UMO frågar: Är hen intresserad?

Hur vet man om någon är intresserad av en? Finns det några tecken? Och vad kan man göra då? Här kan du skriva dina tips, och läsa vad andra har svarat.

En handskriven lapp med ett hjärta och texten "Jag kommer vig halv sex igen". Foto.

Svar: 

 • Om man vill vara med dig hela tiden, eller om man stannar med dig efter skolan eller jobbet för att snacka mer så hen intresserad av dig 100 %. Om man frågar om din ledig tid flera gånger så hen är intresserad av dig och tänker att bjuda dig på något. Om hen ändrar sig på något sätt när du i närheten så han är intresserad av din åsikt.
  /Ahmad
 • De kollar in i ens ögon, sedan kan de kolla på dina läppar, sedan ett tecken är att personen vill komma nära dig hela tiden på lektioner raster och i matsalen osv., Men ibland kan man misstolka och då kanske man är säker på att den personen gillar dig sedan visar det sig att den personen inte gör det då är man olyckligt kär. Personen kan också blir röd, le och försöka få ögon kontakt om du är i omgivningen, eller dra till sig uppmärksamhet.
  /love writer
 • jag har varit intresserad i en kille nu i typ ett år, och han har precis fått reda på det.
  /sexdrctfgyhuji
 • Personen är annorlunda i din närhet jämfört med andra. Extra tyst eller extra nyfiken och pratglad. Visst vissa personer spelar tuffa och ointresserade men du borde satsa på en genuin person som gör att du känner dig trygg och varm. Gå på magkänslan! Om någon verkar gilla dig så gör hen säkert det. Lycka till!
  /blåbäret
 • Om hon kollar på dig o vänder om sig när du kollar på henne då är hon på g med dig. Och om hon skrattar åt din skämt så är det oxå ett tecken. Men om hon slår dig med skämt plus dem 2 orsakerna är hon intresserad av dig.
  /Risky G
 • Om det är en person som har lätt för att prata så pratar den personen som är intresserad av dig väldigt mycket med dig. Den gillar mycket ögonkontakt och har lätt för skratt
  /Tjej, 17år
 • Jag brukar kolla på personen när jag är intresserad. Försöker hitta på ursäkter för att prata eller sitta bredvid hen. Men jag har svårt att förstå signaler. Det fanns en kille i min klass som gillade mig och hade visst vissat det i veckor men jag förstog inte så han tappade känslorna.
  /Kärlek är svårt
 • Man kan märka att hen tittar på en mycket.
  /Kille 13
 • Många har varit intresserade utav mig utan att säga men jag har märkt det. Det finns två typer av killar såna som glor sönder dig och andra som kollar på dig i smyg och sen spelar som ingenting. Tex glänser dens ögon extra när den får syn på dig? Intresserar han sig för vad du snackar om? Bryr han sig mera om sitt utseende än innan? Känner du hans vrålstirr i ryggen? Vill han va borta från dig och bara glo eller komma närmare? Det finns en trillion tecken men alla killar är olika men kan likna varandra vid kärlek. Sååå nu provar du din känsla.
  /06:a
 • Härmar ditt kroppsspråk. Prova och lägg handen mot kinden, eller gör något för se om hen speglar dig. Det finns många tecken, man kan också tolka fel eller inbilla sig, tro mig, för det gör jag för en, och olycklig kärlek kallas det och jag går igenom det, och det suger, tar min energi. Mår bara dåligt av det, och allt är bara så svårt att förklara.
  /Yjäloveesucks
   
