Panik - lämna sidan!
Penisen och pungen

Hur är det att få penisen och pungen undersökt?

Ibland behöver man få penisen och pungen undersökt. En del är nervösa innan och många undrar hur det känns. Har du blivit undersökt? Hur var det för dig? Dina erfarenheter kanske kan hjälpa andra.

Hur var undersökningen för dig?

Andras svar

 • Det var inte så farligt faktiskt. Jag var orolig över att få stånd men fick aldrig det så det var ju bra.
  /Anonym
 • Klämde för hårt. Fick stånd också!
  /Mohammed
 • Blev undersökt då jag tycker det är jobbigt att min sperma kommer direkt när jag stoppar in den i min tjej. Blev undersökt av en manlig doktor. Han kollade på snoppen och pungen och allt. Han frågade massor frågor. Han sa att det var inget fel på snoppen. Att jag ska göra långsammare sex eller pausa en liten stund så inte sperman kommer direkt.
  /Emil
 • Jag fick ta av mig naken, sedan la jag mig på båren. Det var lite pinsamt för sjuksköterskan var en tjej. Hon klämde och pillade på den, klämde, drog, och tittade. och sedan fick jag stånd, det var pinsamt
  /Anonym kille
 • Asså jag hade turen/oturen att få en attraktiv kvinna som skulle undersöka min penis efter en operation. Det va ju ganska pinsamt när den ser ut som fan efter en förhudsoperation. På något sätt hade det väl vart lättare med en manlig läkare men det gick an.
  /16-årig grabb
 • Bra.
  /Liam
 • Det var ganska jobbigt till en början. Jag behövde gå till ungdomsmottagningen. Jag var väldigt nervös när jag kom dit så fick jag ta av mig kläderna och lägga mig på britsen och sära på benen. Som tur var var det en manlig läkare så det kändes bekvämt. Han började med att kolla om förhuden gick att dra tillbaka och han kollade på ollonet och på pungen. Jag fick mycket stånd och mitt ollon expanderande men han sa att det är sånt som händer.
  /Kille 18 år
 • Det var ganska pinsamt att visa upp sitt könsorgan för en kvinnlig skolsköterska. Jag fick ta av mig alla mina kläder och sen skulle jag lägga mig på en brits för att hon skulle undersöka pungen och pung bollarna och efter det så undersökte hon snoppen. Det gick ganska bra till hon skulle undersöka snoppen för då fick jag stånd. Ståndet försvann efter en stund och hon kunde undersöka snoppen sen. Allt såg bra ut.
  /Pinsamma undersökning
 • Det var faktiskt lite pinsamt i början och ville helst inte visa upp snoppen men det gick bra till slut efter att hon hade berättat hur det skulle gå till så då fick jag ta mig mina byxor och kalsongerna så började hon att undersöka penis och hon kollade så där var två testiklar och att förhuden gick att föra tillbaka och när hon kollade förhuden då gick det inte att dra tillbaka den för den är för trång så fick göra en operation på snoppen men märker ingen större skillnad i dag tycker det är skönare utan förhud än hur det var innan.
  /Kille på 13 år
 • Det var pinsamt i början när jag skulle dra ner byxorna och visa snoppen för en främling. Hon kände på bollarna mest och drog bak min förhud. Men det gick fort och kändes faktiskt ganska skönt. Fick stånd men det gick inte att stoppa.
  /Kille,14
 • Det var roligt. Hade aldrig tidigare haft någon som kollat på min penis så det kändes lite annorlunda och samtidigt trevligt. Jag hade bara några frågor om min penis och hon besvarade de alla. Hon kände och rörde på min penis. Ser fram emot att få en ytterligare undersökning av min penis igen.
  /Vet inte varför jag gillade att få min penis undersökt
 • Jag tyckte inte det var jobbig att dra ner byxorna och kalsongerna
  /Anonym 21 åring
 • Hej jag fick mina bollar undersökt med ultraljud och det var helt okej jag trodde att gelet skulle vara kallt men det var varmt och det gick snabbt det enda var att han var lite svårt att fatta vad han sa men annars är det inget.
  /Anonym
 • Det var lite annorlunda och gjorde bara lite ont jo det gick så här det var jag och min kompis som skulle till skolläkaren nu innan sommarlovet och göra en hälsoundersökning och undersöka våra penisar jo så vi gick ditt efter lunchen och vi ta av oss våra kläder så vi skulle bara sitta i kalsongerna sen var det våran tur så hon började med mig och kollade vikt och länd sen var det dags att visa penis så hon började med att kolla om där fanns två testiklar och sen kollade hon om förhuden gick att föra tillbaka och det gick bara pytte lite att föra tillbaka den och hon gjorde lika dant på min kompis och hans förhud gick också bara lite back så vi fick med en salva hem så vi ska smörja på om inte det funkar så ska jag och min kompis förmodligen göra omskärelse på våra penisar.
  /Kalle 13 år
 • braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  /hej dedi
 • Deta var när jag och min kompis var små tror vi gick i fjärde klass som vi skulle gå till skolsköterskan för hälsoundersökning och undersökning av penis.

