Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Min mentor hjälpte mig när jag fick mens

Jag fick vad jag tror var min första mens i slutet på sommarlovet mellan 6:an och 7:an. Det kom något brunt i trosan och jag fick lite ont i magen men tänkte inte så mycket mer på det.

Dagarna och veckorna gick, skolan började och någon vecka innan höstlovet fick jag mens igen. Det var en torsdag och på förmiddagen gick jag på toa för att det kändes som om jag hade fått en riktigt stor flytning. Jag går in på toan, drar ner byxorna och ser en stor röd fläck. Först blev jag rädd och förstod inte riktigt vad det var, men ganska snabbt insåg jag att det var mens. I skolan har vi aldrig haft några mensskydd på toaletterna vilket borde finnas. Så jag rullade i massa papper i trosan och knöt en tröja runt midjan för att dölja blodfläcken.

Vi hade förmiddagsrast och mina kompisar väntade på mig utanför toan. När jag kom ut sa jag snabbt att jag bara behövde gå ner till skolsyster en snabbis. Mina kompisar följde med ner men dörren var låst och skolsyster var inte där. Jag bad mina kompisar att gå ut på rast så länge. Jag gick först runt i skolan på jakt efter skolsyster eller en binda, men inget av det fann jag. Jag hoppades att pappret i trosan skulle hålla men jag förstod ganska snabbt att jag snart skulle blöda igenom ännu mer. Jag bestämmer mig för att gå ut och ta vara på rasten.

Ju längre tid som hinner gå får jag bara en mer och mer obehaglig känsla av att jag har blött igenom. Jag funderar på vad tusan jag ska göra men ser då min mentor som vi kan kalla för Karin vara ute på rastvakt. Jag går mot henne och ropar sedan att hon ska komma. Jag tar henne till sidan och säger att det har hänt en sak. Hon frågar då vad som hade hänt var på jag svarar att jag har fått mens med en lite orolig röst. Hon svarar då, men lilla vännen är det din första? Det var min första så jag svarade ja. Hon frågade ifall att jag hade någon binda men det hade jag inte. Jag sa även att skolsyster inte var här idag. Vi går tillsammans in till personalrummet där det fanns en liten låda med bindor och tamponger. Hon ger mig två stycken och säger att jag bara ska säga till om det är något mer jag behöver.

Dagen går och till slut slutar vi skolan. När vi får våra mobiler sms:ar jag snabbt till mamma att jag hade fått mens. Hon blev glad och skickade en bild på vart vi hade mensskydd hemma. När jag kom hem hade hon lagt lite choklad och mensskydd på mitt nattygsbord. På bordet låg det också en liten lapp där det stod "nu är du stor". Sedan var det inget mer med det.
/Ebba

Aktuella artiklar

Svara varandra

Vad tycker ni killar om menssnack?

Tycker ni killar att det är obekvämt eller äckligt när en tjej pratar om att hon typ har mensvärk?

Egna berättelser

P-piller hjälpte mot min mensvärk

Jag hade en sån otroligt hemsk mensvärk och kunde inte ens gå ibland. Sträckan mellan toaletten och min bänk i klassrummet var kanske 15 meter och brukade ta mindre än en minut men denna gången hade jag så ont att de tog tio minuter.

Svara varandra

Hur onanerar ni med mens?

Jag har, under de senaste månaderna, blivit extra kåt under de första dagarna av min mens, när jag blöder som mest. Jag vill gärna onanera, dock vet jag inte hur jag borde gå till väga och letar därför efter tips!

Artikel

Menstrosor

Menstrosor är trosor som suger upp mensen och skyddar dina kläder.

Svara varandra

Blöder jättemycket vid mens - har ni tips?

Det är värst de tre första dagarna, ibland vaknar jag av att min säng är helt genomblödd trots att jag sovit med både binda och tampong.

Egna berättelser

Blod i sängen vid första mensen

Jag somnar fort men vaknar mitt i natten av att jag ligger i något blött. Jag reser mig upp och går in i badrummet utan att vända mig om.

Svara varandra

Osäker på min snippa - hur ser era ut?

Jag är väldigt osäker på min vagina då den har en helt annan färg och är nästan svart vid blygdläpparna, är detta bara jag?

Svara varandra

Vad gör ni åt mensvärk?

Om ni har mensvärk, hur brukar ni göra i skolan då?

Svara varandra

Kan man gå till gyn bara för att kolla att allt är normalt?

Jag har inget konkret som jag tror är fel. Är mest bara lite nojig och nyfiken då jag inte vet hur det ska se ut.

Svara varandra

När började ni använda tampong?

Jag e 15 och har aldrig använt tampong, asså känns skitskumt.

Till toppen av sidan