Panik - lämna sidan!
När det tar slut

Har du blivit dumpad?

Har du blivit dumpad, eller har du dumpat någon? Hur gick det till? Här kan du berätta om dina erfarenheter och läsa vad andra har svarat på den frågan.

Andras svar:

 • jag blev lämnad av mitt ex får ungefär ett år sedan nu och vi hade varit tillsammans i ett halvår. Jag var så kär i h#n och den första veckan var allt jag kunde göra att bara gråta och skrika tills jag inte kunde andas. Det fortsatta att vara jobbigt i flera månader efter det. Jag kände mig värdelös och som att jag aldrig skulle kunna bli älskad igen.

  Och det här kommer låta jättecheesy men efter att många månader av tårar och dålig självsyn så ändrades jag som person till det bättre. Jag var inte i rätt period i mitt liv att vara i det förhållandet och jag är på ett sätt glad idag att det avslutades och det trodde jag aldrig att jag någonsin skulle säga. Jag och mitt ex är fortfarande jättebra vänner och båda två är helt olika personer idag men vi kan ändå älska varandra som vänner.

  Det är ju så klart inte så för alla par som gör slut men efter att jag hade fått mitt space så började allt bli bättre. Jag träffade massa nya vänner på egen hand jag upptäckte nya grejer om mig själv min sexualitet och min stil. Om vi inte hade gjort slut så hade det kanske aldrig hänt nu känner jag att jag har hittat mig själv igen och även fast det kanske inte känns så för dig som just nu går igenom en break up så lovar jag dig att det kommer bli bättre
  /stelt
 • Jag blev dumpad för 2 veckor sedan. Jag hade hittat den perfekta tjejen, vi träffades ofta under höstlovet men en dag efter vi låg så fick jag stora skuldkänslor helt utan anledning och mådde väldigt illa. Jag sa att jag återkommer om 1 dag för jag inte mådde så bra. Efter 1 dag så träffades vi igen och bara hängde och tog det mest lugnt, samma kväll gjorde hon slut med mig och sa att det inte funkar mer. Jag vet inte varför men det bara blev så.
  /15
 • Jag blev dumpad 2 veckor innan vår årsdag. Jag hade själv känt att jag börjat tappa gnistan, men inte kärleken. Inte hur mycket jag älskade honom. Jag hade redan snackat med vänner om huruvida vi skulle hålla eller inte. För jag kände nästan att något saknades. Men jag bestämde mig för att jag älskade honom för mycket för att göra slut. Jag ville fortsätta kämpa, tänkte att det kunde bli som förr. Jag glömde bort att det inte spelar någon roll hur jag känner för honom, utan hur han får mig att känna. O han fick mig att känna mig ensam, tom mot slutet.

  Det var som om våra kramar saknade betydelse. Vi kramades utan att jag fick något, ingen trygghet, ingen kärlek, ingenting. Det var bara två kroppar som stod i varandras. Det var nog därför jag sökte mer närhet än någonsin tidigare. Men närheten gav mig ingenting. Tvärtom förstärktes nästan det tomrum jag redan hade. Vi hade dessutom långdistans o helgen vi gjorde slut hade vi inte setts på 3 veckor.

  Vi hade haft en bra helg där allt var som vanligt, men ändå kändes något off. På söndagkväll frågade jag vad han tänkte på. Han sa att han vet att kärleken går upp o ner, o att den just nu är nere o han var rädd att den ej skulle gå upp igen. Jag började skaka okontrollerat. Jag stod dock för mina känslor - att jag älskade honom för mycket för att sluta kämpa. Han sa att han tänkt exakt som jag men inte längre vet om kärleken är tillräckligt stark. Det kändes ganska självklart att man måste göra slut om han inte älskar mig längre. Jag förtjänar någon som gör allt för mig o älskar oss oändligt, kämpar för oss. Han sa dock att han inte var redo att fatta något beslut den kvällen, han hade ej tänkt att det skulle bli såhär. Jag sa att jag behöver ett beslut, kan inte må såhär i tre veckor för att sedan inte ens veta vad vi kommer resultera i. Så vi gjorde slut.

