Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Önskar att jag aldrig hade testat

När jag rökte på för första gången var jag 13 år. Jag gjorde det med min förra bästa vän och hennes storebror. Jag var jättenervös innan och jag ville inte, men hennes storebror var där och jag vågade inte säga nej för då kanske dom skulle tycka att jag var feg. Jag undrade hur allt skulle kännas, om jag skulle åka fast och när min kompis såg att jag var rädd skrattade hon bara och sa "ta några bloss, det känns bättre sen".

När jag började känna ruset kändes allting bra, jag blev glad och kom bort från allting ett tag. Det var skönt. Men jag mådde dåligt efteråt, jag hade skuldkänslor, jag tänkte på vad mina föräldrar skulle säga om dom fick reda på det, hur besvikna dom skulle bli. Jag började få problem i skolan, hemma och med mina vänner så jag började röka mer och mer för att slippa tänka på problemen. Till slut började jag köpa eget och gjorde det flera dagar i rad. Vi gick till och med hem till min kompis på lunchrasten och rökte flera gånger. Jag kände ingen skuld längre, jag såg inget fel med att röka. Mina vänner och min pojkvän sa till mig att sluta, men jag lyssnade inte på någon.

Så höll jag på i 2 år ungefär men en dag ringde min mamma och sa att jag var tvungen att skynda mig hem, jag frågade varför men hon sa bara att jag skulle komma hem direkt. Jag skyndade mig hem och när jag kom hem såg jag två män, den ena satt med mamma i köket och den andra kollade igenom mitt rum och då fattade jag direkt, att det var kört. Dom presenterade sig själva och sa att dom va narkotikapoliser, jag försökte spela oskyldig men jag insåg sen att det fanns för mycket bevis, dom hade sett alla sms mellan mig och min langare.

Mina föräldrar är såklart jätteledsna på mig efter det här och har tappat allt förtroende för mig. Jag ångrar allt och nu efteråt har jag insett hur egoistisk jag var, jag tänkte bara på mig själv och hur jag mådde. Jag insåg också att det aldrig var värt det och jag ångrar att jag ens har testat skiten. Nu har jag fått en prick och jag kommer få straff, men det är inte problemet. Problemet är att jag mina föräldrar aldrig kommer förlåta mig för det här och jag klarar knappt av att kolla någon av dom i ögonen... Så börja aldrig röka på, det skapar bara så mycket problem för dig själv och folk runt omkring dig som bryr sig om dig.

Anonym

Mer på UMO

Artikel

Att bli av med alkohol- eller drogproblem

Dricker du för mycket eller för ofta? Eller använder du droger? Det går att förändra, och det finns bra hjälp att få. Börja med att berätta för någon, även om du inte tror att du har så stora problem.

UMO-podden

Henkes tankar: ”Drogerna stängde av känslorna”

63. Henke berättar om vardagen på behandlingshemmet, tiden då han använde droger och tankarna om framtiden.

Till toppen av sidan