Panik - lämna sidan!
När det tar slut

UMO frågar: Har du blivit dumpad?

Har du blivit dumpad, eller har du dumpat någon? Hur gick det till? Här kan du berätta om dina erfarenheter och läsa vad andra har svarat på den frågan.

Andras svar:

 • Jag (24) och min flickvän (25) var ihop i 7 månader innan det tog slut. Värsta av allt är att vi inte gjorde slut på grund av något bråk eller så, utan på grund av stressen med universitetet och distansen. Vi båda älskar varandra fortfarande och vi har inga dåliga känslor för varandra, men ändå känns det som att jag har förlorat en del av mitt liv. Sorgen att göra slut på grund av stress och distans mellan våra universitet är fruktansvärd. Men jag antar att det är viktigt att alltid se framåt och försöka inse att livet går vidare...
  /Min första riktiga kärlek rann genom fingrarna
 • Vi hade ett ganska långt förhållande i typ två år och mestadels hade vi det bra. Men bråk osv fick oss att göra slut och det hände tyvärr för inte så länge sedan. Tänker fortfarande på dig, och önskar att vi en dag hittar tillbaka till varandra, för de är min enda önskan.
  /En person som trodde jag hittat min soulmate
 • Ja vet inte om man kan kalla det för dumpad för vi var inte direkt ihop men vi träffades på ett konfaläger o sista veckan börja vi snacka mer o de sista dagarna fixa min kompis ut oss på dejt. Vi sa att vi gilla varandra o sen från ingenstans så bara slutade han snacka med mig.

  Och efter lägret fråga ja va som va fel o då sa han att allt hade gått för snabbt och att han inte var redo för att vara ihop. Men han kunde gå me på att börja om o ta de långsammare. För han ville fortfarande försöka liksom. Men varje gång ja skrev till han så svara han bara off eller inte alls. Och det känns som han inte ens bryr sig om mig längre eller ens har tänkt på mig alls. När han är allt jag tänker på och det är så jävla svårt att glömma han.
  /Tjejen som trodde hon träffa den perfekta killen i hela världen
 • Jag blev dumpad igår. Vi har varit ihop i mer än ett halvår och vi var nära varandra. Vi var samtidigt som bästa kompisar och var kära. Han hade skrivit hjärtan bara några timmar innan, därför blev jag väldigt chockad när han skrev: Jag har tappat känslor. Det var tydligen för att han ville att hans kompisar som han var med skulle tro att vi fortfarande var ihop, jag har nu insett att han är jättekonstig. Jag har inte kommit över han men det känns som att jag gör det snart. >

  Tips om du är ledsen: Låt dig vara ledsen, det kommer kännas bättre sen om du låter dig själv vara ledsen. Peppa dig själv. Tex: säg bra saker om dig själv till dig själv i spegeln, kom ihåg att det är inget fel på dig om du har blivit dumpad det är oftast personen som tappat känslor. Prata med någon du är trygg med. Tex: kompisar, familjemedlem eller kanske någon på skolan. Jag pratade med min kompis och min mamma och det hjälpte. Om du inte vill prata med någon kan du skriva ner dina tankar på ett papper, jag lovar det kommer hjälpa. Läs här! Umo har jättebra tips och du kan även läsa hur andra känner.
  /En ledsen tjej
 • Vi var tillsammans i 5 månader. Vårt förhållande var en berg och dalbana, han fick mig att må så bra men så dåligt. Jag sa till och berättade när jag tyckte nånting var jobbigt men jag fick alltid skulden tillbaks, eller så var svaren ”okej”. Jag fick aldrig komplimanger av honom med anledningen av att han hade svårt med de enligt honom.

  Jag mådde verkligen inte bra i vårt förhållande men samtidigt har jag aldrig mått bättre. Han dumpade mig igår, han sa sin anledning till varför de inte funkade och allt jag kunde göra var att gråta. Jag kunde inte säga hur mycket han sårat mig eller hur värdelös han fått mig att känna för att jag har så mycket respekt för honom och tycker om honom så mycket, så allt jag fick fram var tårar, tårar som aldrig tog slut. Idag såg jag att han hade kommenterat på flera videos som en tjej hade lagt upp.

