Panik - lämna sidan!

UMO frågar: Har du blivit dumpad?

Har du blivit dumpad, eller har du dumpat någon? Hur gick det till? Här kan du berätta om dina erfarenheter och läsa vad andra har svarat på den frågan.

Andras svar:

 • Hej. Hur jag blev dumpad är jobbigt att förklara. Jag va i Malmö med skolan och min tjej ringde för berätta att hon hade blivit hotad, på sociala medier, och jag försökte stötta henne och så. Hon ville att jag skulle polisanmäla händelsen så sa jag då kommer jag få problem ju och då blev hon jättearg på mig och dumpade mig och ja det kändes jobbigt vid sån situation. Så ja va ledsen i flera veckor framåt men sen började jag må bättre när jag började gymma och träna.
  /Erik
 • Igår så ville jag prata med min pojkvän om det typ är ok och vi kan ha ett break i typ en vecka. Han gick med på det och sen så kom hans gäng och sa att han hade gjort slut... Jag vart helt förkrossad och bara ramlade ner på marken och började gråta! Det var som en flod av tårar hade varit stängd i flera år och hade tagit tag i massor av tårar. Och nu när det var slut så bara rann det ut. Mina kompisar hjälpte mig verkligen med allt. Jag älskar dom och är så tacksam!!
  /Anonym.
 • Jag har blivit dumpad och det känns tråkigt fast många kommer över det efter ett tag fast jag har inte kommit över det än och det har gått ett år sen jag blev dumpad
  /Vincent
 • Jag blev lämnad av personen jag varit tillsammans med i 2 år. Vi hamnade i en diskussion där vi stod på olika sidor och han berättar då för mig att hans känslor tagit slut. Det var som ett hugg rakt igenom hjärtat. Jag älskar denna människa på ett sätt jag inte kan beskriva, vi, eller jag hade så många framtidsdrömmar och var på väg att flytta ihop. Det har nästan gått 2 månader och jag har mått så fruktansvärt dåligt, jag har försökt göra allt för att vi ska ge vårat förhållande ett försök igen, men han har backat längre och längre bak. Efter en månad så beslutade jag att blocka honom och sluta umgås i samma umgänge då vi har en hel del gemensamma kompisar. För jag visste att jag aldrig skulle sluta tänka på honom om jag träffade honom hela tiden. Vi har haft mycket kontakt ändå, på sms och telefon, för mycket kontakt. Jag har hela tiden haft hoppet uppe om att jag och han hittar tillbaks och allting blir bra mellan oss. Och i helgen så tog han intiativ till att vi skulle sova med varandra, jag vet inte om det var ett dumt beslut för jag fick känslan av att allting var som de brukade trots att det bara var för att ha sex. Nu efteråt sitter jag här med ett hopp igen vilket är dumt, men jag kan inte annat än att hoppas att han saknar mig. Vilket han på ett sätt bevisat att han gjort då han hör av sig till mig och vill vara med mig. Men jag vet inte om han saknar närheten eller mig, jag vet heller inte om jag saknar honom eller bara någon att sova med och som jag kan lita på. Men jag vet inte om jag och han blir vi igen och jag vet inte vad som kommer hända. Utan det enda jag kan göra är att vänta och se hur saker och ting blir, även fast det är så segt.
  / <3
 • Mitt ex dumpade mig för att han ville bli tillsammans med någon som hade förstört hans liv flera gånger. Vi var dock bara ihop en dag. Men han ville fortfarande vara vänner, vi är fortfarande vänner nu.
  /ananas är förbjudet på pizza
 • Blev dumpad en vecka före julafton. Tog en dag före jag ens förstod vad som hade hänt. Han hade ingen klar orsak och lämnade mig med tusen frågetecken...
  /Anonym
 • Jag blev dumpad av en kille jag älskade över allt annat den 1a december i snöstormen. Vi hade varit och hämtat hans hund från hans farmors lägenhet eftersom hon vaktat den under dagen. Från ingenstans tyckte han tyckte inte att de var värt att fortsätta kämpa då vi var i en period med extremt mycket bråk. Du har säkert hört om den perioden, den perioden bara den starkaste kärleken klarat av. Han gav helt enkelt upp på mig. Jag känner mig ensammast i världen just nu och allt känns meningslöst. Går inte i skolan för att jag inte kan koncentrera mig på något annat. Hade föredragit att han hade varit otrogen i den här situationen. Att älska varann så otroligt men ändå välja att lämna är de break upet som gör ondast. Man vet att känslorna finns där och man vet att man älskar personen otroligt jäkla mycket. Ändå valde han att lämna mig.
  /Hjärtekrossad tjej
 • Blev dumpad med god orsak. Var för kontrollerande och trodde alltid hon tänkte vara otrogen. Trots flera chanser och tips av henne att söka hjälp för svartsjuka så sumpade jag det rejält en sista gångs och då var det it. Nu efteråt så sökte jag lite på den hjälp som finns och inser nu att om jag bara lyssnat och sökt hjälp så hade jag säkert kunnat få bukt på dom där tankarna och säkert varit kvar med henne. Är tyvärr den skönaste människa jag träffat med samt älskat mest så därför gör det så extra ont att jag var det som felade i relationen.
  /Soppa
 • Blev dumpad och mådde dåligt över det i seriöst ett år. Borde egentligen gått till en kurator eller psykolog för det var inte hälsosamt.
  /Anonym
 • Jag blev dumpad av min kille, de va så sjukt jobbigt, han va tvungen att göra slut för han fick inte vara tillsammans med mig för sin mamma. Jag vet inte om de är har med att vi har olika kulturer eller vad det kan vara. Men det var riktigt jobbigt. Sedan började hans bror fråga mig massor med frågor som att det var ett förhör. De gjorde det bara ännu jobbigare, jag tycker om honom jätte mycket fortfarande för det var bara några dagar sen det hände. Vill bara skrika o gråta!
  /Anonym
 • Jag gjorde slut för att min tjej gick bakom min rygg och ljuger jättemycket. Efter det så gråter jag varje dag.
  /Ellion
 • Ja, det har jag. Och det var jobbigt. Men det går över, jag lovar. Jag satt hemma i sängen och min familj och jag hade precis kommit hem från vårat landställe. Min kille skrev på snap väldigt länge. Jag skrev till honom var det var och att jag började bli orolig och till slut kom det. Ett långt meddelande om att jag var den bäste flickvännen och bla bla bla. Jag berättade för mamma och jag grät.

