UMO frågar: Hur känner man igen en bra vän?

Hur känner man igen en bra vän? Här kan du läsa vad andra personer har svarat på den frågan, och svara själv om du vill.

Två personer som sitter vid ett bord och skrattar tillsammans. Foto.
 • Någon som finns där för dig i stormiga och lugna tider. Någon som hjälper dig när du mår dåligt och som du kan lita på.
  // ThatWeirdSwedishGuy
 • En bra vän e ngn som säger t dig att du e bra när du behöver höra det.
  /En bra vän
 • Man ska kunna vara sig själv med den.
  /Anonym idag
 • Va ba schysst liksom
  /ompa lompa
 • En bra vän ska inte dissa dig för andra. En bra vän ska inte snacka skit om dig.
  /Nadia
 • Hur jag känner igen en bra vän är genom att det inte spelar någon roll vad du gjort eller sagt, den kommer alltid tillbaka. Även att den finns för dig under svåra perioder, o om du mår jättedåligt o personen får dig att skratta så ska du hålla fast vid den personen. 
  /Ett 13 årigt bts o exo fan
 • När man känner att man kan vara sig själv med den kompisen utan att man skäms för att man är så som man är osv. Man ska kunna lita på personen och kunna prata med den när man vill t.ex. om det har hänt något i ens liv med kanske familjen eller liknande. 
  /I.C
 • Den som lyssnar på mig utan att sprida det vidare. Den som oftast finns där när jag söker kontakt. Vi vill båda varandras bästa och ställer upp för varandra när vi kan. Vi tillåter också varandra att vara med andra vänner, och kan ha olika intressen utan att vi känner svartsjuka eller avundsjuka. 
 • / Bästa vännen
 • Jag träffade de på ett slagsmål, vi hjälpte våra kompisar och började prata om, blev till sist vänner.
  /Anonym
 • Att men litar på dem.
  /anonym
 • När man kan vara trygg som den man är.
  /superheroxD
 • En bra vän är någon som vill ditt bästa och försöker våga stå upp för dig. En bra vän är någon som får dig att känna dig bra :)
  /Anonym
 • Någon som önskar dig allt det som den önskar sig själv.
  /Anonym
 • En bra vän ska vara snäll och trevlig. En bra vän är omtänksam och man ska känna att man kan prata med honom eller henne. En bra vän ska kunna hålla hemligheter och vara lojal, att man alltid ska kunna lita på honom eller henne. En bra vän ska finnas där för en när man behöver något.
  / Mackan, Galaxy & Kudden.
 • En bra vän är en person som man trivs bra ihop med. Man har kul tillsammans, men man ska även kunna vara med sin vän och inte göra något speciellt och ändå ha det trevligt. En bra vän ställer upp för en om man behöver hjälp eller känner sig dålig.. En bra vän vill ens bästa.
  /Hanna
 • En bra vän? Det e en person som ser att just idag kankse int e din dag. En person som alltid finns där med ett leende en männsika du kan berätta just allt för. Du ska int behöva vara orolig att personen e sur, arg eller något sånt på dig utan ni ska kunna bråka men sedan ändå mötas med ett skratt? Det e iallafall det jag önskar min som kallade bästis var:)
  // Mig S
 • Jag skulle själv säga att mina vänner än några av dom bästa som finns. En av dom älskar jag att spela spel med och det är väldigt kul att spela t.ex Roblox, eftersom det är så sjukt dåligt och då skrattar vi en massa. Hon är kanske lite oförsiktig med vad hon säger till mig och det kan bara komma ut något. Men hon vet att jag inte tar illa upp och försöker därför att stärka mitt självförtroende med en massa andra fina ord som kompensation och det är det som gör oss till bästa kompisar.

  När vi alla fyra är tillsammans så skrattar vi skiten ur oss och ibland kan man bli trött på någon av dom. Det händer oftast med den kompisen som jag har känt längst, nämligen i 6 år. Men hon är helt fantastisk hon också och att jag ibland blir trött på henne och till och med lite småsur så vet jag att hon också blir det på mig ibland och då behöver vi bara en paus från varandra för att nästa eller nästnästa dag kunna skratta och skoja tillsammans igen.

