UMO frågar: Hur blir man ihop?

Om man är kär i någon, hur gör man för att bli ihop med den personen? Här kan du se vad andra har svarat på den frågan.

Hur gör man egentligen för att bli tillsammans med någon? Har får du några tips som unga personer har skickat in till UMO.

Andras svar:

 • Man är snäll mott personen man vill bli tsm med ger den massor av komplimanger är extra snäll mot personen och också mott personen nära och kära sen så gör man saker med varandra till exempel bjuder ut personen eller drar ut och spelar bowling eller gör ngt rolig aktivitet som båda gillar.
  /Erik
 • Man frågar om den vill bli tillsammans!!
  /Anonyma
 • Våga fråga
  /Najma
 • Fråga chans. Om hon säger nej, kolla på henne länge så kanske hon kommer att tänka på det senare. När hon säger ja, se henne varje dag när hon e ute och sånt. Du ska bjuda henne på allt hon vill.
  /Saleh
 • När ni kommit till det stadiet att ni båda är medvetna om att ni gillar varann så fortsätt umgås och känn efter om de är läge att fråga om ni ska göra de officiellt eller sätta ett datum osv.
  /Emelie
 • Prata med den, säg vad du känner.
  /Emilia
 • Jag skrev bara till honom, "vill du blir I hop/tsm?". Han Svara ”JA” sen har vi varit ihop. Men hände ngt, men efter 2 år så fråga han mig igen. Jag visste vad jag skulle svara för jag har alltid gillat honom sen 4an.
  /Pv
 • Skriv t han/hon PÅ snap eller ring han/hon.
 • Om det skulle vara jag som gillar någon och vill träffa den personen och lära känna henne/ honom skulle jag vilja träffa henne/honom på ett caféet eller bjuda på hem personen och försök att vara den modiga personen och fråga henne/honom om ni vill bli ihop? Men man måste vara säker på att personen framför dig gillar dig också!
  /Sara
 • Jag sa till den jag gillade sanning eller kånka och då sa han sanning då frågade jag om han var kär i någon och då sa han ja.Då frågade jag vem och då sa han en tjej i min klass och mig.Sen sa jag”jag gillar dig med och sen frågade jag chans och han sa ja och sen var vi ihop❤️
 • När jag blev tillsammans med min pojkvän så visste han om att jag gillade han och en dag så pussade han mig. Så om du har någon som du verkligen gillar så är det bara att vänta på rätt tillfälle.
  /15åring
 • Man kan ge komplimanger och vara med den, kolla mycket på den.
  /Alicia
 • man säger hej och att hen är vacker
  /ag
 • Försök göra den du gillar kär i dig (t.ex va sjysst och rolig). Berätta inte för den du gillar att du gillar den förrän du vet att den gillar dig annars så blir det bara pinsamt 😅 Lycka till ❤️🧡💛💚💙💜
  /lurad
 • Börja sakta visa hur du känner för personen tex ögonkontakt, försöka komma närmare personen i klassrummet/matsalen, prata med h*n, le och visa att du bryr dig om h*n, nästa alla människor älskar uppmärksamhet. Om h*n gillar en sport tex fotboll och ni kör det på gympan kan du visa att du är intresserad. Så du kanske inte väntar på att bollen ska komma till dig för efter ni har kört det här kommer killarna/ tjejerna gnälla på de som inte brydde sig om matchen men eftersom du har varit med så kommer nån kille/tjej prata om dig när de pratar om gympan och därför får du mer uppmärksamhet inför ditt crush. Lycka till ;)
  /tjejsomvaritmedomdetta
 • Var dig själv så löser det sig efter vägen<3
  /Hej
 • Jag har ett jättebra tips. Man ska träffas och sova över första gången man träffas även om killen har svårt att få känslor för en.
  /anonym
 • Umgås mycket med personen och ta reda på om h*n gillar dig.
 • Du kanske har läst eller hört att man ska be en kompis att fråga chans på h*n eller att man ska skriva det till h*n. Du kanske även har läst eller hört att man ska göra slut på sms. Nej snälla du gör inte det!! När jag ska se om någon gillar mig brukar jag tänka att jag är den enda människan på jorden och att de andra är som robotar. Det hjälper. Om det inte funkar kan du komma på egna fantasier eller lösningar! Gå bara fram du dör inte om du frågar. Om du inte vill gå fram till h*n så kan du fråga på snap eller nått om ni kan träffas och sedan säga dina känslor till h*n. Du kan också bara försöka komma närmare h*n tex prata mer med h*n, snapa h*n, skämta med h*n. Sedan kan du fråga om ni ska träffas och typ bara berätta dina känslor, INTE säga ”ska vi bli ihop” h*n kommer automatiskt säga h*ns känslor.
