UMO frågar: Är hen intresserad?

Hur vet man om någon är intresserad av en? Finns det några tecken? Och vad kan man göra då? Här kan du skriva dina tips, och läsa vad andra har svarat.

En handskriven lapp med ett hjärta och texten "Jag kommer vig halv sex igen". Foto.

Svar: 

 • Jag har vanligt viss svårt att förstå när en kille är intresserad eller inte. Jag märker det så fort han säger det eller han ger mig mycket blickar. Om jag gillar personen, så försöker jag teasa honom så att han ska fråga ut mig. Annars får jag ha ett extra mod till mig och bjuda ut han. Det är bara göra det. Det värsta som kan hända är att man får ett "nej". Då är det bara försöka gå vidare.
  /Tjabba
 • Personen tittar på dig ofta och vill hänga med dig kan vara ett tecken på att hen gillar dig.
  /J + A
 • Om hon är blyg så kollar hon på dig mycket i smyg så att du en ska se, Sen så kan hon också bli rätt så nervös och tyst runt om dig och inte snacka lika mycket och kolla ner i bordet (när ni sitter i närheten av varandra) men när du pratat inför klassen eller i ett grupp arbete då lyssnar hon på vad du säger och kollar på dig. Om hon inte är blyg då snackar hon med dig jättemycket och är pratglad och kanske rör vid dig, skämtar och tar något ifrån dig så du ska springa efter hon. Något som gäller båda:
  • skrattar åt saker som egentligen ej är roliga
  • försöker få ögonkontakt med dig
  • gör samma sak som du, om du sätter dina armar i kors så gör hon samma sak efter dig ( kroppsspråket avslöjar allt)
  //Blyg experten🙈😳
 • Om personen retas mycket med en, typ skojar, puttar till en och ler.
  /Tjej
 • Hen kollar på dig ofta.
  /xx
 • Om en kille kollar på dig men försöker undvika att visa det kan han vara intresserad. Men ett tecken kan vara att han kommer på ursäkter för att komma närmare dig eller att vara med dig. Oftast kan det vara att han behöver hjälp med en saker på lektionen eller behöver låna pennvässare. Ibland kan han också skämta med dig mycket och skratta mycket åt dina skämt. Du vet att han är bra om han får dig att känna dig glad och pirrig när du pratar med honom.
  /erfaren av kärlek//wingman
 • Om du vill veta om killen gillar dig så kan du kolla i hans ögon, pupillen blir störe. Men om han stirrar på dig för mycket så är det inte bra tecken.
  /Vivi/ Yasmin (vigs)
 • Hen kollar eller inte kollar, om han kollar på dig kan det betyda att han gillar dig om inte så kan det betyda att han inte gillar dig, men om det är en tjej vi pratar om kan det vara så att hon inte kollar på dig fast gillar dig ändå för så är jag, enligt mina erfarenheter är det oftast så! Men det är klart att killar också inte kollar för att dem är lite blyga för det är lite därför jag inte vågar kolla, Lycka till❤️
  /15årig tjej
 • Hen kollar rakt igenom ögonen
  /Erik
 • När man ska se ifall någon är intresserad av dig så skulle jag rekommendera att kolla på kroppskontakt. Kroppskontakt är väldigt viktigt! Om du inte märker av någon kroppskontakt så är chanserna att hen inte är intresserad av dig eller så använder personen inte så mycket kroppskontakt. Dock borde du inte anta att folk som använder mycket kroppskontakt är intresserade av dig.
  /hårigsnopp69
 • Tjejer kollar på dig, gör sig fin för dig, kanske fixar sig lite innan du kommer, svarar snabbt på snap/ sms, frågar många frågor. Om du vill att tjejen ska märka att du är kär i henne. Kolla på henne, skriv ofta till henne, svara snabbt på snap/ sms och kolla inte på andra tjejer. Killar kollar på dig, skriver till dig på snap/ sms, svarar snabbt på snap/ sms. Om du vill att killen ska märka att du är kär i han. Kolla inte på andra killar (kolla på honom), svara snabbt på snap/ sms. Fråga chans! Jag vet att det inte är lätt. Men om du frågar är det 50% att hen svarar ja och 50% att hen svarar nej. Om tex din pappa inte hade frågat chans på din mamma hade du inte funnits! Så ta ditt mod och fråga chans!! Om hen svarade nej så blir hen ändå väldigt glad över att du gillar henne. Du ger henne en komplimang. Men om någon frågar chans på dig och du säger nej ska du inte berätta det till alla dina kompisar/ alla på skolan. För jag är rädd för att den jag är kär i kommer säga nej och kommer säga det till alla!
