Panik - lämna sidan!
När det tar slut

Vad är bra med att vara singel?

Vad är det som är bra eller skönt med att vara singel? Här kan du läsa vad andra har svarat på den frågan. Kanske hittar du något du känner igen dig i, eller blir peppad av. Vad tycker du själv?

Andras svar:

 • Man kan bara tänka på sig själv.
 • Man har mer tid för sej själv.
 • Man kan stöka till o skita i o diska. Vara ute hela natten om man vill. Resa vart man vill äta vad man sugen på.
 • Mindre tjafs.
 • Man känner sig fri och man slipper gå runt och tänka kärleken och den personen.
 • Man är fri, man kan hångla eller kyssa nån utan att man har en annan person att tänka på, slippa bråk.
 • Slippa allt tjafs och bråk. Få göra vad du vill och få äta vad du vill utan att någon annan ska styra. Slippa höra alla hårda, elaka och sårande ord. Det finns mycket som är bra med att vara singel.
 • Det är skönt att vara singel för att man slipper introducera dem till sin familj. Man behöver inte heller lära känna en ny person eller vara med en attraktiv person ensamma i samma rum. Man slipper oroa sig för om man är gravid eller inte.
 • Friheten att göra vad man vill, umgås med vem man vill, vara vem man vill. Slippa kompromisser och att anpassa sig till någon annans agenda - och helt och fullt kunna njuta av att leva sitt eget liv. Underbart. Att man får mer tid med sina vänner och att man inte behöver vara så begränsad. Man få bestämma sin eget liv .
 • Att vara singel och att vara partner anses ungefär som lika vanligt och det är ingenting konstigt med att leva ensam. Det råder enighet om att det är bättre att leva som singel än att vara i en relation som inte fungerar. Attityden att man inte måste vara ihop är utpräglad och självklar.
 • Jag kan äta vad jag vill till middag utan att checka med någon annan först.
 • Friheten; att man inte känner hela tiden att man ’måste’. Och att känna att någon har helt kontroll över ditt liv och dina beslut. Till exempel; att individen frågar varje gång var du har varit eller vad du har gjort. Att jag nu kan göra precis vad jag vill. Att man får träffa och skaffa vilka sorts personer man själv vill utan att personen blir vansinnig på en.

  Att äntligen få känna den speciella känslan du så länge har letat efter, känslan att inte ha någon som styr över dig och dina steg totalt längre. Jag slipper jobbiga killar som ska äga mig ...
 • För mig handlar det inte om att få vara "fri", ha mer tid för vänner, inte kompromissa osv...utan mer om att växa själv som individ. du har möjligheten att verkligen känna inom dig vad som är rätt, fel, bra, dåligt, kul och tråkigt utan att bli påverkad av en partner. du växer själv och kan verkligen utväxlas. runt dig har du vänner, familj, kollegor och bekanta som kan stötta, men det är upp till dig. jag tror att jag blir en bättre partner till min framtida pojkvän/vän om jag verkligen känner mig själv ordentligt först.
 • slipper lova att man älskar den osäkra lilla pojken 10 gånger per minut
 • får skaffa kompisar utan att personen blir arg/orolig
 • Man får ligga runt och slipper därmed tjata på mer sex. Mer tid till nära o kära. Äta det man vill. Gå dit man vill. Slipper bli styrd. Slipper tjafs. Får vara den man är. Får tid o leta efter den rätta.
 • Jag får göra vad jag vill.
 • Friheten att göra vad man vill, umgås med vem man vill, vara vem man vill. Slippa kompromisser och att anpassa sig till någon annans agenda - och helt och fullt kunna njuta av att leva sitt eget liv. Underbart.
 • Att man får mer tid med sina vänner och att man inte behöver vara så begränsad. Man kan känna sig lite fri typ utav att någon ska stoppa dig.
 • Vad är bra med att vara singel?
 • Att man har inte att vara oroligt för något annat. Man kan göra mycket nya saker.
 • Att man får använda sexleksaker när man vill.
 • Man kan vara kär i vem som helst utan att någon blir arg.
 • Det bra med att vara singel är att man tänker inte så mycket på andra utom sig själv. Jag menar så här. Att om du är singel behöver du alltid tänka på alla t.o.m i ett förhållande. Men man kan bara fokusera på sig själv mer.
 • Slipper bli kontrollerad, tjafsa och bråka. Slipper också svartsjuka.
 • Du är fri helt enkelt liksom du är inte fast med någon. Jag vet att många vill ha någon vid sin sida men det behövs inte alltid för du har familj och vänner eller något annat så du är aldrig helt ensam. Du kan även gå o hålla på me random personer för du är inte bunden till någon oså kan du fokusera på dig själv och försöka hitta dig fram i livet.

