Panik - lämna sidan!
Kärlek

UMO frågar: Hur tar man kontakt med den man gillar?

Hur börjar man prata eller skriva med den man gillar? Vad säger eller skriver man? Här kan du läsa eller lyssna på andras tips. Eller tipsa andra och skriva hur du gjort.

Edda tipsar om hur du kan göra om ni går i samma skola eller aktivitet.

Andras svar:

 • Brukar börja med att lika nåt inlägg från prersonen. Kanske adda. Sen fråga nåt. Ge komplimanger kan också vara en första grej att göra. Det kan leda till mer prat. Så brukar jag göra.
  /A 
 • Du kan skriva en lapp och lämna den på något diskret sätt eller om du vet vart personens skåp är kan du lägga en lapp där. På lappen kan du skriva typ "kan du komma till ........., jag vill fråga en sak // ditt namn" eller något liknande.
  /En tjej i 6:an som hade samma exakt problem
 • Försök hamna i personens umgänge. Kanske delar ni nån lektion tillsammans? Jag försök sitta vid samma bord som min crush, och prata med henne lite extra , då kanske hejar lite i korridoren och kan få det till en högre nivå.
  /Myris
 • Om du känner någon i personens klass så fråga om du kan typ va med i klassens sc-grupp, när du gjort de så kan du adda personen (om du vågar). 
  /siri//13 år gml
 • Du får börja ta kontakt personligen och försaka skapa konversation med individen. Och alla ärolika och har olika intressen. Ni kan prata vart som helst
  /Matias
 • Om du har några vänner som känner den du gillar är det möjligt att ni först kan hänga med varandra och lära känna varandra som första steg. Så gjorde jag i början.
  /en tjej
 • Du kan börja med att säga hej typ när hen går förbi och sen kan du börja berätta om du tycker om personen. Det är läskigt i början men det löser sig, vara inte rädd.
  //Lycka till

Tips på hur du kan börja prata med din crush

Martin berättar vad han brukar fråga den han gillar.

Till toppen av sidan