Panik - lämna sidan!

Tobak, alkohol och droger

Det är skadligt att använda alkohol, tobak, narkotika och dopningspreparat. Du kan få hjälp om du eller någon i din närhet har problem.

Aktuella artiklar

Mer om tobak, alkohol och droger på UMO

Svara varandra

Hur får jag dem att sluta bjuda mig på snus och cigg?

Jag brukar ta emot och sen slänger den. Men det känns onödigt.

Tips/inlägg från unga

Unga berättar hur man säger nej till alkohol?

Det kan vara svårt att säga nej när andra dricker. Hur gör du? Dela med dig av dina tips eller läs andras.

Egna berättelser

Pappa, jag är orolig för dig!

Jo det är att jag VET att du smyger med ditt drickande... Jag vet att du tar en klunk ur flaskan när du tror att ingen ser. Men jag ser det varje gång jag känner lukten av sprit!

Egna berättelser

Jag rökte på

Jag har haft dåliga upplevelser varje gång jag provsmakat. Bara det har gjort mitt liv idag till ett rent av ångestladdat helvete med medicinering för att bara kunna gå ur sängen på morgonen, utan att tankarna som cannabisen skapat tar kol på mig.

Fakta

Om någon du känner har problem med alkohol eller droger

Är du orolig för någon du känner som dricker för mycket eller använder droger? Det finns bra hjälp att få både för den som har problem och för dig. Här får du tips på vad du kan göra.

Egna berättelser

Jag testade LSD och snedtrippade

När jag började få en snedtripp gick allt jätte långsamt o allt ljud ekade o tillslut visste jag inte var jag va eller vad jag hette.

Svara varandra

Hur ska min kille bli okej med att jag röker?

Han HATAR att jag röker och han vill att jag ska sluta men det kommer inte hända. Han förstår inte att det hjälper mig att slappna av, och jag röker inte alls ofta.

Egna berättelser

Kontaktpersonen hjälpte mig att sluta

Jag började röka när ja var 12. Jag började skolka och hade 70 % frånvaro. Jag började dricka och hålla på med andra saker också. Eftersom jag mådde så dåligt under den här perioden så blev det så.

Till toppen av sidan