  Morgonen därpå berättade jag för min pappa och brorsa. De var förstående och köpte glass till mig. Jag förstår att det inte alltid är lätt att berätta men försök att hitta någon att prata med. Vänner, skolan, terapeut mm. Nu är han med någon annan och jag har hittat mig själv igen. Men jag säger det nu, för mig tog det 4 månader innan jag var hel igen så ta nya tag! JAG ÄLSKAR DIG ❤️
  /Älskar dig
 • År 2020 så träffade jag en ny kille på min nya skola och vi blev tsm efter några månader. Jag föl värkligen för han, han sa allt ifrån till att han älskade mig till att vi skulle flytta ihop och skaffa barn men allt förändra sig efter några månader. Han lekte typ orten och var inte sig själv längre.

  Jag började fundera på att göra slut men valde att stanna för jag älskade ju han. Till slut slutade vi nästan hänga och han gjorde slut, för att han börja gilla non annan. Men sen vill han bli tsm igen. Och jag lät mig själv bli lurad av det för sen så gör han slut igen, på riktigt den här gången.

  Vi snackar knappt längre men han mobbar mig typ. Men ändå saknar jag han på något sätt. Men nu har jag en ny kille som jag älskar och hopas att de inte blir typ samma sak.
  /Anonym
 • Vi hade varit ihop i sju månader då jag en dag skrev ”Hej! Är vi ens ihop längre? Vi visar inga känslor för varandra, pratar aldrig med varandra i skolan, eller ses på fritiden. Har jag gjort något? Hur känner du?”

  Då jag sen fick tillbaka ”Jag har haft roligt och trevligt men jag tror att jag vill göra slut. Det är inget fel på dig, du betyder sjukt mycket för mig. Men jag är för blyg och jag vill inte göra dig ledsen om dagarna. Förlåt för allt, men tror att detta är den bästa lösningen.” Nu ett halvår senare är jag fortfarande kär i han och jag vet att han är det i mig, men vågar ändå inte fråga chans./
  /En glad tjej!
 • Vi hade varit tillsammans i ungefär 11 månader och helt plötsligt kom det ett sms ”Jag gör slut du har förändrats på ett dåligt sätt” Och han menade att jag inte var lika snäll och blyg, jag fattade ingenting men några dagar efter fick jag reda på att han hade vart otrogen! Nu låtsas han som ingenting och pratar med mig i skolan. (gråter fortfarande varje dag)
  /Anonym
 • Vi hade varit ihop för 1,5 år nästan. Några dag innan vi var tillsammans för 6 månader var han otrogen. Han ville att jag skulle hitta det i hjärtat att förlåta honom och älska honom. Jag älskade ju honom men det gjorde ont, det gör fortvarande ont (lika mycket som dagen jag fick reda på det) även nu när vi inte har varit tillsammans i en månad nu. Han jobbade på en annat ort under sommaren och under den tiden pratade han om att vi skulle flytta ihop till en annan lägenhet och kallade mig för älskling och sa att han älskade mig. En vecka innan han han tillbaks sa han förvarande att han älskade mig, när han kom tillbaks då ville han göra slut. Han ångrade sig direkt. Jag gick hem till mina föräldrar för att ge honom lite plats. När jag var hemma skriv han till mig på snap att han har bestämt sig om att han inte vill vara tillsammans med mig. Han sa att han inte haft känslor för mig på ett bra tag och att han ville ha ett nytt liv med nya vänner och att han insåg under sommaren att han inte behövde mig. Det har gått en månad sen vi gjorde slut det gör fortvarande ont och jag fattar fortvarande inte vart han ljög. Ljög han om att han älskade mig och vår framtid eller ljög han om att han inte har känslor...
  /confusedme
 • Jag blev dumpad sen blev min bästa vän tillsammans me han och jag möt jättedåligt av de men jag och hon e fortfarande vänner är så avensjuk på dom
  /Elsa
 • när han dumpade mig så sa han att han inte kunde se oss ha en relation längre fram
  /vera
 • Jag blev dumpad för lite över en månad sedan nu och det gör fortfarande så ont. Jag och min tjej blev introducerade genom en gemensam god vän. Det var kärlek vid första ögonkastet för oss båda. Vi bodde i olika städer men vi älskade varandra så vi blev tillsammans på långdistans.