  Den tjejen som han hade varit med dagen innan han dumpade mig och även den tjejen han skulle vara med efter han dumpat mig. Allt jag har kunnat gjort är att gråta, jag kan inte ens äta för att jag är så ledsen. Känner mig något otroligt dum, hur det kunde gå till den nivån där jag lät honom behandla mig som skräp. Han var min första kärlek och nu är det över. Jag hatar att jag inte hatar honom, jag hatar att jag inte kunde säga vad jag tycker, jag hatar att jag skyller dehär på mig själv, jag hatar att jag lät honom behandla mig hur han ville.

  Hans bästa vän sa tillomed att jag skulle göra slut med honom pågrund av hans beteende men jag kunde inte, jag tyckte om honom för mycket. Men jag ska klara dehär och jag ska inse mitt värde, jag ska bli glad. Det kan du med, glöm inte att du aldrig är ensam även fast de kanske känns som det nu. Det är okej att gråta, det är okej att känna att hela värden har gått under men det betyder inte att det inte kommer bli bättre även fast de kanske inte känns som det nu, du och jag ska klara det här vi ska må bra men de kommer ta tid och det är okej.
 • var tillsammans med en kille och kände att allt kändes bra mellan oss, sedan efter vi varit tillsammans ett tag gick vi ifrån varandra för olika anledningar. men då sedan efter några månader beslutade vi för att bli tillsammans igen. senare eftersom jag går i gymnasiet hade jag ej mycket tid att umgås och träffa honom lika mycket så då vart han osäker på om jag verkligen gillade honom fortfarande så då fick jag senare reda på att han var otrogen mot mig med en annan tjej.

