Panik - lämna sidan!
Penisen och pungen

UMO frågar: Hur är det att få penisen och pungen undersökt?

Ibland behöver man få penisen och pungen undersökt. En del är nervösa innan och många undrar hur det känns. Har du blivit undersökt? Hur var det för dig? Dina erfarenheter kanske kan hjälpa andra.

Hur var undersökningen för dig?

Andras svar

 • braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  /hej dedi
 • Deta var när jag och min kompis var små tror vi gick I fjärde klass som vi skulle gå till skolsköterskan för hälsoundersökning och undersökning av penis.

  det gick till så här för att sammanfatta det kort. vi fick reda på det på morgonen av vår lärare att vi skulle på hälsoundersökning hos skolsköterskan men vi viste inte att vi skulle undersök penis med så vi skulle först ha gympa på morgonen det var lite pinsamt med för vår elevassistent fick hjälpa oss med att duscha penisen noga och föra tillbaka förhuden för då viste inte jag och min kompis att man skulle tvätta där med.

  när det var klart med gympa och duscha gick jag och min kompis till skolsköterskan vi fick ta av hos våra kläder så vi skulle bara sitta med våra kalsonger sen var det dags för undersökningen hon började med mig att mäta längd och kolla vikt. sen fick jag ta av mina kalsonger så kollade hon på penisen så där var två testiklar och att förhuden gick att föra tillbaka. och det såg bra ut och hon gjorde lika dant på min kompis. men kommer i håg att han hade trång förhuden så dom fick operera han sen
  /Anonym
 • Skulle gå till skolsyster och undersöka snoppen. Jag fick ta av mig kläderna och hon sade att jag skulle lägga mig på båren. Jag lade mig där och hon kände på den. Fick stånd men hon tog  det bra. Kittlades lite också. 
  /Olu
 • Jag har blivit undersökt på snoppen. En kvinnlig doktor ropade upp mitt namn, sen så gick vi in i ett rum o fick svara på olika frågor. Sen fick jag ta av mig byxorna och kalsongerna och t-shirten o lägga mig på en brits och så undersökte hon den. Jag fick tyvärr stånd men hon brydde sig knappast. Allt gick bra annars.
  /Kille 17
 • Den var bra men jag vill helst inte visa mig naken för en tjej eller kvinna det tycker jag är jobbigt.
  /Pascal
 • Det är ok men lite o behagligt.
  /Arden
 • Det var faktiskt jag och min kompis som skulle bli undersökta hos skolsköterskan. En gång i skolan var en hälsoundersökning där då skolsköterskan kollar vikt och länd och så penisen. Det var efter gympan som vi skulle gå dit och min kompis var lite rädd för skolsköterskan för han visste att hon skulle kolla på penisen så vi gick ditt samtidigt.

  Så fick vi ta av oss kläderna utanför skolsköterskan så vi skulle bara sitta i kalsongerna. Sen var det dags och hon började med att undersöka min kompis hon kollade så där var två pungkullor och kollade så att förhuden gick att föra tillbaka och likadant på mig och allt såg bra ut på oss bägge
  /Anonym
 • Jag tyckte inte det var jobbigt. När hon kände på min penis tyckte jag det var skönt, jag fick sedan stånd, men hon sa att det inte gjorde nånting.
  /Kingen
 • Jag hade problem med mitt ollon som var svullet. Jag blev då undersökt av en kvinnlig läkare som satt på en pall framför mig. Efter några minuter fick jag stånd, det var pinsamt, men hon hanterade det bra. Jag kände också att jag nästan fick utlösning, men det gick bra som tur var.
  /15 år
 • Har blivit undersökt på penisen en gång när jag var mindre, hade lite problem med förhuden då, det var inget märkvärdig. Kom dit och där kom ut en sköterska och ropade upp mitt namn, sen ställde hon lite frågor, sen fick jag ta av mina byxor och kalsonger. Sen började hon med att undersöka penisen hon kollade förhuden och testiklarna. Jag fick stå upp under undersökningen. Fick stånd men det skötte hon bra, sen var det klart och det löste sig sen med förhuden till slut.
  /Anonym
 • Jag har fått snoppen undersökt, det var hos doktorn då. Jag har haft vita prickar på snoppen och på andra ställe, men mest tydligt syns de på snoppen, så då fick doktorn kolla dem och lista ut vad det var. Det gjorde ej ont och det gick fort att få den undersökt.
  /24 åring
 • Jag har blivit undersökt på snoppen. Jag fick stå upp hela tiden och det var skönt. När hon rörde på pungen fick jag inte stånd o det gjorde inte ont alls.
  /Albin 
 • Inte så illa, det går snabbt.
 • Har länge gått och fundera på att boka en tid och kolla upp varför ena testikeln varit betydligt mindre än den andra. Så jag beställde tid på vårdcentralen och önskade en kvinnlig läkare, och det fick jag. Gick dit, anmälde mig. Sen kom en kvinna och ropade upp mig och jag gick till hennes rum.

  Sedan frågade hon varför jag ville bli undersökt. Efter en stund bad hon mig ta av mig byxor och kalsonger. Hon tog på sig handskar och bad mig lägga mig ner. Hon kännde på testiklarna och jag fick ofrivilligt stånd. Hon skötte det bra och fortsatte undersökningen och kollade penisen och förhuden. Sen fick jag stiga upp och hon kände på nytt på testiklarna. Sen med ena foten på en pall, och sedan med andra foten på en pall.

  Jag fick en remiss till ett ultraljud. Där var det samma procedur. Jag klädde av mig och de satte lite kallt gel på testiklarna o undersökte dem i 5-10 min. Sen fick jag telefontid till läkaren som sa att allt var okej. 😀
  /Jepp
Till toppen av sidan