Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Får jag större penis med en penispump?

Fråga

Jag har sökt information om penispumpar, såna som kan förstora penisen, både tjockleken och längden.

Jag skulle inte tacka nej till någon centimeter till. Men hur är det egentligen? Om man använder en penispump regelbundet så töjs väl penisen och blir större med tiden?

Men jag har även läst om läkare som träffat personer som förstört sina penisar med penispumpar. Men om man är försiktig så borde det väl inte vara någon risk?

Jag undrar också om penisen bara förändras tillfälligt eller om den kan bli större permanent?

 

Svar

På nätet kan man hitta information om flera olika metoder som sägs kunna öka penisens storlek. Men varken penispumpar, sträckning, dragbelastning, massage, piller eller krämer har något varaktigt resultat på penisstorleken. Metoderna är inte heller vetenskapligt granskade. Det betyder att man inte säkert vet vilka skador eller komplikationer de kan leda till.

Penispumpar ökar mängden blod i penisen. Det kan göra att penisen tillfälligt ser större ut. Effekten är alltså inte permanent. Slutar du använda pumpen får penisen tillbaka sin vanliga storlek.

Det finns en risk att blodkärlen i penisen brister om du använder en penispump under en längre tid eller med för hårt tryck. Det finns även en liten risk att få skador som kan göra att ståndet blir svagare.

Att operera penisen är det enda som varaktigt kan öka penisens längd och bredd. Men det är viktigt att veta att såna operationer framförallt påverkar penisens storlek i slakt tillstånd. I de flesta fall kan penisens längd ökas med ungefär två till sex centimeter, och bredden med ca 30 procent. Vid stånd märks resultatet av operationen väldigt lite.

Många tänker, precis som du, att det skulle vara bra om deras penis var lite större. Men penisar ser olika ut. De har olika form och storlek. Det kan vara bra att veta att penisens storlek inte har någon större betydelse för hur skönt sex blir. Det påverkar varken hur skönt sex blir för en själv eller hur skönt det blir för dem man har sex med.

Du kan kontakta en ungdomsmottagning eller en vårdcentral om du vill prata med någon om det här eller få mer information.

Med vänliga hälsningar
Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Mer på UMO

Frågor & svar

Kan jag få större penis med tabletter?

Och om det kan vara farligt att äta dem? Har kollat in det på nätet, men tror ni att det finns biverkningar?

Penisen och pungen

Innehåll om penisen och pungen.

Artikel

Hitta din ungdomsmottagning

Hitta din närmsta ungdomsmottagning.

Artikel

Vårdcentral

En vårdcentral är en mottagning som du kan kontakta för allt som handlar om hälsa och sjukdomar. Mottagningen kan kallas olika saker på olika ställen i landet, till exempel hälsocentral, husläkarmottagning eller distriktsläkarmottagning.

Till toppen av sidan