  /Kärleksexpert
 • Jag som tjej snapar killen mycket och svarar ganska formulerat svar o så o frågar frågor, jag kollar på dig lite extra än på de andra killarna, jag vill alltid vara fin i hans närvaro (om du ser mig elr en tjej fixa sig när du kommer in i ett rum eller går förbi så vet du att hon vill vara fin i din närvaro) jag skulle också le och skratta åt alla skämt du berättar
  /Anonym bitch
 • Om han beter sig annorlunda mot dig än andra. Ifall bara du stirrar på honom lite så säger han inget men ifall andra tjejer kollar en stund på honom så skriker han ”Sluta kolla på mig. Jag är ingen jävla bio direkt?” eller något sånt. Om du kommer på honom med att titta på dig och han kollar bort men när han tror att du inte ser så kollar han på dig igen. Om han låtsas slå dig och verka tuff men samtidigt får dig och skratta med roliga miner. Om ni sitter på två olika bord och hans kompisar är i mitten av er och ni pratar inte med varandra men ni snapar/skriver, och han kanske skriver till dig att de är jobbiga eller att det är tråkigt osv, sen kanske han kommer bort till dig. Han kan låtsas vara jobbig och ta din mobil så du får jaga honom, eller om ni tillsammans skrattar åt att ni tar någons mobil eller så. Då kanske han är kär. Men du märker inte sånt här om du inte är kär i honom också, så allt kan kännas som ett tecken för dig fast du är olyckligt kär. lycka till!
  /Galen 13 åring
 • Om personen skyddar dig från andra personer som skulle kunna va ett hot mot eran kärlek så vet du att hen är intresserad av dig❤️ Det är bara så härligt att veta det❤️
  /En person som har problem med kärlek❤️
 • Det var en tjej som gillade mig i 3an. Nu sitter jag nära henne hon kollar på mig mycket och vill vara rolig. Hon gillar mig än. Hon går förbi mig och vill ha ögonkontakt och när vi pratar kollar hon extra mycket på mig. När hon pratar med sina vänner kollar de på mig. Det är ett tydligt tecken på att hon gillar. jJag gillar henne också. Hennes vänner gillar mig också, dem retar mig men det är också ett tydligt tecken på att hennes vänner också gillar dig. Hon vet inte hur hon ska säga dig, jag med jag gillar henne jag tycker hon är söt. Men ge inte upp våga säga det!!!!
  /EXPERT 5B
 • När hen är: - flörtig - vill ha kroppskontakt - pratglad - ögonkontakt
  / A+E
 • Jag ser att hen ler mycket. Hen vill va nära personen så mycket hen kan. Hen brukar kolla in i ögonen och försöka få ögon kontakt
  /M/A
 • Hans kompisar ger indikation på att han gillar dig.
 • Han kan inte sluta le när han ser dig han blir glad så fort han ser dig. Han säger hej till dig osv.
  /M A
 • Litar på dig, ler eller kramar dig lycka till 🎀🦄💌❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
  /Es
 • Säger fina saker, tittar på dig ofta, ler eller vill vara nära dig.
  / s
 • Man brukar oftast märka lite små saker som t.ex att han ler mot dig, de behöver inte bara vara att det händer något roligt. Jag brukar le tillbaka för att det är väl det han vill.
  / Tjej
 • Om den säger det
  /rigel.Snigel
 • - När någon kollar på dig och ler.
  - När den ena blinkar med ett öga (kolla att den inte har skräp i ögat eller tics)
  - Den vill vara med dig mycket.