  det gick till så här för att sammanfatta det kort. vi fick reda på det på morgonen av vår lärare att vi skulle på hälsoundersökning hos skolsköterskan men vi viste inte att vi skulle undersök penis med så vi skulle först ha gympa på morgonen det var lite pinsamt med för vår elevassistent fick hjälpa oss med att duscha penisen noga och föra tillbaka förhuden för då visste inte jag och min kompis att man skulle tvätta där med.

  när det var klart med gympa och duscha gick jag och min kompis till skolsköterskan vi fick ta av hos våra kläder så vi skulle bara sitta med våra kalsonger sen var det dags för undersökningen hon började med mig att mäta längd och kolla vikt. sen fick jag ta av mina kalsonger så kollade hon på penisen så där var två testiklar och att förhuden gick att föra tillbaka. och det såg bra ut och hon gjorde lika dant på min kompis. men kommer i håg att han hade trång förhuden så dom fick operera han sen
  /Anonym
 • Skulle gå till skolsyster och undersöka snoppen. Jag fick ta av mig kläderna och hon sade att jag skulle lägga mig på båren. Jag lade mig där och hon kände på den. Fick stånd men hon tog  det bra. Kittlades lite också. 
  /Olu
 • Jag har blivit undersökt på snoppen. En kvinnlig doktor ropade upp mitt namn, sen så gick vi in i ett rum o fick svara på olika frågor. Sen fick jag ta av mig byxorna och kalsongerna och t-shirten o lägga mig på en brits och så undersökte hon den. Jag fick tyvärr stånd men hon brydde sig knappast. Allt gick bra annars.
  /Kille 17
 • Den var bra men jag vill helst inte visa mig naken för en tjej eller kvinna det tycker jag är jobbigt.
  /Pascal
 • Det är ok men lite obehagligt.
  /Arden
 • Det var faktiskt jag och min kompis som skulle bli undersökta hos skolsköterskan. En gång i skolan var en hälsoundersökning där då skolsköterskan kollar vikt och länd och så penisen. Det var efter gympan som vi skulle gå dit och min kompis var lite rädd för skolsköterskan för han visste att hon skulle kolla på penisen så vi gick ditt samtidigt.

  Så fick vi ta av oss kläderna utanför skolsköterskan så vi skulle bara sitta i kalsongerna. Sen var det dags och hon började med att undersöka min kompis hon kollade så där var två pungkullor och kollade så att förhuden gick att föra tillbaka och likadant på mig och allt såg bra ut på oss bägge
  /Anonym
 • Jag tyckte inte det var jobbigt. När hon kände på min penis tyckte jag det var skönt, jag fick sedan stånd, men hon sa att det inte gjorde nånting.
  /Kingen
 • Jag hade problem med mitt ollon som var svullet. Jag blev då undersökt av en kvinnlig läkare som satt på en pall framför mig. Efter några minuter fick jag stånd, det var pinsamt, men hon hanterade det bra. Jag kände också att jag nästan fick utlösning, men det gick bra som tur var.
  /15 år
 • Har blivit undersökt på penisen en gång när jag var mindre, hade lite problem med förhuden då, det var inget märkvärdig. Kom dit och där kom ut en sköterska och ropade upp mitt namn, sen ställde hon lite frågor, sen fick jag ta av mina byxor och kalsonger. Sen började hon med att undersöka penisen hon kollade förhuden och testiklarna. Jag fick stå upp under undersökningen. Fick stånd men det skötte hon bra, sen var det klart och det löste sig sen med förhuden till slut.
  /Anonym
 • Jag har fått snoppen undersökt, det var hos doktorn då. Jag har haft vita prickar på snoppen och på andra ställen, men mest tydligt syns de på snoppen, så då fick doktorn kolla dem och lista ut vad det var. Det gjorde ej ont och det gick fort att få den undersökt.
  /24 åring
 • Jag har blivit undersökt på snoppen. Jag fick stå upp hela tiden och det var skönt. När hon rörde på pungen fick jag inte stånd o det gjorde inte ont alls.
  /Albin 
 • Inte så illa, det går snabbt.
Till toppen av sidan