UMO frågar: Har du blivit dumpad?

Har du blivit dumpad, eller har du dumpat någon? Hur gick det till? Här kan du berätta om dina erfarenheter och läsa vad andra har svarat på den frågan.

Andras svar:

 • Jag har blivit dumpad för 3 år sedan av en kille som först sa att han var bög, sen att han skulle ta livet av sig. Det var så läskigt att jag blev chockad att jag inte kunde gråta. Det var han som grät. Efter det blev jag psykisk sjuk i kronisk sjukdom, och har inte fattat allt då det bli en ny tillvaro med medicinerna. Jag tror jag får glömma honom. Hans mamma gillade inte mig, hans pappa var läskig och exet visste inte ens att jag är bög i en tjejs kropp, hann inte vara ärlig mot honom. Det var synd.
  /Äsch
 • Jag blev ihop med en tjej och jag gillade henne men hon bara dumpade mig efter några timmar och jag blev jätteledsen.
  /Alias
 • Jag var tillsammans med en kille i 1 år och 2 månader och jag mådde så sjukt bra med han. Men vi gjorde slut för vi bråkade mycket och det blev bara för mycket. Först kändes de bra men sedan började jag sakna honom mer och mer. Idag är det 2 år sen vi träffades för första gången och snart är det 1 år sen vi gjorde slut. Jag mår bra nu eftersom jag har en lojal partner som jag älskar men jag tänker på han andra killen väldigt ofta och det är väldigt jobbigt. Eftersom jag och han andra killen gjorde allt tillsammans och nu när jag och min partner gör dem grejorna så tänker jag bara på mitt ex att han och jag gjorde dem grejorna. Men han mår bra och har en ny tjej som han älskar och jag mår bra och har en ny kille jag älskar så allt är väl bra :)
  /amanda
 • Det var natten inpå min födelsedag han gjorde slut med mig. Jag hade haft flera förhållanden innan honom men det här var verkligen annorlunda. Jag var döds kär absolut in i det sista. Han var allt jag någonsin önskat om. Och när han gjorde slut raserade allt. Det var då jag börja må dåligt, sen har det bara blivit värre. Jag och han stanna som vänner och allt kändes likadant som när vi var ihop. Men förra veckan bråka vi och jag blockerade honom, och nu har hon blockat mig på alla medier som går så jag kommer aldrig få tag på honom igen.
  /Från en 13 årig tjej som egentligen inte ens borde veta vad kärlek e
 • Jag gjorde slut med personen jag dejtade i ett halvår för han var otrogen mot mig. Det har nu gått 2 dagar och saker känns tungt, men man får inte glömma att det kommer bli bättre och det kommer sluta göra ont. Han har nu förlorat en lojal partner och kommer behöva leva med att vara ett otroget svin resten av sitt liv och att ha förlorat mig, som behandlade honom extremt väl och älskade honom enormt. Ingen förtjänar otrohet.
  /M
 • Jag var tillsammans med en kille i 4månader, Jag var skitkär, Han hade förlorat tillit till mig och han trodde jag ljög om grejer till han vilket inte fallet var, Han började ta avstånd från mig och dålde att han försökte göra de, Efter en vecka av att han inte hade svarat mig och inte hade skickat hjärtan och bara var helt off så skrev han att han hade tappat tilliten för mig och att han helt enkelt inte litede på mig, Jag blev såklart sårad men jag vela ändå att det skulle funka emellan oss, Det gick en vecka till och det var ganska oklart mellan oss, Jag tittade på insta och såg att han hade raderat alla bilder på oss två och tagit bort mitt namn i hans bio, Jag skickade till han och frågade varför, Han skrev bara "Vadå det har jag inte gjort?" Jag frågade sen att om han vela göra slut med mig och om han vela att vi bara skulle vara vänner. Han skrev "Mm" Och jag blev förvirrad och krossad, Jag fattade inte vad som hade hänt, Och jag kunde inte acceptera det. Och att vi hade sagt att vi inte skulle göra slut via sms eller Snapchat också, Han ringde aldrig elr något. Det har gått en månad sen vi gjorde slut och han verkar må super bra men här sitter jag och gråter och saknar honom fortfarande.
  /Jävlakärlek
  Blev dumpad över snap av en tjej så de e kul
  /Mr D
 • Min kille och jag hade blivit bästa vänner första året på gymnasiet och sen blev vi tillsammans i ett och ett halvt år, han flörtade med två av mina gamla bästa vänner som jag hatar, han tröstade mig inte när jag var ledsen i skolan, han frågade inte vad som hade hänt eller brydde sig när jag ville ta självmord, han ignorerade och mobbade mig i flera veckor när jag mådde skit och väntade aldrig på mig när det var lunch.

