Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Kan man gå till gyn bara för att kolla att allt är normalt?

Hej!

Är det någon som vet om man kan boka gynundersökning lite bara för att? Jag vill mest kolla så att allt ser normalt ut, att min slida och slidöppning är normal och sedan att jag är frisk. Men jag har inget konkret som jag tror är fel.

Är mest bara lite nojig och nyfiken då jag inte vet hur det ska se ut o s v. Någon som vet om detta är möjligt och vart man vänder sig i så fall?
/Anonym 16-åring

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • Tack för svaren! Jag har aldrig haft sex så kan varken vara gravid eller ha någon könssjukdom men då vet jag att det är okej att gå och kolla ändå. :)
  /Anonym
 • Vill bara säga att du absolut inte behöver oroa dig över att det inte skulle se normalt ut! Allas kön ser olika ut och inget är mer eller mindre "rätt" eller "normalt". Men om du kontaktar en ungdomsmottagning kan du säkert få hjälp med att kolla så allt står rätt till.
  /17år :)
 • Ja, du kan kontakta en ungdomsmottagning och säga att du vill gå på en rutinkontroll. Jag har gått på sån kontroll regelbundet sen jag började ha sex för typ fyra år sen, bara för att veta att allt är okej. Själva undersökningen är inget du behöver oroa dig för, det gör inte ont eller så och det är inget konstigt om du blir upphetsad av det, det är naturligt att det blir så och händer många av oss.
  /Tjej
 • Hej! Jag gick på min första undersökning hos en barnmorska på ungdomsmottagningen. Min anledning till det var den samma som din, för att veta så allt är som det ska. Där kan du även få förklarat för dig om det är något du undrar över!
  /Tjej, 22
 • Hej, du borde absolut kunna gå och boka in dig om du tror att något är fel eller bara vill bli kollad, då slipper du oroa dig! Har själv gått till UMO för koll när nåt kändes lite konstigt!
  /Ys

Aktuella artiklar

Svara varandra

När började ni använda tampong?

Jag e 15 och har aldrig använt tampong, asså känns skitskumt.

Svara varandra

Hon vill ha lampan släckt under sex, men jag vill se

Min tjej vill inte visa sin slida för mig. Hur känner andra tjejer? Har det hänt andra killar?

Egna berättelser

Jag kissade på mig i skolan

Då märker jag att det är lite blött och jag kollar neråt och ser att jag kissat ner mig och hela stolen är blöt.

Egna berättelser

Slidan var för trång - operation löste problemet

Tillslut hade jag samlat mod för att kunna gå till ungdomsmottagningen och kolla upp det. Där berätta att de att hålet var så litet att inte ens en tops kunnat komma in.

Frågor och svar

Hur använder man intimdeo?

Jag tänkte börja med intimdeo för att snippan ska lukta gott och kännas fräsch. Hur använder man den? Kan det vara dåligt på något sätt?

Egna berättelser

Min mentor hjälpte mig när jag fick mens

Ju längre tid som hinner gå får jag bara en mer och mer obehaglig känsla av att jag har blött igenom. Jag funderar på vad tusan jag ska göra.

Egna berättelser

Min första gynundersökning

Hon pratade med mig under hela "undersökningen" och var supertrevlig. Och det gjorde verkligen inte ont och kändes knappt.

Svara varandra

Jag mår dåligt, hur kan jag få hjälp?

Jag vill söka hjälp för mitt mående men jag kan inte prata med mina föräldrar om det och jag litar inte riktigt på psykologer.

Egna berättelser

Opererade bort skinnbiten över slidöppningen

För ungefär ett år sedan upptäckte jag att jag hade en liten skinnbit som satt över min slidmynning och delade upp slidmynningen så att det blev som två hål istället för ett.

Egna berättelser

Prata med någon om ni mår dålig!

Mina föräldrar skildes när jag var 6/7 år och jag har alltid tyckt att de varit jobbigt, för jag berättade inte för nån hur jag mådde och kände så de slutade med att jag fick många problem. Så jag uppmanar INGEN att ta samma väg som mig. Berätta för en lärare, kompis, förälder, tränare, nån du verkligen litar på så lovar jag att de blir bra.

Svara varandra

Orakad fitta vid sex - vad tycker ni om det?

Jag har mycket hår jämfört med andra orakade har jag sett och de flesta av mina vänner rakar sig. Skulle ni gå ner på nån eller slicka nån som inte är rakad?

Egna berättelser

Undersökning av snippan - det gick snabbt och kändes knappt

Jag satte mig i den där gynstolen med benen uppåt men det kändes inte bekvämt. Då frågade jag om jag kunde få ta min mobil så att jag kunde känna mig säkrare, och det fick jag.

Frågor och svar

Jag kissar på mig när jag nyser, skrattar eller hoppar

Det är inte som för små barn som blir helt blöta, men det läcker lite urin då och då. Jag har hört att sånt här kan hända de som fött barn, men jag har inte gjort det.

Svara varandra

Fler med inre blygdläppar som är längre än de yttre?

Jag har så mycket ångest inför att visa mig för en partner och jag vet inte vad jag ska göra. Är det något som avtändande eller är det inget man tänker på?

Frågor och svar

Måste föräldrarna veta att jag börjar med p-piller?

Måste mina föräldrar veta eller godkänna att jag skaffar p-piller eller nåt annat preventivmedel? Och kommer de på ungdomsmottagningen att berätta för dem?

Svara varandra

Min snippa ser inte ut som andras, hjälp!

Någon annan som är osäker om hur er vagina ser ut? Jag är en tjej på som är väldigt osäker över min kropp. Mitt problem är att min vagina inte ser ut som dom andra i omklädningsrummet gör.

Svara varandra

Är det värt att boka tid på ungdomsmottagningen?

Jag funderar på att boka tid på ungdomsmottagningen för att jag mår dåligt, men är rädd att de inte ska ta det på allvar eller tycka att jag överdriver.

Svara varandra

Hur var det för er första gången hos kuratorn?

Jag har tänkt på att gå till kurator på ungdomsmottagningen för första gången och ta tag i mina problem. Så jag har några frågor.

Frågor och svar

Jag är könsstympad, hur kan jag få hjälp?

Jag har hört att man kan operera sig. Måste mina föräldrar få veta om jag opererar mig?

UMO-podden

Myten om mödomshinnan

49. "Det finns ingen mödomshinna. Det är ett missförstånd att man ska blöda från slidan första gången man har slidsamlag."

Till toppen av sidan