Panik - lämna sidan!
Att vara ihop

UMO frågar: Hur blir man ihop med den man gillar?

Här kan du läsa hur andra gjort och ta hjälp av deras tips. Vill du berätta om hur ni blev ihop? Skicka in dina tips så kanske de dyker upp här på sidan.

Andras svar:

 • Vi går i samma skola sen så började vi skriva till varandra. Det gjorde så vi blev kära. Men vi är inte riktigt tillsammans än utan vi är nära, jag väntar bara på en bra situation att kyssa hen. I min ålder frågar man inte direkt chans, utan man tar det som det kommer. Det är ett täcken på att du håller på att bli stor.
  /Philip
 • Första gången jag träffade honom då var jag i läger med kyrkan. Då pratade vi med varandra jättemycket och vi tyckte om varandra, jag och mina vänner va med han och hans vänner ungefär hela tiden. Sista dagen så pratade han med mig, jag och han själva och han ville ha min snapchat så jag gav honom och nu så är vi tillsammans och vi pratar hela tiden och jag är så tacksam att han finns i mitt liv. 🥰
  /Kärlek
 • Jag var hos min kompis och vi kollade på varandra jättemycket och så pussades vi till slut. Vi visade mycket kärlek.
  /Tuva
 • Han var min granne. Jag minns när det var sommarlov och jag och min kompis var ute på min trädgård och vi lekte tills min granne kom och ville vara med, jag har aldrig tyckt om min granne men sen fick jag reda på att han var super snäll och schysst mot min kompis. Och när min kompis skulle gå hem så var det bara min granne och jag.

  Vi spelade fotboll det var jättekul tills hans vänner kom jag tyckte att jag borde lämna honom med sina kompisar. Nästa dag så var jag ute med min kompis igen och då kom jag på att jag var kär i min granne. Jag sa det till mina vänner. Mina vänner tyckte att jag borde bli med honom. Sen kom min granne och jag och mina vänner och min granne körde ”sanning eller kånka” det var jätteroligt.

  Jag kände mig att jag måste säga det till honom, så jag gjorde det och han tyckte samma sak så vi blev ihop, fast nästa dag så gjorde han slut med mig jag var ledsen. En månad senare så fick jag reda på att min ex var faktiskt inte kär i mig han ville bara imponera på sina vänner men jag brydde mig inte längre.
 • Vi går i samma klass och vi blev tsm på snap asså han frågade chans på mig.
  /Ellie
 • De va i skolan då, vi har ett ”gäng” och han är med i det gänget, en dag så satt vi brevid varandra i klassrummet, de va då jag märkte att han kollade på mig på ”dedär” sättet, en dag så skickade han en video till mig på TikTok som va ganska rolig jag svarade med ”HAHAHAH” han svarade tillbaka, han sa efter ”jag ska skriva vem jag gillar på min TikTok i min bio” han skrev då ”J” jag hade redan kille och det förstod han också och det var hans bästavä , jaf va inte alls kär i honom men efter 1 vecka så visade sig att min kille va otrogen så jag gjorde slut, denna killen fanns där för mig och de va då jag börja gilla honom, efter 2 månader fråga han mig äntligen om vi skulle bli tillsammans, och nu har vi hållit ihop i 7 månader ❤️
  //en vanlig tjej
 • Vi hade en grupp på snap och en av tjejerna addade mig så jag adda de tillbaks och sen ville jag ge henne en hint. Och sen gissade hon rätt och sen blev vi ihop, men sen gorde vi slut
  /om du vill ha en flickvän va dig själv
 • Vi lärde känna varandra på skolan
  /Olivia
 • Jag fick upp en tiktok på min foryou page. Det var en humorvideo där en grabb skämtade om fortnite. Jag började följa honom och efter ett tag la han ut en tiktok där man kunde adda hans snap. Vi började skriva, och jag kollade även på hans twitchlives.

  Vi skrev typ varje dag och blev vänner. Det visade sig att han hade flickvän vid denna tidpunkt så jag försökte inte ens med något. Jag fick även reda på att han bodde 6 h ifrån mig, så det var ju liksom lite jobbigt. Vi tappade kontakten under några månader, men sedan så började vi skriva igen. Han hade då gjort slut med sin flickvän så jag hade väl en chans typ.

   Vi blev närmare och närmare och sedan en dag, från ingenstans så blockade han mig. överallt (trodde jag). 2 månader senare bestämde jag mig för att skriva ett sms till honom, för att se om han faktiskt blockat mig. Då fick jag svar, och vi började skriva igen. Ganska snabbt insåg jag att jag faktiskt hade känslor för honom. Intresset växte för varje dag som gick.

