Panik - lämna sidan!

Familj

Du har rätt att känna dig trygg hemma och det finns hjälp att få om det finns problem i familjen.

Aktuella artiklar

Mer om familjer på UMO

Svara varandra

Min styvpappa tafsar, vad ska jag göra?

Har burit på denna hemligheten i 3 år, vågar inte berätta men jag kommer spricka!!

Egna berättelser

Tur att jag har min syster

Varje kväll när jag och min storasyster skulle gå till sängs så hörde vi alltid våran pappa bråka med hans dåvarande sambo.

Frågor och svar

Jag får inte vara med på alla lektioner för mina föräldrar

Till exempel när vi ska till badhuset på idrotten. Och de tog reda på när vi skulle ha sex och samlevnad och då fick jag inte gå. Vad ska jag göra?

Frågor och svar

Jag blir slagen hemma

Min låtsaspappa har varit jobbig länge. Nu har han börjat slå mig och min bror. Mamma skulle lämna honom, men sen vågade hon inte och nu har hon också börjat hota och kränka mig.

Egna berättelser

Hur det är att vara adopterad

Jag brukar ofta få frågan "Hur är det att vara adopterad?" När jag var mindre skämdes jag ofta och jag ville helst inte svara på frågan, jag låtsades som ingenting eller så svarade jag bara " det känns inget". När jag började bli äldre tänkte jag mer och mer på det och jag började att öppna upp mig.

Svara varandra

Mamma tycker svenska flaggan är rasistisk

Mamma gillar inte att jag flaggar på epan för då hon tror att folk tror att jag är rasist. Det är jag INTE. Alla mina kusiner är ”svarta” och hade jag varit rasist hade jag flaggat sydstatsflaggan.

Artikel

Vad är hedersrelaterat våld och förtryck?

I vissa familjer och släkter är det viktigt att det inte går något dåligt rykte om familjen. Det kan finnas regler, som att du inte får umgås med vem du vill eller ha sex förrän du har gift dig. Det här kallas heder. Om det gör att du blir dåligt behandlad kallas det hedersrelaterat våld och förtryck. Att utsätta någon för det kan vara brottsligt. Du kan få hjälp om du är utsatt.

Artikel

Sexualbrott i familjen

Du har rätt att känna dig trygg i din familj. Du kan få hjälp om du utsätts för sexualbrott i familjen.

Till toppen av sidan