  Gör fortfarande ont än idag för de är första killen jag verkligen gillat påriktigt. var med honom en hel sommar så har så sjukt många minnen med honom överallt vars jag än tar vägen. men försöker göra bra/ roliga saker idag för att må bättre, men i vissa stunder så saknar jag honom även om han gjorde något som är oförlåtligt iallafall enligt min åsikt.
  /anonym
 • Jag blev dumpad på det sätt att han en dag flyttade till L.A och han har fortfarande inte skrivit till mig. Så vi är nog inte ihop längre för konversationerna " innan han slutade skriva" har varit stela och han har börjat hänga med annan tjej som har lagt till mig på snapchat och hotat mig att om jag försöker få tillbaks honom så kommer hon att åka till mig och förstöra mitt liv. 
  /Sofia.
 • Jag blev dumpad, han sa att han inte fick för sin mamma så aa. De va inte så kul
  /Anonym
 • Jag var i det bästa förhållandet någonsin, jag mådde som bäst med han och jag kunde verkligen vara mig själv. Jag hade roligt med han och han fick mig att känna något som ingen annan fått. Allt var bra och jag var så glad som hade någon. Det gick någon månad och han ville inte vara med mig lika mycket, istället var han med en annan tjej som han var lyckligare med. Han gjorde slut och gick samma dag till henne.
  /88
 • Hej! Jag är 25 år och mitt ex har gjort slut med mig. Men jag vet inte än om hon vill att vi ska bli ihop igen? Hon pratar med mig och vi träffas ibland känns bra ibland känns dåligt. Vi träffas varje helg nästan och vi gjort slut för 3 månader sen. När jag frågar om vi ska bli ihop igen hennes svar jag vet inte! Men jag vill gärna ett riktigt beslut vi har varit tillsammans 6 år vilket är länge.
  /Ahmad
 • Min pojkvän sedan 1,5 år tillbaka har precis sagt att han vill ha en två veckors paus. Han kunde inte svara på om det handlade om oss eller något personligt eller annat, han sa att han inte visste. Jag blev och är helt förkrossad, kan varken äta eller sova ordentligt och gråter ständigt. Efter fyra dagar bad jag om att få prata i telefon i kanske 15 min för att få mer förståelse för situationen, samtidigt förklarade jag hur dåligt jag mådde. Nu har det gått tre dagar sen jag skickade smset och han har varken svarat eller ringt. Jag känner mig lämnad i ovisshet utan någon slags kontroll överhuvudtaget och är samtidigt så arg och besviken på honom. Den kommande veckan känns outhärdlig och jag förstår inte hur vi ska kunna gå tillbaka till att vara vårt glada och kära vi, om han ens vill det längre, vet inte om jag vill längre heller. Men samtidigt ser jag inte hur jag ska klara mig utan honom, han som gör mig så glad och jag är så kär i.
  /krossad
 • Vi var tillsammans i över 1 år och 3 månader. När jag vakande var allt som vanligt han hade skrivit " godmorgon<3 sovit gott?<33 " då var klockan 07 sen då jag var på skolan( klockan 08:08) å fick jag " jag gör slut.. jag tycker vi glidit isär.. förlåt.." jag frågade vad som hänt å vad jag gjort och då svarade han " jag orkar bara nt läsa om hur dåligt du mår och det du pratar skit om dig själv" jag gick in gråtandes i klassrummet. det har inte ens gått en månad sen han gjorde slut och jag har fortfarande inte släppt honom, men han har gått vidare. Vi har lite kontakt men inte mycket alls, jag skulle gärna haft mer kontakt med honom. Vi hade det jättebra med varandra tycker jag i alla fall, jag har ingen aning om hur han tycker. Jag saknar honom väldigt mycket, han lovade att aldrig lämna mig, vi hade bestämt en hel framtid, vars vi skulle bo, vad vårt/våra barn skulle heta, om vi skulle ha ett djur och vad de/dom djuren skulle heta. Skolsköterskan såg mig gråtandes och frågade hur det var å jag svarade "skit" mina bästa vänner stod där, skolsköterskan frågade dom vad som hade hänt å började berätta. Sen bad skolsköterskan dom att gå så hon kunde prata med mig själv. Det här är en liten förkorting av allt. <33 jag hoppas att ni som blivit dumpade mår bättre snart <33
  /jadu
  Jag var tsm med en kille i nästan 6 månader, men några dagar innan så gjorde han slut med mig och blev tsm med min bästa vän direkt efter.
  /L
 • Jag blev ihop med en kille som var jätteschysst. Vi hade kul ihop osv. Men en dag när jag var med min kompis som är en tjej så ringer han och säger, om inte du slutar vara med henne så gör jag slut med dig. Jag ville inte vara ihop med någon som bestämmer vem jag får vara med. Så det tog slut där för båda oss. Nu när vi ses så pratar vi inte.
  /Krossad tjej
 • Har precis avslutat min allra första relation. Jag var tillsammans med världens finaste kille, och jag har fortfarande en sån obeskrivlig kärlek till honom.

  Vårt förhållande var mestadels på distans, vilket har varit jobbigt för oss båda. Vi försökte ha tålamod och höll ut så länge det gick, eftersom när vi äntligen träffades var allt så himla bra. Vi är nog själsfränder på något sätt, för jag har aldrig känt en sådan samhörighet med någon annan. Jag älskar honom, och just därför var jag tvungen att släppa taget om honom. Kommunikationen blev allt sämre, att prioritera varandra blev svårt pga begränsad tid och till slut tog energin och lusten slut. Ingen utav oss trivdes med situationen, tiden var bara inte rätt och längtan efter varandra tärde på oss. Så vi tog det gemensamma beslutet att gå skilda vägar. Ett beslut som totalt knäckt mig, trots att det är bäst för oss båda.

  Även om mina känslor smått svalnat så finns de ändå kvar, och jag kan inte föreställa mig livet utan honom. Han vill fortfarande ha kontakt, inte mycket, utan bara via snapchat och liknande. Han kan även tänka sig att ses någon gång när tillfälle ges. Jag vet ännu inte hur jag ska ställa mig till det... Jag måste ju gå vidare, men hur ska jag kunna göra det när jag konstant blir påmind om honom? Varför söker han ens kontakt? Är han inte redo att släppa taget om mig än, eller är han inte ett dugg kär längre och vill bara vara vänner? Kan man verkligen gå vidare så fort? Det är så mycket frågor, och jag antar att det är en naturlig del av ett uppbrott.