  Under tiden led jag av social ångest, medans hon var tvärtom och har mer fomo. Detta spelade ingen roll för mig, jag älskade henne så mycket att jag var villig att utmana alla mina rädslor när jag hade henne.

  Vi båda skulle börja plugga på universitetet i samma stad, det var vårt slut på distansförhållandet. Hon skulle flytta ner någon vecka tidigare än mig och samma vecka som hon ska flytta ner ringer hon mig och säger att hon gör slut med mig. För mig var detta en blixt i klar himmel.

  Så hon dumpade mig några dagar innan hon flyttade ner. Jag känner mig besviken, förråd, ledsen, lurade, krossad … allt. I efterhand inser jag att jag är bättre utan henne eftersom hon konstant körde över mina känslor för att hennes känslor var viktigare.
  /Anonym
 • I december 2020 träffade jag en kille men blev aldrig tillsammans, han sa att han inte hade tid för de. Jag fastnade verkligen för den här killen. Sen började vi bråka mer och mer, jag tog initiativet och sa ”dehär är inte bra för någon av oss, ska vi sluta elr fortsätta?” Han sa att han ville avsluta allt. 

  Ungefär 2 veckor senare behövde jag kontakta han. Tillslut bad jag han komma hem t mig, vilket han gjorde, men de slutade såklart med att vi låg. Det har gått 4 månader sen vi breakade o vi har fortsatt ligga ända tills nu.

  Även fast vi bara säger att vi är vänner, kan ja it se han som en vän, o kommer aldrig kunna göra. Sitter nu, helt hjärtekrossad utan att veta vad jag ska göra.
  /Ensam tjej på 15 år
 • Jag blev nyligen dumpad av en kille som hade lovat mig allt. Lovat att han skulle älska mig för alltid, lovat att han skulle ta hand om mig vad som än händer. Lovat mig att aldrig berätta för någon om mina mörkaste hemligheter. Han fick mig att lita på honom, jag lät han komma mig så fysiskt nära som det bara går, även fast jag hade väldigt svårt för att låta någon göra det. Men han sa att det var okej, jag litade på honom med allt.

  En dag skriver han till mig att han såg mig som en vän, och att han hade gjort det ett tag. Vilket betyder att jag låg med honom när han bara såg mig som en vän. Det kom även sedan fram att han hade bytt nakenbilder med andra tjejer under tiden vi var tillsammans. Min kropp räckte tydligen inte till för honom, den räckte inte till så pass mycket att han behövde andra tjejers kroppar.

  Några dagar senare konfronterade jag honom, jag frågade varför han hade behövt andra tjejers kroppar. Han kollade mig i ögonen och sa "När ska du förstå att jag aldrig gillade dig, jag ville bara ligga". Hans vänner sa till mig att han hade utnyttjat mig hela tiden, det var sant. Han krossade mig, mitt hjärta, mitt självförtroende och hela min bild av kärlek.
  /lol
 • För nån vecka sedan blev jag dumpad av min flickvän. Vi dejtade inte jättelänge men det gjorde fortfarande ont. Vi försöker att fortfarande vara vänner men det är lite stelt och svårt.
  /Amanda, 13
 • Jag dumpade honom nyss. Han jobbar hela tiden och bokar in saker med mig för att sen avboka. Jag har varit klistret i det här förhållandet som har hållit oss samman. Nu har allt fallerat och jag gjorde slut. Orkar inte vara den personen som alltid hjälper honom med saker och ska vara förstående över hans situation och att han alltid är trött.