  Den sista av dom är helt fantastisk på att rita och jag gillar att spela med henne också, hon gör mig glad och vi är två konstiga kompisar när vi är tillsammans och beter oss som om vi gick i ettan ibland, fast då är oftast den kompisen som jag har känt längst också med.

  Tack så väldigt mycket om du tagit dig tid att läsa allt det här! Det betyder väldigt mycket. I hela livet har jag varit en person som hela tiden vill ha nya vänner och jag hoppas att ni också har sånna här härliga vänner som jag har. Vad är livet värt om man inte har en vän?
  /S, 13 år
 • Man hjälper den när den behöver. man kan dela på alting och man kan prata med den
  /Anonym
 • En bra vän måste vara snäll. Man får inte svika varandra. man måste vara hjälpsam.
  /Anonym
 • En bra vän delar med sig och och är snäll och man ska kunna prata med en vän och man ska kunna säga hemlisar till varan
  /A B
 • Att hon är eller han är snäll hjälpsam, inte elak, skvallra inte på kompisen, bryr sig om kompisen osv
  /R
 • Man måste vara hjälpsam och inte svika.
  /jos s
 • Jag tycker det kan vara svårt att veta om man har en bra vän och om man är en bra vän men jag tycker att en bra vän ska veta vad man tycker om och vad man inte tycker om. Jag tycker att en bra vän ska man kunna bråka med och sen bli sams med igen och en som ställer upp och finns där. Någon som man kan bli supersur på och sedan skratta med för att båda har blivit sura av ingen anledning och någon som man kan skratta åt och säga lite taskiga saker åt på skoj men fortfarande veta att man älskar varandra.
  /14 åriga tjejen som inte vet om hon har en riktig vän
 • #Vänskap. En vän är någon som hjälper dig i svåra tider. En vän är någon som du kan lita på 100%. Någon som du kan prata med om allt när som helst. Någon som du kan bli osams och arg på men som du inte vill att något dåligt ska hända med. En bra vän är den personen som inte pratar dåligt bakom dig. En vän är den du hänger mest med men aldrig tröttnar att hänga med. En vän är den personen som du kan sova över hos och den som kramar dig mest. Den som tror på dig när alla andra inte gör det. UTAN EN VÄN ÄR MAN ENSAM.
  /Maryan, 17
 • En bra vän är någon som respekterar dig för den du är och du ska inte behöva känna att du behöver vara någon annan. En bra vän uppmärksammar dig när du mår dåligt men även när du är glad. En bra vän får sig att känna dendär lyckokänslan i kroppen framförallt.
  /Malin, 15 år
 • En bra vän ger aldrig upp om dig. En bra vän vet när det passar bra att hjälpa en. en vän är någon som ställer upp för en, en man skrattar med och en som älskar dig för den du är. En bra vän säger till om du ser hemsk ut men på ett snällt sätt, en bra vän hjälper dig om du mår dåligt, din vän försöker gilla dina andra kompisar för din skull. Jag kanske inte en den bästa vännen men jag vet när jag ska ställa upp för minna vänner och det är viktigt.
  / ett barn
 • En vän är en person som du skulle sakna över allt annat, en person som stöttar dig när du har det svårt. Någon som förstår dig och kan sätta sig in i svåra situationer och hjälpa dig från rätt vinkel. En som man kan bråka med och bli osams med. En person som du kan lita på och prata med.
  /vännen12
 • En bra vän älskar alla sina bästa vänner lika mycket. En bra vän favoriserar inte en av alla sims bästisar. En bra vän Delar med sig med sina hemligeheter till sina bästa vänner. En bra vän Har inte hemligheter för en. En bra vän fryser inte ut en. En bra vän Får en att le även i den mörkaste stunden. En bra vän sviker en aldrig!
  /anonym
 • En bra vän ställer alltid upp för dig
  /Tacosmedbrunsås
Till toppen av sidan