  Mina känslor växlar hela tiden också. Jag kan längta efter honom, men plötsligt blir jag förbannad på honom trots att han inte gjort något fel, och sedan känner jag mig kär som på nytt och då blir smärtan värre. Ångesten och panikattackerna har ökat, aptiten har försvunnit och sömnen är kass. Varje cell i min kropp skriker efter honom, och jag kan inte tänka klart.

  Det är så mycket förvirring, och allting känns svårt och jobbigt; men till alla hjärtekrossade själar där ute: det är ok. Tillåt er själva att känna. Vare sig det är sorg, ilska eller lättnad. Alla människor går igenom detta åtminstone en gång i livet. Det finns en slags trygghet i den tanken. Sakta men säkert tar man sig igenom sånt här, det är "bara" att stå ut.
  /En hopplös romantiker
 • Efter någon månad med den här kille märkte jag att han började vara off mot mig. Sen så skrev jag att jag har märkt att han har tagit avstånd och frågade vad det berodde på och jag visste att jag inte skulle få de svaret som jag ville. Han sa ”jag trodde jag kunde få känslor för dig men jag kan inte, vi känner olika vilket gör de jobbigt för mig för jag tycker verkligen om dig”.

  Då visste jag att de inte fanns något hopp kvar i detta förhållande så vi gjorde de jobbigaste beslutet tillsammans, att vi skulle breaka allt och förbi vänner. Vi har massa gemensamma vänner som vi kunde vara med tillsammans men sen hittade vi tillbaka till varandra, började umgås mer men inte som vänner men inte som ett förhållande, vi var varandras tryggheter och höll på lite varje gång vi var med varandra. 

  Men han fortsatte vara med andra medans han var med mig men jag kände att jag inte riktigt kunde göra något med någon annan fast vi inte hade sagt till varandra att vi var någonting.

  Vi hade de roligt tills dagen vi började bråka igen och han kastar skit som vanligt och nu, ett halv år efter, bråkar vi fortfarande, han sårar mig gång på gång. Så man blir heartbroken två gånger av samma kille på två år och jag har inte kunnat gå vidare.
  /Heartbroken tjej
 • Jag blev dumpad på nyår :) anledning var att hon ville prioritera sin framtid före vårat förhållande. Allt var bra och vi träffades ofta även om vi va tre timmar ifrån varandra. Hon sa att hon ville göra slut, sen efter det ” iaf för nu”. Vet inte hur jag ska tolka det men jag hoppas hon kommer tbx någon gång :)

