UMO frågar: Hur känner man igen en bra vän?

Hur känner man igen en bra vän? Här kan du läsa vad andra personer har svarat på den frågan, och svara själv om du vill.

Två personer som sitter vid ett bord och skrattar tillsammans. Foto.
 • En bra vän? Det e en person som ser att just idag kankse int e din dag. En person som alltid finns där med ett leende en männsika du kan berätta just allt för. Du ska int behöva vara orolig att personen e sur, arg eller något sånt på dig utan ni ska kunna bråka men sedan ändå mötas med ett skratt? Det e iallafall det jag önskar min som kallade bästis var:)
  // Mig S
 • Jag skulle själv säga att mina vänner än några av dom bästa som finns. En av dom älskar jag att spela spel med och det är väldigt kul att spela t.ex Roblox, eftersom det är så sjukt dåligt och då skrattar vi en massa. Hon är kanske lite oförsiktig med vad hon säger till mig och det kan bara komma ut något. Men hon vet att jag inte tar illa upp och försöker därför att stärka mitt självförtroende med en massa andra fina ord som kompensation och det är det som gör oss till bästa kompisar.

  När vi alla fyra är tillsammans så skrattar vi skiten ur oss och ibland kan man bli trött på någon av dom. Det händer oftast med den kompisen som jag har känt längst, nämligen i 6 år. Men hon är helt fantastisk hon också och att jag ibland blir trött på henne och till och med lite småsur så vet jag att hon också blir det på mig ibland och då behöver vi bara en paus från varandra för att nästa eller nästnästa dag kunna skratta och skoja tillsammans igen.

  Den sista av dom är helt fantastisk på att rita och jag gillar att spela med henne också, hon gör mig glad och vi är två konstiga kompisar när vi är tillsammans och beter oss som om vi gick i ettan ibland, fast då är oftast den kompisen som jag har känt längst också med.

