UMO frågar: Är hen intresserad?

Hur vet man om någon är intresserad av en? Finns det några tecken? Och vad kan man göra då? Här kan du skriva dina tips, och läsa vad andra har svarat.

Andras svar: 

 • Han visar intresse, bryr sig.
 • Personen kommer alltid finnas för dig.
  / Hej
 • Han likar alla mina videos bilder och så kollar han på mig hela tiden och så är han närgången och så skriver han hjärtan till mig hela tiden.
  /Hilda
 • Han är närgången och gärna kollar på mig. Jag brukar kolla tillbaka och typ inte bryr mig så mycket
  /alias
 • Om det är någon du känner/har pratat med förut så märks det ofta på hur hen beter sig runt dig, när du pratar med hen så får ni kanske ofta ögonkontakt? Och ler personen nästan hela tiden när hen pratar med dig? Eller om ni är med flera andra också, så ser du ofta att hen kollar på dig? Du kan göra ett ”test” när du är med hen, flytta dig lite närmare när ni pratar, nästan liiite för nära om personen stannar så är hen bekväm med att ha dig nära. Om det jag skrev stämde så är det stor chans hen är intresserad av dig.

  Om du inte känner hen så kan det vara lite svårare. Några tecken kan vara att hen kan bli lite blyg runt dig eller få supermycket energi. Lycka till! :) >3
  /Klockan är 1 på natten lol
 • Mitt tips är nog att berätta vad man känner och tänker för den man är intresserad av, det kommer kännas jobbigt där och då men när du väl har gjort det så lovar jag dig att du kommer känna dig så mycket bättre. Du kommer nog känna dig som att du är i en karusell. Ena stunden är du på toppen av karusellen, känner dig stark, självsäker och fin. I andra stunder är du i boten av karusellen och känner dig otroligt ful och tänker att vem skulle någonsin tycka om dig. Mitt tips till det är nog att du ska tänka på att det kommer bli bättre. Love.
  /vera
 • Om hen kollar på dig mycket, retas lite, vill ha fysisk kontakt och ger dig komplimanger på antingen egenskaper som bra humor eller ditt leende och ögon, är chansen stor att hen gillar dig. Killen som jag är ihop med har jag känt väldigt länge men vi har varit kompisar innan. På något sätt har vi en ”tillförlitlighetsbas”, vi litar på varandra och delar med oss av upplevelser samt är bekväma och skämtar om allt möjligt. I början lekte jag lite svårfångad och han blev bara mer och mer intresserad tills han erkände hur han faktiskt kände.
  /Woohoo420
 • Jag tycker du ska leka lite mystisk och svår med honom och samtidigt intresserd så blir han helt knasig och erkänner att han är intresserad jag mennar va nära och samtidigt inte nära hobom
  /mellisa
 • Jag märker om någon är intresserad om h*n ofta vill prata, ses eller skriva. När man umgås vill h*n sitta nära, han rör gärna vid dig (tex hår) han frågar hur du mår,
  /13 årig tjej
 • Genom hur den beter sig. Personen kanske är snällare eller bryr sig om dig mer en vanligt. Personen kan även vilja vara med dig och bli nervös i din närhet.
  / ...
 • Om man möter en person och hennes blick inte sliter ifrån ens egna blick på henne (allså kollar på varandra på något speciellt sätt som jag ej kan beskriva), kan det betyda att hon är intresserad? Eller är jag helt ute och cyklar...
  /Ben
 • Har berättat för henne sade ingenting och vet fortfarande inte om hon har känslor för mig...
  /Anonym
 • Märker det med blicken och hur han tittar på mig
  /Aw
 • 1.Små retas, 2. ögonkontakt eller försöker undvika din blick, brors på om den är ”blyg” eller vill verkligen visa sitt intresse. 3. Är typ nervös runt omkring dig eller när ni pratar
  /F.G
 • Jag vågar inte säga något till han men flinar och ler ibland .
  /Olivia
 • Bevis på att någon kan vara intresserad av dig: 1. Ögonkontakt , stora pupiller när hen kollar på dig. 2. Småretar dig. 3. Går nära dig vill vara med dig. Just nu har jag en kille i min skola som är 2 ÅR ÄLDRE EN MIG. Han gör alla saker på listan. När jag var lite mindre så var jag rädd för så kallade Epatraktorer. En kille kallade mig epafobi. Han och denna kille som är troligtvis kär i mig kallar mig epafobi. Som sakt oftast små retas dom för att kanske försöka vara märkvärdig. Det viktigaste är att inte bry sig. Men om han kallar dig elaka saker är det viktigt att prata med någon du litar på.
  /Anonym
 • Om personen stirrar på dig och försöker röra dig lite då är det ett bra tecken att hen gillar dig.
  /kärleksexpert
 • Frågar om hem vill bli tsm?
  /Tuva
 • Hej!! jag satt bredvid en kille i min klass och det var bestämda platser. Och där efter försöker han alltså att nudda min stol för att försöka prata med mig och en gång fick vi ögon kontakt. Alltså han roppade mitt namn och där efter sa han ingenting han bara stirrade på mig och jag också. Alltid när jag spelar i hans lag blir han glad och han försöker prata med mig, forfarande vet jag inte om han har intresse men jag har intresse för honom.
  /Anastasia
 • Den tittar på dig och när du kommer börja ler.