  Jag känner någonstans att det var det rätta. Vi var på något sätt så nära varandra men ändå så långt ifrån. Nu har det gått 3 dagar sedan dess. Jag har börjat inse att han inte var den han var i början. Jag fick inte längre det jag behövde eller ville av förhållandet. Han var ego som tusan när det gällde oss. Jag vet inte varför han trodde att han ej förtjänade mig men hans handlingar visade att han inte gjorde det. Så kortfattat, lita på din magkänsla. Den har alltid rätt även om det kan vara jobbigt i stunden.
  /18 årig tjej
 • Jag träffade min kille precis efter studenten. Han var mitt första allt och jag älskade honom så djupt, då han visade mig hur det känns att vara älskad. Det finns ingen annan som känner mig bättre och djupare än honom. Men precis två veckor innan vår årsdag gör han slut. Jag har gråtit i en hel vecka nu och kan knappt fatta varför. Han säger massa ursäkter, men alla såna grejer han tagit upp är normal i alla relationer, ingen kan vara perfekt, och jag vet att han fortfarande älskar mig.

  Vi träffades igen i helgen och han sa faktiskt att han älskar mig och att det kändes som om vi är tillsammans igen. Men han vill fortfarande inte bli tillsammans med mig igen. Jag var tvungen att ta valet igår att jag inte kan bli tillsammans med honom igen, att jag måste sluta hoppas eftersom jag inte kan gå tillbaka till en relation där min pojkvän inte är säker på om han vi ha mig eller inte. Jag kan inte vara konstant rädd att så fort det blir en konflikt så ska han lämna mig.

  Det känns så otroligt svårt just nu och jag är rädd att jag aldrig kommer hitta någon som kommer älska mig lika mycket/vara lika bra (eller bättre) som honom. Jag känner mig samtidigt så besviken för det kändes som om jag hade valt honom så noga, att han verkligen var partnern för mig- men så var jag tydligen inte värd att behålla för honom. Men jag kan inte göra något annat än att acceptera situationen och hoppas att det kommer en dag då jag hittar kärlek igen.
  /Det kommer bli bättre<3
 • Blev dumpad efter 1 år, lite jobbigt eftersom vi gick i samma klass…
  /DinBaba
 • Jag blev dumpad efter ett 1 år och 8 månaders långt förhållande. Det kändes rent ut sagt förjävligt. Det var hela mitt liv som rasade samman. Hela min framtid och min syn på livet. Det var hen som fick mig att se framåt och kämpa för livet. Men nu är allting borta. Känns som ett tomt hål och en klump i magen. Utan att veta hela historien så dumpar hon mig. Helt utan att lyssna på vad jag har att säga.
  /Anonym
 • Den dagen när jag vaknade var han väldigt konstig och sen skrev han att han inte gillade mig nå mer. Ända sedan dess har jag varit förkrossad även fast vi inte var tillsammans men jag gillade han för mycket för att acceptera det.
  /Anonym
 • Jag blev dumpad av mitt ex på sms efter 1.5 år. Jag fick ingen förklaring och har fortfarande inte fått det. Vi var verkligen bästa vänner, om något hände så kunde jag åka hem till honom eller så åkte han till mig, våra föräldrar trodde att vi skulle hålla, han var verkligen världens finaste, men efter att han gjorde slut blev han en helt annan person, kall, brydde sig inte om mig alls, elak osv.