  Han tycker att jag tjafsar hela tiden när jag nämner att jag vill ha mer tid och att jag saknar honom. Ställer mig frågan om han verkligen älskar mig. Bad honom att gå vidare. Alla kan gå vidare från ett förhållande. Det gör ont i början. Vill dock inte slösa min tid på någon som uppenbarligen inte bryr sig alls.
  /Inte hans tjej längre
 • Hej , jag blev dumpad igår av min pojkvän som skrev på sms att han pallar inte längre! Han tycker att jag är omogen o har inga framtids planer . Att jag ber för mycket. Min o hans relation var lite upp o ner , vi träffades 1 gång i veckan o han bad om space redan då . Han säger att jag är beroende av honom jag förstår vad han menar kärleken gör att man vill va med människan man älskar o känna sig trygg han orkade inte längre så han har lämnat mig o skrev vi kan vara vänner. Jag mår skit och vill att det ska bli jag och han igen
  /Pati
 • Han dumpade mig efter att jag jagat efter honom flera dagar för att jag ville prata igenom våran relation. Jag hade inställningen att vi skulle lösa saker men han lämnade mig som att jag aldrig betytt någonting för honom, även fast de var han som kämpade för att få mig ibörjan 🤪
  /Hej
 • Hej. min kille gjorde precis slut med mig pga att han var för stressad och inte kände sig bra i ett förhållande. han är fortfarande kär i mig och jag är kär i honom. vi går i ettan på gymnasiet och ska gå tillsammans hela gymnasiet. allt känns jättejobbigt och att veta att han gillar mig känns ännu värre. det känns som om jag aldrig kommer komma över honom eftersom vi ständigt kommer träffas och jag kan inte undvika honom då. mitt ex gjorde slut med mig för ett år sen och jag vet att mitt sätt för att komma över honom var att ta bort kontakten och aldrig se honom. det funkade tills jag såg honom. jag är så rädd att det kommer vara samma här och eftersom jag vet att han gillar mig så kommer jag inte vilja komma över honom eftersom jag vill ha en till chans. men han vill inte. allt känns meningslöst.
  /anonym
 • Hej min kille dumpade mig efter 1/3 år mår fruktansvärt han vill vara själv för han sa han inte har tid för ett förhållande just nu och han har vart sur på mig på senaste tiden utan anledning för han jobbar hela tiden nu för någon dag sen ringde han och bad om ursäkt och sa han saknar mig men behöver vara ensam ett tag och det fortfarande är slut men han hoppas vi ska kunna hitta tillbaka till varandra vad ska jag göra ska jag vänta på han eller inte och hur länge jag vågar inte fråga eller höra av mig för vill inte förstöra något om det kan bli vi igen
  /Jenny
 • Jag och min "pojkvän" om man säger så, var ihop i ungefär 3 år. Han gjorde slut och ja va helt krossad. Sen en dag så frågade han bara chans på mig, vi var typ best friends men han gjorde slut igen så ... glädjedödare liksom. Jag kommer alltid att minnas allt som vi gjorde tillsammans. SNYFT! Tack för att just precis du har läst detta! Tänk på att du är lika värdefull som alla andra😘 ha en bra dag!!
  /Anonym tjej som vill trösta dig!!
 • Han gjorde slut på vår två och ett halv års dag, utan att något hade hänt. Han sa att han tyckte att jag var för bra för honom men jag förstår inte vad han menar. De har gått ca två veckor nu o jag känner mig helt tom. Han var min bästa vän. Min närmsta vän som jag sa allt till. Vi hade planerat våran framtid tillsammans och jag trodde verkligen att de skulle bli så. Han hade sårat mig flera gånger men jag struntade i de. Han ljög för mig och rensade konversation med andra tjejer för att jah inte skulle bli arg, men de gjorde mig bara argare. Jag känner mig så svikt. Jag vet att de är hemskt men jag önskar att han kunde känna sig lika ensam som jag gör.
  /Trasigsjäl
 • Hej, jag va tsm me min kille i ett halvår, men idag gjorde han slut... vi har haft de upp och ner o bråkar o hållit på o så🥺men idag bah gjorde han slut o ja bah mår o gråter o skär mig/
  /Person som vill dö
 • Jag blev dumpad och han va otrogen. Det känns som om hela värden e meningslös. Jag gråter varje dag. Och försöker gömma min ledsen sida på dagen.
  /Mohadeseh 14 år
 • han sa att han inte kunde va tillsammans med mig för att vi bodde för långt ifrån varandra. det är 11 mil mellan oss. men direkt efter att han gjort slut med mig så frågade han min kompis om hon ville vara tillsammans med han. hon bodde då ocå 11 mil ifrån han
  /embla
Till toppen av sidan