Panik - lämna sidan!
Penisen och pungen

UMO frågar: Hur är det att få penisen och pungen undersökt?

Ibland behöver man få penisen och pungen undersökt. En del är nervösa innan och många undrar hur det känns. Har du blivit undersökt? Hur var det för dig? Dina erfarenheter kanske kan hjälpa andra.

Hur var undersökningen för dig?

Andras svar

 • Den var bra men jag vill helst inte visa mig naken för en tjej eller kvinna det tycker jag är jobbigt.
  /Pascal
 • Det är ok men lite o behagligt
  /Arden
 • Det var faktiskt jag och min kompis som skulle bli undersökta hos skolsköterskan. En gång i skolan var en hälsoundersökning där då skolsköterskan kollar vikt och länd och så penisen. Det var efter gympan som vi skulle gå dit och min kompis var lite rädd för skolsköterskan för han visste att hon skulle kolla på penisen så vi gick ditt samtidigt.

  Så fick vi ta av oss kläderna utanför skolsköterskan så vi skulle bara sitta i kalsongerna. Sen var det dags och hon började med att undersöka min kompis hon kollade så där var två pungkullor och kollade så att förhuden gick att föra tillbaka och likadant på mig och allt såg bra ut på oss bägge
  /Anonym
 • Jag tyckte inte det var jobbigt. När hon kände på min penis tyckte jag det var skönt, jag fick sedan stånd, men hon sa att det inte gjorde nånting.
  /Kingen
 • Jag hade problem med mitt ollon som var svullet. Jag blev då undersökt av en kvinnlig läkare som satt på en pall framför mig. Efter några minuter fick jag stånd, det var pinsamt, men hon hanterade det bra. Jag kände också att jag nästan fick utlösning, men det gick bra som tur var.
  /15 år
 • Har blivit undersökt på penisen en gång när jag var mindre, hade lite problem med förhuden då, det var inget märkvärdig. Kom dit och där kom ut en sköterska och ropade upp mitt namn, sen ställde hon lite frågor, sen fick jag ta av mina byxor och kalsonger. Sen började hon med att undersöka penisen hon kollade förhuden och testiklarna. Jag fick stå upp under undersökningen fick stånd men det skötte hon bra, sen var det klart och det löste sig sen med förhuden till slut.
  /Anonym
 • Jag har fått snoppen undersökt, det var hos doktorn då. Jag har haft vita prickar på snoppen och på andra ställe, men mest tydligt syns de på snoppen, så då fick doktorn kolla dem och lista ut vad det var. Det gjorde ej ont och det gick fort att få den undersökt.
  /24 åring
 • Jag har blivit undersökt på snoppen jag fick stå upp hela tiden o det var skönt när hon rörde på pungen fick inte stånd o det gjorde inte ont alls
  /Albin 
 • Inte så illa, det går snabbt.
 • Har länge gått och fundera på att boka en tid och kolla upp varför ena testikeln varit betydligt mindre än den andra. Så jag beställde tid på vårdcentralen och önskade en kvinnlig läkare, och det fick jag. Gick dit, anmälde mig. Sen kom en kvinna och ropade upp mig och jag gick till hennes rum.

  Sedan frågade hon varför jag ville bli undersökt. Efter en stund bad hon mig ta av mig byxor och kalsonger. Hon tog på sig handskar och bad mig lägga mig ner. Hon kännde på testiklarna och jag fick ofrivilligt stånd. Hon skötte det bra och fortsatte undersökningen och kollade penisen och förhuden. Sen fick jag stiga upp och hon kände på nytt på testiklarna. Sen med ena foten på en pall, och sedan med andra foten på en pall.

  Jag fick en remiss till ett ultraljud. Där var det samma procedur. Jag klädde av mig och de satte lite kallt gel på testiklarna o undersökte dem i 5-10 min. Sen fick jag telefontid till läkaren som sa att allt var okej. 😀
  /Jepp
Till toppen av sidan