Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

P-piller hjälpte mot min mensvärk

Jag hade en sån otroligt hemsk mensvärk och kunde inte ens gå ibland. Sträckan mellan toaletten och min bänk i klassrummet var kanske 15 meter och brukade ta mindre än en minut. Men en dag hade jag så ont att det tog tio minuter. Efter den dagen berättade jag för min psykolog om när pappa behövde hämta mig och vänta 15 min på parkeringen för att värktabletten skulle värka. Hon tipsade mig och mina föräldrar om att gå till ungdomsmottagningen och få p-piller utskrivet.

Du behöver inte ha regelbundet sex eller ha tappat oskulden

Några veckor senare satt vi i väntrummet jag och mamma. En tjej ropade mitt namn och jag fick komma in i ett rum och svara på ett antal frågor.  Samma dag gick vi ut i bilen, körde till närmsta apotek och hämtade ut receptet. Jag ska ta ett piller varje dag och gör uppehåll var tredje-fjärde månad. Har inte en enda biverkning och mår perfekt och kan leva ett normalt liv utan kramper, så ta p-piller ifall du har mensvärk! Du behöver inte ha regelbundet sex eller ha tappat oskulden för att få det som recept att hämta på apotek. Jag är 13 och ska fylla 14 och har fortfarande inte tappat oskulden så va inte rädd att ta hjälp!!
/V

Mer på UMO

Svara varandra

Kan jag gå till UMO med små problem?

Hur ni blivit bra bemötta när det inte är ett allvarligt problem? Utan kanske mer diffust och att man bara ”behöver lätta på trycket” lite och få lufta lite tankar?

Svara varandra

Vad tycker ni killar om menssnack?

Tycker ni killar att det är obekvämt eller äckligt när en tjej pratar om att hon typ har mensvärk?

Egna berättelser

Pappa hängde med till gynekologen

Det här är en berättelse om när jag besökte gynekologen med min PAPPA. Ja, jag sa det rätt. PAPPA.

Svara varandra

Hur onanerar ni med mens?

Jag har, under de senaste månaderna, blivit extra kåt under de första dagarna av min mens, när jag blöder som mest. Jag vill gärna onanera, dock vet jag inte hur jag borde gå till väga och letar därför efter tips!

Svara varandra

Vilken tid ska jag ta p-pillerna?

Ni som äter p-piller, vilken tid på dygnet tar ni dom? Jag har svårt att bestämma mig för vilken tid som är mest praktisk.

Artikel

Menstrosor

Menstrosor är trosor som suger upp mensen och skyddar dina kläder.

Egna berättelser

Jag var sexberoende men fick hjälp

Sen började jag att skicka nudes till killar för att bli kåt, jag låg till och med en kille som var 19! Det fick överstyr men jag brydde mig inte om det. Jag låg med flera på skolan.

Svara varandra

Blöder jättemycket vid mens - har ni tips?

Det är värst de tre första dagarna, ibland vaknar jag av att min säng är helt genomblödd trots att jag sovit med både binda och tampong.

Svara varandra

Hur pratar jag med ungdomsmottagningen utan att föräldrarna vet?

Om jag åker på skoltid så får jag ju frånvaro och mina föräldrar får reda på det. Har någon av er hittat en lösning?

Egna berättelser

Blod i sängen vid första mensen

Jag somnar fort men vaknar mitt i natten av att jag ligger i något blött. Jag reser mig upp och går in i badrummet utan att vända mig om.

Till toppen av sidan