UMO frågar: Har du blivit dumpad?

Har du blivit dumpad, eller har du dumpat någon? Hur gick det till? Här kan du berätta om dina erfarenheter och läsa vad andra har svarat på den frågan.

Andras svar:

 • Jag blev dumpad av min kille för lite mer än en månad sedan. Allt känns skit och jag mår piss. Jag gråter nästan varje kväll och har sömnproblem och verkligen noll aptit. Kan ha skippat att äta hela dagen tills middagen och äter då en vanlig portion men känner mig helt spyfärdig Efteråt. Jag sover bort hela skoldagarna då vi har distans och är vaken hela nätterna. Jag har hur mycket plugg som helst som har byggts upp på hög och får så jävla mycket ångest när jag tänker på det men klarar typ inte av att göra något åt saken. Jag vet inte vad jag ska göra för att må bättre. Jag gav honom allt och han gav mig inget men ändå är det han som gör slut och inte jag. Jag hade jätte bra relation med hans familj, jag tog intiativ till att ses, jag planerade allt, gav han komplimanger och visade på alla sätt hur mycket jag älskade honom. Varför var det inte tillräckligt? Vad är det för fel på mig?
  /Förstörd tjej
 • Det gör så ont. Han dumpade mig för 3 dagar sen. Det känns som att mitt hjärta kommer gå sönder i min kropp. Min själ vill bara gå ut ur min kropp. Jag är snart 18 och han fyllde precis 19. Vi var tillsammans i 2.5 år, han var hela mitt liv. Vi har gått igenom eld och vatten tillsammans, vi har varit med varandra genom allt. När vi har det bra då har vi det väldigt bra men när vi har det dåligt då blir det väldigt mörkt för oss båda. Det funkade inte längre tyckte han. Han hade svårt att ens hälsa eller prata med mig vissa gånger. Mitt hjärta gör ont, jag vill inte leva längre. Jag har stått vid hans sida genom allt, jag har knappt fått tillbaka lika mycket som jag har gett. Jag kommer aldrig komma över honom jag känner mig själv. Jag vet inte vad jag ska göra, jag vill bara att det ska sluta göra ont.
  /GM
 • Min kille ska flytta 8h bort och han ville bli vuxen så han dumpade mig för det.....
  / Andrea
 • no
 • Det är nu över ett år sen jag och min kille gjorde slut. Vi va tillsammans drygt två år. Jag var helt förkrossad efter uppbrottet. Han och jag hade precis börjat gymnasiet och vi hade valt olika skolor på två olika orter. Han hade stannat i hemkommunen medan jag åkte till Skåne. 40 mil från varandra. Så under en kort period hade vi ett distansförhållande - det var jätte tufft men vi hade kontakt varje dag och det fungerade ändå rätt bra. När jag sen flyttade hem igen blev allt värre mellan oss dock. Jag hade tidigare under sommaren fått reda på att han hade ljugit för mig om att han hade börjat använda droger. Trots det så stannade jag kvar med honom. Drygt ett halvår efter jag fick reda på att han hade börjat röka gräs och han hade sagt att han skulle sluta, så hittade jag något suspekt på hans rum som var någon form av drog. Jag blev arg och vi grälade. Efter det var det slut. Abrupt så sa han att "Vi kanske inte ska va tillsammans längre då." Och sen var det över. Jag ville inte alls göra slut - jag var förkrossad. Flera dagar, till och med veckor, gick och jag försökte få tillbaka honom. Jag pratade med honom och bad om att få ha kvar honom men han sa att han inte älskade mig längre-det var det värsta jag varit med om, att höra det. Fruktansvärt, men jag tog mig igenom det trots många tårar och andra livskriser som föregick i mitt liv under samma period. Det här var min första relation och när det tog slut var jag jätte vilsen. Jag grät varje dag och kände att jag knappt klarade av vardagliga sysslor och aktiviteter så jag fick ta hjälp av skolkuratorn till slut. Såhär i efterhand skäms jag för min respons till uppbrottet men just då visste jag inget annat än att gråta. Jag önskar att jag kunde göra om mycket som hände men det går tyvärr inte. Jag tror aldrig att man kan förbereda sig fullt ut på ett uppbrott med någon man älskar, oavsett om man är den som dumpar eller ej, men(och jag vet att det här är en klyscha) det blir bättre och man kommer över det;livet fortsätter. Något jag lärt mig kring kärlek, relationer och uppbrott är: Ibland är kärleken inte rättvis men det är okej och även lärorikt. Att älska är att vilja och att acceptera och det är underbart men också jobbigt. Om du blivit dumpat/har dumpat någon-håll dina vänner nära och ta hjälp om det blir för mycket känslor. Allt blir bättre när man får prata om det.
