Sned penis

De allra flesta får sned penis när de får stånd. Det beror på att blodet som pumpas in fördelas ojämnt i de svällkroppar som finns i penisen.

Två personer sitter och pratar, den ena säger "

Penisens rot, skaft och ollon är uppbyggda av tre så kallade svällkroppar, som sitter under huden och kan fyllas med blod. Två svällkroppar sitter bredvid varandra på penisens ovansida, den tredje sitter under de två andra och den yttersta delen av den bildar ollonet. När du blir sexuellt upphetsad fylls svällkropparna med blod och penisen växer och blir hård, du får stånd.

Precis som penisar är lite olika i storlek, form och färg är de också olika i utseende och hårdhet vid stånd. De flesta pekar inte rakt ut, utan lite åt höger, vänster, uppåt eller neråt. Det beror på att blodet som pumpas in fördelas ojämnt i svällkropparna.

Oavsett vilket håll den pekar åt brukar det mycket sällan påverka förmågan att ha sex. Penisens vinkel vid stånd har ingen betydelse för hur skönt du kan ha själv när du har sex, eller hur skönt det är för någon som du har sex med.

Men om det skulle göra ont eller om det är besvärligt när du till exempel har samlag, går det att operera penisen. För att få hjälp att avgöra om det behövs kan du gå till en ungdomsmottagning eller en vårdcentral. Du får gå till vilken mottagning du vill i hela landet. Om du går i skolan kan du också gå till skolsköterskan.

Till toppen av sidan