Panik - lämna sidan!

UMO frågar: Hur är det att få penisen och pungen undersökt?

Ibland behöver man få penisen och pungen undersökt. En del är nervösa innan och många undrar hur det känns. Har du blivit undersökt? Hur var det för dig? Dina erfarenheter kanske kan hjälpa andra.

Hur var undersökningen för dig?

Andras svar

  • Inte så illa, det går snabbt.
  • Har länge gått och fundera på att boka en tid och kolla upp varför ena testikeln varit betydligt mindre än den andra. Så jag beställde tid på vårdcentralen och önskade en kvinnlig läkare, och det fick jag. Gick dit, anmälde mig. Sen kom en kvinna och ropade upp mig och jag gick till hennes rum.

    Sedan frågade hon varför jag ville bli undersökt. Efter en stund bad hon mig ta av mig byxor och kalsonger. Hon tog på sig handskar och bad mig lägga mig ner. Hon kännde på testiklarna och jag fick ofrivilligt stånd. Hon skötte det bra och fortsatte undersökningen och kollade penisen och förhuden. Sen fick jag stiga upp och hon kände på nytt på testiklarna. Sen med ena foten på en pall, och sedan med andra foten på en pall.

    Jag fick en remiss till ett ultraljud. Där var det samma procedur. Jag klädde av mig och de satte lite kallt gel på testiklarna o undersökte dem i 5-10 min. Sen fick jag telefontid till läkaren som sa att allt var okej. 😀
    /Jepp
Till toppen av sidan