 • Ingen är intresserad av mig :(
  / Ledsen
 • Den personen kollar på en mycket.
 • Börja lite försiktigt dra dig närmare och prata med någon du tycker om, men avvakta och se om den personen gillar dig tillbaka, man ska inte vara för "på" men man kan ändå på ett charmigt sätt visa att man intresserad.
  /Bästivärlden
 • Det finns väldigt många tecken men ett av de är att pupillerna i ögonen kan bli större om man kollar på något/någon man gillar eller är intresserad av. Ett annat tecken är att personen speglar dig, t.ex att om man kliar sig bakom örat kanske hen kliar sig bakom örat eller på huvudet eller drar bak håret bakom örat
  /Tjej
 • Jag vet att någon är intresserad när man direkt känner det. Det har med magkänslan att göra. Hen kan titta lite längre på dig än andra, le när du pratar och intresserar sig om vad du har att säga. Det får dig att känna dig blyg. Hen gör saker för att nå din uppmärksamhet.
  /FF
 • Om hen kollar på dig länge och håller ögonkontakt. Eller om hen ler och biter sig i läpparna när personen tittar åt ditt håll. Mitt tips är sociala medier. Jag använde Instagram för att ta kontakt med mitt crush, och nu chattar vi oftare och oftare! Testa det!
  /Vanessathequeen
 • Hen kanske börjar med att kolla åt ditt håll till att börja med. Om hen är blyg och ser dig vara med någon hen inte gillar så kommer hen att skriva till dig på te.x snap,ig,sms m.m.
  Eller om hen ser dig va sur eller något så kommer hen skriva till dig, eller komma fram till dig och fråga varför du är det om du tror att hen känner något för dig. Om hen inte säger något så är det för hen känner sig inte tryg med människorna som ni är med. Eller så om ni kanske sitter så ska du kolla på hennes fötter, för fötterna är människans ärligaste kropsdel. Dvs att om ni tex sitter så vill han komma till dig/vara nära dig och då har han sina fötter redo för att göra det.
  /tjej
 • Det är väldigt olika men det kan vara att personen kollar på dig mycket i t.ex. skolan, ibland så kan hen säga saker för att få uppmärksamhet. Det kan även vara så att personen ler eller flirtar lite lätt, jag brukar le tillbaka och kolla på personen.
  /Tjej 13
 • han kanske kaxar sig lite mot dig och när han gör något som han tror är "coolt" så säkrar han att du ser det och hans dåliga sidor få du inte se och när han börja öppna sig för dig så e du speciell för honom, men de behöver ej betyda kärlek så va försiktig så du inte blandar ihop kärlek och bra vänskap. Det är viktig att du är dig själv och inte som alla andra för det fanns ju en anledning varför han kom till dig och inte alla andra, för han vill ha något äkta.
  /tjej
 • Det kan vara att de gör gester för att visa att de är en bra person, t.ex. vänta på dig och öppna dörren för dig till klassrummet. De kan också kolla på dig mycket och försöka ge dig uppmärksamhet , försöker va rolig mm. Jag brukar visa på något sätt att jag uppskattar det, jag kollar på hen mycket och pratar med personen. Men det betyder inte att man har känslor för personen som gör det, du behöver inte känna dig pressad att du behöver göra det.
  /Tjej, 16 år
 • Det kan vara att den personen kommer fram till dig och säger Hej vad heter du? vilken klass går du i? och andra frågningar. Det kan vara också att den personen ler och tar ner huvudet på ett konstigt sätt. Och att han /hon sitter framför dig, aså att t.e.x om du sitter i ett Café så sitter han inte bakom dig utan framför dig, för att få ditt uppmärksamhet, så att du ler eller snacka med honom /henne.
  Det kan vara också att den personen börjar typ flörta med dig utan att du känner att han kollar på dig på ett speciellt sätt, så att han drar dig aså vad jag menar med drar dig är att han få ditt uppmärksamhet och at du börjar plötsligt känna dig att du började flörta med honom/henne
  /Tjej
 • Finns många tecken. Men ett är om hen tittar mycket på en och gärna möter ens blick. Ibland håller personen kvar sin blick en längre stund. Om personen ler "lite försiktigt" när ni möter varandras blickar kan du nästan vara säker på att denne är interesserad och flörtar med dig. Jag tittar och ler "försiktigt" tillbaka.
  /Tjej

Vad tyckte du om den här texten?

Till toppen av sidan