  Även om det är svårt och du inte vet vart du ska börja så ger det dig tid att börja tänka och du kan hitta den bästa verisionen av dig själv och vem du vill vara. Det är jätteviktigt att vara själv eftersom det är ditt liv och det är du som ska leva med dig själv hela livet. Så det bästa är att lära sig älska sig själv istället för någon annan för det kan komma senare i livet eller så gör det inte det och det är okej ändå :)
 • Man utvecklas så mycket som person, man är inte fast i en punkt. När jag gick ur mitt två åriga förhållande fick jag nästan en lättnad över att jag kan göra precis vad jag vill, jag skaffade mycket fler vänner och jag kunde lägga mer tid på mig själv. Både psykiskt och fysiskt. Jag blev klokare av att gå ur förhållandet för vi två blev nästan som en person, man va öppen med allt, man hade inget privat och man var alltid tvungen att tänka på den andra och anpassa sig vilket blev drygt.

  Man är mer fri och tillåten att göra saker som singel. Jag är extremt svartsjuk av mig och de är nånting som är skönt att jobba på nu när man är singel och nånting som varit en stor tyngd under mitt förhållande, jag har klandrat mig själv för det när jag ser att det var hans fel.
 • Jag vet faktist vad det är som är bra med att vara singel. Jag blev dumpad i går, en lördag . Vad det är som är bra med att vara singel e att man e fri och man kan göra mycke mer. Om man ÄLSKAR HÄSTAR så kan man rida mycke mer och vara mer med hästar. Om man e ledsen så vet hästen det, den kan känna av om man e glad/arg/ledsen eller inte mår bra. När man rider så kan man bara glömma av det. Jag älskar att galopera, tulta och hoppa.
 • Man lär sig saker om sig själv och lär sig att ta hand om sig själv mer. Jag själv har märkt hur jag vuxit som person framförallt psykiskt då jag blev helt förstörd när det tog slut med mitt ex eftersom jag samtidigt förlora en väldigt nära vän. Saknar henne fortfarande vissa dagar, mer eller mindre och tillåter mig själv att gråta trots att det snart gått ett år. Jag har aldrig tagit hand om mig själv så mycket som under detta året och jobbat med min identitet och vem jag är. Är otroligt stolt över mig själv och hur mycket jag kämpat även fast det varit jävligt mörkt rent ut sagt.

  Vissa dagar känner jag mig sjukt ensam trots att jag har vänner i skolan och folk som bryr sig om mig. Trots allt det, så saknar jag ändå att ha det där riktigt starka bandet med någon. Men iallafall, jag har lärt mig att det är väldigt nyttigt att vara själv också. Lite svårt dock att beskriva helt hundra varför men man växer som person när man lär sig att ta hand om sig själv. Hur jobbigt det än känns om det tagit slut, så är du älskad, du är aldrig ensam, ge aldrig upp oavsett hur ont det gör!
 • Man kan ligga runt och bli erfaren av olika sorters sex med olika människor = bättre på sex. Man kan spendera mer tid med vänner och tänker mer på sig själv
 • Det som kan vara bra och ganska skönt med att vara singel är att man enklare kan hitta sig själv och förstå vem man är, och att känna att man kan vara självständig och inte behöver ha någon för att vara sig själv. Man har även mer tid för saker som studier och man har sina egna vänner, så sen när man är i en relation har man fortfarande andra att vara med eller om relationen tar slut så är man inte ensam.

  När min första pojkvän gjorde slut så blev jag på något sätt mer självsäker och dessutom höjde jag nästan alla mina betyg i skolan. Jag lärde känna mig själv mer och förstod vem jag var och den jag är är den jag alltid kommer att vara oavsett om jag är i en relation eller inte. Så det är ganska bra att vara singel. Plus att man behöver inte tänka på någon annan än sig själv, i viss utsträckning alltså.
 • 1. man behöver inte passa någons tid förutom sin egen
  2. hitta nya vänner samt haff
  3. behöver inte anpassa dig efter en partner
  4.behöver inte gå igenom stressen med bråk och tjafs
  5.hela dagen beror inte på dem och hur de behandlar dig det är genuint asskönt
 • Jag känner mig fri, jag slipper oroa mig, slipper kolla snapkartan, inte suga av någon.
 • Jag slipper känna att vad jag än gör är det inte gott nog utan kan utgå från mig själv och välja vad jag vill göra eller tycker är tillräckligt utan att alltid förhålla mig till en annan.

Mer på UMO

När det tar slut

Innehåll om att göra slut och att bli dumpad.

Artikel

Hur gör du när du onanerar?

Dela med dig av dina onanitips och läs hur andra brukar göra när de onanerar.

Artikel

Sexlust och att vara kåt

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och på andra ställen.

Till toppen av sidan