  Tappade tilliten till honom, blev så svartsjuk och sårad och tillslut blev det så mycket utbrott, misstankar och bråk pga allt och då gjorde han slut på telefonen med kall röst, 2 dagar innan alla hjärtans dag och samma morgon så hade han skickat godmorgon med massor hjärtan, och samma vecka hade han och jag planerat helgen.

  Saknar honom som in i h men jag hoppas ändå han känner sig ensam nu och att ingen bryr sig om honom så lite som han brydde sig om mig.
  /Hatardig
 • Asså får panik han bara kom fram till mig på min födelsedag och dumpa mig nu vill han bli ihop igen. 
  /Npn
 • ja det var ett år sen jag blev dumpad, men jag är inte över honom än och gråter mig till sömns. Oftast saknar jag honom så mycket, men vet att han inte tycker desamma och det gör ont i hjärtat. Fattar inte hur jag ska komma över nån jag har älskat så mycket. Jag gör det fortfarande. Det gör även ont att se han så glad med min bästa vän, jag hade de så bra med honom. Vi hängde varje dag och han räddade mig. Men nu finns han inte med mig längre och minnena dyker upp i mitt huvud jämt
  /anonym
 • Ok, så nu har jag läst flera kommentarer här och jag tycker verkligen att ni alla förtjänar det bästa av det bästa! Ni låter väldigt fina och önskar att ni kunde förstå hur fina ni är. Och därför fötrjänar ni det bästa. Men jag kan berätta om min: blev kär i första ögonkastet i en kille från parallellklassen. Chrushade hårt i två månader, träffade honom på fest. Vi klickade och blev tillsammans, allt gick så fort. Träffade familjen, dejtade kort och sen plöstligt var vi ett par.

  Eftertvå korta månader sa han att han inte ville mer. Han ville inte göra mig mer kär och tyckte att jag skulle passa med någon annan. Först i början mådde jag faktiskt ganska ok. Jag var ledsen, men accepterade det. Men sen blev det distans. Sen träffade jag honom några månader senare på en annan fest och blev kär i honom IGEN. Jag tror att han blev kär i mig, men att han vågade inte göra något.