  En dag, så bestämde jag mig för att hinta om mina känslor för honom och det visade sig att han gillade mig med. Vi lallade runt lite en månad typ, sedan så tog jag modet till mig och frågade typ ”varför är vi inte ihop än”. Å så vips 00:27 en måndag, så blev vi ihop. Så guys, simpa alltid för fortnitepojkar på eran foryou page. Och dampa inte för mycket i discord då har ni ingen chans jag svär.
  /vi ska ses om 2 veckor
 • Vi Träffades i skolan på rasten och jag frågade chans och han sa ja
  /Emmy
 • Vi träffades online några dagar efter jag gjorde slut med en dålig person, jag hade börjat med att vara ganska elak mot honom. Vi var bara vänner i början men sen började vi prata mer och mer varje dag tills jag märke att han gillade mig, fast det var ett tag då han gav mig mixed feelings. Men sedan berättade jag för honom att jag hade en gigantisk crush på honom och vi bestämde att vänta tills vi kände varandra mer. Han frågade ut mig dagen efter.
  /p1
 • Vi träffades på två sätt kan man säga. Vi går i samma kyrka och började hänga via gemensamma vänner, och så spelar vi båda instrument så vi träffades på vår musikskola. Sen blev vi tillsammans nästan direkt för att vi är ganska lika❤️ älskar honom mest av allt
  /Puss o kram
 • Vi träffades via datorspel förra året. Han sa att han ville ha en gamer girlfriend så han bad mig adda hans discord och därifrån bara klickade vi. Han bor i Danmark så vi jag inte träffats än men jag känner att det är riktigt kärlek mellan oss. Han gör mig alltid glad och får mig att känna mig viktig. Mitt tips till alla som vill hitta den rätta, stressa inte fram något utan när rätt person kommer så kommer den :)
  /ihjie
 • Vi träffades när jag började i en ny skola. Och sen blev vi bästa kompisar men vi var väldigt intima med varandra redan då. Sen sov han över hos mig och vi kysstes. Flera gånger. Sen blev vi ihop och har varit det i två år nu <3
  /Lin
 • På en fest.
  /Linus
 • Jag var kär i honom sen typ fyran, och lite senare tog jag initiativet att lägga till honom på snap, han började alltid skicka massa emojis. Han ”råkade” också skicka hjärtan hela tiden. Sen så ljög jag om att jag hade skärmtid på snap så jag behövde hans nummer! Jag frågade chans på honom och han sa ja. Vi pratar inte så mycket i verkligheten, men messar typ varje dag.
  /13
 • Vi träffades på stranden sen så följde du med mig hem och det hände lite saker den natten.
  /Smile
 • I skolan och vi började skriva
  /Fanny
 • Vi bliv tillsammans av en väns hjälp.
  /Mohamed
 • Hon adda mig på snap och sen blev vi tsm.
  /Random🥶
 • Vi träffades på semester, blev bara vänner och började skriva till varandra varje dag, vi bodde långt ifrån varandra så det var inte så lätt att ses. Det var på sätt och vis bra för mig, mindre distraherande utan allt det fysiska i början, och jag blir så blyg och osäker när jag är kär, så det var enklare att vara rolig och personlig när vi skrev. När vi sågs igen blev jag jätteblyg, fast då kände han mig redan så det gick bra ändå. Vi hade distansförhållande nästan ett år och sen valde jag att flytta till hans stad och vi är fortfarande ihop :)
 • Jag såg han på tiktok, och hans snap stod i bion. Så la till den. Vi började skriva och sen, blev vi tsm❤️
  /Well
 • jag hitta han på tinder. väldigt bra app rekomenderar!👍
  /anonym tinderälskare
 • vi träffades på skolan och vi snackade med varandra och så lärde vi känna varandra.
  /jennifer
 • I skolan ❤️
  /Alva
 • Vi träffades i Köpenhamn på en strand
 • Hej jag träffade min kille 2018 🥰och vi gick på fritids, jag var 13 år tror jag. Men nu är jag 16 så vi pausa det för att han bytte till en 😫annan skola i gymnasiet ❤️. Sen när jag började gymnasiet så blev vi kära ❤️🌹på nytt igen. Vi är lyckliga tillsammans men problemet är att vi träffas sällan, bara på skolan. Men vi skriver ofta till varandra på SMS och det är skitkul. Vi har framtida planer tillsammans.
  /16-åring emotjej
 • Leta inte aktivt. Då kommer man inte hitta en. Låt det komma naturligt så att det inte blir påtvingat.
  /Kurt
 • Det är viktigt att inte söka för mycket utan att låta det komma naturligt, när man tvingar vibben blir det lite påtvingat.
  /bröder med många vänner
 • Mina bästa kompis la till han på snap för nästan 3 år sen och sen skrev dem ett tag. På något sätt så fick jag hans snap men tänkte inte mer på det. När de sen slutade skriva så bröt jag och hon kontakten (inte på grund av honom) sen för typ 2 år sen började vi skriva jag och han, men jag dissade han sen. Sen började vi skriva igen och då dissade jag igen och sen hände det en gång till. Jag dissade han 3 gånger men han hade fortfarande inte gett upp. Så för kanske 4 månader sen började vi skriva igen och då kände jag bara wow vilken kille. Så vi beslutades för att börja träffas och nu är jag störtkär.
  /Ps tjejen som tog sin bästavänns ex haff

Fler tips från andra unga

I den här filmen kan du höra andra ungas tips på hur man blir ihop med någon.

Ett av tipsen i filmen är att ställa många frågor till den man gillar.

Mer på UMO

Svara varandraHur länge ska man dejta innan man blir ihop?

Jag har dejtat en jättefin tjej nu i en månad, men hon tycker att det är för kort tid att bli ihop på.

Egna berättelserMina bästa dejtingtips

Jag har under några år av dejtande lärt mig en hel del kring hur man bär sig åt för att få ihop det med någon man tycker om, så tänkte dela med mig av några tips.

UMO-poddenSå tar du kontakt med din crush

40. "Jag gjorde så att vi hamnade i samma grupparbete. Då blev det att vi började prata och sen blev vi hop."

ArtikelFilm: Hjärtat slog och det pirrade i magen

Den här berättelsen har en ung person skickat in.

Till toppen av sidan