  Vi har gjort slut sammanlagt 5 gånger nu, sen väntar jag tre månader och då brukar hon komma tillbaka krypande, hahah. Hon e även skyldig mig 50 kr plus en hoodie.
  /Ser fortfarande hennes platsinformation på ”Hitta vänner”
 • Hon sa till min mamma och mamma sa till mig, VART ÄR RESPEKTEN?
  /unicornen
 • Mitt ex och jag var ihop i ungefär 7 månader. Men sedan tappade jag känslor och gjorde slut genom att ringa honom. Då fick jag reda på att han inte hade gillat mig på cirka en månad men bara låtsats för att jag inte skulle bli ledsen, vart mer förbannad då! Så för Guds skull, gör slut om du inte gillar personen!
  /14 åring som är pussad av kille
 • Min pojkvän dumpade mig samma dag som jag tänkte göra slut.
  /Har en ny underbar ny pojkvän 🥰💋
 • Det började en ny kille i klassen. Han var muslim men det brydde jag mig inte om. Han började vara mycket med några andra killar i klassen som jag också är en del med. Men strax efter han börjat så blev jag jättekär i en annan kille i klassen. Det gick inte så bra med denna kille och jag mådde ganska dåligt ett tag. Men när jag efter ett bra tag hade kommit över honom började jag bli mer och mer kär i den nya killen. Och det var ganska tydligt att han gillade mig också så jag tog stegen och vi blev ihop. Efter att vi hade varit ihop några månader så ville jag ta en "paus". Pausen varade bara någon dag innan jag tog upp förhållandet igen, på en fredag minns jag. Men på eftermiddan på måndagen efter skolan så gjorde han slut, bara sådär via snapchat. Han tyckte inte att det varit någon skillnad från vårt förhållande och pausen. Jag blev asledsen och sen så såg jag typ allt med honom som jag inte sett när jag varit kär. Jag tycker idag inte alls om honom men vi går ju tyvärr i samma klass så man får stå ut varje dag :( Så alla där ute, gör inte slut via SMS eller liknande och prata med er partner.
  /Anonym tjej
 • Jag gillar en tjej jag har försökt med henne i flera år men det verkar mest som om hon försöker förstöra mig, för att hon gillar mig sedan inte och så har det hållit på i flera år nu. Jag älskar henne mer än något annat. Sist hon gjorde slut fick jag en mental break down, eller jag blev jätte ledsen för jag älskar denna tjejen riktigt mycket. Går inte och förklara men nu verkar det som det går rätt bra! GE aldrig upp hon säger verkligen att hon gillar mig denna gång jag får se hur det går.
  /Anonym
 • jag blev dumpad via sms, inte ens ringde gjorde hon! vi var nära men är ej nu
  /en deppig kille
 • Allt var så magiskt från början, första dejten, första kyssen, första ligget. Vi utvecklades inte i vår relation, det kändes som att vi dejtade. Jag ville ha mer tid och uppmärksamhet, därav kom en del tjafs. Han kände att han inte kunde ge mig det jag ville ha (tror ba att han inte ville kämpa för det), så han backade undan från mig i ett par dar, för att sedan dumpa mig när jag hade lite hopp kvar. Idag mår jag skit, men tiden läker alla sår<33 livet är långt, kämpa vidare tillsammans med oss andra, du är aldrig ensam<3
  //Ge inte upp<33
 • Byggde äntligen upp modet att fråga ut min tjejkompis jag varit dödligt kär i, i närmre fyra år. Hon kom hem till mig och efter ett tag kysstes vi. Hon stannade över natten och vi höll om varandra hela kvällen. Äntligen blev något som jag ville, äntligen fick jag det jag drömt om så länge. Två dagar senare gör hon slut med mig på sms. Det är kanske den största sorgen jag har känt i mitt liv. Jag har ingen motivation som helst att göra någonting om dagarna längre. Jag är rädd för att se henne ute bland folk eftersom det kommer väcka känslorna igen. Men den största rädslan av alla är att se henne med en annan kille. Jag har nått min absolut lägsta punkt i livet och jag vet inte vad jag ska göra.
  /Adrian
 • Hej. Hur jag blev dumpad är jobbigt att förklara. Jag va i Malmö med skolan och min tjej ringde för berätta att hon hade blivit hotad, på sociala medier, och jag försökte stötta henne och så. Hon ville att jag skulle polisanmäla händelsen så sa jag då kommer jag få problem ju och då blev hon jättearg på mig och dumpade mig och ja det kändes jobbigt vid sån situation. Så ja va ledsen i flera veckor framåt men sen började jag må bättre när jag började gymma och träna.
  /Erik
