Panik - lämna sidan!
När det tar slut

UMO frågar: Har du blivit dumpad?

Har du blivit dumpad, eller har du dumpat någon? Hur gick det till? Här kan du berätta om dina erfarenheter och läsa vad andra har svarat på den frågan.

Andras svar:

 • Jag och mitt ex hade varit tillsammans i 4 månader och 3 veckor, en dag skrev han på insta till mig och bara ''Jag orkar inte vara i ett förhållande just nu, jag har inte tid med det, du är en jätte fin person och det är inte ditt fel. Jag vill gärna vara vän med dig och så, sorry'' Jag blev helt förkrossad, jag ville inte att det skulle vara slut. Det var han som fick mig att tro på kärleken. Jag älskar ju fortfarande han så jag vet inte hur jag ska ta mig vidare efter detta
  /Tjej 15
 • Jag har blivit dumpad eftersom personen som jag var ihop med mig var trött på att vi har en lång distans. På en sidan jag förstår honom, att det inte lätt och det känns ledsen när din kärlek inte här med dig. 
  /Tjej, 16 år.
 • Ja och det kan kännas jättejobbigt men tyvärr kan man inte göra nåt men du kan tänka att du är bättre än den som dumpa dig. Det brukar kännas bättre för mig.
  /julia
 • Jag fick massa snaps om att de beklagar sorgen. Jag hade inte öppnat hans sms än. ”Förlåt men jag vill inte vara ihop med dig längre.” jag läste det om och om igen men allt bara rasade ihop.
  /Olivia
 • Blev dumpad av min tjej efter 8 år. Hon sa bara rakt ut en dag efter hon varit hos en kompis att hon ville göra slut. Jag fick blackout, tog på mig skorna o sa att ja inte sover hemma ikväll. Åkte hem till mamma och tjöt ihjäl mig i 3 dagar innan jag tog mod till mig att prata med henne om ekonomin och huset. Hon var arg, kall och väldigt bestämd över hur hon ville ha de mellan oss i framtiden. Inget alls.

  Ja har bott hos mamma sen dess. Hon har inte velat prata om oss eller förhållandet eller varför det tog slut. Enda anledningen ja fick var att det hade blivit tråkigt. När ja väl skriver får ja bara korta sura svar tillbaka. Fick höra 2 veckor efter att ja åkte därifrån att några dagar efter hon gjorde slut så hade hon legat med en arbetskollega.

  Så antar att jag fick endel av mitt svar där. Fortfarande inte kunnat gå vidare emotionellt efter flera månader, men det blir sakta bättre, men känns som att de kommer ta tid
  /De blir bättre hoppas jag?
 • Hejj jag är en 14årig tjej som nyss blivit dumpad av en väldigt fin kille som jag var tillsammans med i 5 månader med. Allt kändes väldigt bra med honom fast det var ändå något som var fel. Men för någon dagsen tog han beslutet som jag inte betydde något för honom och har fortfarande inte förstått att det e slut. Han var killen som fick mig att inse vad kärlek och brydde sig om mig. Då jag känner att jag inte kan vara utan honom eftersom jag fick tillbaka mitt leende tack vara honom, samtidigt han fick mig att känna sårad, då jag känt under hela vårat förhållande att han kollat på en annan tjej lite extra men han själv påpekat att det inte stämmer. Vi två går på samma skola som gör allt så mycket svårare, att gå förbi varandra som vi aldrig legat där under hans täcke och kollat film. Jag älskar honom fortfarande och har fortfarande förhoppningar att det ska bli vi igen. Jag vet att detta låter så ego men jag vill på något sätt han ska inse vad han gått miste om.
  /Jag vill ha tillbaka honom
 • Jag var med en polare sen så fick jag en snap av min tjej ”vi måste snacka”. Jag fick en klump i magen o tänkte vafan nu händer det jag kommer bli singel - jag älskade verkligen den där tjejen. Så jag o kompisen jag var med hoppade på hans krossmoppe o åkte t min andra kompis hus där min tjej var. När vi var framme kom hon ut o sa "är det kul o snacka skit om mig?" o jag ba "va?". Då sa hon "spela inte nått spel me mig - är det kul o snacka skit om mig?".

