Panik - lämna sidan!
Att vara ihop

Hur blir man ihop med den man gillar?

Ta del av andras tips. Eller svara på frågan och tipsa andra.

Andras tips

Några personer ger sina tips och berättar vad som funkat för dem.

Fler tips

 • Jag hade gillat henne i flera månader och min vän pushade mig att berätta för henne så tillslut skrev jag på snap och berättade hur jag kände. Jag skrev hur mycket jag gillade henne men att jag förstod att hon inte kände samma (trodde hon var straight) men efter en timme fick jag svar där det stod att hon kände likadant. Sedan skrev jag bara och frågade om hon ville vara mer än vänner, nu är vi tillsammans.
  /Bögig 13 årig brud
 • Vi pratade mycket och min kompis märkte det och frågade killen vad han kände och han sa till kompisen att han gilla mig. Sen sågs vi själva och så va vi ihop
  /Första kärleken på konfaläger
 • Jag hade en lätt konversation. Jag skämtade lite med killen eftersom att vi va vänner. Jag visade lite intresse som att jag sa till han att han va snygg och typ speciella komplimanger som att han har fint hår så va de det sista jag sa, jag sa mer typ vilka fina ögon du har. De gick tre år men jag hade ju inte känslor för han då men för mina känslor så tog de tre år bara för att börja gilla han. Vi hade känt varandra sen vi va månader gamla men de fattade vi när han började i min klass i 3 an. Jag skrev till han och sa att jag hade börjat få lite känslor för han och de hade han också fått. Jag frågade då chans och han sa ja. Mitt tips till dig som vill ha ett fint och bra förhållande är att även om ni är olika och tycker olika saker så försök att lägga tid på han, och om ni bråkar istället för att göra slut så prata om de istället. P:S vi har snart varit tillsammans i 2 månader
  /En 12 åring tjej
 • min nuvarande kille han hade precis börjat på skolan och hans klass och man skulle vara med varan under en stund för att lära känna varan gamla och vi dom nya. Så vi var med vara under en tid och han sneglade lite på mig och jag på honom. Sen dagen efter så hade vi idrott ihop och jag kollade på honom hela tiden för han var så söt, snygg. Sen samma dag så blev vi ihop han frågade chans på mig och jag sa ja. jag hade länge känt att jag var kär i honom men han är vän med mitt ex och det är ok för mig men lite jobbigt.
  /Emmy\ Emelina
 • Jag sa till min nuvarande flickvän att jag hade känslor för henne och då sa hon att hon också hade känslor för mig och då blev vi ihop
  /Colin
 • Vi började skriva hjärtan och hängde oftare och mer själva bara vi två. Sen så bara sa vi efter nån månad att det var vi två.
  /15 årig tjej
 • Asså vi kände varandra sen innan. Sen började vi hänga mer och mer med varandra. Sen började vi få känslor för varandra, vi bjöd varandra på saker och så jag köpte alltid presenter till hen. Sen fråga jag chans på hen och hen svara ja. Vi var i hop i en månad men vi gjorde slut och blev ihop några gåner.
  /leonora
 • Jag skrev till han vill du bli mer än vänner och han skrev ja såklart sen var vi bara ihop! Min kompis gjorde samma för någon månad sen och de funkade också! Skulle säga att de alltid funkar.
  /Tjej på 13 (snart 14 haha)
 • Jag var kär i en kille och jag kysste han på kinden och sa att jag gillar han. Då kysste han mig på munnen och så fråga han chans. Så det funkade väldigt bra.
  /Thea
 • C. va ny i klassen. Han va söt. Jag gillade han. Ja skickade en lapp till honom. De stod "Vill du bli min kille?" Han skrev tillbaka ”Ja”
  /Freja
 • De gånger ”jag tagit intiativ” så skickade jag hans kompis för att fråga (egentligen så visste jag att han gillade mig för många hade hintat om det men han va så snygg och vacker så jag kunde inte tro på det) . Inte ens när hans kompis sa att han sagt ja vågade jag tro på det.

