Hen kanske förstår det eller så berättar du. Och om hen inte gillar dig tillbaka på det viset så går inte världen under för det, även om det känns så. Ni kan förhoppningsvis fortsätta att vara vänner. ❤️ ❤️ Lycka till
  /Människa❤️

Vad tyckte du om den här texten?

Till toppen av sidan