  När skolan var igång igen så såg vi varandra i korridorerna. Det kändes som han sökte kontakt med mig ett tag. Sen vände det. Och för en vecka sen fick jag reda på att han har en NY tjej som också går i samma skola. Jag mår så dåligt. Har slösat ett HELT JÄVLA ÅR på en grabb. OCH DET VÄRSTA ÄR att jag fortfarande älskar honom för mycket. Kanske är det så att den första är aldrig gratis. Den första svider mest. Fuck u rent ut sagt.
  /Fan
 • Ja jag har blivit dumpad. Har aldrig varit så förkrossad i hela mitt liv. Det va snart 1 år sedan men gråter fortfarande varje dag!
  /L, du sårade skiten ur mig!
 • Mitt ex igår ville ha mig tillbaka och idag, en dag efter, gjorde han slut med mig. Jag är 19 år.
  /Gloria H
 • Jag blev dumpad av en kille, vi hade varit ihop i 2 år nästan. Han blev avundsjuk på en annan kille som jag var med. Fast han hängde med två tjejer själv, jag undrar om det är någon som har några tips hur man ska gå vidare:)
  /Anonym:)
 • Ja jag har blivit dumpad flera gånger men han så att han ville ha sex med mig bra för att jag var duktig blev hövligt arg o jag somnade med honom o han gick hem på natten sen får jag reda på att samma natt hade han det med en annan tjej sen ville han bli min kl men jag vill ej de så att han hade sex med mig utan tillåtelse
  /Tjej 18 år
 • Jag blev dumpad av min kille för lite mer än en månad sedan. Allt känns skit och jag mår piss. Jag gråter nästan varje kväll och har sömnproblem och verkligen noll aptit. Kan ha skippat att äta hela dagen tills middagen och äter då en vanlig portion men känner mig helt spyfärdig Efteråt. Jag sover bort hela skoldagarna då vi har distans och är vaken hela nätterna. Jag har hur mycket plugg som helst som har byggts upp på hög och får så jävla mycket ångest när jag tänker på det men klarar typ inte av att göra något åt saken. Jag vet inte vad jag ska göra för att må bättre. Jag gav honom allt och han gav mig inget men ändå är det han som gör slut och inte jag. Jag hade jätte bra relation med hans familj, jag tog intiativ till att ses, jag planerade allt, gav han komplimanger och visade på alla sätt hur mycket jag älskade honom. Varför var det inte tillräckligt? Vad är det för fel på mig?
  /Förstörd tjej
 • Det gör så ont. Han dumpade mig för 3 dagar sen. Det känns som att mitt hjärta kommer gå sönder i min kropp. Min själ vill bara gå ut ur min kropp. Jag är snart 18 och han fyllde precis 19. Vi var tillsammans i 2.5 år, han var hela mitt liv. Vi har gått igenom eld och vatten tillsammans, vi har varit med varandra genom allt. När vi har det bra då har vi det väldigt bra men när vi har det dåligt då blir det väldigt mörkt för oss båda. Det funkade inte längre tyckte han. Han hade svårt att ens hälsa eller prata med mig vissa gånger. Mitt hjärta gör ont, jag vill inte leva längre. Jag har stått vid hans sida genom allt, jag har knappt fått tillbaka lika mycket som jag har gett. Jag kommer aldrig komma över honom jag känner mig själv. Jag vet inte vad jag ska göra, jag vill bara att det ska sluta göra ont.
  /GM
 • Min kille ska flytta 8h bort och han ville bli vuxen så han dumpade mig för det.....
  / Andrea
 • no
 • Det är nu över ett år sen jag och min kille gjorde slut. Vi va tillsammans drygt två år. Jag var helt förkrossad efter uppbrottet. Han och jag hade precis börjat gymnasiet och vi hade valt olika skolor på två olika orter. Han hade stannat i hemkommunen medan jag åkte till Skåne. 40 mil från varandra. Så under en kort period hade vi ett distansförhållande - det var jätte tufft men vi hade kontakt varje dag och det fungerade ändå rätt bra. När jag sen flyttade hem igen blev allt värre mellan oss dock. Jag hade tidigare under sommaren fått reda på att han hade ljugit för mig om att han hade börjat använda droger. Trots det så stannade jag kvar med honom. Drygt ett halvår efter jag fick reda på att han hade börjat röka gräs och han hade sagt att han skulle sluta, så hittade jag något suspekt på hans rum som var någon form av drog. Jag blev arg och vi grälade. Efter det var det slut. Abrupt så sa han att "Vi kanske inte ska va tillsammans längre då." Och sen var det över. Jag ville inte alls göra slut - jag var förkrossad. Flera dagar, till och med veckor, gick och jag försökte få tillbaka honom. Jag pratade med honom och bad om att få ha kvar honom men han sa att han inte älskade mig längre-det var det värsta jag varit med om, att höra det. Fruktansvärt, men jag tog mig igenom det trots många tårar och andra livskriser som föregick i mitt liv under samma period. Det här var min första relation och när det tog slut var jag jätte vilsen. Jag grät varje dag och kände att jag knappt klarade av vardagliga sysslor och aktiviteter så jag fick ta hjälp av skolkuratorn till slut. Såhär i efterhand skäms jag för min respons till uppbrottet men just då visste jag inget annat än att gråta. Jag önskar att jag kunde göra om mycket som hände men det går tyvärr inte. Jag tror aldrig att man kan förbereda sig fullt ut på ett uppbrott med någon man älskar, oavsett om man är den som dumpar eller ej, men(och jag vet att det här är en klyscha) det blir bättre och man kommer över det;livet fortsätter. Något jag lärt mig kring kärlek, relationer och uppbrott är: Ibland är kärleken inte rättvis men det är okej och även lärorikt. Att älska är att vilja och att acceptera och det är underbart men också jobbigt. Om du blivit dumpat/har dumpat någon-håll dina vänner nära och ta hjälp om det blir för mycket känslor. Allt blir bättre när man får prata om det.