 • Igår så ville jag prata med min pojkvän om det typ är ok och vi kan ha ett break i typ en vecka. Han gick med på det och sen så kom hans gäng och sa att han hade gjort slut... Jag vart helt förkrossad och bara ramlade ner på marken och började gråta! Det var som en flod av tårar hade varit stängd i flera år och hade tagit tag i massor av tårar. Och nu när det var slut så bara rann det ut. Mina kompisar hjälpte mig verkligen med allt. Jag älskar dom och är så tacksam!!
  /Anonym.
 • Jag har blivit dumpad och det känns tråkigt fast många kommer över det efter ett tag fast jag har inte kommit över det än och det har gått ett år sen jag blev dumpad
  /Vincent
 • Jag blev lämnad av personen jag varit tillsammans med i 2 år. Vi hamnade i en diskussion där vi stod på olika sidor och han berättar då för mig att hans känslor tagit slut. Det var som ett hugg rakt igenom hjärtat. Jag älskar denna människa på ett sätt jag inte kan beskriva, vi, eller jag hade så många framtidsdrömmar och var på väg att flytta ihop. Det har nästan gått 2 månader och jag har mått så fruktansvärt dåligt, jag har försökt göra allt för att vi ska ge vårat förhållande ett försök igen, men han har backat längre och längre bak. Efter en månad så beslutade jag att blocka honom och sluta umgås i samma umgänge då vi har en hel del gemensamma kompisar. För jag visste att jag aldrig skulle sluta tänka på honom om jag träffade honom hela tiden. Vi har haft mycket kontakt ändå, på sms och telefon, för mycket kontakt. Jag har hela tiden haft hoppet uppe om att jag och han hittar tillbaks och allting blir bra mellan oss. Och i helgen så tog han intiativ till att vi skulle sova med varandra, jag vet inte om det var ett dumt beslut för jag fick känslan av att allting var som de brukade trots att det bara var för att ha sex. Nu efteråt sitter jag här med ett hopp igen vilket är dumt, men jag kan inte annat än att hoppas att han saknar mig. Vilket han på ett sätt bevisat att han gjort då han hör av sig till mig och vill vara med mig. Men jag vet inte om han saknar närheten eller mig, jag vet heller inte om jag saknar honom eller bara någon att sova med och som jag kan lita på. Men jag vet inte om jag och han blir vi igen och jag vet inte vad som kommer hända. Utan det enda jag kan göra är att vänta och se hur saker och ting blir, även fast det är så segt.
  / <3
 • Mitt ex dumpade mig för att han ville bli tillsammans med någon som hade förstört hans liv flera gånger. Vi var dock bara ihop en dag. Men han ville fortfarande vara vänner, vi är fortfarande vänner nu.
  /ananas är förbjudet på pizza
 • Jag blev dumpad av en kille jag älskade över allt annat den 1a december i snöstormen. Vi hade varit och hämtat hans hund från hans farmors lägenhet eftersom hon vaktat den under dagen. Från ingenstans tyckte han inte att de var värt att fortsätta kämpa då vi var i en period med extremt mycket bråk. Du har säkert hört om den perioden, den perioden bara den starkaste kärleken klarat av. Han gav helt enkelt upp på mig. Jag känner mig ensammast i världen just nu och allt känns meningslöst. Går inte i skolan för att jag inte kan koncentrera mig på något annat. Hade föredragit att han hade varit otrogen i den här situationen. Att älska varann så otroligt men ändå välja att lämna är de break upet som gör ondast. Man vet att känslorna finns där och man vet att man älskar personen otroligt jäkla mycket. Ändå valde han att lämna mig.
  /Hjärtekrossad tjej
 • Blev dumpad med god orsak. Var för kontrollerande och trodde alltid hon tänkte vara otrogen. Trots flera chanser och tips av henne att söka hjälp för svartsjuka så sumpade jag det rejält en sista gångs och då var det it. Nu efteråt så sökte jag lite på den hjälp som finns och inser nu att om jag bara lyssnat och sökt hjälp så hade jag säkert kunnat få bukt på dom där tankarna och säkert varit kvar med henne. Är tyvärr den skönaste människa jag träffat med samt älskat mest så därför gör det så extra ont att jag var det som felade i relationen.
  /Soppa

Aktuella artiklar

Svara varandraSka jag gå tillbaka till mitt ex som gjorde slut?

När han gjorde slut fick han mig verkligen att må skit. Borde jag gå tillbaka om det skulle bli så att han vill bli ihop igen?

Egna berättelserJag inser att han inte har känslor kvar...

Jag och min kille har varit tsm i lite mer än 1 månad. Jag älskar honom jättemycket men han verkar inte känna detsamma som jag. Han vill knappt prata i skolan och han vill absolut inte kramas.

Egna berättelserSignalerna jag fick var fel

Från kärleksfulla TikToks och meddelanden till allt mindre förekommande hjärt-emojis. Jag blev såklart väldigt ledsen.

Till toppen av sidan