Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Ska jag göra slut fast jag älskar honom?

Fråga

Jag har varit tillsammans med min kille i flera år, men vet inte om jag egentligen borde göra slut. Jag har börjat tveka för jag känner inget pirr med honom längre, förälskelsen är borta och det känns som om vi bara är bra kompisar. Jag kan inte ens ha sex med honom för jag blir inte kåt på honom längre.

Samtidigt är han är perfekt för mig och allt jag drömt om. Jag älskar honom och det är som om jag hittat personen i mitt liv men för tidigt.

Jag är rädd att ångra mig om jag gör slut. Kan förälskelsen och pirret komma tillbaka? Och hur ska jag prata med honom om det här?

Svar

Det finns inga enkla eller rätta svar på dina frågor och du behöver tid att fundera och att prata med din kille.

Känslorna av förälskelse kan komma tillbaka men det är inte säkert. Av det du skriver får jag känslan av att du kommer göra slut snarare än att fortsätta att vara ihop.

Jag tycker att du ska prata med din kille om det här. Han känner antagligen att dina känslor har förändrats, även om ni inte pratat om det. Kanske har han också funderat på det här.

Du kan börja prata om det här utan att veta exakt hur du vill göra. Det kan kännas jobbigt att prata om sånt här och din kille kanske blir sårad. Men det kan också utveckla ert förhållande.

Ibland tar kärleken slut och man kan behöva ta ett jobbigt beslut att göra slut med någon man tycker om.

Med vänliga hälsningar
Anette Gesang-Gottowt, kurator och psykoterapeut

Mer på UMO

UMO-podden

Karims tankar: "Efter sex månaders dejtande tycker jag man är ihop"

66. Karim pratar om var han tycker att gränsen går mellan att dejta och att vara ihop. Han berättar om när hans dejt ville fortsätta dejta och varför han då avslutade relationen.

Artikel

Är hen intresserad?

Hur vet man om någon är intresserad av en? Och vad gör man då? Läs vad andra har svarat.

Artikel

Vad är bra med att vara singel?

Vilka fördelar finns det med att vara singel? Dela med dig av vad du tycker eller läs vad andra säger!

Till toppen av sidan