Panik - lämna sidan!
Att vara ihop

UMO frågar: Hur träffar man någon att bli ihop med?

Var kan man träffa någon? Och hur gör man för att bli ihop? Här kan du läsa hur andra unga gjort när de blivit tillsammans, och var de har träffats. Du kan också skriva hur det gick till när du blev ihop med någon.

Andras svar:

 • i skolan
  /soliana
 • Leta inte aktivt. Då kommer man inte hitta en. Låt det komma naturligt så att det inte blir påtvingat.
  /Kurt
 • Det är viktigt att inte söka för mycket utan att låta det komma naturligt, när man tvingar vibben blir det lite påtvingat.
  /bröder med många vänner
 • Vi gick i parallellklass i 7 år sedan gick vi i samma klass i 3 år och under det sista året började jag få känslor för honom. De sista tre månaderna försökte jag prata med honom lite i skolan och snapa med honom. En månad innan vi slutade frågade jag honom om hjälp på en matteuppgift via snap eftersom han var otroligt smart.

  Efter detta satte min lärare oss oss ihop i ett grupparbete. Vi samarbetade bra och började snapa lite, men det var väldigt lite eftersom han knappt använde snap då. Jag tänkte berätta om mina känslor på våran skolavslutning men fegade ur så i bilen på väg hem skrev jag till honom på snap och ungefär en timme senare svarade han och skrev att han kände likadant.

  Under hela sommaren snapade vi massor och nu tre månader senare har vi inte officiellt blivit ihop än men vi har träffats några gånger och det har varit jättetrevligt, ska träffa honom imorgon igen och tänkte prata om det då :)
  /Glad liten 16-åring :)
 • Mina bästa kompis la till han på snap för nästan 3 år sen och sen skrev dem ett tag. På något sätt så fick jag hans snap men tänkte inte mer på det. När de sen slutade skriva så bröt jag och hon kontakten (inte på grund av honom) sen för typ 2 år sen började vi skriva jag och han, men jag dissade han sen. Sen började vi skriva igen och då dissade jag igen och sen hände det en gång till. Jag dissade han 3 gånger men han hade fortfarande inte gett upp. Så för kanske 4 månader sen började vi skriva igen och då kände jag bara wow vilken kille. Så vi beslutades för att börja träffas och nu är jag störtkär.
  /Ps tjejen som tog sin bästavänns ex haff
 • Tjena, jag träffade min pojkvän första dagen på gymnasiet. Jag lade inte märke till honom och han la inte märke till mig heller. Vi pratade för första gången under en klass aktivitet men i mina ögon så var han ingen speciell. Han lade till mig på snapchat och vi blev snabbt bra vänner. Fast forward typ ett år och jag skaffar en pojkvän som inte är min nuvarande pojkvän. Efter att det förhållandet gått åt pipan så var han där för mig och jag började bli attraherad av honom. Efter ett tag så blev jag kär och vi tillbringade mycket mer tid tillsammans. En dag så kysstes vi bara sådär (lite random) och sedan började vårt romantiska förhållande. Vi blev tillsammans mycket senare. Vi är nu lyckliga :)
  /Johannes och leyla
 • Vi börja i samma klass
  /Tyra
 • hej, jag och min pojkvän har varit ihop i lite mer än 2 veckor. Både jag och min pojkvän är scouter. I väldigt lång tid, kanske 5 år gillade jag verkligen inte min pojkvän. Men sen sommar och tidigt höst 2021 så var vi på ett läger. På detta lägret så började det hända saker. Jag märkte rätt så snabbt att någonting pirrande i magen när jag prata med honom, såg honom, var nära honom, eller när någon annan sa hans namn. Efter detta så försökte jag se lite ledsen ut eller gå iväg på ett ledset sätt för att han skulle följa efter, vilket han också gjorde. Jag blev väldigt glad då. Jag hade fått några komplimanger på det lägret av honom. Till exempel om att jag var bäst av alla scouter att sätta upp tält. Men den sista dagen på lägret kom och det blev inget mer med mej och honom. Jag såg honom då och då på scouterna och när vi var på deras skola, men jag pratade aldrig med honom.

