Panik - lämna sidan!
Att vara ihop

UMO frågar: Hur blir man ihop med den man gillar?

Ta del av andras tips. Eller svara på frågan och tipsa andra.

Andras tips

Några personer ger sina tips och berättar vad som funkat för dem.

Fler tips

 • Det var när jag var på kamping och vi messade varje dag. Och sen vågade jag fråga om hon ville vara ihop och hon sa ja.
  /Malte
 • Jag och min nuvarande kille blev ihop över sms. Han skrev typ att han var kär i mig och sen bara kom allt naturligt. Men annars fungerar följande:
  1. Det allra enklaste, men samtidigt jobbigaste, gå fram och bara säg det!
  2. Skriv ett brev/sms!
  3. Be en kompis fråga.
  /Nån random brud
 • Jag var kär i någon som gick i samma klass och jag vågade inte gå fram och säga det. Sen sa jag det till min bästa kompis och då sprang hon till honom och sa att jag var kär i honom ... och sedan sprang min bästa kompis iväg och sen när vi skulle gå och äta lunch så frågade han chans på mig och jag sa ja.❤️
  /Dilara
 • Det började med att en kompis (1) hade blivit vän med  en annan kompis (2). Kompis 1 tog med kompis 2 när vi skulle köra pingis, och sedan spelade vi pingis hela tiden. Varje gång jag såg henne så började det pirra i kroppen och vi skrattade alltid tillsammans. Sedan så skaffade jag snapchat för att kompis 2 hade det för att komma närmre. Sen på snap en dag, så frågade jag chans på henne, och hon sa ja! Hon sa att hon hade känslor för mig med!
  /Anonym kung
 • Hej! Jag träffade min pojkvän via en dejting app! Vi visste verkligen inte vilka varandra var, men nu har vi ett fint förhållande 3 år senare!
  //LOveYou
 • Jag hade gillat en kille ett tag om mina kompisar sa att jag skulle säga till han men jag sa att jag inte vågade och att jag skulle låta det ta lite tid och se vad han känner, sen när jag va på semestern ringde han mig och frågade om jag kunde prata och jag sa att jag skulle ringa snart och då sa han att han hade känslor för mig
 • Vi smsade
  /LILJA
 • Jag gick fram till den och sa jag gillar dig vill du bli ihop med mig och han svarade ja så kom det en liten puss!
  /Nora
 • Var bara dig själv! Försök och inte vara som alla andra. Försök och komma närmare. Men vad du än säjer säj inte vill du bli ihop? Om du inte vill vara på!!
  /Rasmus
 • 1. vänskap 2. genom kompis 3. Internet 4. Internet Trots de är man singel o vill bara hitta den rätta eller ingen.
  /Kevin
 • Jag har varit kär i en och samma kille flera gånger. Och varje gång så frågade mina vänner honom att bli ihop med mig eller så visste han att jag var kär i honom. Om man inte vågar fråga chans kan man ta tid på sig men om man märker att en annan tjej/kille flörtar eller skrattar med hen och säger skämt så hen ska skratta är det bra att kanske tänka: Ska jag göra det idag? Eller vågar jag?
  /UwU
 • Han gav mig en ros på alla hjärtans dag och sa att han vill vara mer än bara vänner, det var så overkligt ( vi går sista termineni sexan)❤❤
  /Tjejen med tur
 • Det började med att en i min klass som heter Arvid kollade på mig och sen så efter skolan så frågade han sanning eller konka? Jag skrev sanning o då frågade han mig om jag gillade nån? Jag sa då att jag gillade han ok Erik lite grann! O då sa han att han också gillade mig o så frågade han chans på mig!
  /Samanta
 • Antingen har jag skrivit en lapp eller bett nån fråga åt mig. Det var en kille jag inte kunde släppa blicken ifrån Han gick i 4:an precis som jag, men inte i samma klass. Jag frågade chans och honom och han sa ja. 
  /Rinmokari
 • Asså vi vart bara typ ihop liksom jag har alltid fått vilka killar jag vill men idag förändrades det, så har direkt inga bra tips men ett magiskt tips är att vara social med han/hon du gillar och alltid svara när han/hon skriver eller ringer.
  /Anonym
 • Den (enda) gången jag varit i ett förhållande så tog det typ en dag från att vi matchade på Tinder till att vi började skicka på Snap. Vi skickade väldigt mycket och lärde känna varandra bra. Väl efter det tog det fyra dagar tills vi träffades. Och det var just på den dejten/träffen som vi blev ihop.