  /Sofia
 • Jag vet att det är skittttsvårt att se om han gillar dig. Jag var kär i min BÄSTA VÄN han var värdens bästa kille. Om killen pratar om dig till hans kompisar eller dina så är de ett tecken! Killen kramar dig hela tiden och vill träffa dig, ger dig komplimanger, vill snacka med dig på rasterna, bevisar att han skyddar dig. Min första kärlek var komplicerad. Jag var osäker, och det är helt ok. Jag och min bff har varit vänner/ på G i 4 år nu! 2020 berättade jag att jag HAR gillat han. Men min tjejkompis sa till mig att jag var KÄR i han och det var sant. När massor av killar skrev hot till mig, så blev han skitarg så han skrev att han skulle skydda mig. Det gör han än idag. Han kramade alltid mig och ville prata med mig. Kommer igår att han bar mig framför alla. Visa till killen att du är intresserad av han genom att röra han, prata med han om ditt liv eller ditt kärleksliv, vill att DU ska gå in på att du gillar han men du behöver inte säga namnet. Killar kan vara så svåra så det är sjukt men försök att vara hans bästa vän tro mig det hjälpte mig. Det som hjälpte mig mest av allt var min vän, hon loggade alltid in på min snap och skrev till han, det kommer också hjälpa. Försök att säga ''Jag gillar dig'' faste helt andra ord, hoppas att mitt kärleksliv hjälpte dig!!❤❤
  /experten häärrrraaa LYCKA TILL ❤
 • Jag har lagt märke till att vissa killar blir elaka och dryga men vissa vill komma närmre, typ som den vill viska något, men också pratar mycket om kärlek när han är med dig. Han kanske alltid säger hej eller något sånt, det är inte alltid han vågar det dock men det är också ett tecken om han blir blyg framför dig, jag har läst att man får röda öron när man blir nervös, vet inte om det är sant men testa att notera örona. Du kan också kolla vart hans fötter riktar sig om de är mot dig är det troligen att han vill vara med dig, men om de riktar sig mot hans vänner så vill han troligen inte prata med dig just då. 
  /Anonymis:)
 • Ibland kan det vara jättesvårt att förstå om personen gillar en, speciellt om man inte har träffats utan skriver och pratar i telefon med varandra. Antingen är hen jätteöppen och visar att hen tycker om dig eller så är hen tvärt om och leker svår. Sen så är det ju också en chans att hen inte gillar en tillbaka. Om man pratar i telefon med varandra är det lättare att se signaler på om hen gillar dig, eftersom att du hör om personen låter nervös, om hen ler osv. Om hen bara skriver till dig på kvällen och iggar dig på dagen är det ett dåligt tecken. Då är hen oftast ute efter nudes eller bara uttråkad. Om du märker att personen verkar intresserad av en är de bra att prata med personen. Som jag sa innan kan man ju prata med personer man hittat på nätet och då ska man ju såklart vara försiktig så att hen är den hen säger. Men då är det ju lättare att berätta hur man känner och fråga hur den andra känner.
  /Tjej 14
 • Jag har vanligtvis svårt att förstå när en kille är intresserad eller inte. Jag märker det så fort han säger det eller han ger mig mycket blickar. Om jag gillar personen, så försöker jag teasa honom så att han ska fråga ut mig. Annars får jag ha ett extra mod till mig och bjuda ut han. Det är bara göra det. Det värsta som kan hända är att man får ett "nej". Då är det bara försöka gå vidare.
  /Tjabba
 • Personen tittar på dig ofta och vill hänga med dig kan vara ett tecken på att hen gillar dig.
  /J + A
 • Om hon är blyg så kollar hon på dig mycket i smyg så att du en ska se, Sen så kan hon också bli rätt så nervös och tyst runt om dig och inte snacka lika mycket och kolla ner i bordet (när ni sitter i närheten av varandra) men när du pratat inför klassen eller i ett grupp arbete då lyssnar hon på vad du säger och kollar på dig. Om hon inte är blyg då snackar hon med dig jättemycket och är pratglad och kanske rör vid dig, skämtar och tar något ifrån dig så du ska springa efter hon. Något som gäller båda:
  • skrattar åt saker som egentligen ej är roliga
  • försöker få ögonkontakt med dig
  • gör samma sak som du, om du sätter dina armar i kors så gör hon samma sak efter dig ( kroppsspråket avslöjar allt)
  //Blyg experten🙈😳
 • Om personen retas mycket med en, typ skojar, puttar till en och ler.
  /Tjej
 • Hen kollar på dig ofta.
  /xx
 • Om du vill veta om killen gillar dig så kan du kolla i hans ögon, pupillen blir störe. Men om han stirrar på dig för mycket så är det inte bra tecken.
  /Vivi/ Yasmin (vigs)
 • Hen kollar eller inte kollar, om han kollar på dig kan det betyda att han gillar dig om inte så kan det betyda att han inte gillar dig, men om det är en tjej vi pratar om kan det vara så att hon inte kollar på dig fast gillar dig ändå för så är jag, enligt mina erfarenheter är det oftast så! Men det är klart att killar också inte kollar för att dem är lite blyga för det är lite därför jag inte vågar kolla, Lycka till❤️
  /15årig tjej
Till toppen av sidan