  Men på ett läger som vi hade på Kristi himmelsfärdshelgen så hände det grejer. Jag hade bett en tjej i hans klass att berätta för honom att jag var kär i honom. På kvällarna satt jag uppe och körde sanning eller konka och då var han där. Jag fick då många frågor om varför jag gillade honom och om han var kär i mej. Han svarade att han inte var kär i mej, men jag trodde inte riktigt på det.

  Så till slut en dag så tog jag tag i saker själv. Jag gick och satte mej och såg ledsen ut. För om det fungerade på det första lägret skulle det nog göra det här också och som jag trott så kom han fram till mej. Han frågade mej vad det var som hade hänt och jag sa att jag bara måste acceptera vissa saker. Jag tänkte att han skulle säga okej och sedan gå där ifrån men det gjorde han inte. Han sa att han gillade mej och jag blev jätte- jätte- jätte- jätteglad. Efter det blev vi ihop. 
  /Ingrid
  Han började på min ridkurs. En dag hade vi teori o pratade. Efter att ha ställt flera personliga frågor (istället för att fokusera på teorin) gick konversationen smidigt. Vi delade även en vän som gick på den här kursen, som jag bad hans snap av. Det visade sig att han hade gjort samma så vi träffades efteråt och klickade direkt. Vi kunde därefter inte lämna varandras sida och hängde flera dagar i sträck.
  /Tjej 16
 • Hemma hos en kompis
  /Rebecca
 • Addade han på snap sen hånglade vi o kramade varandra hela tiden o ibland höll vi hand
  /Liv
 • Han hade gillat mig i 6 månader och hans bästa vän som går i min klass berättade för mig, jag gav han en chans och han var trevlig. Så vi träffades genom gemensamma vänner kan man säga eftersom jag inte kände han innan
  /tjej 15
 • Jag gick i skolan och då så såg jag en snygg kille och vart kär och sen när vi hade slutat så frågade jag om han ville ha min SNAP och han sa ok och sen när vi var hemma så spelade vi roblox och sen körde vi sanning eller konka och det visade sig att vi gillade varanndra och då vart vi tillsammans. :D
  /Saga
 • Vi har gemensamma intressen och går i samma klass, jag berättade helt enkelt om mina känslor och det visade sig att hon gillade mig med. Vi umgicks ett tag och sedan frågade jag om hon ville bli ihop, och hon svarade ja! Grejen är bara att hon är nu en i kompisgänget och vi har inte sagt till någon att vi är ihop och bland folk låtsas vi som inget är mellan oss.
  /kille, 14
 • vi träffas på teaterkurs vi blev tillsammans
  /Max Erik Eile
 • Genom gemensama vänner
 • tinder
  /måns
 • Typ i skolan eller på en fritidsaktivitet kanske?? Man kan även träffa kompisars kompisar och eller t.ex grannar.
  /En singel korv
 • Jag träffade min online
  /Gurkan
 • Han frågade chans på Snapchat så blev vi ihop sen hängde vi och myste.
  /Tjejen alla vill ha
 • Vi började skriva på snapchat o sen började vi träffas o sen umgicks vi typ varje dag i veckan o sen blev vi bara ihop. Ja frågade honom va vi va, vänner eller om de va nå mer o vi båda visste ju att de va nå mer
  /Anonym
 • Vi träffades genom vänner vi har gemensamma vänner
  /Alias
 • Vi träffades på träningen, och jag tyckte att han va söt men de va inget mer med de. Sedan började vi skriva på snap. Och de var mycket hjärtan i slutet av meningarna. Sedan hade vi match och min var före hans, de var en boxningsmatch. Killen föreslog att värma upp mig och jag sa ja. När de var dags att gå upp i ringen gav han mig en kram. Och när matchen var klar och vi skulle få veta vem som vann så såg jag hur han kolla på mig. Jag vann matchen och när jag gick ner från ringen kom han och kramade mig. Han sa att han ville prata med mig så vi gick in t ett rum. Då sa han ”jag har gillat dig en första gången vi sågs, och jag har varit kär i dig sen tre månader tillbaka. Så nu måste jag fråga om du vill bli ihop” jag svara ja eftersom att jag gillade honom. Han gav mig en kyss och en kram. Och nu har vi varit ihop i en och en halv månad