  Då sa jag "jag vet inte vad du pratar om" sen sa hon "jag vet vad du har sagt, Alex har sagt allt". Jag ba "va fan sägeru. Haru slagit i huvudet? jag har it sagt ett skit om dig mer än att jag älskar dig o så". Sen sa hon "njut du att va singel för det är it du o jag mer". Sen gick hon o jag ba vad fan hände? Då hade tydligen min vän gått o kära ner sig i min brud o suttit o hittat på löngner om mig, att jag har sagt massa saker. Sen börja jag fatta att jag blivit dumpad då blev jag ledsen o sånt. Sen åkte jag ba hem.
  /JB
 • Dumpad genom text på alla hjärtans dag när jag var på jobbet efter ett års förhållande. 
  /Tjej 23år
 • Jag blev faktiskt dumpad alldeles nyss… jag och mitt nuvarande ex tog sällskap hem och sen sa han att han gjorde slut för att han mer såg mig som en vän.. gråter nu när jag skriver detta
  /Tjej
 • Jag blev ledsen sen blev jag sur sen så blev jag sårad mitt hjärta gick i tusen bitar.
  /ELVIRAAAAA
 • Jag var i en traumatisk relation med en person som till slut dumpade mig. Dagen efter så hamnade jag på BUP-akuten i 1 vecka. Såren av allt jag gick genom under relationen tillsammans med sorgen när det slutade ledde till att jag utvecklade PTSD. Trots detta så är jag här, 1,5 år senare och fortsätter att leva tack vare all hjälp jag fick av mina vänner. Jag skulle aldrig tro det om jag fick höra det då, men det kommer blir bättre, även de svåraste såren kommer börja läka med rätt förutsättningar.
  /L
 • Jag blev dumpad och grät jättemycket, men inte längre för jag fick veta sanningen. Han och min "bästis" blev ihop 1 timma efter. Och sen fick jag veta att han inte var kär i mig. Men det man måste göra är att gråta och berätta. Till exempel för kompisar/bästisar eller en vuxen/förälder man litar på. Jag berättade för 1 kompis och 3 bästisar. Och min mamma och pappa.
  /Hej
 • Jag blev dumpad och grät jättemycket men inte längre för jag fick veta sanningen. Han och min "bästis" blev ihop 1 timma efter. Och sen fick jag veta att han inte var kär i mig. Men det man måste göra är att gråta och berätta för. Till exempel kompisar/bästisar eller en vuxen/förälder man litar på. Jag berättade för 1 kompis och 3 bästisar. Och min mamma och pappa.
  Signatur : Hej jag heter JuLiAJag och mitt ex stod varandra väldigt nära. Men han blev kallare och kallare mot slutet, han kom alltid på ursäkter när jag frågade om att ses, han var alltid med sin bästa kompis på fest hela helgerna, det fanns aldrig tid för mig och helt ärligt så behandlade han mig riktigt dåligt.   

  Det är nu efter han gjorde slut som jag hunnit reflektera kring hur dåligt förhållande vi hade. Men samtidigt så älskade jag det, han fick mig att må så bra och nu sitter jag här ett år senare och mår fortfarande väldigt dåligt över honom. Jag vet att jag förtjänar bättre men ibland kan det vara riktigt svårt att ta in det när han är den enda jag vill vara med. Jag förstår inte hur jag kan vara så fast i någon som inte alls behandlar mig bra.
  /Anonym
 • Jag var sjuk den dagen och jag låg o sov, jag vaknade av en notis o hoppades på att det var han. Det var han och jag blev jätteglad i en sekund tills jag såg att det stod ”jag gör slut sorry”.
  / Anonym
 • Mitt förhållande med min pojkvän var inte det bästa egentligen. Det var väldigt bra till en början, jag kände mig älskad, sedd och omtyckt. Det började efter tag ändras. Han blev mer och mer kall och empatilös. Han hade ingen kontakt med mig utöver när vi träffades i verkligheten. Jag tog upp detta med honom men han ändrade inte på sig.

  Det blev bara värre efter att jag tagit upp det. Dom sista veckorna av förhållandet mådde jag riktigt dåligt på grund av hans beteende och funderade på att göra slut men jag vågade inte, jag såg hopp om att han kunde förändras, att det kunde bli bra igen, att vi kunde få den djupare relationen som behövs i ett förhållande, att vi kunde prata med varandra. Han gjorde slut med mig, han sa att han inte älskade mig, att han inte hade varit glad dom senaste veckorna. Det tog väldigt hårt på mig, det var ju jag som blivit illa behandlad. Hur kan jag fortfarande älska honom och han inte mig när det var jag som blev behandlad som skit.

  Även fast jag vet att detta är nog bra att det är slut, jag förtjänar någon bättre, han förtjänade inte mig så kan jag inte sluta tänka på att vi hade kunnat lösa det här tillsammans. Jag tror liksom inte på att han inte älskar mig längre, jag vägrar tro på det. Jag tror bara han är rädd och har svalt sina känslor, att han gav upp. Det blev lite svajigt i förhållandet och han ville inte kämpa. Jag hatar mig själv för att jag har så mycket hopp, att jag vill vara med honom även fast jag förtjänar någon bättre.