  /Dumpadtjej
 • Han tappade känslorna men sa att han ville försöka att få tillbaka dem, men det gick tydligen inte. Han sa ”det känns inte rätt att fortsätta relationen om jag inte känner samma sak som du”. Han vill fortsätta vara vänner, men det känns jobbigt och svårt. Jag älskade honom.
  /L
 • Jag blev dumpad igår, han sa att han älskar mig men vill vara singel. Vad menar han med det?
  /Olivia
 • Jag blev dumpad igår på instagram. Han betydde allt för mig.
  /måste glömma honom 
 • Jag blev dumpad förra veckan på sms
  /Ellinor
 • Blev dumpad igårkväll, vi hade bråkat dagarna innan men han hade sagt att allt var bra och under dagen igår var allt som vanligt. Vi skrev och skickade hjärtan på snap men sen helt plötsligt var det slut.
  /E
 • Jag var tillsammans med en kille i samma klass. Jag går 1:a året på gymnasiet. Allt började med att vi snapade ganska mycket, sen började vi prata mer och mer i skolan. Vi började umgås på helgerna och utanför skolan. Vi gillade varandra jättemycket. Sen frågade han chans på mig, jag svarade ja såklart. Men sen förändrades allt. Han sakta men säkert sluta att prata med mig i skolan, slutade skriva med mig på snap. Det började kännas påfrestande och jag hade ångestfyllda känslor. Jag mådde jättedåligt. Aldrig mått så dåligt någonsin. Varför jag mådde dåligt var nog för att jag satte höga krav på mig själv, och när jag inte nådde upp till dom kraven så kände jag mig inte tillräcklig. Jag trodde det var mig det var fel på. Efter 1 månad så ignorerade han mig helt och hållet i skolan. Jag började bli rädd för honom. Jag gick omvägar i korridorerna för att slippa stöta in i honom. Jag var så förvirrad och tom inombords. Igår gjorde han slut med mig. Han hade planerat att göra slut sedan dagar tillbaka. Jag är väldigt ledsen, fast att jag inte borde vara det. Jag mådde ju aldrig bra i dethär förhållandet. Inget kändes riktigt rätt egentligen. Men jag har ändå enorma känslor för honom, och kommer nog ha det ett tag framöver. Det jobbiga är att jag nu måste se honom varje dag i 3 år till. Vi går ju i samma klass. Han är väldigt duktig på att flörta med dom snygga tjejerna i klassen (vilket han även gjorde medan vi var tillsammans) så det känns inte bättre direkt. Ska blicka framåt nu, försöka inse att han inte var den rätta för mig fast att det kändes som det. Tack ****, men jag släpper dig nu.
  /allt kommer bli bra till slut
 • Jag hade en kille som jag la väldigt mycket tid på, vi pratade hela tiden och om de uppstod nåt problem fixade vi de tsm. Vi hade alltid kul tsm och allt va bra. Sen en dag känse jag att det var något konstigt jag skrrv med han och allt verkade normalt tills kvällen han hade tagit blrt mig från snap från ingenstans jag skrev till han på insta och han skrev att han bara skojade me mig och att han ska adda mig imorgon. Nästa dag ser jag han ute ja försöker gå framt till ha men han ignorerar mig ja visste inte va jag skulle göra med det blev en slump att båda fick i samma korridor så jag tig han åt sidan, han vilke nämlingen ibte va me mig mer eftersom han hade skrivit med fler tjejer samtidigt dom han gjort innan och som ja förlät han för. Detta hände för ite ett så bra tag sen men känner mig tom, tänker på han hela tiden och tänker att jag ska skriva till han på snap sen kommer jag på att de är över, de jätte jobbigt men jag antar väll att jag bara måste acceptera det och föröska gå vidare.
  /Anonym
 • Jag blev dumpad av en kille jag gick för långt med "in public". Hade inte lärt mig då att allt som inte är en jag är ett nej eller att prata om sex & relationer... Vi pratade sen och han ville typ berätta hur han kände men jag bara babblade på så fick aldrig veta. Hade starka känslor för honom och gillade honom jättemycket så det tog lång tid att släppa taget. Tänker fortfarande på honom ibland men vill (nog😋) inte ha tillbaka honom.