  Tack så väldigt mycket om du tagit dig tid att läsa allt det här! Det betyder väldigt mycket. I hela livet har jag varit en person som hela tiden vill ha nya vänner och jag hoppas att ni också har sånna här härliga vänner som jag har. Vad är livet värt om man inte har en vän?
  /S, 13 år
 • Man hjälper den när den behöver. man kan dela på alting och man kan prata med den
  /Anonym
 • En bra vän måste vara snäll. Man får inte svika varandra. man måste vara hjälpsam.
  /Anonym
 • En bra vän delar med sig och och är snäll och man ska kunna prata med en vän och man ska kunna säga hemlisar till varan
  /A B
 • Att hon är eller han är snäll hjälpsam, inte elak, skvallra inte på kompisen, bryr sig om kompisen osv
  /R
 • Man måste vara hjälpsam och inte svika.
  /jos s
 • Jag tycker det kan vara svårt att veta om man har en bra vän och om man är en bra vän men jag tycker att en bra vän ska veta vad man tycker om och vad man inte tycker om. Jag tycker att en bra vän ska man kunna bråka med och sen bli sams med igen och en som ställer upp och finns där. Någon som man kan bli supersur på och sedan skratta med för att båda har blivit sura av ingen anledning och någon som man kan skratta åt och säga lite taskiga saker åt på skoj men fortfarande veta att man älskar varandra.
  /14 åriga tjejen som inte vet om hon har en riktig vän
 • #Vänskap. En vän är någon som hjälper dig i svåra tider. En vän är någon som du kan lita på 100%. Någon som du kan prata med om allt när som helst. Någon som du kan bli osams och arg på men som du inte vill att något dåligt ska hända med. En bra vän är den personen som inte pratar dåligt bakom dig. En vän är den du hänger mest med men aldrig tröttnar att hänga med. En vän är den personen som du kan sova över hos och den som kramar dig mest. Den som tror på dig när alla andra inte gör det. UTAN EN VÄN ÄR MAN ENSAM.
  /Maryan, 17
 • En bra vän är någon som respekterar dig för den du är och du ska inte behöva känna att du behöver vara någon annan. En bra vän uppmärksammar dig när du mår dåligt men även när du är glad. En bra vän får sig att känna dendär lyckokänslan i kroppen framförallt.
  /Malin, 15 år
 • En bra vän ger aldrig upp om dig. En bra vän vet när det passar bra att hjälpa en. en vän är någon som ställer upp för en, en man skrattar med och en som älskar dig för den du är. En bra vän säger till om du ser hemsk ut men på ett snällt sätt, en bra vän hjälper dig om du mår dåligt, din vän försöker gilla dina andra kompisar för din skull. Jag kanske inte en den bästa vännen men jag vet när jag ska ställa upp för minna vänner och det är viktigt.
  / ett barn
 • En vän är en person som du skulle sakna över allt annat, en person som stöttar dig när du har det svårt. Någon som förstår dig och kan sätta sig in i svåra situationer och hjälpa dig från rätt vinkel. En som man kan bråka med och bli osams med. En person som du kan lita på och prata med.
  /vännen12
 • En bra vän älskar alla sina bästa vänner lika mycket. En bra vän favoriserar inte en av alla sims bästisar. En bra vän Delar med sig med sina hemligeheter till sina bästa vänner. En bra vän Har inte hemligheter för en. En bra vän fryser inte ut en. En bra vän Får en att le även i den mörkaste stunden. En bra vän sviker en aldrig!
  /anonym
 • En bra vän ställer alltid upp för dig
  /Tacosmedbrunsås
 • En vän som finns till stöd som en familjemedlem och bara helt enkelt finns där för dig i alla situationer.
  //Linnea 13 år
 • En vän är en person som backar dig hela tiden utan att förvänta sig något.
 • En vän är någon som kan sitta och vänta på dig i timmar, någon som försöker förstå dig, någon som inte pratar shit om dig bakom ryggen, någon som inte hånar dig eller säger elaka saker, någon som finns där för dig och inte vill ändra på dig, någon som älskar dig för ljust den du är.
  /hejhej
 • Någon som alltid står upp för en oavsett vilken situation du är i, någon som du verkligen kan lita på och klarar av bråk med dig, och sedan bli nästan ännu bättre vänner än innan. Du ska inte behöva be om stött när du mår dåligt. Hen ska automatiskt stötta dig om du mår dåligt.
  /En 13 årig tjej som heter A som söker vänner
 • Man ska kunna lita på den personen och ifall man gör något dumt eller fel så ska den kunna vilja reda ut saker och ting och inte bli arg direkt och aldrig vela prata med den igen
  /anonym
 • En vän är någon som får en att känna sig bra.
  /Alva
 • En bra vän är en som alltid finns där för en, som orkar stå ut med sina problem man än har, som du alltid kan prata om, som om du har mens typ så kan du bara sägs det till din kompis jag har mens och din kompis förstår dig och försöker hjälpa dig. Personen älskar dig alltid fastän vad du gjort för misstag. En vän är en som hör av sig till dig och svarar på dina sms.
  Hon går aldrig bakom din rygg och pratar ila om dig. Hon ställer alltid upp för dig utan att förvänta sig något tillbaka och håller det den har lovat. Den får dig alltid att le och skratta när hon mår dåligt och behöver muntras upp så tröstas den dig och får dig att den där svarta känslan att försvinna. Det är en bra vän allt det här!
  /Marie 14
 • Jag känner igen en bra vän genom att ha kul och oftast kännas trygg.
  /a
 • De litar på dig och stödjer dig.
  /Anonym
 • Att dom förstår en och finns alltid där för en. När man behöver en kompis att prata med så vet man att de är en riktig bra vän.
  /Linnea
 • En bra vän är sådan som beter sig som syskon; någon som alltid finns där. En riktig vän är någon som umgås med dig, även när man är ensam. Att vara en bra vän innebär att man alltid finns där. Man beter sig exakt som man vill bli behandlad.
  /Nour, 13 år
 • En vän är någon man kan lita på till 100% , som alltid står upp för en, talar sanning. En som alltid finns där om man mår dåligt. En som får dig skratta. En som ställer upp trots alla hinder. En som håller sina löften och bryr sig om dig.
  /Ledsna tjejen 13 år
 • Jag tror man känner det, jag är säker på att det känns i kroppen när man har en bra vän nära sig, en bra vän finns alltid där och kan ställa upp i vått och torrt, jag tycker att mina vänner visar att dom bryr sig när dom ställer sig på min sida i lägen eller bråk, eller när man mår dåligt.
  Mikaela, 15 år
 • Man ska känna var man har den andra personen och att man kan lita på den. Prata om nästan allt och känna att man ställer upp för varandra. En bra vän ska inte göra allt man vill. Han eller hon ska bidra med egna åsikter och säga vad den vill. Och det ska vara lätt att kompromissa. Man ska kunna bråka och sedan lätt bli vänner, och båda ska kunna erkänna att de haft fel i en diskussion till exempel. Och kunna förlåta.
  Amanda, 17 år
 • Man känner igen en bra vän i speciella situationer, som till exempel när man kanske är ensam på rasten och den goda vännen kommer till en så att man inte är ensam. När man är ledsen eller det har hänt något speciellt är den goda vännen alltid är där för en, ifall man behöver tröstas eller ha uppmärksamhet. 
  Dennis, 15 år
 • Svår fråga. Jag vet inte ens själv om jag är en bra vän. Alla har olika egenskaper som gör dom unika och speciella vänner på sitt sätt. Men en bra vän för mig skulle nog vara en person som gillar att göra saker som jag gillar att göra. Vi ska åtminstone dela samma musiksmak, filmsmak och spelsmak. Sen är en bra vän nog en person som accepterar mig för den jag är och jag behöver inte låtsas vara en annan person.
  David, 18 år
Till toppen av sidan