  Varför kan jag inte bara sluta älska honom och inse till 100 procent att han är inget att ha. Jag hoppas han inser vilket misstag han gjort och att han börjar jobba på sig själv så att han inte sårar någon annan så som han sårade mig.
  /Anonym
 • Jag blev dumpad i ettan av min pojkvän. Han gjorde slut för att han hade varit otrogen mot mig i kanske en månad innan han gjorde slut.
  /En tjej som fick hjärtat krossat i ettan.
 • Jag gick till skolan och såg att hon va otrogen mot mig och sen dumpa hon mig. Sen så träffade jag än annan tjej och vi blev ihop. 
  /Anonym
 • Jag blev dumpad av min dåvarande pojkvän eftersom han hittade någon anna just då, jag var så ledsen eftersom vi hade varut tsm i 2,5 år och jag är fortfarande förkrossad. Vi är fortfarande bra vänner eftersom vi valde att fortfarande vara vänner.
  /Anonym 13
 • Jag var väl inte den som blev dumpad, men jag tycker verkligen det är jättetråkigt att vi tog ett gemensamt beslut att vi båda känner att vi inte hinner med varandra. Det var ändå nästan 2 år vi var tsm och du är jätesaknad och jag hoppas att vi hittar tilbaks igen.
  /L
 • Jag (13) och min kille (12) var tillsammans i 4 månader sedan var det slut. Han är 10 cm kortare än mig. Han dumpade mig på morgonen. Han ringde han och sa att de inte fungerade längre. Pågrund av att jag såg ut som hans storasyster och han ville att vi bara skulle vara vänner. Jag grät i flera månader. Nu är vi bästa vänner och behandlar varandra som om vi vore tillsammans. Han är som min bror. Det jag vill säga med detta är att allt löser sig. I början när det just tagit slut var vi inte vänner, men efter 3 månader så började han skriva till mig. Nu är vi bästa vänner!
  /Nystro
 • Han skrev till mej att de va slut. Sen blocka han bara mej, har inte pratat med han sen dess. Jag va helt förstörd och hjärtekrossad. Kan inte ens kolla åt hans håll längre. Han förstörde mitt liv för alltid!!!
  /#stoppamobbning
 • Jag (24) och min flickvän (25) var ihop i 7 månader innan det tog slut. Värsta av allt är att vi inte gjorde slut på grund av något bråk eller så, utan på grund av stressen med universitetet och distansen. Vi båda älskar varandra fortfarande och vi har inga dåliga känslor för varandra, men ändå känns det som att jag har förlorat en del av mitt liv. Sorgen att göra slut på grund av stress och distans mellan våra universitet är fruktansvärd. Men jag antar att det är viktigt att alltid se framåt och försöka inse att livet går vidare...
  /Min första riktiga kärlek rann genom fingrarna
 • Vi hade ett ganska långt förhållande i typ två år och mestadels hade vi det bra. Men bråk osv fick oss att göra slut och det hände tyvärr för inte så länge sedan. Tänker fortfarande på dig, och önskar att vi en dag hittar tillbaka till varandra, för de är min enda önskan.
  /En person som trodde jag hittat min soulmate
 • Ja vet inte om man kan kalla det för dumpad för vi var inte direkt ihop men vi träffades på ett konfaläger o sista veckan börja vi snacka mer o de sista dagarna fixa min kompis ut oss på dejt. Vi sa att vi gilla varandra o sen från ingenstans så bara slutade han snacka med mig.

  Och efter lägret fråga ja va som va fel o då sa han att allt hade gått för snabbt och att han inte var redo för att vara ihop. Men han kunde gå me på att börja om o ta de långsammare. För han ville fortfarande försöka liksom. Men varje gång ja skrev till han så svara han bara off eller inte alls. Och det känns som han inte ens bryr sig om mig längre eller ens har tänkt på mig alls. När han är allt jag tänker på och det är så jävla svårt att glömma han.
  /Tjejen som trodde hon träffa den perfekta killen i hela världen
 • Jag blev dumpad igår. Vi har varit ihop i mer än ett halvår och vi var nära varandra. Vi var samtidigt som bästa kompisar och var kära. Han hade skrivit hjärtan bara några timmar innan, därför blev jag väldigt chockad när han skrev: Jag har tappat känslor. Det var tydligen för att han ville att hans kompisar som han var med skulle tro att vi fortfarande var ihop, jag har nu insett att han är jättekonstig. Jag har inte kommit över han men det känns som att jag gör det snart. >

  Tips om du är ledsen: Låt dig vara ledsen, det kommer kännas bättre sen om du låter dig själv vara ledsen. Peppa dig själv. Tex: säg bra saker om dig själv till dig själv i spegeln, kom ihåg att det är inget fel på dig om du har blivit dumpad det är oftast personen som tappat känslor.