 • För tre dagar sedan så hade jag en skum känsla hela dagen, då skrev jag till min kille och frågade om det var något eller om han var sur på mig. Han sa nej men senare den kvällen så ringde han och gjorde slut. Jag har mått piss sen dess och kommer inte upp ur sängen
  /Alva
 • Hej! Jag blev dumpad igår av min pojkvän. Allt började med att han var otrogen mot mig, jag förlät honom och vi gjorde aldrig slut på grund av det. Han gav mig inte rätt stöd och därför så blev jag arg för mycket småsaker vilket tillslut ledde till att jag sa att vi borde göra slut. Istället löste vi det och sa att vi älskade varandra, men min kompis berättade att jag och min pojkvän gjort slut eftersom han sagt det. Men han har ej berättat för mig ännu, han svarar inte.
 • Ja vart dumpad före jul.
  /Sad
 • Gjorde slut med min kille för cirka 4 månader sen av privata skäl men fyfan vad dåligt jag mår! Han har gått vidare och mår super bra medans jag ligger i min säng dag in och dag ut och gråter, kan inte höra av mig till han för vi tog bort varandras kontakt och vet att han inte vill ha tillbaka mig! Känns som jag kommer dö.
  /Tjej på 16 år
 • Jag vill berätta om när en tjej dumpade mig. Det var en tjej i grundskolan som blev tillsammans med mig, men dagen efter dumpade hon mig, och hennes kompis filmade, och lade ut på snapchat, när jag pussade henne. Dagen efter gjorde hon slut, men det enda hon tänkte på var sex.
  /MO69
 • Vi går i samma klass och han hade varit som vanligt. Sen efter rasten kom jag in och hans kompisar beteede sig konstigt jag tänkte inget på det och gick på lektionen. Efter skolan skulle jag och några kompisar ses då åkte vi buss hem till en av dem. Han skrev på snap och jag kände att det var fel sen kom det "jag gör slut" jag fattade inget jag grät och grät. Nu en dag efter mår jag skit vet inte vad jag ska göra gråter bara hela tiden.
  /Wilma
 • Jag blev dumpad genom telefon av en kille som jag verkligen älskade . Från bottnen av mitt hjärta. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv det var verkligen droppen. Jag kämpade mig upp och gick ändå upp dagen efter till skolan. Det var mitt i veckan. Det var helt okej medans jag var i skolan men så fort jag åkte på moppen hem brast det. Det har snart gått 4 månader och jag är fortfarande ledsen. Jag skulle inte säga att jag älskar honom men han är fortfarande otroligt speciell för mig även fast han lämnade mig. Idag är det inte saknaden av honom som gör ondast utan det är sättet han krossade mig på. Att bara ge upp på en gör ont. Om jag ska vara helt ärlig så saknar jag det vi hade men inte den personen han var när han lämnade mig. Kung är du om du fortfarande läser. Hela min familj saknar denna kille i familjen och han var en del av oss. Det gör ont att höra. Men man får gå vidare i livet och jobba på ändå. Om man är menade hittar man tillbaka till varandra sen. Du som sitter där sårad . Tiden läker sår . Tänk alla framsteg du gjort sen du blev lämnad. Du gick upp, gick till skolan , tränade skrattade lite .
  /Muah
 • Jag hade en kille som gjorde slut med mig. Jag hade känt att det var något konstigt hela dagen. Och sen gick vi tillsammans hem o sa hejdå. När ja skickade på snap o fråga va d va så skrev han o gjorde slut. D va d lixom.
  /Tjej 16 år
 • Blev dumpad av min kille idag, han bara skrev stick och brinn det är slut, hör inte av dig nåmer. Jag som blivit sårad gång på gång och förlåtit honom varje gång efter han sårat mig. Han gjorde mig gravid och lämnade mig. Är helt förstörd vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, har inte fattat att det är påriktigt ännu...
  /Toxic relationship
 • När man är singel behöver man inte vara orolig för att bli dumpad eller dumpa.
  /Singellivet
 • Vi kom överens om att göra slut tillsammans. Det var båda som ville. Vi ville trots att vi älskade varandra mer än något annat. Kanske hade vi bara mötts för tidigt. Båda behövde lite frihet, tror jag. Men att göra slut när båda fortfarande var kära känns jättekonstigt. 
