Panik - lämna sidan!
Kärlek

Hur tar man kontakt med den man gillar?

Hur börjar man prata eller skriva med den man gillar? Vad säger eller skriver man? Här kan du läsa eller lyssna på andras tips. Eller tipsa andra och skriva hur du gjort.

Edda tipsar om hur du kan göra om ni går i samma skola eller aktivitet.

Andras svar:

 • Försök typ bli kompis med personen först, och se hur det känns. Ibland kanske man inte alls klickar. Och sen kan man typ säga hur man känner, men man ska inte rusha nåt tycker jag.
  /14 åri guzz
 • Typ, prata med personen och först bli kompis, sen kan du fråga.
  /Anonym
 • Mitt tips skulle vara att skicka något roligt som du tror personen kommer att gilla. Eller att skicka nåt som får dig att tänka på den.
  /Don't really know anything
 • Man kan försöka vara i närheten av personen. Man kan också bli en bra vän för att sedan ta ett steg längre.
  /Anonym kärleksexpert
 • Det kom en ny kille i min klass. Och våran lärare sa att nån skulle visa han runt. (Han var svinsöt) typ ingen räckte upp handen. Men läraren pekade på mig. Vi blev snabbt bästa vänner och jag fick hans nummer. Det gick några dagar och vi började skriva. Jag kände pirr i magen när jag skrev/träffade han. Jag såg till så att vi fick vara i samma grupp, på tex idrotten, eller liknande. Jag frågade om han ville bli tillsammans och han sa ”JA”. Och jag tänkte att jag hade gjort det rätta att börja som bff:s och sen ett par. Jag är väldigt stolt idag och det är mitt bästa tips
  /En stolt tjej :)
 • Typ att verka intresserad av han/hon och fråga mycket frågor för det gillar de när man typ visar att man bryr sig om vad den gillar och tycker men men för inte vara för på med frågor för då kan man typ värka skum och läskig
  /Hemligt
 • Jag brukar fråga personen om vad den gillar, om han/hon vill vara min vän vi hänger och pratar. Fråga saker om varandra. Jag gjorde allt det här men iallafall så har han en annan flickvän.
  /Lolo
 • Jag har oftast skickat en kompis att säga det för att jag som person är blyg, men det modigaste är att säga det öga mot öga. Samla mod till dig, andas och prata med en kompis innan du berättar. Det kommer gå bra, kom ihåg att du lever bara en gång!🥰😇❤ Puss o Kram skumbannan.
  /Tjejen med kärleken
 • Brukar börja med att lika nåt inlägg från prersonen. Kanske adda. Sen fråga nåt. Ge komplimanger kan också vara en första grej att göra. Det kan leda till mer prat. Så brukar jag göra.
  /A 
 • Du kan skriva en lapp och lämna den på något diskret sätt eller om du vet vart personens skåp är kan du lägga en lapp där. På lappen kan du skriva typ "kan du komma till ........., jag vill fråga en sak // ditt namn" eller något liknande.
  /En tjej i 6:an som hade samma exakt problem
 • Försök hamna i personens umgänge. Kanske delar ni nån lektion tillsammans? Jag försök sitta vid samma bord som min crush, och prata med henne lite extra , då kanske hejar lite i korridoren och kan få det till en högre nivå.
  /Myris
 • Om du känner någon i personens klass så fråga om du kan typ va med i klassens sc-grupp, när du gjort de så kan du adda personen (om du vågar). 
  /siri//13 år gml
 • Om du har några vänner som känner den du gillar är det möjligt att ni först kan hänga med varandra och lära känna varandra som första steg. Så gjorde jag i början.
  /en tjej

Tips på hur du kan börja prata med din crush

Martin berättar vad han brukar fråga den han gillar.

Till toppen av sidan