  Jag åt och sov knappt på 1.5 vecka, jag var i sån chock, jag panik grät flera gånger om dagen och jag trodde att jag skulle dö. Det har gått lite mer än en månad nu, jag gråter mig ibland till sömns och jag vaknar upp och gråter nästan varenda morgon, men det har blivit så himla mycket bättre nu. Vi har pratat och vi har bestämt att vi ska prata ut om allting någon gång i framtiden.
  /Tjej, 17 år
 • Jag och mitt ex hade varit tillsammans i 4 månader och 3 veckor, en dag skrev han på insta till mig och bara ''Jag orkar inte vara i ett förhållande just nu, jag har inte tid med det, du är en jätte fin person och det är inte ditt fel. Jag vill gärna vara vän med dig och så, sorry'' Jag blev helt förkrossad, jag ville inte att det skulle vara slut. Det var han som fick mig att tro på kärleken. Jag älskar ju fortfarande han så jag vet inte hur jag ska ta mig vidare efter detta
  /Tjej 15
 • Hej! Jag blev dumpad senast idag av min kille som var min första och älskade kärlek som jag trodde jag skulle ha hela året MEN det tog slut efter 1månad och 2veckor. Och det är skit jobbigt, han skulle ha sin tröja som jag fick låna och sen 5min senare så skrev han att de var slut…. Jag älskade honom av botten av mitt hjärta och jag kommer inte kunna släppa honom snabbt, klarar inte av det när det var mitt real love 😢
  /Mw
 • Jag har blivit dumpad eftersom personen som jag var ihop med mig var trött på att vi har en lång distans. Å ena sidan förstår jag honom, att det inte lätt och det känns ledsen när din kärlek inte här med dig. 
  /Tjej, 16 år.
 • Ja och det kan kännas jättejobbigt men tyvärr kan man inte göra nåt men du kan tänka att du är bättre än den som dumpa dig. Det brukar kännas bättre för mig.
  /julia
 • Jag fick massa snaps om att de beklagar sorgen. Jag hade inte öppnat hans sms än. ”Förlåt men jag vill inte vara ihop med dig längre.” jag läste det om och om igen men allt bara rasade ihop.
  /Olivia
 • Blev dumpad av min tjej efter 8 år. Hon sa bara rakt ut en dag efter hon varit hos en kompis att hon ville göra slut. Jag fick blackout, tog på mig skorna o sa att ja inte sover hemma ikväll. Åkte hem till mamma och tjöt ihjäl mig i 3 dagar innan jag tog mod till mig att prata med henne om ekonomin och huset. Hon var arg, kall och väldigt bestämd över hur hon ville ha de mellan oss i framtiden. Inget alls.

  Ja har bott hos mamma sen dess. Hon har inte velat prata om oss eller förhållandet eller varför det tog slut. Enda anledningen ja fick var att det hade blivit tråkigt. När ja väl skriver får ja bara korta sura svar tillbaka. Fick höra 2 veckor efter att ja åkte därifrån att några dagar efter hon gjorde slut så hade hon legat med en arbetskollega.

  Så antar att jag fick endel av mitt svar där. Fortfarande inte kunnat gå vidare emotionellt efter flera månader, men det blir sakta bättre, men känns som att de kommer ta tid
  /De blir bättre hoppas jag?
 • Hejj jag är en 14årig tjej som nyss blivit dumpad av en väldigt fin kille som jag var tillsammans med i 5 månader med. Allt kändes väldigt bra med honom fast det var ändå något som var fel. Men för någon dagsen tog han beslutet som jag inte betydde något för honom och har fortfarande inte förstått att det e slut. Han var killen som fick mig att inse vad kärlek och brydde sig om mig. Då jag känner att jag inte kan vara utan honom eftersom jag fick tillbaka mitt leende tack vara honom, samtidigt han fick mig att känna sårad, då jag känt under hela vårat förhållande att han kollat på en annan tjej lite extra men han själv påpekat att det inte stämmer. Vi två går på samma skola som gör allt så mycket svårare, att gå förbi varandra som vi aldrig legat där under hans täcke och kollat film. Jag älskar honom fortfarande och har fortfarande förhoppningar att det ska bli vi igen. Jag vet att detta låter så ego men jag vill på något sätt han ska inse vad han gått miste om.
  /Jag vill ha tillbaka honom
 • Jag var med en polare sen så fick jag en snap av min tjej ”vi måste snacka”. Jag fick en klump i magen o tänkte vafan nu händer det jag kommer bli singel - jag älskade verkligen den där tjejen. Så jag o kompisen jag var med hoppade på hans krossmoppe o åkte t min andra kompis hus där min tjej var. När vi var framme kom hon ut o sa "är det kul o snacka skit om mig?" o jag ba "va?". Då sa hon "spela inte nått spel me mig - är det kul o snacka skit om mig?".

