Fråga

Penisen kommer inte in när vi försöker ha sex!

Fråga

Jag och min kille har försökt att ha sex flera gånger. Problemet är bara att han inte kommer in. Han säger att "det liksom inte öppnar upp" när han försöker föra in sin penis i mig. Jag tror att han har kommit in en gång, men jag är inte riktigt lika säker längre. Jag har aldrig haft samlag med någon förut.

Vad kan det här bero på? Jag vill verkligen att vi ska kunna få till det eftersom jag verkligen älskar honom.

Svar

Jag förstår att ni vill kunna få till det och det är jag säker på att ni kommer att lyckas med. Ibland kan man helt enkelt behöva lite träning innan det funkar. Precis som det är med andra saker man ska göra för första gången.

Om killen inte kommer in i slidan med sin penis kan det bero på att hans penis inte är tillräckligt hård. Det är inte helt ovanligt att ståndet mjuknar lite om man till exempel är lite nervös eller spänd, vilket man ju ofta är i början av ett förhållande.

En annan anledning kan vara att du inte är tillräckligt våt och upphetsad när han försöker tränga in. När en tjej är upphetsad blir underlivet vått och svullet samtidigt som det öppnas upp och gör sig redo för att något ska kunna föras in. Det är därför jättebra att du till exempel har smeksex eller munsex innan du prövar med samlag.

Om du inte väntar tills slidan är redo så kan det lätt göra ont och kännas som att du är för trång eller som att det tar stopp. För att det ska kännas skönt och bra med sex är det alltså viktigt att du är riktigt kåt och upphetsad.

Känn ingen stress över att det inte funkat med samlag just nu. Om du däremot tycker att det funkar med till exempel hångel och smeksex så kanske ni kan ägna er åt det istället. Njut av att experimentera och upptäcka varandras kroppar.

Skulle det däremot vara så att det fortsätter vara svårt med samlag tycker jag att du ska boka tid på en ungdomsmottagning för att kolla upp om det kan finnas någon annan orsak.

Med vänliga hälsningar
Sofia Alsing, barnmorska

Till toppen av sidan