  Vi hade redan från början bestämt att jag skulle sova över hos honom (pga 3 ½h tågresa mellan oss). Så på kvällen när vi låg i sängen så tog han fram sin mobil och visade mig när han avinstallerade Tinder, varvid jag frågade (för att verkligen få det bekräftat) "Vänta, vill du bli tillsammans med mig?" Och han svarade ja! Dessvärre höll det bara i drygt en månad :(
  /19-årig kille
 • Vi hade varandra på snap och hade dagar och så. Och jag gillade honom och då så frågade jag honom (på snap) om han gillade någon och då så sa han en tjej i sin klass. Men sen när jag sa att jag gillade honom så erkände han att han också var det, så han jävlades lite med mig. Men när han sa det så visste vi båda inte riktigt vad vi skulle säga, men sen så frågade jag om vi borde bli tillsammans och då blev vi det. 
  /Tigern
 • MINA TIPS:
  1. Fråga om hen gillar någon eller är i hop med någon.
  2. Titta på hen och le ( :
  3. Be din kompis att vara med att hänga med hens kompisar (på sett och vis kommer du vara med hen)
  4. Ta kanske modet att fråga om hen vill bli ihop med en. Det värsta man kan få är ett nej. Men då får man tänka att man har frågat och att man har fått sitt svar.
  5. Om man har frågat hen om hen ville vara i hop och tycker att det är pinsamt om man fått ett nej så är det inte det (man har ju fått ett svar).
  6. Lita på din magkänsla (det är oftast rätt).
  /Hon som gillar någon
 • Jag och min kille skrev på snap i några månader, sedan började vi träffas mer och mer och sen kändes det konstigt att inte vara tillsammans så då bestämde vi oss för att bli ett par!
  /16-årig tjej
 • Vi spelade sanning eller konka och han sa sanning sen jag frågade vem han är kär i sen han sa att han var kär i mig sen jag sa att jag var också kär i han.
  /Diana
 • Skriv med den och ge hintar och sedan berätta när du e redo
  /din nya vän
 • Vi gick i samma skola, det började med att vi hade gemensamma vänner, sen la vi till varandra på snap. Vi båda fick snabbt intresse för varandra och vi började skriva mer och mer. Det gick från att vara vänner till att vara väldigt nära, nu är vi på väg att bli tillsamman vilket man kallar på g. Det har vi varit i 3 månader nu.

  Stressa inte med att bli ihop med nån, känn efter ifall det är rätt person, jag känner att den här killen är rätt person för mig och han säger att han känner likadant, så jag antar att vi snart kommer bli ihop! 
  /Anonym
 • Vi går i samma skola sen så började vi skriva till varandra. Det gjorde så vi blev kära. Men vi är inte riktigt tillsammans än utan vi är nära, jag väntar bara på en bra situation att kyssa hen. I min ålder frågar man inte direkt chans, utan man tar det som det kommer. Det är ett täcken på att du håller på att bli stor.
  /Philip
 • Första gången jag träffade honom då var jag i läger med kyrkan. Då pratade vi med varandra jättemycket och vi tyckte om varandra, jag och mina vänner va med han och hans vänner ungefär hela tiden. Sista dagen så pratade han med mig, jag och han själva och han ville ha min snapchat så jag gav honom och nu så är vi tillsammans och vi pratar hela tiden och jag är så tacksam att han finns i mitt liv. 🥰
  /Kärlek
 • Jag var hos min kompis och vi kollade på varandra jättemycket och så pussades vi till slut. Vi visade mycket kärlek.
  /Tuva
 • Han var min granne. Jag minns när det var sommarlov och jag och min kompis var ute på min trädgård och vi lekte tills min granne kom och ville vara med, jag har aldrig tyckt om min granne men sen fick jag reda på att han var super snäll och schysst mot min kompis. Och när min kompis skulle gå hem så var det bara min granne och jag.

  Vi spelade fotboll det var jättekul tills hans vänner kom jag tyckte att jag borde lämna honom med sina kompisar. Nästa dag så var jag ute med min kompis igen och då kom jag på att jag var kär i min granne. Jag sa det till mina vänner. Mina vänner tyckte att jag borde bli med honom. Sen kom min granne och jag och mina vänner och min granne körde ”sanning eller kånka” det var jätteroligt.

  Jag kände mig att jag måste säga det till honom, så jag gjorde det och han tyckte samma sak så vi blev ihop, fast nästa dag så gjorde han slut med mig jag var ledsen. En månad senare så fick jag reda på att min ex var faktiskt inte kär i mig han ville bara imponera på sina vänner men jag brydde mig inte längre.
 • Vi går i samma klass och vi blev tsm på snap asså han frågade chans på mig.
  /Ellie
 • De va i skolan då, vi har ett ”gäng” och han är med i det gänget, en dag så satt vi brevid varandra i klassrummet, de va då jag märkte att han kollade på mig på ”dedär” sättet, en dag så skickade han en video till mig på TikTok som va ganska rolig jag svarade med ”HAHAHAH” han svarade tillbaka, han sa efter ”jag ska skriva vem jag gillar på min TikTok i min bio” han skrev då ”J” jag hade redan kille och det förstod han också och det var hans bästavä , jaf va inte alls kär i honom men efter 1 vecka så visade sig att min kille va otrogen så jag gjorde slut, denna killen fanns där för mig och de va då jag börja gilla honom, efter 2 månader fråga han mig äntligen om vi skulle bli tillsammans, och nu har vi hållit ihop i 7 månader ❤️
  //en vanlig tjej
 • Vi hade en grupp på snap och en av tjejerna addade mig så jag adda de tillbaks och sen ville jag ge henne en hint. Och sen gissade hon rätt och sen blev vi ihop, men sen gorde vi slut
  /om du vill ha en flickvän va dig själv
 • Vi lärde känna varandra på skolan
  /Olivia

Mer på UMO

Svara varandraHur länge ska man dejta innan man blir ihop?

Jag har dejtat en jättefin tjej nu i en månad, men hon tycker att det är för kort tid att bli ihop på.

Egna berättelserMina bästa dejtingtips

Jag har under några år av dejtande lärt mig en hel del kring hur man bär sig åt för att få ihop det med någon man tycker om, så tänkte dela med mig av några tips.

UMO-poddenSå tar du kontakt med din crush

40. "Jag gjorde så att vi hamnade i samma grupparbete. Då blev det att vi började prata och sen blev vi hop."

ArtikelFilm: Hjärtat slog och det pirrade i magen

Den här berättelsen har en ung person skickat in.

Till toppen av sidan