  Då sa jag "jag vet inte vad du pratar om" sen sa hon "jag vet vad du har sagt, Alex har sagt allt". Jag ba "va fan sägeru. Haru slagit i huvudet? jag har it sagt ett skit om dig mer än att jag älskar dig o så". Sen sa hon "njut du att va singel för det är it du o jag mer". Sen gick hon o jag ba vad fan hände? Då hade tydligen min vän gått o kära ner sig i min brud o suttit o hittat på löngner om mig, att jag har sagt massa saker. Sen börja jag fatta att jag blivit dumpad då blev jag ledsen o sånt. Sen åkte jag ba hem.
  /JB
 • Dumpad genom text på alla hjärtans dag när jag var på jobbet efter ett års förhållande. 
  /Tjej 23år
 • Jag blev faktiskt dumpad alldeles nyss… jag och mitt nuvarande ex tog sällskap hem och sen sa han att han gjorde slut för att han mer såg mig som en vän.. gråter nu när jag skriver detta
  /Tjej
 • Jag blev ledsen sen blev jag sur sen så blev jag sårad mitt hjärta gick i tusen bitar.
  /ELVIRAAAAA
 • Jag var i en traumatisk relation med en person som till slut dumpade mig. Dagen efter så hamnade jag på BUP-akuten i 1 vecka. Såren av allt jag gick genom under relationen tillsammans med sorgen när det slutade ledde till att jag utvecklade PTSD. Trots detta så är jag här, 1,5 år senare och fortsätter att leva tack vare all hjälp jag fick av mina vänner. Jag skulle aldrig tro det om jag fick höra det då, men det kommer blir bättre, även de svåraste såren kommer börja läka med rätt förutsättningar.
  /L
 • Jag blev dumpad och grät jättemycket, men inte längre för jag fick veta sanningen. Han och min "bästis" blev ihop 1 timma efter. Och sen fick jag veta att han inte var kär i mig. Men det man måste göra är att gråta och berätta. Till exempel för kompisar/bästisar eller en vuxen/förälder man litar på. Jag berättade för 1 kompis och 3 bästisar. Och min mamma och pappa.
  /Hej
 • Jag blev dumpad och grät jättemycket men inte längre för jag fick veta sanningen. Han och min "bästis" blev ihop 1 timma efter. Och sen fick jag veta att han inte var kär i mig. Men det man måste göra är att gråta och berätta för. Till exempel kompisar/bästisar eller en vuxen/förälder man litar på. Jag berättade för 1 kompis och 3 bästisar. Och min mamma och pappa.
  Signatur : Hej jag heter JuLiAJag och mitt ex stod varandra väldigt nära. Men han blev kallare och kallare mot slutet, han kom alltid på ursäkter när jag frågade om att ses, han var alltid med sin bästa kompis på fest hela helgerna, det fanns aldrig tid för mig och helt ärligt så behandlade han mig riktigt dåligt.   

  Det är nu efter han gjorde slut som jag hunnit reflektera kring hur dåligt förhållande vi hade. Men samtidigt så älskade jag det, han fick mig att må så bra och nu sitter jag här ett år senare och mår fortfarande väldigt dåligt över honom. Jag vet att jag förtjänar bättre men ibland kan det vara riktigt svårt att ta in det när han är den enda jag vill vara med. Jag förstår inte hur jag kan vara så fast i någon som inte alls behandlar mig bra.
  /Anonym
 • Jag var sjuk den dagen och jag låg o sov, jag vaknade av en notis o hoppades på att det var han. Det var han och jag blev jätteglad i en sekund tills jag såg att det stod ”jag gör slut sorry”.
  / Anonym
 • Mitt förhållande med min pojkvän var inte det bästa egentligen. Det var väldigt bra till en början, jag kände mig älskad, sedd och omtyckt. Det började efter tag ändras. Han blev mer och mer kall och empatilös. Han hade ingen kontakt med mig utöver när vi träffades i verkligheten. Jag tog upp detta med honom men han ändrade inte på sig.