  - När personen smsar hela tiden (ps. om det är för mycket sms - det blir jobbigt, dra öronen åt dig!)
  - När personen ger dig uppmärksamhet
  /K
 • Mitt ex visade det genom att säga det till mig men innan det så småbråkade han med mig och retade mig och betedde sig som om han inte var intresserad fast han var det
  /Nu singel och ingen kommer älska mig igen
 • 1. Blicken avslöjar intresset som många nämner 2. Om kroppsspråket är öppet eller stängt: Blicken är viktig, men om du vill vara riktigt säker på den andres känslor inför dig finns det fler signaler man bör vara uppmärksam på. – Vår framsida av kroppen är vår mest sårbara del, och vi blockerar den gärna genom att hålla armarna i kors. Är personen vänd mot dig och inte håller armarna i kors betyder det att han eller hon har ett öppet kroppsspråk och känner förtroende för dig. Är personen intresserad av dig så kommer det antagligen synas på att de inte "skyddar" sig med armarna. En annan ledtråd är om personen står vänd mot dig med fötterna lätt pekande utåt. 3. Fuktade läppar ger en indikation/Tecken: Biter sig personen i läppen när han eller hon tittar på dig? Det kan bero på fnasiga läppar, men det är troligare att attraktionen till dig har triggat i gång produktionen av stresshormonet kortisol. 4. Personen lyfter fram tillgångar: Hoppressade bröst eller ett frenetiskt klämmande på sina överarmsmuskler? När vi blir intresserade av någon vill vi väcka deras uppmärksamhet, både medvetet och undermedvetet. – Klassiskt är att kvinnor med urringning sätter ena armbågen i handflatan och låter den andra handen hänga så att fingret pekar ner mot dekolletaget. Män gör motsvarande genom att hålla händerna i byxlinningen eller i fickorna. 5. Det sista, beröring är mycket viktigt: Lägger personen en hand på din axel när ni pratar? Rör han eller hon dig på underarmen? Det betyder antagligen att personen tycker om dig och är intresserad av att ha mer fysisk kontakt. – När vi blir intresserade av någon så vill vi röra vid den personen. Så när någon börjar ta i dig, då vet du att det är magiskt. Något annat som kan vara bra att veta är tecken på att personen inte alls är intresserad Liksom kroppsspråket avslöjar om någon är intresserad kan det också berätta motsatsen. Om personen backar några steg från dig, flackar med blicken och står med armarna i kors är det kanske dags att gå vidare. LYCKA TILL NU DÄR UTE!!
  /Raggar kille ;)
 • Om en kille är intresserad brukar han prata med en ganska mycket. Det kan vara svårt att veta om han pratar med dig för att han gillar dig eller för att han vill vara rolig
  /Vetefan
 • Om personen får en lugn, är ärligt om vad det tycker och är snäll och är öppen med förslag :D men har lite stil som a god boy but a bad boy ;*
  /CicciSounds
 • Om man vill vara med dig hela tiden, eller om man stannar med dig efter skolan eller jobbet för att snacka mer så hen intresserad av dig 100 %. Om man frågar om din ledig tid flera gånger så hen är intresserad av dig och tänker att bjuda dig på något. Om hen ändrar sig på något sätt när du i närheten så han är intresserad av din åsikt.
  /Ahmad
 • De kollar in i ens ögon, sedan kan de kolla på dina läppar, sedan ett tecken är att personen vill komma nära dig hela tiden på lektioner raster och i matsalen osv., Men ibland kan man misstolka och då kanske man är säker på att den personen gillar dig sedan visar det sig att den personen inte gör det då är man olyckligt kär. Personen kan också blir röd, le och försöka få ögon kontakt om du är i omgivningen, eller dra till sig uppmärksamhet.
  /love writer
 • jag har varit intresserad i en kille nu i typ ett år, och han har precis fått reda på det.
  /sexdrctfgyhuji

Vad tyckte du om den här texten?

Till toppen av sidan