  /Hej
 • Asså vi va ganska små men vi träffades genom att våra mammor va "bästisar". Vi träffade första gången 2009. Men vi blev ihop 2013 då va vi 4 år o vi har vart ihop sedan dess o nu e vi 13 så vi har vart ihop i 9 år, han är fortfarande min bästa. Han e även ett väldigt bra stöd till diverse grejer som rör familj om du läser signaturen.
  /tjejen som har 14 syskon, o ja 14 snart 15 
 • Vi träffades i skolan, i samma klass.
  /felicia
 • Hej, jag blev tillsammans men en kille häromdagen. Vi har känt varandra ända sen dagis. Vi går i samma klass. Mamma föreslog att jag skulle gå på bio med en kompis, men jag ville inte gå på bio med en tjej så då valde jag honom. Efter det så har vi pratat mycket och tillslut så snappade jag han och frågade och han svarade ja. Så nu är vi ihop.❤️‍🔥
  /Alice bakom
 • Jag och min pojkvän träffades genom att vi gick i samma konfirmationsgrupp. Första mötet parades vi in två och två och då hamnade jag med honom. Vi båda hade kollat in varandra tidigare och klickade rätt bra. Efter mötet la han till mig på både snap och insta. När vi hade snapat och snackat i telefon mycket ett tag började vi ses på riktigt och jag bjöd hem honom till mig, det var då vi hade vår första kyss. Vi har varit tillsammans i några veckor nu och det känns jättebra <33
  /Ugglan
 • Vi träffades genom skolan. Vi pratade inte alls mycket i början men kunde ändå känna någon slags kemi med hjälp av ögonkontakten. Efter varje dag som gick pratade vi mer och mer och snapade både dagar, kvällar och nätter. Våra vänner visste redan innan att vi passade, nu är vi tsm och kan hitta på nästan allt tsm.
  /Lycklig tjej
 • Vi träffade i ishallen på en hockeymatch. Han och hans kompis kollade mycket på mig. dom började ta varandras kepsar och kasta ner dom till mig och min kompis, vi gick upp och lämnade kepsarna för och vara snälla. då började dom prata med oss och det visade sig att dom spelade i samma hockey lag som mina killkompisar. Vi började skriva på snapchat och efter ett tag så frågade han chans och jag sa ja.
  /hej hej
 • Vi känner varandra främst genom skolan men också genom en strand jag jobbar på men vi är inte tillsammans.
  /Gabby
 • Vi träffades i skolan o han frågade om vi kunde gå runt i stan o då svarade jag okej. Sen så frågade jag chans på han o han så nej, men sen vet ni va som hände? HAN FRÅGADE OM VI KUNDE BLI TSM, HAHA o då svarade jag ja o vi blev ihop. 
  /Anonym
 • Vi träffades via datorspel förra året. Han sa att han ville ha en gamer girlfriend så han bad mig adda hans discord och därifrån bara klickade vi. Han bor i Danmark så vi jag inte träffats än men jag känner att det är riktigt kärlek mellan oss. Han gör mig alltid glad och får mig att känna mig viktig. Mitt tips till alla som vill hitta den rätta, stressa inte fram något utan när rätt person kommer så kommer den:)
  /Gamergirl

Fler tips från andra unga

I den här filmen kan du höra andra ungas tips på hur man blir ihop med någon.

Ett av tipsen i filmen är att ställa många frågor till den man gillar.

Mer på UMO

Svara varandraKänner press att skaffa flickvän, ska jag prioritera det?

Ingen av oss har en flickvän så det är mycket snack om vem man ska bli ihop med. Det är liksom lite av en press för att bli ihop med någon.

Egna berättelserMina bästa dejtingtips

Jag har under några år av dejtande lärt mig en hel del kring hur man bär sig åt för att få ihop det med någon man tycker om, så tänkte dela med mig av några tips.

UMO-poddenSå tar du kontakt med din crush – sex tips

40. "Jag gjorde så att vi hamnade i samma grupparbete. Då blev det att vi började prata och sen blev vi hop."

ArtikelFilm: Hjärtat slog och det pirrade i magen

Den här berättelsen har en ung person skickat in.

Till toppen av sidan