  Det blev bara värre efter att jag tagit upp det. Dom sista veckorna av förhållandet mådde jag riktigt dåligt på grund av hans beteende och funderade på att göra slut men jag vågade inte, jag såg hopp om att han kunde förändras, att det kunde bli bra igen, att vi kunde få den djupare relationen som behövs i ett förhållande, att vi kunde prata med varandra. Han gjorde slut med mig, han sa att han inte älskade mig, att han inte hade varit glad dom senaste veckorna. Det tog väldigt hårt på mig, det var ju jag som blivit illa behandlad. Hur kan jag fortfarande älska honom och han inte mig när det var jag som blev behandlad som skit.

  Även fast jag vet att detta är nog bra att det är slut, jag förtjänar någon bättre, han förtjänade inte mig så kan jag inte sluta tänka på att vi hade kunnat lösa det här tillsammans. Jag tror liksom inte på att han inte älskar mig längre, jag vägrar tro på det. Jag tror bara han är rädd och har svalt sina känslor, att han gav upp. Det blev lite svajigt i förhållandet och han ville inte kämpa. Jag hatar mig själv för att jag har så mycket hopp, att jag vill vara med honom även fast jag förtjänar någon bättre.

  Varför kan jag inte bara sluta älska honom och inse till 100 procent att han är inget att ha. Jag hoppas han inser vilket misstag han gjort och att han börjar jobba på sig själv så att han inte sårar någon annan så som han sårade mig.
  /Anonym
 • Jag blev dumpad i ettan av min pojkvän. Han gjorde slut för att han hade varit otrogen mot mig i kanske en månad innan han gjorde slut.
  /En tjej som fick hjärtat krossat i ettan.
 • Jag gick till skolan och såg att hon va otrogen mot mig och sen dumpa hon mig. Sen så träffade jag än annan tjej och vi blev ihop. 
  /Anonym
 • Jag blev dumpad av min dåvarande pojkvän eftersom han hittade någon anna just då, jag var så ledsen eftersom vi hade varut tsm i 2,5 år och jag är fortfarande förkrossad. Vi är fortfarande bra vänner eftersom vi valde att fortfarande vara vänner.
  /Anonym 13
 • Jag var väl inte den som blev dumpad, men jag tycker verkligen det är jättetråkigt att vi tog ett gemensamt beslut att vi båda känner att vi inte hinner med varandra. Det var ändå nästan 2 år vi var tsm och du är jätesaknad och jag hoppas att vi hittar tilbaks igen.
  /L
 • Jag (13) och min kille (12) var tillsammans i 4 månader sedan var det slut. Han är 10 cm kortare än mig. Han dumpade mig på morgonen. Han ringde han och sa att de inte fungerade längre. Pågrund av att jag såg ut som hans storasyster och han ville att vi bara skulle vara vänner. Jag grät i flera månader. Nu är vi bästa vänner och behandlar varandra som om vi vore tillsammans. Han är som min bror. Det jag vill säga med detta är att allt löser sig. I början när det just tagit slut var vi inte vänner, men efter 3 månader så började han skriva till mig. Nu är vi bästa vänner!
  /Nystro
 • Han skrev till mej att de va slut. Sen blocka han bara mej, har inte pratat med han sen dess. Jag va helt förstörd och hjärtekrossad. Kan inte ens kolla åt hans håll längre. Han förstörde mitt liv för alltid!!!
  /#stoppamobbning

Aktuella artiklar

Egna berättelser

Jag inser att han inte har känslor kvar...

Jag och min kille har varit tsm i lite mer än 1 månad. Jag älskar honom jättemycket men han verkar inte känna detsamma som jag. Han vill knappt prata i skolan och han vill absolut inte kramas.

Egna berättelser

Signalerna jag fick var fel

Från kärleksfulla TikToks och meddelanden till allt mindre förekommande hjärt-emojis. Jag blev såklart väldigt ledsen.

Till toppen av sidan