  /Tjej, 18
 • Jag och min pojkvän var tillsammans i ca 1,5 år. Jag mådde så bra när jag var med honom! Något jag aldrig kännt innan. Men de sista 5 månaderna kände jag att han undvek mig. Han var med sina vänner hela tiden och kunde knappt prata med mig. Vi gjorde slut och jag har inga känslor för honom för jag mådde inte bra i förhållandet. Men jag saknar hans personlighet så mycket! När vi väl var med varandra hade vi bästa tiden! Vi börjar olika skolor i höst men jag vet inte hur jag ska släppa hans personlighet. Jag har känslor för en annan kille nu som också gillar mig. Men saknar mitt ex personlighet. ❤️
  /Gabriella
 • Okej, så jag blev dumpad för ca ett halvår sedan. Vi hade inte bråkat eller något speciellt, men den personen hade tappat känslorna. Det hade inte jag. Men personen ringde mig och sa det och frågade hur vi skulle göra och det slutade med att vi slutade vara tillsammans. Jag kände mig trasig och övergiven, men hade tur att det var på en torsdag, så jag hoppade skolan på fredagen. Jag grät en del de första dagarna, men sen var jag nog mest besviken eller arg. Men sen började vi faktiskt skriva igen efter några månader. Det har varit ganska jobbigt i vissa perioder men nu känns det faktiskt väldigt bra. Man får ta det i steg och aldrig glömma att man är underbar, fin och snäll oavsett om någon dumpar en. Och att det alltid finns fler chanser med både nya och kanske gamla.
  /Sjukt om någon läste allt, tack isf haha <33
 • Jag blev dumpad av en kille jag älska efter 5 månader. Han bara hejdå du snappar med ****** för mycket så jag känner mig mer bortglömd, så vill inte jag känna mig, så hejdå. Sen blocka han mig på snap.
  /Orkar inte med killar mer
 • Mitt ex dumpade mig för ett ganska bra tag sen men jag minns fortfarande hur det kändes som att min hjärta sprack i tusen bitar, jag hade ont i hjärtat och jag grät skit mkt, vi hade liksom varit tillsammans i typ 6 år. Det första jag gjorde var att ringa min allra bästa kompis och berätta det för henne, sen kom mina syskon ner (mamma och pappa var inte hemma) och jag fick glass :) Det var på en måndag så jag skulle ju till skolan dagen efter och jag började gråta direkt när någon nämnde honom, han gömde sig för mig hela dagen, det hade känts mycket bättre om han hade kommit fram och pratat med mig å så men a.
 • Jag blev dumpad idag. Eller något i den stilen. Jag har varit på en dejt med killen jag dejtade. Han sade att han tycker om mig och att han har fått hopp och glädje sedan jag kom in i hans liv. Vi har skrivit o snapat i en månad nu. Idag skulle jag äntligen få se honom igen. Jag vaknar, öppnar hans snap. Han skrev något jag inte minns för blev jävligt chockad. Sen ska jag svara. Nej det går inte, han har ju blockerat mig överallt. Så jag ringer honom. Han svarar inte. Jag skriver att det är jag, o han berättar sitt. I stil med att han tycker allt han sa om mig fast han inte är kär i mig. Jag tänkte "this is it" det här är han. Min kärlek. Och så gör han såhär. Jag kan knappt acceptera detta. Eller jag kan inte.
  /Reed
 • Jag skrev med en kille jätte länge, han är inte från min stad. Vi har slutat skriva till och från pågrund av att han har varit osäker osv, sedan åkte han till min stad och skrev till mig och då gav jag honom en ny chans. Innan vi hade träffats så kalla han mig älskling osv, sedan när vi träffades låg vi rätt så snabbt, han sa även att han ville träffa min familj osv, och ville komma till mig och jag blev jätteglad. Sedan dagen efter blev han plötsligt jätte off mot mig, och blev osäker. Jag vet inte vad jag ska göra, jag har skrivit till han men han säger typ att han inte kan lova något. Han skriver till andra tjejer nu också, jag förstår bara inte varför han gav mig falskaförhoppningar innan jag åkte ..
  /Saga
 • Jag var den som dumpade, men nu känns det som att jag är den som blivit dumpad efter 100 försök att fixa allt.
  /Petra
 • jag har blivit dumpad av mitt ex förra veckan, men de jobbigaste är att vi bråkar hela tiden och att jag fortfarande är kär i han
  /fanny
 • Aldrig hänt, kommer aldrig hända. Kan inte dumpa/bli dumpad om man inte är ihop👍
  /singel 4 life
Till toppen av sidan