  Andra gången jag tog första steget så sov jag över hos min bästa killkompis (vi umgicks mycket på gymnasiet och var ganska säker på att han gillade mig , speciellt när han sa att vi kunde se skräckfilm tillsammans fast han hatar att göra det med tjejer annars eftersom de alltid tar det som en ursäkt att komma nära (då förstod jag att han inte hade nåt emot att jag kom honom nära) Och så sov vi över i hans 90 säng och vi nuddade läpparna och sen kysstes vi. Har aldrig haft modet att våga fråga rakt ut och inte nu heller.
  /Dicaprio
 • Jag köpte en massa alla hjärtans dag presenter till henne och en dag efter skolan så gav jag henne dom och ett brev där det stod: vill du bli ihop med mig? Hon sa: Tyvärr, jag sa: varför, hon sa: jag vill bara inte. Jag hade planerat detta i säkert en månad och kunde knappast sova på natten men vi är fortfarande ”vänner”
  /Joel
 • Vi var på g ganska länge asså skrev och så och hängde en del utanför skolan. En dag höll han om mig och nästa dag strulade vi. Sedan var vi på det stadiet i ungefär 2 veckor och därefter frågade han. Men vi var typ basically tillsammans innan men bara inte officiellt.
  /Rawr
 • Skolan, hen gick fram till mig när jag var ledsen för att hen gillade en annan person, och hen sa att hen var kär i mig, då var jag helt röd om ansiktet. Sedan på slutet av dagen fråga hen om vi kunde bli ihop. Mitt svar: Ja./Hemlig
 • Det var när jag var på kamping och vi messade varje dag. Och sen vågade jag fråga om hon ville vara ihop och hon sa ja.
  /Malte
 • Jag och min nuvarande kille blev ihop över sms. Han skrev typ att han var kär i mig och sen bara kom allt naturligt. Men annars fungerar följande:
  1. Det allra enklaste, men samtidigt jobbigaste, gå fram och bara säg det!
  2. Skriv ett brev/sms!
  3. Be en kompis fråga.
  /Nån random brud
 • Jag var kär i någon som gick i samma klass och jag vågade inte gå fram och säga det. Sen sa jag det till min bästa kompis och då sprang hon till honom och sa att jag var kär i honom ... och sedan sprang min bästa kompis iväg och sen när vi skulle gå och äta lunch så frågade han chans på mig och jag sa ja.❤️
  /Dilara
 • Det började med att en kompis (1) hade blivit vän med  en annan kompis (2). Kompis 1 tog med kompis 2 när vi skulle köra pingis, och sedan spelade vi pingis hela tiden. Varje gång jag såg henne så började det pirra i kroppen och vi skrattade alltid tillsammans. Sedan så skaffade jag snapchat för att kompis 2 hade det för att komma närmre. Sen på snap en dag, så frågade jag chans på henne, och hon sa ja! Hon sa att hon hade känslor för mig med!
  /Anonym kung
 • Hej! Jag träffade min pojkvän via en dejting app! Vi visste verkligen inte vilka varandra var, men nu har vi ett fint förhållande 3 år senare!
  //LOveYou
 • Jag hade gillat en kille ett tag om mina kompisar sa att jag skulle säga till han men jag sa att jag inte vågade och att jag skulle låta det ta lite tid och se vad han känner, sen när jag va på semestern ringde han mig och frågade om jag kunde prata och jag sa att jag skulle ringa snart och då sa han att han hade känslor för mig
 • Vi smsade
  /LILJA
 • Jag gick fram till den och sa jag gillar dig vill du bli ihop med mig och han svarade ja så kom det en liten puss!
  /Nora
 • Var bara dig själv! Försök och inte vara som alla andra. Försök och komma närmare. Men vad du än säjer säj inte vill du bli ihop? Om du inte vill vara på!!
  /Rasmus
 • 1. vänskap 2. genom kompis 3. Internet 4. Internet Trots de är man singel o vill bara hitta den rätta eller ingen.
  /Kevin
 • Jag har varit kär i en och samma kille flera gånger. Och varje gång så frågade mina vänner honom att bli ihop med mig eller så visste han att jag var kär i honom. Om man inte vågar fråga chans kan man ta tid på sig men om man märker att en annan tjej/kille flörtar eller skrattar med hen och säger skämt så hen ska skratta är det bra att kanske tänka: Ska jag göra det idag? Eller vågar jag?
  /UwU
 • Han gav mig en ros på alla hjärtans dag och sa att han vill vara mer än bara vänner, det var så overkligt ( vi går sista termineni sexan)❤❤
  /Tjejen med tur
 • Det började med att en i min klass som heter Arvid kollade på mig och sen så efter skolan så frågade han sanning eller konka? Jag skrev sanning o då frågade han mig om jag gillade nån? Jag sa då att jag gillade han ok Erik lite grann! O då sa han att han också gillade mig o så frågade han chans på mig!
  /Samanta
 • Antingen har jag skrivit en lapp eller bett nån fråga åt mig. Det var en kille jag inte kunde släppa blicken ifrån Han gick i 4:an precis som jag, men inte i samma klass. Jag frågade chans och honom och han sa ja. 
  /Rinmokari
 • Asså vi vart bara typ ihop liksom jag har alltid fått vilka killar jag vill men idag förändrades det, så har direkt inga bra tips men ett magiskt tips är att vara social med han/hon du gillar och alltid svara när han/hon skriver eller ringer.
  /Anonym
 • Den (enda) gången jag varit i ett förhållande så tog det typ en dag från att vi matchade på Tinder till att vi började skicka på Snap. Vi skickade väldigt mycket och lärde känna varandra bra. Väl efter det tog det fyra dagar tills vi träffades. Och det var just på den dejten/träffen som vi blev ihop.

  Vi hade redan från början bestämt att jag skulle sova över hos honom (pga 3 ½h tågresa mellan oss). Så på kvällen när vi låg i sängen så tog han fram sin mobil och visade mig när han avinstallerade Tinder, varvid jag frågade (för att verkligen få det bekräftat) "Vänta, vill du bli tillsammans med mig?" Och han svarade ja! Dessvärre höll det bara i drygt en månad :(
  /19-årig kille

Mer på UMO

Svara varandra

Hur länge ska man dejta innan man blir ihop?

Jag har dejtat en jättefin tjej nu i en månad, men hon tycker att det är för kort tid att bli ihop på.

Egna berättelser

Mina bästa dejtingtips

Jag har under några år av dejtande lärt mig en hel del kring hur man bär sig åt för att få ihop det med någon man tycker om, så tänkte dela med mig av några tips.

UMO-podden

Så tar du kontakt med din crush

40. "Jag gjorde så att vi hamnade i samma grupparbete. Då blev det att vi började prata och sen blev vi hop."

Artikel

Film: Hjärtat slog och det pirrade i magen

Den här berättelsen har en ung person skickat in.

Till toppen av sidan