  /JagLovarDetFunkar
 • Prata med personen efter skolan eller på fritiden eller var mycket med personen så kanske säger personen vad den känner.🥰🥰💋
  /Lana husein
 • Jag gillar en person men ett tips är att inte vara för på det kan medverka att han tycker du är jobbig men såklart är det inte alltid så, men lycka till och hoppas jag hjälpte någon:)
  /15:åring
 • Ett tips; ge aldrig upp för en vacker kommer kärlek och du få han eller hon. lycka till
  /ifra
 • Gillar man någon så pass mycket så finns det inget som står emellan! Ta tips här nu från coachen, TVEKA INTE! Visa uppskattning och var lite extra snäll mot personen så kommer du se att saker och ting ändras. Våga visa vad du känner, det lönar sig!
  /Kärleks coach
 • Lite tips är väll att vara med hen mycket. Jag gillar en kille just nu och vi har sovit över, inte bara vi utan 2 till min bästis och hans bästis. Vi körde sanning elr konka o vi hånglade. Sen dess har det bara klickat emellan oss och nu är vi tsm! Lycka till allihopa! <3
  /Musse
 • Hej! Jag har varit kär i honom i sedan för några månader sedan, men vet såklart inte om han känner likadant. För ett år sedan (i 7:an) så splittardes vår klass och jag o han hamnade i samma klass. Men men kände då inget för honom, det är först nu jag har börjat få känslor. Men det STORA problemet jag har är att jag inte vet hur vi ska komma varandra närmare. Har inte dirket pratat med honom så mycket men typ då och då och har honom varken på insta eller snap. Det som jag personligen käänner kan försvåra hela situationen är att jag känner hans kusin, på så sätt fått reda på att det verklugen är just hans kusin. 
  /Den förvirrade kycklingen
 • Jag är kär i en kille och har varit de länge. Vi har gått på en dubbeldejt, då fikade vi. Men hur ska jag göra för vi båda e kära men han vill inte va ihop med, behöver tips. Vi kollar mycket på varann.
  /Nova
 • Jag har alltid varit kär en person hela tiden. Men det kom alltid hinder mellan oss, hinder som gör att man hindrar någon att blir kär i han/hon. Till exempel kan man vara blint kär i någon som inte tycker om dig fast det finns en annan han/hon som tycker om dig. Som finns nära som ser allting bakom din rygg. Man ska ta vara på ett förhållande och man ska inte leka med någons känslor i kärlek. Tips på hur du kan göra: jo ta din tid att lära känna han/hon först, visa respekt, berätta om vad du har varit med om, och tänk på att allt du säger till din nya förhållande, han/hon ska respektera dig så som du är. Det jag menar är att allting du säger till han/hon är inget fel svar bara bra svar. Tjejer har lika rättigheter som killar har. Inte vara otrogen när man har ett förhållande.
  /Breno19
 • Jag är kär i en kille i min klass. Jag ser han varje dag och har varit kär i tre år nu. Jag märker någon kemi mellan oss men ingen vågar säga något. När vi var förra veckan sa jag att jag tyckte han var snäll och fin i mina ögon och han sa detsamma om mig. Och när vi så film kände jag att jag vill krama han eller kyssa han. Jag vände mig om och pussa han sedan dess blev vi tsm. Så mitt tips är att ta första steget och bli vän med H*N DU GILLAR. Lycka till 🤗❤️
  /Superkär
 • Hmm...Jo var inte på personen hela tiden. Låt h*n ta plats själv, och jag tycker att det skulle vara konstigt att bjuda ngn på fika. Men det är vad jag tycker. Sp mitt tips är att bli vän med h*n, hjälp h*n, och var ödmjuk mot h*n. Kanske inte så bra tips men hoppas att jag hjälper ngn.😂💗💕❤️
  /Tjejen som inte är tsm...❤️
 • Om du vill bli ihop med någon, så kan du bli en bra vän med den först. Sen kan du säga hej. Det är det bästa när ni träffas. Du kan börja flörta med hen. Ni ska börja träffas oftare. Fråga om ni vill bli ihop efter ett litet tag. Se om den gillar dig. Det skulle vara kul om ni blev ihop❤️

Vad tyckte du om den här texten?

Till toppen av sidan