  /Dumpadtjej
 • Han tappade känslorna men sa att han ville försöka att få tillbaka dem, men det gick tydligen inte. Han sa ”det känns inte rätt att fortsätta relationen om jag inte känner samma sak som du”. Han vill fortsätta vara vänner, men det känns jobbigt och svårt. Jag älskade honom.
  /L
 • Jag blev dumpad igår, han sa att han älskar mig men vill vara singel. Vad menar han med det?
  /Olivia
 • Jag blev dumpad igår på instagram. Han betydde allt för mig.
  /måste glömma honom 
 • Jag blev dumpad förra veckan på sms
  /Ellinor
 • Blev dumpad igårkväll, vi hade bråkat dagarna innan men han hade sagt att allt var bra och under dagen igår var allt som vanligt. Vi skrev och skickade hjärtan på snap men sen helt plötsligt var det slut.
  /E
 • Jag var tillsammans med en kille i samma klass. Jag går 1:a året på gymnasiet. Allt började med att vi snapade ganska mycket, sen började vi prata mer och mer i skolan. Vi började umgås på helgerna och utanför skolan. Vi gillade varandra jättemycket. Sen frågade han chans på mig, jag svarade ja såklart. Men sen förändrades allt. Han sakta men säkert sluta att prata med mig i skolan, slutade skriva med mig på snap. Det började kännas påfrestande och jag hade ångestfyllda känslor. Jag mådde jättedåligt. Aldrig mått så dåligt någonsin. Varför jag mådde dåligt var nog för att jag satte höga krav på mig själv, och när jag inte nådde upp till dom kraven så kände jag mig inte tillräcklig. Jag trodde det var mig det var fel på. Efter 1 månad så ignorerade han mig helt och hållet i skolan. Jag började bli rädd för honom. Jag gick omvägar i korridorerna för att slippa stöta in i honom. Jag var så förvirrad och tom inombords. Igår gjorde han slut med mig. Han hade planerat att göra slut sedan dagar tillbaka. Jag är väldigt ledsen, fast att jag inte borde vara det. Jag mådde ju aldrig bra i dethär förhållandet. Inget kändes riktigt rätt egentligen. Men jag har ändå enorma känslor för honom, och kommer nog ha det ett tag framöver. Det jobbiga är att jag nu måste se honom varje dag i 3 år till. Vi går ju i samma klass. Han är väldigt duktig på att flörta med dom snygga tjejerna i klassen (vilket han även gjorde medan vi var tillsammans) så det känns inte bättre direkt. Ska blicka framåt nu, försöka inse att han inte var den rätta för mig fast att det kändes som det. Tack ****, men jag släpper dig nu.
  /allt kommer bli bra till slut
 • Jag hade en kille som jag la väldigt mycket tid på, vi pratade hela tiden och om de uppstod nåt problem fixade vi de tsm. Vi hade alltid kul tsm och allt va bra. Sen en dag känse jag att det var något konstigt jag skrrv med han och allt verkade normalt tills kvällen han hade tagit blrt mig från snap från ingenstans jag skrev till han på insta och han skrev att han bara skojade me mig och att han ska adda mig imorgon. Nästa dag ser jag han ute ja försöker gå framt till ha men han ignorerar mig ja visste inte va jag skulle göra med det blev en slump att båda fick i samma korridor så jag tig han åt sidan, han vilke nämlingen ibte va me mig mer eftersom han hade skrivit med fler tjejer samtidigt dom han gjort innan och som ja förlät han för. Detta hände för ite ett så bra tag sen men känner mig tom, tänker på han hela tiden och tänker att jag ska skriva till han på snap sen kommer jag på att de är över, de jätte jobbigt men jag antar väll att jag bara måste acceptera det och föröska gå vidare.
  /Anonym
 • Jag blev dumpad av en kille jag gick för långt med "in public". Hade inte lärt mig då att allt som inte är en jag är ett nej eller att prata om sex & relationer... Vi pratade sen och han ville typ berätta hur han kände men jag bara babblade på så fick aldrig veta. Hade starka känslor för honom och gillade honom jättemycket så det tog lång tid att släppa taget. Tänker fortfarande på honom ibland men vill (nog😋) inte ha tillbaka honom.
 • För tre dagar sedan så hade jag en skum känsla hela dagen, då skrev jag till min kille och frågade om det var något eller om han var sur på mig. Han sa nej men senare den kvällen så ringde han och gjorde slut. Jag har mått piss sen dess och kommer inte upp ur sängen
  /Alva
 • Hej! Jag blev dumpad igår av min pojkvän. Allt började med att han var otrogen mot mig, jag förlät honom och vi gjorde aldrig slut på grund av det. Han gav mig inte rätt stöd och därför så blev jag arg för mycket småsaker vilket tillslut ledde till att jag sa att vi borde göra slut. Istället löste vi det och sa att vi älskade varandra, men min kompis berättade att jag och min pojkvän gjort slut eftersom han sagt det. Men han har ej berättat för mig ännu, han svarar inte.
 • Ja vart dumpad före jul.
  /Sad
Till toppen av sidan