  Prata med någon du är trygg med. Tex: kompisar, familjemedlem eller kanske någon på skolan. Jag pratade med min kompis och min mamma och det hjälpte. Om du inte vill prata med någon kan du skriva ner dina tankar på ett papper, jag lovar det kommer hjälpa. Läs här! Umo har jättebra tips och du kan även läsa hur andra känner.
  /En ledsen tjej
 • Vi var tillsammans i 5 månader. Vårt förhållande var en berg och dalbana, han fick mig att må så bra men så dåligt. Jag sa till och berättade när jag tyckte nånting var jobbigt men jag fick alltid skulden tillbaks, eller så var svaren ”okej”. Jag fick aldrig komplimanger av honom med anledningen av att han hade svårt med de enligt honom.

  Jag mådde verkligen inte bra i vårt förhållande men samtidigt har jag aldrig mått bättre. Han dumpade mig igår, han sa sin anledning till varför de inte funkade och allt jag kunde göra var att gråta. Jag kunde inte säga hur mycket han sårat mig eller hur värdelös han fått mig att känna för att jag har så mycket respekt för honom och tycker om honom så mycket, så allt jag fick fram var tårar, tårar som aldrig tog slut. Idag såg jag att han hade kommenterat på flera videos som en tjej hade lagt upp.

  Den tjejen som han hade varit med dagen innan han dumpade mig och även den tjejen han skulle vara med efter han dumpat mig. Allt jag har kunnat gjort är att gråta, jag kan inte ens äta för att jag är så ledsen. Känner mig något otroligt dum, hur det kunde gå till den nivån där jag lät honom behandla mig som skräp. Han var min första kärlek och nu är det över. Jag hatar att jag inte hatar honom, jag hatar att jag inte kunde säga vad jag tycker, jag hatar att jag skyller dehär på mig själv, jag hatar att jag lät honom behandla mig hur han ville.

  Hans bästa vän sa tillomed att jag skulle göra slut med honom pågrund av hans beteende men jag kunde inte, jag tyckte om honom för mycket. Men jag ska klara dehär och jag ska inse mitt värde, jag ska bli glad. Det kan du med, glöm inte att du aldrig är ensam även fast de kanske känns som det nu. Det är okej att gråta, det är okej att känna att hela värden har gått under men det betyder inte att det inte kommer bli bättre även fast de kanske inte känns som det nu, du och jag ska klara det här vi ska må bra men de kommer ta tid och det är okej.
 • Var tillsammans med en kille och kände att allt kändes bra mellan oss, sedan efter vi varit tillsammans ett tag gick vi ifrån varandra för olika anledningar. Men då sedan efter några månader beslutade vi för att bli tillsammans igen. senare eftersom jag går i gymnasiet hade jag ej mycket tid att umgås och träffa honom lika mycket så då vart han osäker på om jag verkligen gillade honom fortfarande så då fick jag senare reda på att han var otrogen mot mig med en annan tjej.

  Gör fortfarande ont än idag för de är första killen jag verkligen gillat påriktigt. var med honom en hel sommar så har så sjukt många minnen med honom överallt vars jag än tar vägen. men försöker göra bra/ roliga saker idag för att må bättre, men i vissa stunder så saknar jag honom även om han gjorde något som är oförlåtligt iallafall enligt min åsikt.
  /anonym
 • Jag blev dumpad på det sätt att han en dag flyttade till L.A och han har fortfarande inte skrivit till mig. Så vi är nog inte ihop längre för konversationerna " innan han slutade skriva" har varit stela och han har börjat hänga med annan tjej som har lagt till mig på snapchat och hotat mig att om jag försöker få tillbaks honom så kommer hon att åka till mig och förstöra mitt liv. 
  /Sofia.
 • Jag blev dumpad, han sa att han inte fick för sin mamma så aa. De va inte så kul.
  /Anonym
 • Jag var i det bästa förhållandet någonsin, jag mådde som bäst med han och jag kunde verkligen vara mig själv. Jag hade roligt med han och han fick mig att känna något som ingen annan fått. Allt var bra och jag var så glad som hade någon. Det gick någon månad och han ville inte vara med mig lika mycket, istället var han med en annan tjej som han var lyckligare med. Han gjorde slut och gick samma dag till henne.
  /88

Aktuella artiklar

Egna berättelserJag inser att han inte har känslor kvar...

Jag och min kille har varit tsm i lite mer än 1 månad. Jag älskar honom jättemycket men han verkar inte känna detsamma som jag. Han vill knappt prata i skolan och han vill absolut inte kramas.

Egna berättelserSignalerna jag fick var fel

Från kärleksfulla TikToks och meddelanden till allt mindre förekommande hjärt-emojis. Jag blev såklart väldigt ledsen.

Till toppen av sidan